icon

Život s partnerom bez komunikácie

28. okt 2025

Žijete niektoré podobne ako ja? Žijem s partnerom a nebavim sa s ním už dlhšie, nič mu nehovorím, nič sa ho nepýtam, keď náhodou niečo od neho potrebujem tak poviem synovi, nech sa ho opýta, pripadne mu napíšem krátku správu. Zistila som, že takto mi bude najlepšie, nikto zo mňa nevysava energiu, nemusím sa snažiť o jeho pozornosť..ved bavil sa so mnou vždy iba z mojej iniciatívy..s deťmi sa baví normálne, prihovára sa im, ja som bola vždy vzduch. Keby od neho odídem, mame akurat na suché rožky. Takto tiež nechcem žiť. Inak mi nič nechýba, ďalšieho chlapa už nechcem aby som mu robila sluzku. A aspoň mi napíšte ci poznáte takýto prípad, keď nechcete o sebe napísať. Správy podobne že ja by som takto nežila, nato nie som zvedavá. Ďakujem

Strana
z2
anonym_b153ce
28. okt 2025

Áno svagrina takto zije už viac ako 12r. Nie nie je to ok. Ona funguje už len ako zombie.

anonym_9a48af
28. okt 2025

@anonym_autor kamoska takto fungovala niekoľko mesiacov. Potom si jej muž začal s kolegyňou a už ho nebolo…

janinah
28. okt 2025

Je to tvoja vec,ak si ochotna takto zit,ale neťahaj do tejto ne/ komunikacie dieťa. Ze ty takto mienis zit neznamena,ze aj muž je ochotný.Riskuješ,ze skor ci neskor si najde ženu,s ktorou bude žiť normalne.Takze tie suché rožky ťa asi neminú.

anonym_b34082
28. okt 2025

Nerob z dieťaťa prostredníka/ nástroj. Keď nemáš odvahu odísť a začať žiť odznova, tak maj aspoň odvahu s chlapom hovoriť sama.

doriiis
28. okt 2025

Používať dieťa ako nástroj svojho trucpodniku nie je v poriadku

domkakvet
28. okt 2025

@anonym_autor ano zije sa tak, ale bud ako spolubyvajuci, ze riesia nevyhnutne veci, alebo tiez ako spolubyvajuci s tym, ze veci, ktore im vadia prehliadaju aby nebola hadka a dovod je ako u teba financne hladisko a vedie to k zdravotnym problemom. Treba hladat riesenie.

pribinak
28. okt 2025

Chúďa dieťa ….neviete si vykomunikovat svoje veci a pretazujete tým dieťa
Zatiahli ste ho do svojich problémov

autor
28. okt 2025
@anonym_9a48af

@anonym_autor kamoska takto fungovala niekoľko mesiacov. Potom si jej muž začal s kolegyňou a už ho nebolo…

@anonym_9a48af mne to nebude vadiť keď si s niekym začne. Aspoň sa bude konečne niečo riešiť.

koniarova
28. okt 2025

Takto sa žiť podľa mňa nedá. Dá sa žiť, keď obaja vedia spolu slušne komunikovať a dohodnúť sa na všetkom vrátane výchovy detí. A to bez hádok. A vedia tráviť s deťmi čas plnohodnotne. Ale žijú si obaja svoje životy.

autor
28. okt 2025
@anonym_b153ce

Áno svagrina takto zije už viac ako 12r. Nie nie je to ok. Ona funguje už len ako zombie.

@anonym_b153ce ako to myslíš? Ja si žijem svoj život, starám sa o seba, o deti, chodím na výlety, on sa o deti postará.

autor
28. okt 2025
@janinah

Je to tvoja vec,ak si ochotna takto zit,ale neťahaj do tejto ne/ komunikacie dieťa. Ze ty takto mienis zit neznamena,ze aj muž je ochotný.Riskuješ,ze skor ci neskor si najde ženu,s ktorou bude žiť normalne.Takze tie suché rožky ťa asi neminú.

@janinah on tiež využíva deti na komunikáciu so mnou, on s týmto zacal.

autor
28. okt 2025
@anonym_b34082

Nerob z dieťaťa prostredníka/ nástroj. Keď nemáš odvahu odísť a začať žiť odznova, tak maj aspoň odvahu s chlapom hovoriť sama.

@anonym_b34082 už som sa snažila predtým x krát hovoriť, x krát som mu vysvetľovala, on nemal snahu sa zmeniť. Vždy ma iba manipuloval a mal všetko pod kontrolou.

autor
28. okt 2025
@doriiis

Používať dieťa ako nástroj svojho trucpodniku nie je v poriadku

@doriiis nie je to v poriadku, ale isto to raz skončí.

autor
28. okt 2025
@domkakvet

@anonym_autor ano zije sa tak, ale bud ako spolubyvajuci, ze riesia nevyhnutne veci, alebo tiez ako spolubyvajuci s tym, ze veci, ktore im vadia prehliadaju aby nebola hadka a dovod je ako u teba financne hladisko a vedie to k zdravotnym problemom. Treba hladat riesenie.

@domkakvet ja to zvládnem. Bude to ťažké ale ja to dám. Začnem aj cvičiť a nebudem nato myslieť.

katica06
28. okt 2025
@anonym_autor

@janinah on tiež využíva deti na komunikáciu so mnou, on s týmto zacal.

@anonym_autor aký vzor dávate takto dieťaťu?

autor
28. okt 2025
@katica06

@anonym_autor aký vzor dávate takto dieťaťu?

@katica06 tak hovorí sa to takto dobre kto takto nežije. Otec by sa mal uvedomiť..ja sa už nemám o co snažiť.

katica06
28. okt 2025
@anonym_autor

@katica06 tak hovorí sa to takto dobre kto takto nežije. Otec by sa mal uvedomiť..ja sa už nemám o co snažiť.

@anonym_autor prečo len otec, na ten vzťah ste boli vždy dvaja

anonym_5e771b
28. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ale slušne sa spýtať hádam môžeš? Či? Neodpovie?

deti95060810
28. okt 2025

je to len partner, nie manžel takže ani rozvod nemusí byť.
ako dlho takto nekomunikujete? nikoho nepoznám takto žiť a ani si to neviem predstaviť.

autor
28. okt 2025
@anonym_5e771b

@anonym_autor ale slušne sa spýtať hádam môžeš? Či? Neodpovie?

@anonym_5e771b neodpovie nič. Nereaguje.

autor
28. okt 2025
@deti95060810

je to len partner, nie manžel takže ani rozvod nemusí byť.
ako dlho takto nekomunikujete? nikoho nepoznám takto žiť a ani si to neviem predstaviť.

@deti95060810 hej iba partner našťastie. Jeho rodicia takto fungovali doteraz dlhé roky, že jeho mama sa pchala jeho otcovi dozadu tak on to čaká odo mňa. Ale som si povedala ze dosť, ani meno som žiadne nemala.

anonym_931a3a
28. okt 2025

Moji rodicia tak zili roky. Trpeli oni a trpeli sme najmä my deti. Nerob im to. Zanechá to na nich stopy doživotne. Ja mám s týmto problém aj teraz v živote. Pri najmenšom probléme som veľký nekomunikatívny ignorant. Mám to v sebe už akoby zakódované a teraz tým trpí často môj partner. Je to boj

maddie1711
28. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_b153ce ako to myslíš? Ja si žijem svoj život, starám sa o seba, o deti, chodím na výlety, on sa o deti postará.

@anonym_autor veď ona tiež žije svoj život. Ale na radosti jej tento ,,životný stav” nepridáva. Zo začiatku jej to vyhovovalo mat externú peňaženku čo zaplatí účty, sem tam sa postará o deti, nakúpi, zoberie na dovolenku …. Ale takto sa vecne fungovať nedá, šťastnejšia by bola keby bola sama, ale je pohodlnejšie keď sa postará o účty niekto iný. Vybrala si to a vidím čo to s ňou robí. To je taká zlata klietka, chvíľu bola šťastná a po pár rokoch pochopila, že šťastná mohla byt keby sa bola rozviedla a našla si normálneho chlapa, s ktorým by fungovali ako manželia …. Teraz ma 50tku na krku 3 decká a spolubývajúceho a funguje tak ako funguje.

marca12
28. okt 2025

Otrasne,co robite vlastnemu dietatu a je ti to jedno. Este sa vyhovaras na muza,ze on s tym zacal. Prepac,ale ty musis mat riadne naserkane v hlave. Tvaris sa ako si nad vecou,ale vobec nie si. Chudiatka deti toto doma zazivat. Nicite im zivoty a raz takto aj ony dopadnu,lebo toto vidia doma.

anonym_a26678
28. okt 2025

@anonym_autor poznám. Budem úplne úprimná, také dojebané deti vychovali v tom vzťahu, až strach (deti sú dospelé), takže snáď majú tvoje deti už založené šetrenia, nech im aspoň terapie preplatíte, keď už sa neviete správať ako dospelí vyzretí jedinci.

anonym_90c316
28. okt 2025

@anonym_autor A čo vlastne chceš..??

anonym_90c316
28. okt 2025
@anonym_9a48af

@anonym_9a48af Nechcela som to písať..Ale chcela som..Ale autorke to vadiť nebude takže môžem. Chúdence deti.

luccys
28. okt 2025
@anonym_90c316

@anonym_autor A čo vlastne chceš..??

@anonym_90c316 Nikto nevie. Na jednej strane place, ze by bola bez neho na rozkoch, a na druhej strane caka, ze on to zacne riesit.

ivik4
28. okt 2025

Boze toto ticho a ignoracia su strasne, je to forma psychickeho tyrania. Teda ked to robi jeden partner druhemu schvalne . A este dieta do toho, chudak

anonym_f333ef
28. okt 2025

Poznam taku, žije tak 10rokov, je už totálne znicena, choroby zo psychiky.Tiez sa tvari nad vecou, pritom vo vnútri jej to vrie.Nevadi ti, že kazdy deň sa musis na neho pozerať a on na teba? Veď ta to musi ničiť.Poznas psychosomaticke choroby?Tak si koledujes o nieco.A čo tie chudiatka deti? To si taký sebec že ich v takom prostredi necháš vyrastať ?Raz sa ti podakuju.

Strana
z2