Život s partnerom s Aspergerovým syndrómom
Ahojte, existuje nejkay navod na stastny zivot s aspergerom? Chodim s uzasnym, inteligentnym muzom, je vsak asperger a co sa tyka sexu a vztahovych veci je totalne bezcitny. Nedotyka sa ma, nechce ma bozkavat, do sexu ho treba nutit a ani mu nestoji, pritom som sa ho pytala, co by sa mu pacilo. On vobec nema potrebu mat sex. Pritom viem, ze ma ma rad ako nikoho, on by so mnou chcel stravit zvysok zivota. Mate s tym niekto skusenost? Da sa s tym zit? Nechcem, aby tie veci robil nasilu. Da sa ho k tomu nejako motivovat?
Je úžasný a zároveň bezcitný 🤔. To sa nejako vylučuje. Čo je potom na ňom úžasné?
Asperger či nie, nebola by som s mužom, ktorému nestojí a nemá záujem o sex...tá becitnosť by mi nevadila...nemám rada ak je niekto v mojom osobnom priestore a lepí sa na mňa alebo ma stále chytá a bozkáva...ale sex musí fungovať....v harmonickom vzťahu...
Nevydrzis. Uprimne ti hovorim, chodila som s takym 2 roky. Tiez sme si povahovo sedeli, vzdy ma prekvapil, bol uzasny muz v niektorych veciach, ale sex, dotyky, ani ruku mi nedal, ani pusu, no nula bodov. Musela som ho nutit…Zo zaciatku sa premohol aspon na raz tyzdenne ale casom uz ani to nebolo. Inak mi ten vztah dal vela a dobre nanho spominam, ale do zivota by som asi nechcela nikoho, kto sa tak chladne sprava.
@anonym_autor to my máme vedieť, či ty dokážeš žiť bez sexu? Tak počkaj, vylestim guľu a poviem ti ...
Nie, nedonutis ho a čím viac ho budeš nútiť, tým viac sa mu sprotivis. Ale keďže je úžasný a bezcitný, tak obetuj ty svoje chúťky a hurá do celibátu!!!! O pár rokov tu ale potom nepíš, že si podviedla priateľa, lebo .... a že čo máš teraz robiť
@anonym_autor tak na jednej strane je úžasný, na druhej strane chladný, bezcitny a nestojí mu
Pardon, ale v com je teda úžasný?
Nie .... radsej menej uzasneho, ale co vie prejavit city a ma zaujem aj o sex.
@anonym_autor a ako vieš, že ťa má rád ako nikoho iného? Ach jaj, ozaj si netreba namyslať a treba hodnotiť fakty, a realitu a skutočnosť a nie nejaké reči. Chcieť s niekým stráviť svoj život neznamená, milovať. Mnoho ľudí má partnera kvôli imidžu, deťom, rodine, zázemiu, domácim prácam, podpory, financiám a pod. Toto nemusí byť aspergerom, je nevhodný partner. A že mu ani nestojí, veď to nie je asperger, ale nepáčiš sa mu, alebo má nejaký problém s erekciou, alebo nemá záujem o toľko sexu ako ty.🥴
Ako dlho ste spolu? A čo ti ten vzťah dáva? Nie je to skôr len parťák na trávenie voľného času?
nechaj ho podobnej žene. neurotypická žena s chlapom-aspergerom neprežije, je to trapenie pre oboch.
Ja poznam as ludi a maju zaujem o sex a klape im to. Som jedna z nich. Ale ak zo uz teraz neklape, tak neviem. Ako u nas zaberaju na vsetko pravidla. Ale V tomto sme nikdy nemali problem
@anonym_autor a nie je problém to, že mu nestojí a preto sa sexu vyhýba?
Ak je asperger, nemáš ho ako motivovať. To nie je pes, že ho vycvičís. Buď ho beriem aký je, alebo to ukonči.
Toto je úplne typické správanie asexualov, že vynikajú v ostatných kvalitách dôležitých pre vzťah. Toto raz nepochopím, preco si nehľadajú rovnako nastavených, ale ničia životy ostatným s vyvinutou sexuálnou túžbou.
Keby bol bezcitný tak ma poruchu osobnosti nie aspergera. Autisti citlivy sú len to prejavuju inak. Tiež niekto dotyky chce a zvládne niekto nie je to individualne. Ak ide o sex tam musíš narovinu hovoriť s ním. Zisti hlavne či berie psychiatricke lieky a ake. Taky ten chlad uzavretosť až necitlivost môžu spôsobovať aj lieky. A takmer všetky lieky sposobuju problemy v sexe od nechuti na sex až po to čo opisujes. Človek je v tomto akoby vypnutý. Bohužiaľ nech je ako je ak sú to veci ktoré on ovplyvniť a zmeniť nedokáže musíš ho buď brat takto aký je s tým že budete bez sexu a dotykov a prispôsobis sa alebo si nájdeš partnera s ktorým to bude vzťah so všetkým.
Ahoj, to, že nemá záujem o sex, by som nepovažovala za najhoršie, ale skús si predstaviť žiť s aspergerom. Nemajú radi zmeny, komunikáciu s cudzími ľuďmi, neoblečú si hocičo, nerešpektujú iných..... Dovolenka, divadlo, koncert ....budú len tvojim zbožným prianím a keby ste mali dieťa (možno tiež Asperger), nemôžeš počítať s adekvátnu pomocou a výchovou. Prepáč, ale ja by som do toho nešla. O pár rokov by si bola vystresovaná na AD.
To na com zalezi je, ci ti to vadi uz teraz. Vyzera ze hej. Nerataj s tym, ze sa clovek zmeni. Nezmeni. A tebe to casom bude vadit nasobne velmi. Cize zid asi z kratsej cesty a zostante kamaratmi, radsej ako partnermi. On sa nozaj nezmeni.
@anonym_autor on je uzasne bohaty ci co?
Blbost, nezvaluj nezaujem o teba ako partnerku/ nie kamosku lebo tak sa chová/ na Aspergera.
Poznam dvoch/ zena a muz/ a miluju dotyky, bozky, sex.To, ze sa ta nedotýka, nebozka a nestoji mu bude mat iný dovod.Ked je ozaj bezcitny skor bude mat poruchu osobnosti
Pacis sa mu vôbec, pritahujes ho? 😉Nechce ta len ako kamosku?
Prenechaj ho takej, co ma nizke sex.pudy a ty sa uchran od osudu zit v mladosti sexualne ako 90.rocna babka.
teraz je to dajme tomu ok že raz za čas sex ak budeš chieť deti tak to v poriadku nie je a vzťah by som ukončila.
A nie je skor asexual? Ako vies, ze je asperger, ma to ako dg na papieri?
A už sa dozvieme, čo je na ňom úžasné?
Ahoj, to, že nemá záujem o sex, by som nepovažovala za najhoršie, ale skús si predstaviť žiť s aspergerom. Nemajú radi zmeny, komunikáciu s cudzími ľuďmi, neoblečú si hocičo, nerešpektujú iných..... Dovolenka, divadlo, koncert ....budú len tvojim zbožným prianím a keby ste mali dieťa (možno tiež Asperger), nemôžeš počítať s adekvátnu pomocou a výchovou. Prepáč, ale ja by som do toho nešla. O pár rokov by si bola vystresovaná na AD.
@ika02 to je hlúposť na mraky čo píšeš.Poznam aspergera a je úplne normálny iba sa veľmi rýchlo učí nové veci, všetko si naštudujte do detailu, rozumovo nadpriemer.Zije normálne nikto by to ani nezistil
@ika02 to je hlúposť na mraky čo píšeš.Poznam aspergera a je úplne normálny iba sa veľmi rýchlo učí nové veci, všetko si naštudujte do detailu, rozumovo nadpriemer.Zije normálne nikto by to ani nezistil
@anonym_61acc8 no vidíš, ja mám v rodine aspergera a keby to nebola rodina, nikdy by som ani slovo s takým "prípadom" neprehodila.
@anonym_autor mam doma takeho priatela som snim 11rokov,ale uz ma to nebaví ,mame spolu dceru 10rocnu ,zdedila po tatovi AS, je to snima katastrofa ,no moj priatel je chladny kumne ziadne city nedava na javo,sex malokedi ,ties ziadne dotyki.bozkavanie vobec ,ale zvikla som si za tie roky ,ale uz mato nebavi,radím vam ked viete ze je AS a ste spolu kratko tak to radsej ukoncite dokial nemate spolu deti,toto neni zivot

Píšeš že je úžasný ….no ale nie je. Takze ružové okuliare dole a reálne sa zamyslí či to má zmysel