Život so psychopatom - vyhodiť ho z bytu?
Ahojte, idem si po váš názor. Pred 4 rokmi som stretla muža svojich snov. To som si aspoň myslela. Niekoľko mesiacov sme si spolu písali, potom sa stretli, preskočila povestná iskra a začal sa pekný vzťah. Mam dcéru z prvého manželstva. K obom sa k nám správal veľmi pekne, malá ho úplne zbožňovala. Po roku sa ku nám nasťahoval a začali prvé problémy. Cca raz za dva týždne prišiel domov z práce ako vymenený, nervózny až zlostný, s nikým poriadne nekomunikoval len fajčil jednu za druhou. Nakoniec vybuchol a začal vrieskat (pre kadejaké hlúposti, bud pre niečo, čo som povedala, alebo urobila príp neurobila. Podotýkam že nešlo o žiadne provokácie z mojej strany).
Ešte v pondelok si napíš žiadosť o neodkladné ostrenie - predbežné zverenie dcére do starostlivosti. Napriek tomu, že nie ste zobrati- on má na ňu rovnaké právo a keby ti ju náhodou zobral, neurobíš s tým nič. Urob si prechádzku po meste a zastav sa na sociálke, tam ti to bezplatne pomôžu spísať. Ale bude musieť potom prebehnúť aj riadny súd o zverenie dieťaťa do starostlivosti. Radšej mu nič vopred nehovor aby nebol agresívny. Zbal ho, nachystaj tašku pred dvere a vymeň zámky. Ak by robil bordel, volaj políciu. Byt je tvoj a on tam nemá čo hľadať. Pár dní by som bola obozretna aby si ťa niekde nepočkal a nerobil scény.... Držím palce
a tri dni nejesť? Nemôcť si zobrať z jedla určeného pre neho? Ekonomické týranie a psychické ako vyšité. Jeho ex vedela, prečo ho potrebuje odstrihnúť zo svojho života. A ty sa poponáhľaj s riešením, toto nikdy fungovať nebude.
Inak prenájom toho bytu je dobrý nápad. Neviem síce kde bývaš a ako sa tam pohybujú ceny za byt ale mohlo by ti to splácať hypotéku .... to si tiež premysli, kým nepôjdeš do prace.... daj potom vedieť ako si dopadla. Drzim palce
Zavolaj prosím co najskôr sem! Poradia ti co všetko treba spraviť, ako postupovať, hlavne aby o tom nevedel. Nemal by sa dozvedieť, kam ideš, niektoré centra vedia mamičky aj ubytovať v utajeni, kym sa nevyriešia iste veci, ja osobne by som v tvojom prípade aj isla najskôr na utajene miesto, z centra vedia zabezpečiť pravnu ochranu a psychologov. Najprv sa porad, aby si si neuskodila nejako potom na súde. https://centrumslniecko.sk/
Už ku koncu tvojho príspevku ma napadlo, že to musíš povedať rodičom, úplne všetko. Videla som že si tak už spravila. Držím ti palce aby si sa ho zbavila. Možno si zaplatiť nejakú sbs pri balení svojich veci a keď aj on bude odchádzať. Za jeden deň úplne vyprázdniť byt, zavolať sťahovakov, možno surodencov nech pomôžu s balenim a tú SBS nech sa nič nestane, vymeniť zámky.
Držím palce,nedaj sa✊
mrzi ma to, ze to takto dopadlo, niekedy nechapem, akí az chlapi dokazu byt neznesitelni urcite si take nieco nezasluzis, lepsie nebude, len horsie, cim skor sa s nim rozides, tym lepsie. bude to tazke, urcite boli aj pekne obdobia,a aj strach robi svoje, ale deti v takomto prostredi zit nemozu, moze to za nich mat nasledky. myslim, zeby som prijala riesenie od mamy, odisla by som, najlepsie sa porozpravat v dvojici, ale ak mas strach, prizvala by som si 3 osobu, drzim velmi palce a prajem pevne nervy, nebudes to mat s 2 detmi lahke, ale zvladnes to.
Ja by som to riešila bud s niekym s rodiny napr. Brat ,bratranec s niekym pri kom si na teba nedovolí ,deti dala babke ,aby nemuseli počúvať jeho výlevy ,a čakať s dotyčným kým sa pobalí alebo odísť a napísať mu smsku ,list ale nemáš potom šancu ako zistiť či s toho bytu odíde 🤷♀️ neviem len ta obdivujem že si to zvládla ak nemáš čo jesť s detmi tak to už najhoršie hlavne sa drž kvôli špuntom ....
Možno ti s jednotlivými krokmi a ako postupovať aj na úradoch poradia tu https://www.employment.gov.sk/sk/linka/
A hlavne hneď ako odídeš ries zverenie menšej do tvojej starostlivosti, na upsvar to spisu s tebou. A ešte ma napadlo skús si urobiť nejaké nahrávky toho ako na teba kričí doma, napr. cez telefón. Môžeš to pustiť minimálne koliznej, že neodchádzaš iba tak, že máte dlhodobé problémy a že on je fakt psychopat. Keď odídeš ti bude určite aj vypisovať, tak si všetko odkladaj a hlavne ak ťa bude prosiť aby si sa vrátila, never mu ani slovo. Podľa mňa jeho ex mala veľmi dobrý dôvod na to aby prerušila s ním akýkoľvek kontakt 🤔
Ano, chod na upsvar. Musis byt opatrna. Obavam sa, ze tento clovek ti este narobi problemy.Si z Bratislavy? Ak by si potrebovala pomoc, pokojne napis do SS, viem ti pomoct, so stahovanim alebo odvozom.
Ja by som odišla tak aby o Tom nevedel, síce podľa popisu tipujem,že nastane peklo, vyhrážky, vykrikovacky . Ak by sa o niečo pokúsil udala by som ho hneď
Ty sa rychlo nakontaktuj niekde na pomoc tyranym zenam a pripadne si veci mozes zobrat so spolocneho bytu v sprievode policie a vyuzi pomocnu ruku od rodicov. Tie deti nemozu za to,ze je debil.. asi preto mu nechcela ex davat dieta. Uz by som sa tam vratila iba s policajtami zbalit. Byt nestoji za to aby si klesla na dno,nechala so sebou zametat a deti mali psychicke problemi cely zivot. Hlavne ta starsia to uz chape chuda 😭
Ďakujem vám všetkým. Mate vo všetkom pravdu. Viete, je mi z toho do plaču. Keď som otehotnela, lekári mi zakázali mat malinku. Nedokázala som si ju dat vziať. Rozhodla som sa riskovať, aj keď som tým ohrozila svoj život. Našťastie to cele dopadlo dobre a obe sme to prežili a sme zdravé. Len aby ste rozumeli, ja nie som nezodpovedna žena, ktorá sa dala nabuchat. Užívala som antikoncepciu. Napriek tomu som otehotnela (zabudla som užiť 1 tabl.). Jemu som to ani hneď nepovedala. Zvažovala som, že si malú nechám a jemu nič nepoviem, neuvediem ho na rodny list. No po siahodlhych rozhovoroch s mojou najlepšou kamoškou som si fakt myslela, že to ten hore sa rozhodol dať jemu druhu šancu. Šancu mat rodinu. Až po viac ako mesiaci som mu povedala, že čakáme. Netešil sa. Bol v šoku. Keď mi ale potom lekári povedali, že musim ísť na potrat, tak netlačíl na mňa. Spravila som si všetky predoperacne. Deň pred operáciou som sa zrútila a povedala som doktorke, že to nedokážem. Ze si malú nedám. On plakal potom od šťastia. To je fakt až taky herec/psychopat? Kks neberie mi to rozum
@dadis v pondelok pôjdem za právnikom resp prokurátorom (mame ho v rodine)
Nebudem si nič nahrávať, ako mi tu radite. To je pod moju úroveň. Nemienim sa s ním súdiť a naťahovať sa cez políciu. To je jeho spôsob. To robil aj s ex. Nie, nedám mu na vrch. Ma zákonné právo vídať si dcéru. Dám mu na výber. Alebo mi nebude robiť žiadne problémy a malú môže pravidelne vídať a prispievať na ňu finančne. Alebo nech si dá zrusit otcovstvo a nechcem od neho ani cent ale ani ho už v živote vidieť. On vie, že ja nie som ako jeho ex. S mojim ex vychádzam dobre. Aj teraz mi ponúkol pomoc. Keby bolo zle, môžeme prísť do jeho bytu (on pôjde k otcovi) a môžeme tam byt koľko len chceme.
Och zena, tazko sa to cita. Uz davno si mala poziadat o pomoc, od ludi ktorym doverujes.
Mas vyhodu - nie ste manželia, byt je tvoj.
Pravnika kontaktuj radsej este dnes, neodkladaj na pondelok, kazda hodina je k dobru. Vyhod ho nech si ide do svojho domu a tam sa rozcapuje. Tvoj ex a rodina urcite mate nejakych 2 dobre stavanych chlapov kt.ta pár dni postrazia a jemu daju čuchnut. Zveriť malu si daj okamzite, prave preto ze nie ste manželia - chvalabohu, v pondelok nech si na súde aj s neodkladnym opatrenim. Nenechaj trapit a trpiet svoje deti od tohto psychopata.
Asi aj jeho ex vedela preco bráni ich dceru a tebe nabulikal aky je chudak. Mozno by ju tvoj pravnik alebo ty mohli kontaktovat. Potrebujes vela dôkazov proti tomu odpadu.
@cacianka ďakujem. Určite to spravím. S jeho ex nechcem nič mat. Rozišli sa, lebo začala piť. Ani sa jej dnes nečudujem. Ale nedávno som ju videla a je to cista alkacka.
Ja viem že to myslíš v dobrom, že sa nechceš s ním naťahovať a robiť mu napriek a bodaj by to pochopil a nerobil problémy, ale pri takýchto ľuďoch sa musis pripraviť na všeličo naozaj....
Neviem ci je chýba v jeho bývalej že mu nedovolí vidieť jeho dceru 5 rokov a ešte ani súd mu to nedovolil.. podľa mňa je za tým niečo viac o čom ti samozrejme nehovoril
@s_a to viac viem - podala na neho 3 trestné oznámenia. Tvrdil, že sú vymyslené. Dve z nich mi potvrdil jeho otec, že boli výmysel. To prvé, to neviem. Podľa mňa na ňom niečo pravdy bude. Ale nedokázali mu nič. Bol zo všetkých troch oslobodený. Čítala som cely súdny spis. Chýbalo v ňom jeho psychiatrické vyšetrenie (dnes viem prečo). Ale to je jedno. Ja myslím už len na moje deti, nech majú kľud a pokojnú mamu. Nie trosku, ktorej je zle, už len keď pride čas, keď sa ma on vrátiť domov. Ktorá zvracia a hnackuje zo stresov. Oni to vidia a cítia môj strach.
Je mi strašne do plaču, vo veku tvojej staršej dcérky mám aj ja dieťa. neviem si ani len predstaviť, čo musíte prežívať. Strašne Ti držím palce, aby si sa ho dokázala zbaviť. Je super, že si sem tu diskusiu založila a my sme Ťa mohli podporiť.
je to chorý človek, čistý blázon. Ja sa nečudujem ženám, ktoré v takomto prostredí žijú a jedného dňa takéhoto muža zavraždia, lebo nemajú východisko, nemá im kto pomôcť a možno sa boja o tom hovoriť.
neviem odkiaľ si, ale ak by si sa potrebovala vyrozprávať, pomocť s čímkolvek, čo bude v mojich silách, pokojne mi napíš do správy... obíjmam Ťa a už sa ničoho neboj, už bude dobre ! ♥
Autorka - nemala by si lepšie dať byt do prenájmu ako ho predávať? Chvílu by ti pomohli rodičia a potom keď mladšia dcera podrastie by si sa zariadila. Vlastné bývanie by si stále mala, čiže by si to mala jednoduchšie.
Tak otec si nebude kydať na vlastného syna 🙂 a práve preto, že máš stresy z toho že príde tak by si sa mala nejak zabezpečiť, keby sa niečo vyvrbi a z bytu ho čo najskôr vyhodiť a na určitý čas sa podľa mňa ani nestretávat lebo na teba bude naliehať aby si sa k nemu vrátila a hovoriť ti ako sa zmení..
@banderaska29 ďakujem.
Naša dcéra má budúci týždeň 2 rocky. Musím ešte dovtedy vydržať. Potom ho už vykopnem. Ak by sa však dovtedy správal voči nám agresívne, začal by bliakat a pod, tak nebudem prihliadať už ani na to, že mala bude mať narodeniny a pôjde okamžite preč.
Dievča zlaté nechcem posobit negativisticky, ale od neho sa priprav ešte na veľa problémov.Taky blázon sa len tak ľahko nevzdá.Byt by som prenajala a platila hypo nevzdávaj sa ho vždy to je poistka do buducnosti ktovie ako sa zmenia hypo o pár rokov...myslím, že po súdoch sa ešte vláčiť budete.Chudera jeho ex asi začala piť kvôli jemt.drzim palce si rozumná zena
@luccija ďakujem.
Ahoj. Prosím, neuraz sa, ale ak potrebuješ pomoc, či finančnú alebo nejaký nákup jedla, napíš mi správu, rada pomôžem
@gretuska77 ďakujem, nie kvôli tomu vznikol tento prispevok

ešte mi napadlo kontaktovať jeho ex, možno toto s ním už riešila a vedela by ti pomôcť radou.