Život so psychopatom - vyhodiť ho z bytu?
Ahojte, idem si po váš názor. Pred 4 rokmi som stretla muža svojich snov. To som si aspoň myslela. Niekoľko mesiacov sme si spolu písali, potom sa stretli, preskočila povestná iskra a začal sa pekný vzťah. Mam dcéru z prvého manželstva. K obom sa k nám správal veľmi pekne, malá ho úplne zbožňovala. Po roku sa ku nám nasťahoval a začali prvé problémy. Cca raz za dva týždne prišiel domov z práce ako vymenený, nervózny až zlostný, s nikým poriadne nekomunikoval len fajčil jednu za druhou. Nakoniec vybuchol a začal vrieskat (pre kadejaké hlúposti, bud pre niečo, čo som povedala, alebo urobila príp neurobila. Podotýkam že nešlo o žiadne provokácie z mojej strany).
To ma mrzí, smutné, že sa niektorí musia správat ako blbci...
Cez políciu a súd nechceš ísť na to? Keď mu budeš ustupovať, bude sa to len zhoršovať.
Držím ti palce, aby si už mala kľud od neho
Ahoj ja osobne si myslim, ze sa musis zamysliet v prvom rade nad tym, ze tvoje deti STRASNE trpia ked ziju v takomto svete... Po druhe mas jeden zivot, krati sa ti kazdy den, takze kazdy jeden den prichadzas o pokoj a aj o svoj spokojny zivot, ked ho travis s nim. Po dalsie daj si pozor lebo po tom co zazil a odides aj ty, nemusi to dobre skoncit.. Takze radsej si zavolaj niekoho na pomoc alebo odid akoze na orazdniny k mame a potom sa nejak z toho vztahu skus vyvliect... Ale opatrne lebo moze jednat skratovo... A moze ta obvinit z celeho jeho nespokojneho zivota.
@derdia z jeho nespokojneho života ma už obviňuje. Plánuje ísť robiť do zahraničia. Už si začal vybavovať veci okolo toho. Tak dúfam, že odide a budeme mat kľud. Ja mozem tento môj byt predať až v októbri. Takže dovtedy musím nejak vydržať.
Radsej ho daj do prenajmu, nech mas nieco svoje. Na hypo dokaze zarobit, a pracu mas najdenu. u rodicov v byte natrvalo asi tiez nemozes zostat.
Včera som konečne nabrala odvahu a povedala mu, že s ním definitívne končím. Aby sa odsťahoval. Snažila som sa to ukončiť v dobrom, ved mame spoločne dieťa. Ale s nim to tak nepôjde. Vyrobil scénu, bola som všetko možné, využila som ho, zdeptala psychicky, pripravila o peniaze atď atď. Baby, on býval u mňa, neprispieva na domácnosť nič viac ako rok. Potom ďalšie 3 roky dával len na jedlo. Až posledné mesiace musel za mňa doplácať už aj na hypotéku, nakoľko som na rodičaku. A vtedy začalo to práve peklo. Včera tiež len peniaze vykrikoval. Nie deti, nie nás vzťah, peniaze. Vraj mi pošle sumu, ktorú som mu dlžná a mam mu ju do konca mesiaca vyplatiť. To ma tak vytočilo, že som povedala, nech do konca týždňa vypadne. Sama som zvedavá, do akých absurdit ešte toto cele vyhroti.
Autorka,
super, vydrž to. Určite bude nátlak stupňovať. Nech ide kade ľahšie. To nie je chlap...
@januarova ďakujem
On ti nefovoli najest sa a nemas co dat svojej dcere?? Okamžite okamzite podaj trestne oznámenie, zrus mu trvalý pobyt a dovidenia. Asi uz vies preco mu byvala nechcela dat dcerku
@autorka tiez by som radsej dala radsej byt na nejaky cas do prenajmu, ako radi @liliana363, kym sa nepozbieras. Aj tak byt budes neskor potrebovat a o 3 roky budu urcite ceny bytov vyssie..drzim palce
Drz sa. Maj po ruke cislo na kamaratku najlepšie s nejakym muzom keby ta napadol
Az ti vyčísli sumu co mu "akoze" dlhujes tak neváhaj a aj ty mu naúčtuj nájomne za roky co ťa využival a priživoval sa na tebe
Anonym, kolko ma mladsia dcerka? Vedela by som Ti mozno darovat nejake oblecenie.. 🙂
Ahoj necitala som diskusiu ale mam skusenost so zivotom so psychopatom (kto nezazil nepochopi ☹ )
Su to manipulatori ... ak mas svoj byt tak z neho neodchadzaj a ak nie ste manzelia tak ho nejak z neho vyhod. Ak str manzelia je to horsie.
@momoqui nie sme manzelia a nemá u mňa ani trvalý ani prechodný pobyt. Našťastie aspoň v tomto som mala rozum
Ukazuje sa viac a viac aky je to debil.
A ked ti on ide pisat sumu co mu mas splatiť, urob mu ucet aj ty. Za to obdobie čo byval v byte mu zarataj polovicu nakladov za vodu, elektrinu, plyn, smeti výťah kablovku. Vybavicku pre malinku aj s hygienou, vitaminmi a nezabudni poplatky u lekarov, v lekarni a pod. Kludne mu zauctuj aj pranie a praci gel, varenie, upratovanie po ňom.
Pekne systematicky a prehľadne. Nech vidi magor ze zadarmo byval a teraz ked bude pytat od teba pytaj aj ty.
Dufam ze na to zverenie si uz podala neodkladne opatrenie. Výživné na malinku si pytaj kludne 300e, ked on má taky prijem tak ona ma take naroky z cast z jeho štandardu. Sama sudkyna mi povedala ze dieta ma narok cca 30% z prijmu rodiča. Kludne argumentuj ze potrebuje a časť môžete dat na sporenie. Ano ide to a súdy rozhoduju aj takto. Žiadne take ze on bude šetriť a da jej na 18. Co bude i 16r.netusi ani zlatá rybka, € teraz a tu. Stretavanie si do návrhu si urci striktne, pravidelne presne dni a hodiny. Zo zaciatku iba v tvojej pritomnisti.Ziadne take ze po dohode.lebo to bude hnusne zneuzivat a robit peklo len aby si mindraky vylial na tebe. Ked bude časom normalnejsi, nebudes mat problém povolit. Ale fakt trvaj na rozpise.
Byt ti neradim predať. Stratis vela casu a najme € za vsetky splátky poplatky a pokuty. Radsej ho prenajmy, nájom ti splati hypo a to co zan teraz dostaneš si o 2-3roky nekupis ani 2izbovy.ceny isli nehorazne hore a este pojdu. Toho magora len utvrd v tom ze byt predavas - uvidi casom novu menovku, sice zase moze vyskakovat ze ti nebude platit lebo mas tisice za byt. Prebehni všetky skrine police a zakutia, vyloz vsetky jeho veci aby nezabudol, aby nemal dovod sa vratit a nevydieral ta.
Gratulujem k práci. Da sa ti ju sklbit s maličkou ? A aky odbor ?
Tak sa drz a želám ti silne nervy aby si zvladala🌹🌻🌷
Prečo chces odchádzať a predávať svoj byt? Ultimátum do mesiaca sa odsťahujel, inak si veci nájdeš pred dverami. Aj by som to urobila, vyložila veci pred dvere, vymenila zámky. Azda nebudeš utekať zo svojho bytu.
Tak v tom pripade ho vyzvi aby odisiel a ak neodide dobrovolne tak mi zbal vsetky veci, vymen zamok a asi sa chod vopred aj spytat na policiu pripadne si daj sedenie s pravnikom. Cakaj ze to nebude lahka cesta ale urcite lahsia ako ho mat doma na krku. Ber to tak ze mas navrch ty, je to byt tvoj a on sa v non ma spravat slusne a prispievat. Drzim palce !
Ahoj, ja ti este niečo napíšem ktomu vydieraniu peniazmi.
toto isté bolo u nás presne, už ked som podala žiadosť o rozvod. .. už ma nemal čím manipulovaŤ, tak to robil cez peniaze. Vy nieste manželia, ale chlapec pochopil, že je finitto.
hlavne Ti hovorím - vydrž. on už nemá čo viac vytiahnuť. Potom že mi deti zoberie. Zistil však, že bezomna su stratené a on este viac ako moje deti, žeby sa o ne nevedel postarat...
nakoniec to dopadlo tak, že deti su v mojej statostlivosti, žiju somnou, on mi platí alimenty... bodka. aj keď bojkotoval. a nakoniec sa z nás stali priatelia. rozumieme si lepšie ako v manželstve. dôležité je prehrmieť hádky, prísť k dohode. A ver mi, moj byvaly muž bol taky manipulator že to by si nechápala.
To je strasne... Suhlas s vycislenou sumou za podmienky, ze ty mu vycislis sumu odvtedy, co sa na tebe prizivuje a byva u teba zadarmo. S tymto chlapom si odzaciatku sliapla vedla, skoda, ze si nevidela, ze vedla seba tolerujes prizivnika
@banderaska29 a ked su z vas priatelia, ako pises, uz neskusa na teba manipulatorske tahy?
@0silvia0 už nie. ukludnilo sa to, keď pochopil, ze pre deti bude najlepšie, keď sa odstahuje pretože boli vystresovane z našich hádok. nebudem hovoriť ake peklo bolo, kym sa odstahoval.. tie reči že ja mam odist, že on tam bude s detmi 😀 akože nonsens. strašny pocit vracať sa domov a vedieť že ta tam nečaká muž, ktorý Ťa miluje ale takýto despota....ale ako sa odsťahoval bol kľud, potom som si našla priatela, to bola ešte taká jedna vlna hádok že "prečo ku detom hladám nahradneho otca ked svojho maju". pritom vôbec o nič takéto nešlo, nebol to zámer, je to ich kamarát. Po čase si to uvedomil, že moj priatel nieje žiaden vtierač ktorý sa pechorí na jeho miesto a už sa ukludnil.
Ahoj autorka, neviem ci to tu odznelo, ale postuduj si narcisticku poruchu osobnosti. Tvoj snad coskoro ex je jasny priklad (ekonomicke tyranie, ponizovanie, znizovanie sebavedomia, projektovanie vlastnych chyb na druhych, oddelovanie teba od priatelov a rodiny.. a mnohe dalsie). Dost vela najdes aj na youtube, odporucam cyklus Jana Dvoraka a web a videa jakofenix.cz - tiez su aj na youtube.
Ked to budes pozerat, nie je to lahke a je to celkom naloz, ale otvori ti to oci a pochopis mnohe.
Prosim ta, oklep sa, postav sa, chodte od neho, resp.vyhod ho zo zivota a viac sa za nim uz neobracaj🙏 bude to skusat, bude sa snazit si ta pritiahnut spat alebo bude velmi neprijemny, jedno je ale iste - sanca na zmenu tam neexistuje. Drzim vam s dievcatami palce.
@banderaska29 super, ze to vsetko takto dobre dopadlo. Asi potreboval aj takuto zivotnu lekciu.
Je mi to veľmi, veľmi ľúto, čo s deťmi zažívaš, jedine nechápem načo chceš počkať do malej narodenín??? Tu už je dávno koniec a nie je nádej na zlepšenie, len predĺženie agónie. Najlepší darček dostane keď budete žiť bez stresu. Veľmi ti držím palce nech tento rozchod zvládneš čo najlepšie 🤗, vyzeráš byť super baba, strašne ti fandím.
@laila22 autirka je rozumna, vzdelana a šikovná žena, kvoki tomu magorovi ma stresy ona aj deti. Je silná a chce to riešiť, chvalabohu, nielen trpieť a nadalej sa nechať tryznit. Keby vieme kde byva, dohodneme sa tu zo 10 bab a ideme geroja riešiť, metly a lopaty povinna vybava. Ja by som aj deti povarovala kym si ona potrebuje obehat urady.
Žiadna žena si nezaslúži trpký život !

Tak podaj navrh o vypratanie bytu na súd.alebo volaj policajtov