icon

Život so psychopatom - vyhodiť ho z bytu?

16. apr 2021

Ahojte, idem si po váš názor. Pred 4 rokmi som stretla muža svojich snov. To som si aspoň myslela. Niekoľko mesiacov sme si spolu písali, potom sa stretli, preskočila povestná iskra a začal sa pekný vzťah. Mam dcéru z prvého manželstva. K obom sa k nám správal veľmi pekne, malá ho úplne zbožňovala. Po roku sa ku nám nasťahoval a začali prvé problémy. Cca raz za dva týždne prišiel domov z práce ako vymenený, nervózny až zlostný, s nikým poriadne nekomunikoval len fajčil jednu za druhou. Nakoniec vybuchol a začal vrieskat (pre kadejaké hlúposti, bud pre niečo, čo som povedala, alebo urobila príp neurobila. Podotýkam že nešlo o žiadne provokácie z mojej strany).

autor
28. apr 2021

Tak dievčatá, včera som zašla do jeho domu (cca 120 km od môjho mesta) a pobrala som odtiaľ všetky svoje veci a veci deti. Celý deň mi z prace vypisovať sms ako som ho sklamala, aká som podlá, pomstichtiva, vypočítavá a neviem co ešte. Ze som s nim vydrbala a ponizila ho ako nikto predtým. Keď som prišla domov, tak začal na mňa zas inú pesničku. Tak sa teraz podržte. On pôjde robiť do zahraničia na pracovnú zmluvu ako zamestnanec (ma to už dohodnuté). Mne bude platiť 750 eur (co sú moje mesačne náklady na všetko), plus bude malej posielať 300 eur a ešte jej odkladať na účet po 180 eur (to je výška rodinných prídavkov v De). Len aby som nemusela odchádzať z bytu. V De chce byť dokým nebude mať nárok na dôchodok odtiaľ, takže aspoň 5-6 rokov. Mne toto môj rozum neberie. Doteraz bol problém každé euro, a zrazu akože nebude? Zrazu chce platiť všetky moje náklady????? Doteraz z nich neplatil ani polovicu. On si myslí, že ja som na hlavu padnuta? A že keď z De príde na svk, tak čo? Mam sa tváriť, že sme stále partneri a privítať ho s otvorenou náručou? No mam dosť. Keď som sa ho na rovinu opýtala, prečo silou mocou bojuje o vzťah, ktorý už sám zatratil, tak sa pustil do placu, že ja jediná som pri ňom stala vždy za každých okolností, že som jedna z milióna, že on ma úprimne ľúbi a ze deti majú právo na oboch rodičov atď atď. Pripadám si ako debil. Mne tu niečo nesedí. Tak akože som super, má ma rad, ale na druhej strane vzápätí vsetko poprie príp sa správa ako tyran. Kks ten je buď najlepší herec, alebo ja som tak blbá a nevidím realitu?!?!

vendulka80
28. apr 2021

Skusa na teba. A ide na to cez peniaze. Neskôr ti bude vykrikat, ze si s nim iba kvoli nim a navyše, vsetko je to len v tej rovine ze “bude”. Este tam reálne ani nie je. Ani keby ti posielal celu výplatu, nic to nemení na veci, ze je to psychopat. Absolutne sa nim viac nezatazuj. Dietatu moze šetriť a posielat peniaze aj bez toho aby ste spolu zili.

ivsoja2020
28. apr 2021

Nechal ťa hladovať a deti tiež viac dní veď vás týral žiadne peniaze by ma nepresvedčili o tom aby som s ním zostala je chorý človek nech vyhlada odbornú pomoc.

iveta7677
28. apr 2021

@3petka velmi dobry napad

autor
28. apr 2021

@ivsoja2020 ja mu to neverím, no sľúbila som, že nad tým pouvazujem. No aj tak, po tomto všetkom mu neverím.

number19
28. apr 2021

Nie, chod prec. Nezostavaj, vzdy si vybav ako ti nedaval jest a jeho vystupy, vzdy na to mysli.
On sa nezmeni nikdy! Odid kvoli detom, oni si toto nezasluzia!

autor
28. apr 2021

Len vám chcem vysvetliť dôvod, pre ktorý tak dlho váham. Moja mama ma s otcom adoptovali, keď som mala 1 rok. Svojich bio rodičov nepoznám, bio matka ma nechala po pôrode v nemocnici. Som biela (nie som Rómka). Moje detstvo bolo peklo. Matka ma bila, ponizovala, opovrhovala mnou, neustále si na mne ventilovala svoju frustráciu z toho, že ona deti mat nemohla a stále mi vykrikoval, že sa za mňa hanbí a ze ja nie som rodina. Učila som sa na samé jednotky. Vyštudovala som dve vysoké školy. V práci som bola úspešná a obľúbená. Aj tak stále tvrdila, že som hanba. Proste nás vzťah nebol dobrý. Otec sa len tisko prizeral a zakrocil asi dvakrát. Raz keď ma dobila tak, že mi rozbila hlavu a raz keď mi povyhadzovala veci na chodník pred činžiak, že mám odísť z domu. Je to na dlho. Odsťahovala som sa od nich 80 km preč. Stále som však túžila mat mamu a vzťahy som udržiavala. Aj keď už som mala emocionálny odstup. Po čase prišla prvá vnučka. Nebudem písať ako sa vplyv mojej matky podpísal na nej. Radšej. Ale k veci. Keď som sa po prvom rozvode vrátila do mesta, kde žijú moji rodicia, pomáhala mi s dcérou ako mohla. Chodila po ňu do škôlky, vodila ju na krúžky atď. Samozrejme mi to vždy hodila na oči. Keď som otehotnela s druhou dcérou, najprv so mnou odmietala hovoriť. Potom zrazu zmenila taktiku a ponúkla nám ich byt, že oni pôjdu do môjho (62 m2) a my všetci pôjdeme do ich veľkého bytu, ich byt má viac ako 80 m2. Bola som v 7 mesiaci tehotenstva. V deň, keď bolo všetko presťahovanie (ich veci ku nám, naše tam), keď sme jej byť vymalovali a položili nové podlahy, tak zahlásila, že ona sa sťahovať nejde. Ze nie sme rodina a ona do bytu s hypotékou nepôjde. Takže sme všetko presťahovali naspäť. Mne z toho všetkého prišlo zle a až do pôrodu som skončila v nemocnici. Viac som s nou nehovorila. Po pôrode mi prišlo ľúto, lebo predsa len, narodilo sa jej vnúča a vzťah som opäť obnovila. Je chladný, ale aspoň vnúčatá si vída. Teraz, keď jej staršia dcéra porozprávala ako žijeme, tak mi ponúkla riešenie. Ze ona s otcom odídu bývať na chalupu (co je vlastne rodinný dom), a ja s deťmi môžem ísť do jej bytu. Svoj byt musím predať a vyplatiť úver, čím uvoľním zábezpeku, ktorá je na ich chalupe. Ja mam strach, že ak si to zas rozmysli, čo bude potom? Kam pôjdem? A toto je vec, ktorú môj partner vidí. Áno, včera zmenil rétoriku, ale bud mnou naozaj manipuluje a vie co na mňa zaberá, alebo to naozaj vidí reálne. Proste on mňa a deti nechce vydať jej napospas. Neverí jej. Povedal, že radšej dá všetko mne, nech sa ja a deti mame dobre, len nech nemusím k nej. Takže ja už fakt neviem. Ano, naliali sme si včera čistého vína, dokonca povedal, že bude akceptovať aj to, ak ho ako partnera viac nechcem, ale aj tak nedovolí, aby sme šli do jej bytu a vydali sa jej úplne napospas, lebo budem ja aj deti nešťastne. Kks mam to ťažké, čo? Dvaja manipulátori a ktorý z nich je ten, čo to myslí úprimne..... Zamotane...

cacianka
28. apr 2021

Never.nech ide, aspon sa ho zbavis a potom poriesis svoje.

cacianka
28. apr 2021

Uff. Normalne mi prisla tazoba. Ja by som uz neriskovala jej byt.

sashabb
28. apr 2021

Treba riešiť byt inak ako predajom. To je tvoja jediná istota. Čiže ako tu už bolo niekoľkokrát písané, nepredávaj ho. Daj ho do prenájmu. Ak by sa čokolvek pokašlalo vieš sa vrátiť. Vždy vieš byt napr. vymeniť za menší a tým si znížiť náklady.
Ak byt predáš, nemáš žiadnu istotu bývania.

autor
28. apr 2021

@sashabb áno, lenže ani neodtazim od zábezpeky jej chalupu. A to by bol problém. No nič, mam čas do októbra to nejak vymyslieť. Byt skor predať nemôžem, kvôli dani

laila22
28. apr 2021

Presne, dvaja manipulátori. Neverila by som ani jednému. Preco nemozes bývať vo svojom byte? Ty predas byt, vyplatis hypo, mame padne ťarcha z chalupy a kopne Ta do zadku. Ešte len potom to bude ťažké z dvoma deťmi bez bývania. Mama už bude v suchu. Priateľ je tiež dobrý psychopat. Nemôžeš ísť do práce? Mama by nepostrazila deti? To by bola asi zmysluplnejšia pomoc.. Alebo ísť na čas k mame, ale byť určite nepredat, dať ho do prenájmu ako radili dievčatá.

laila22
28. apr 2021

Chalupu neodtazis, ale tak s tým musela mama počítať, keď si si brala hypo, že chalupa bude zaťažená niekoľko rokov. Zrazu si to mama zas rozmyslela a tlačí Ta do predaja bytu?

number19
28. apr 2021

No zena, ty toho mas teda dost nalozeneho.
V takomto pripade byt nepredaj. Matka ta bude mat v hrsti. Spadnech od jedneho psychopata k druhemu. Treba najst nejaku robotu a deti do skolky. Inac sa z toho nevymoces. Musis sa nejak osamostatnit.

katuska19
28. apr 2021

veru zivot sa s Tebou nemaznal. Byt si odporucam nechat si, si vo vlastnom,po takychto skusenostiach by som mame neverila, ved moze zmenit svoje rozhodnutie z dna na den ako ti to uz urobila. Skus najst strazenie, alebo mame nemoze postrazit deti a ty nastupit do prace? A nafukncny vztah by som ukoncila, kedto je tvoj byt, o to lepsie. drzim palce a vela sily prajem

mimka789
28. apr 2021

Ak to výška hypotéky dovoľuje, ťarchu si prenes z chalupy na tvoj byt. Mama bude spokojná, že má chalupu bez ťarchy a ty si byt môžeš nechať, dať zatiaľ do nájmu, čo ti bude čiastočne vykrývať náklady a ak by sa niečo s mamou pokazilo, máš sa kam vrátiť

autor
28. apr 2021

@mimka789 skúsim prehodiť zábezpeku na môj byt, ak to pôjde. Ale som na rodičaku, neviem, či to nebude problém. Ci sa v tomto prípade nebude posudzovať aj môj príjem. Uvidím, musím sa poradiť v banke

sandokanka36
28. apr 2021

nooo to by bolo najlepsie. joj tak by som si priala, aby sa ti vsetko podarilo a bolo ti dobre. moc budem drzat palceky

mimka789
28. apr 2021

Nepoznám bankové pravidlá, ale myslím, že by ťa už nemuseli posudzovať ako nového žiadateľa, hypotéku už máš a poctivo ju splácaš, aj keď si na RD. Posúdi sa hodnota bytu, či to postačuje na prenos ťarchy a to im hádam bude stačiť 🙂 ale ako si napísala, najlepšie je sa poradiť v banke. Ale byt určite nepredávaj, nechaj si to ako poslednú možnosť, držím palce 😉

eeffka
28. apr 2021

aky velky mas byt? nevies prenajat 1 izbu?

liliana363
23. máj 2021

Ahoj, ako to zatial dopadlo? Som nad tebou rozmyslala, ci sa ti ho podarilo dostat prec z bytu, a ako si teda poriesila byvanie.

macik166
28. máj 2021

Môžeš napísať ako je to ďalej s tvojou mamou a partnerom?

juliet86
28. máj 2021

ja pen tolko ze pomocobetiam.sk a tiez ze existuje tzv ekonomicke financne tyranie. a to je presne co on robi!!!! chod sa poradit na policiu pokojne zavolaj policiu brata kamaratku s priatelom krstnych kohokolvek ak by robil cirkus.... uprimne on ma vyzivovaciu povinnost zo zakona! voci tebe aj voci dcere....predaj byt a chod k vasim. on ma svoj dom na dlazke nezostane. nechcem byt zla ale aj chaoem jeho ex ze ho k dcere nechce pustit. ten chlap je dusevna obluda. obran si deti.

linalinabizu
18. feb 2022

Ahoj autorka , ako sa to celé vyriešilo?

autor
19. feb 2022

@linalinabizu ahojte, vyriešilo sa to asi tak, že som predala byt a odišla do mesta, kde žije otec mojej prvej dcéry. S mamou sa vzťahy nenapravili ani sa nenapravia. Ja už nechcem a moja staršia dcéra absolútne nie. A on? Nechala som mu list na rozlúčku, kde som sa poďakovala za to pekne a vysvetlila mu, že pre svoje deti nechcem takky život, aký momentálne žijeme. Co sa stalo? Neakceptoval to, chcel s nami ostať a veci napraviť. Co čert nechcel, mal nehodu. Pri športe. Zranil si koleno tak, že mesiac len lezal. Teraz je už druhý týždeň po operácii a musí začať rehabilitovať. Nohu neohne ani na 20 stupňov, ešte nevie chodiť bez opory, atď. Proste zostala som sa o neho starať. Všetko sťahovanie bolo len na mne. Pobaliť, previesť, vybalit. Úplne všetko sama bez akejkoľvek pomoci kohokoľvek. Nevadí. Nejak som to dala a dám. A čo bude ďalej? Uvidím. Zatiaľ to nemám silu a čas riešiť. Musím sa zabyvat v novom meste, dcéra už chodí do novej školy, menšia začína v novej škôlke. On je doma, bez príjmu. Aspoň mi dal neobmedzený prístup k jeho úsporám. A nie, nemyslite si, že som slaboch a na všetko zlé zabudla. Nezabudla, len to musí ísť na čas stranou a všetko sa utrasie a vyvynie tak ako ma byt. Musím byť trpezlivá.....

lily246
19. feb 2022

Z tých jeho úspor by chlap, ktorý nedovolil deťom kúpiť jogurt a mňa nechal 3 dni hladovať, už neuvidel nič. A potom by som ho vykopla aj s jeho sprostou zranenou nohou.

dadis
19. feb 2022

Boze citam si to este raz a som z toho mimo. Ty si predala svoj byt kvoli mame? :( A tie peniaze z predaja mas aspon bokom? Neminaj z nich ani euro. On bude na to tlacit, to si pis. Co najskor si vybavuj jasle/opatrovanie a pracu, nech si kupis nieco na hypoteku. Potrebujes sa aj od neho odstrihnut. Si silna, vzdelana, ty to zvladnes.

cacianka
19. feb 2022

Som v tom stratená, ....
Kde bývaš v akom a či je byt ? A už duplom nechápem prečo opatrujes hentoho debila , ja by som mu zjebala aj druhú nohu a hlavne hlavu. Lopata a gutalax by mi boli kamarátky pár dní.
Ty sa mi snáď snivas žena, on ťa týra , teba aj dve deti, psychicky aj ekonomicky a ty mu skaces okolo posratej riti ... Toto fakt robí iba totálne zmanipulovaná žena. Všetky sme ti tu držali palce aby si sa zbavila debila, našla svoj kľudný život a ty toto.
Prosím ťa daj sa liečiť, nemyslím to ako urážku ale holý fakt, lebo ty dávaš svojim dcéram príklad že takto sa má žiť. Chces aby žili aj ony dve takto ?

heni79
19. feb 2022

Po poslednom príspevku autorky si myslím, že to bolo celé vymyslené. Nik nemôže byť taký hlúpy. 🤦 A detaily tiež akosi haprujú.

autor
22. feb 2022

@dadis áno, peniaze z predaja mam bokom. Všetko je zariadené tak, aby som bola sebestacna. A len čo sa postaví on na nohy, mohol ísť vlastnou cestou. Ja samozrejme pracujem, deti sú v škole, škôlke. A žiaľ, vymyslene to nie je. Je to bohužiaľ realita