icon

Život u rodičov partnera: Komplikované vzťahy a výzvy?

8. okt 2024

Dobrý deň, milé dámy. Vy žijete niektorá z vás u rodičovský partnera? Ja žijem v dome, kde sú tri generácie, každý má svoje poschodie, ale tie vzťahy sú dosť komplikované a niekedy mi je z nich už na vracanie. Ide o to, že mám syna, ročného a vychovávam ho tam u nich. Poslednú dobu jeho otec, teda otec môjho muža, chodí k nám hore na poschodie kedykoľvek počas dňa, ako je doma z roboty. Mne to už lezie na nervy, lebo napríklad keď krmim alebo sa hrám ja s malým, tak príde hore a malému sa už nechce jesť, prestane sa hrať, a podobne. Keď malý zaplače, lebo teraz má prvé obdobie vzdoru , tak svokra hneď prečo malý plače, uderí sa o stôl, plače, ja ho mám na rukách, príde ona a divoko ho utišuje. Stále sa pýta, môžem ho zobrať na chvíľku dole? Je tu tak ťažká výchova syna, že mám chuť odísť. Môj muž ma v tomto moc nepodporuje a vraví, že chcem nastavovať pravidlách jeho rodičom a mojej mame nie.
Včera prišiel hore mužov brat a pýtal sa, prečo som napísala ich otcovi smsku, že som chcela DVA DNI hore súkromie sama s malým, lebo môj muž bol preč. Vravel, že akoby museli trpieť za to , že môj muž je preč a ani nemôžu ísť kuknúť malého a vraj tá správa bola vtipná. A ich otec zase, že tá správa bola škaredá 😞😞 no neviem veď posúďte, či sú normálni alebo nie..

Život u rodičov partnera: Komplikované vzťahy a výzvy?
hellwant
8. okt 2024

Zijeme u manzelkinych rodicov, prvych 5 rokov bolo tazkych, ale uz je to taka normalna svokra (14-ty rok)- ja tiez mam svoje chyby. Kazdopadne nechodia k nam hore stylom vojdu bez klopania, ci ohlasenia. Ked nieco treba riesit- ak mame pootvorene dvere na chodbe tak sa opytaju spoza dveri ci môzu vojst az ked im povieme môzu tak vojdu, ak su zatvorene zaklopu.
Akurat mame dohodu, ze ked nie sme doma môzu ist hore kvôli vetraniu- otvorit a zavriet okna v chladnom pocasi.

vler
8. okt 2024

@minenkak ale to nie je "mladych byt". To je poschodie domu patriaceho rodicom... ktori prichylili syna a jeho tehotnu priatelku ktora neplanovane otehotnela po studiu a nikdy nepracovala

minenkak
8. okt 2024

@vler tak ale asi keď viem ,že deti prídu ku mne bývať,časť domu ktorú im poskytneme ,je ich súkromie a na ten čas čo tam bývajú,,je to ich byt "

zuzkacik4
8. okt 2024

@vler aha, takze z tohto dovodu, ktory si uviedla, tym padom teda stracaju narok na akekolvek sukromie a mozu tak akurat drzat hubu a krok 🤔🤦‍♀️ dobre no...

lenka.25
8. okt 2024

@zuzkacik4 no v podstate áno a keď sa im nepáči , môžu ísť . Evidentne sa im nepáči, tak už mali byť dávno vo svojom.

minenkak
8. okt 2024

@lenka.25 to ty by si sa tak s svojmu dieťaťu správala a k jeho partnerke, partnerovi ?Si u mňa doma tak drž hubu a krok a ja si budem robiť čo chcem aj keď ,je ten dom velky a nezavádzali si a nemusia sa stretávať

osky
8. okt 2024

Asi tak ako pise
@hellwant

Samozrejme,ze nie je v poriadku,ak pridu len tak hocikedy bez klopania,bez spytania..
Vsak ked nechcem aby drzo vosli primknem.
Ci?
Ked bude zamknute,zaklopu.
A ty uz potom povies,ze si prave naha ci kojis....a oni pridu neskor..

Ak nemate takuto moznost ,tak treba to odkomunikovat,ze proste len tak vtrhnut,bez pripravy je nevhodne.

Nech je ako chce,pokial ste vy u nich,vzdy to bude zlozite a o kompromisoch.
Vsetko je ale o dobrej voli.
A zase,keby si ty s malym pravidelne prisla za nimi,nechodili by oni k vam...ktovie

Tiez zijeme s rodicmi,kazdy zvlast ako vy,v NASOM! dome,ale aj tak je to casto zlozite.
ALE na druhej strane si pomyslim,zivot leti rychlo,ludia umieraju v poslednej dobe mladi...
Ten cas,ktory stravime spolu,je dar.
Ked tu nebudu,ostanu nam uz len oci pre plac.

lenka.25
8. okt 2024

@minenkak ale tu nejde o mňa . Nepoznáme tých ľudí , nežijeme s nimi v domácnosti , vôbec netušíme aká bola dohoda, či to bolo s rodičmi dobre vykomunikované ...naozaj nevieme nič . Ale áno , pokiaľ to nebolo dobre vykomunikované , tak možno ani svokrovci nevedia , že mladá chce mať súkromie , dom je stále svokrovcov a mladá je tam len a len na návšteve . A bum, svokor dostane sms je vlastnom dome , no sama by som mladú pobalila a hajde k mame

zuzkacik4
8. okt 2024

@lenka.25 aha, no ok 🙈😁

conquestor
8. okt 2024

@vler ľudia,ktori dajú mladým možnosť aby mladí bývali u nich v samostatnej jednotke,predsa vedia čo to obnáša a chápu ,teda mali by ,že aj pre nich je to určitá obeta kt.zahrna rešpekt voči novej rodine, nejaké obmedzenia a prispôsobenia.teda v normálnych rodinách so zdravými morálnymi hodnotami.Samozrejme na oboch stranách .to len chabí zakomplexovaní jedinci berú tak že môj dom môj hrad a tu som pani iba ja!!!a budem si robiť čo chcem....žila som tak 10 rokov a všetko bolo fajn iba preto že som mala šťastie na rozumných svokrovcov....ale aj tak bývať sami je nad zlato....

zobaka
8. okt 2024

ja som toto prezivala, ale v byte, nonstop za chrbtom svokra, preco place, ked sme si dlhsie pospali klopala na dvere, ze hadam by sme uz mohli vstat, chce vidiet maleho, postupne som sa dostala do fazy, ze sa mi nechcelo zit, cele dni som chodila ako bezdomovec po vonku a kocikovala, ci bolo teplo, ci zima, kym neprisiel muz z roboty, az jedneho dna som povedala, ze bud sa odstahujeme, alebo odchadzam, lebo to nedavam, odstahovali sme sa a bolo to najstastnejsie obdobie asi, ludia mi vraveli, ze som ozila, ze vidno, ze som konecne stastna

conquestor
8. okt 2024

Žila som tak ,a môžem povedať že najlepšia je slušná ,priama komunikácia....bez hádok a hlavne vysvetľovania ...držím palce...tá prvá priama debata je najťažšia potom to už ide samo...držím palce🍀🍀🍀🍀

minenkak
8. okt 2024

@lenka.25 ty si súhlasila s tým , že držať hubu a krok a nepáči sa ti môžeš ísť,tak sa pýtam keď s tým súhlasia či by si sa ty tak chovala a nie či komunikovali alebo nie,. Každý súdny a normalny človek,chápe , že treba klopať a pytattsa či môžem prísť na návštevu a keď je niekto drbnuty ako v tomto prípade,tak treba byť aj keď hnusný.My sme boli pár dní u svokrovcov a svokra bez klopania vchádzala do izby,ja som jej vravela,muž,svokor nech s tým prestane,bola jednoducho blbá ako v tomto prípade a povedala ,snáď si vo svojom dome môžem chodiť kde chcem ,no to není normálne si myslím.A ak si niekto myslí opak, tak ten človek určite nie je ok

lenka.25
8. okt 2024

@minenkak ja neviem, podľa mňa zbytočná debata , veď na čo sú v tom dome keď nemusia? Muž jej to navrhol a ona ani nie je schopná nájsť podnájom , či na čo čaká ?
Ja osobne by som NIKDY nešla bývať ani k svojim rodičom a to boli užasní ľudia , ani k svokrovom , nikdy to dobrotu nerobilo a ani robiť nebude .
A nech sú akýkoľvek, tak správať sa k niekomu hnusne, lebo sa nesprávajú podĺa našich predstáv- áno , aj keď v tomto ti dávam za pravdu , že absolútne neakceptujú súkromie mladých , ale stále je to ich dom, takže jediná možnosť je ísť preč a jedine vo svojom si môžeš určovať čo a ako bude.
Ale to s tou sms prehnala za mňa maximálne

ahhola
8. okt 2024

9.13.

Tak preco nehladas byt, on chce, vyuzi to. O mesiac, o rok s nim mozno nepohnes.

luccija
8. okt 2024

Čím skôr preč...ale určite by som takú sms nepísala.Tak si dajte pravidlá neviem 15-16 im ho daj dole a ty si oddýchni.

klotildabazarik
8. okt 2024

Nikdy by som tak nebyvala, ti muzi co sa nevedia odsťahovať su nejaki vadni

earlgrey
8. okt 2024

Už si tu písala nie?

deti95060810
8. okt 2024

@minenkak bývala som u svokrovcov a viem ako to chodí... ale zas som si bola vedomá že je to ich majetok - nie už nebol už to mal môj manžel napísané pred manželstvom, ale oni si to nadobudli tvrdou drinou, tak som sa k nim stále správala ako keby to bolo ich...
nikdy by som si nedovolila niečo proti nim povedať, to už nehovorím o takých blbých smskach ... troška tolerancie a slušnosti .

minenkak
8. okt 2024

@deti95060810 takže by ti nevadilo, že ti vojdú do tvojho súkromia neohlásene a viac krát do dňa

deti95060810
8. okt 2024

@earlgrey hej, že dedko chodí stále za vnukom ....

deti95060810
8. okt 2024

@minenkak my sme bývali spolu na jednom poschodí - izba vedľa izby... spoločná kup. WC .... samozrejme že chodili sme sa stretávali hoc kde v dome. tak ako ti tam má niekto vadiť keď býva vo svojom. bývať som prišla ja ku nim - nie oni ku mne.
kdeže poschodie - to by bol luxus.

sasa1310
8. okt 2024

A vy ste nesvojprávní? Vyplakávaš na internete za niečo, za čo si môžeš sama. Prečo nebývate niekde sami?
A urobiť si dieťa, keď si si ešte ani na chleba v živote nezarobila je fakt rozumné. Hlavne, že čo robia jeho rodičia vo svojom, to ti už prekáža

vkatush
8. okt 2024

Bože žena, však asertivitu trochu a nie cez smsky, ale z očí do očí. My tiež sme v dvojgeneračnom, my hore, naši dole. Tiež mama robila to, že ak malý spadol, plakal, neviem čo, vybehla hore a chcela ho čičíkať. Stačilo jej RÁZNE párkrát povedať a už to nerobí. Hocikedy malý zíde dole a je s nimi, nedelím to na "našu" a "vašu" časť. Sme rodina a nie nejaký cudzinci v zdieľanom podnájme.

A zvyšok, podľa mňa ty si tá "zlá" v tom. Aby si nemohli vidieť vnúča, keď chcú alebo ešte ak aj má meniny? Aby som sa im vyhýbala, keď bývame spolu v dome ?
Oni vám urobili obrovskú službu, že vás prichýlili. Teba s prepáčením s holou riťou, bez roboty a s dieťaťom.

earlgrey
8. okt 2024

Radšej by som sa tlačila niekde v jednoizbovom byte, kde mám súkromie ako bývať takto...

belllinka
8. okt 2024

Veď keď sa ti nepáči, daj dieťa do jaslí a ty do roboty a choďte do podnájmu.

michelle567
8. okt 2024

Len aby niekto tomu dedovi teraz nenapísal že ich nevesta rieši po internete 🤣 ešte vás sami vyženú 😅 ...a budeš mať po probléme 🙃

autor
8. okt 2024

@0silvia0 tak ak je to trápne, tak pardon, ale keby ste vy na mojom mieste, neviem, či by ste stretli to, že ste tu väčšinou sama a chodia k vám hore, kedy sa zachce a nerešpektujú ani to, že chcem len konkrétny čas, kedy s ním budú.

autor
8. okt 2024

@sasa1310 no môj partner je trochu narcis, takže za dieťa si možno ani nemôžem.

0silvia0
8. okt 2024

To treba inak riesit, nie esemeskami. Myslim, ze pre vsetkych bude lepsie, ak si najdete podnajom.