icon

Život v tieni manžela

28. mar 2025

Ahojte. Rozmýšľam čo ďalej so životom... Svoj život som obetovala rodine - deťom a manželovi... Keď som bola mladá mala som najskôr len zamestnanie neskôr som sa rozhodla pre vlastny projekt. V tom čase sa však aj manžel ( v tom čase priateľ) rozhodol podnikať a potreboval moju podporu... Takú psychickú, občas pomôcť s administratívou a tak... Potom sme sa začali baviť o svadbe a tak nejako prirodzene vyplynulo zo strany oboch že bude najlepšie aby som zostala doma a bola zamestnaná v mužovej firme a robila "holku pro všechno" a keď budú deti budem sa venovať deťom...
Manžel tvrdo pracoval, budoval nám bývanie,firmu a chcel aby som bola ja tá ktorá vytvorí teplo domova... Nuž... Dávalo mi to zmysel rozhodla som sa teda svoj projekt predať a oddať sa rodine... Všetko to bolo v poriadku medzi tým bola svadba narodili sa nám deti, po víkendoch som "vychovávala" ešte dcéru z predošlého vzťahu. Manžel prišiel domov a nemusel robiť nič. Každý deň upečený čerstvý koláč, teplá večer, nachystané jedlo na ďalší deň do práce, samozrejme popri tom som fakturovala, riešila úrady no časom chcel odo mňa v rámci firmy viac a viac a tam som už nemala ako zamestnanec dosah pretože bolo nutné to riešiť len s majiteľom/ konateľom... Manžel teda spravil zo mňa konateľku, na čo som sa ho opýtala prečo nie spolumajiteľku? Predsa podnik od začiatku budujem s ním robím prvé posledné tak azda to mohol aspoň navrhnúť. Vtedy ma odbil že konateľka je super pozícia a áno budovali sme to spolu ale predsa by si to chcel nechať vo svojom vlastníctve... Čo vám poviem prekvapilo ma to ale nejako som to neriešila, popravde na to nebol ani čas... Fungovala som s deťmi, všetky krúžky, aktivity, choroby na všetko som bola sama. Do toho domácnosť a "teplo" domova a ešte medzi tým lietať po úradoch, k účtovnicke, prípadne kontrola zamestnancov, riešenie zmlúv no... Bolo toho veľa... Roky idú, deti sú väčšie a väčšie a akosi sa zabudlo na všetko čo som za tie roky vybudovala ja. Manžel je čoraz divensji všetko si akosi privlastnuje. Keď spomeniem že by som sa rada vrstila do práce tak načo veď zarába dosť. Napriek všetkým čo som absolovala či už vo vzťahu alebo manželstve. Od stavania domu až po budovanie firmy pravda je taka že dnes nemám nič na svoje meno. Nedávno mi dcéra z predošlého vzťahu povedala že raz ma aj tak odtiaľto vyhodí... Premýšľam čo ďalej...

subartic
28. mar 2025

samozrejme že nestačí . Život sa môže kedykoľvek zvrtnúť , treba byť pripravený . Základ je že už vieš že je niečo fakt zlé a teraz pracovať na tom aby sa to značne zmiernilo . Muž na teba neprepíše nič , doteraz si držala ústa až nakoniec je vec uzavretá .

elzena2
28. mar 2025

Tak sa zacni tvarit, že ti treba viac penazi. Že drogeria zdrazela a pod. A pritom pouzivaj lacnejšie alternativy (Soda bikarbona, ocot) na cistenie toho jeho domu. Takisto si vymysli, že synovi treba do škôlky čosi zaplatiť, že sa ako rodicia skladate na niečo. A kazde € o ktore ho osklbes bokom odlozit. Kto kupuje oblecenie jemu a z akych penazi?

kristinka92
28. mar 2025

Veriť nestačí. Koľko už verilo a nabilo si h*bu s prepáčením. Veď ty naozaj nemáš nič, ani úspory však? No cize vlastne aj nevlastná dcéra čo povedala, kľudne sa môže stať. Muž nezmenil spravanie? Či prečo s takým niečim prišla ta nevl.dcéra? Nevie o niečom?

autor
28. mar 2025

@elzena2 no však z tej mojej výplaty...
Keď chce niečo drahšie nie vyslovene pracovné oblečenie...to som väčšinou ušetrila čosi a dala mu na sviatok

autor
28. mar 2025

@kristinka92 nemyslím si že o niečom vie.. ona tu príde už len raz za čas keď potrebuje niečo zaplatiť inak ju nezaujíma ani otec ani súrodenci... Takže nehľadala by som v Tom súvislosti..
Manžel sa zmenil lebo som začala viac otvárať tieto témy tak je nahnevaný... Ale ja som fakt stratila všetok pocit bezpečia. Komunikujeme spolu len keď potrebuje niečo v rámci firmy...
Čo sa týka úradov, el.schranky a faktúr tak nevie nič... Nemá žiadne prístupy a tak.. všetko riešim ja

evelyn246246
28. mar 2025

.. premysli si "ako odkladat peniaze"..uprimne pochybujem, ze nieco na teba niekedy prepise ..pripravuj sa aj na moznost rozvodu ..

vivuska666
28. mar 2025

Tak by som tu temu otvarala tak dlho az by to musel riesit. Priprav zmluvy, prepusy a nech podpise. Stale mas dost casu, oci sa ti otvorili, tak si chod za svojim.

elzena2
28. mar 2025

No jasne, zacala si vyskakovat, tak už sa mu to nepozdava. 😞

lienka.7
28. mar 2025

@autorka ešte k tomu aj minimálna mzda👌 tak to ti fakt "gratulujem".👏
Dúfam, že aspoň "vo vankusi" mas nejakých 20k, co ma každý konateľ.
Čím skôr začni vlastný biznis 🙏🙏🙏 vyzeráš byt schopná a šikovná žena. Prečo sa preboha necháš takto vykoristovat? 🥺😥

autor
28. mar 2025

@lienka.7 nuž... Myslela som to dobre
Podporovala som ho s láskou že všetko čo robí, robí aj pre mňa aj deti... Jediné čo chcem, cítiť trochu bezpečia... A zase trochu lásky...
Viete myslím si že ma nepodviedol ale oklamal ma raz a hneď som na to prišla... Asi už tam bol nejaký pomyselný začiatok konca ale snažil sa ma presvedčiť že to bola jedna mala chyba a ma má rad... Nuž asi to tak úplne nie je... Zbytočne mi je mať teraz hlavu v smútku ale aj tak ju mám.. cítim sa byť zradena no

lienka.7
28. mar 2025

@autorka inak si konateľka, to si nevieš dat normálnu mzdu??? On je tiež konateľom ci "iba" majiteľom? Pripravuj sa fakt na najhoršie, aby si neodišla s holým zadkom ako sa vravi.

autor
28. mar 2025

@lienka.7 tak predsa ako si to predstavuješ? Poviem účtovníčke dajte mi tam vyššiu mzdu? Vieš si predstaviť ten oheň na strechce?

lienka.7
28. mar 2025

@autorka ty si konateľka, ty sa nemusíš pýtať svojho zamestnanca🤦‍♀️
Len tak mimo otázka.. tvoj muz ma mesacne koľko z firmy, hm? Ty min.mzdu, z ktorej este aj platis náklady a on? Mimo to všetko, ten svoj plat by si mala mat "na kavu" a nie z toho platit účty. Paneboze zena vzchop sa 💪

kristinka92
28. mar 2025

@elzena2 a najlepšie na tom je, že to nie ne “vyskakovanie si” v zmysle že jej zacalo šibať a chce míňať na somariny, ona iba chce aby to bolo aj právne v poriadku a nie aby bola bezdomovec ako doteraz a vsetko mal pod palcom manzel…

tulipanik12
28. mar 2025

Neviem asi sa strácam, ono mužova fa je síce založená pred svadbou, no dom už ste postavili počas manželstva, či?

autor
28. mar 2025

@tulipanik12 nie dom sa postavil počas vzťahu. Manželia sme sa stali až neskôr... Hypo platil len on ale financie som dala aj zo svojho. Po uzavretí manželstva sa hypo prepísala aj na mňa v rámci refinancovania

lienka.7
28. mar 2025

@autorka
Po uzavretí manželstva sa hypo prepísala aj na mňa v rámci refinancovania...
Prečo ste teda nedali "do poriadku" aj vlastníctvo???

Bože, žena 😳😳😳😳😳

vikiki29
28. mar 2025

Už dávno by som nerobila to čo robíš ty. Za minimálnu mzdu by som mu ráno maximálne urobila kávu. Nech si na tú všetku prácu najde zamestnanca, alebo nech ti normálne platí. Okašlať to že si konateľka, čo z toho. Vy ako manželia nemate spoločný účet? Na dom máte, alebo mali ste hypo?

autor
28. mar 2025

@vikiki29 máme hypo ta sa platí z muzovho účtu... Spoločný účet nemáme. Ako som už písala... Čo sa dá zaplatím z výplaty a na to čo nezostane mi dá peniaze.

autor
28. mar 2025

@lienka.7 popravde...? Neviem... Bola som tehotná, zasnena, neprišlo mi to v tom čase až tak dôležité. Viem že to bola chyba... Ale tak som to vtedy vnímala

lienka.7
28. mar 2025

@autorka koľko peňazí ma teda tvoj muz, vies to aspoň približne? A koľko ty? (Ak nechceš, neodpovedajte samozrejme). Bože, nepoznám ra, ale je mi ta tak luto😥😥😥 vykašli sa ma neho a rib si vlastný biznis🙏🙏🙏

letfenixa
28. mar 2025

Strašné čítanie.

michaelam2
28. mar 2025

@lienka.7 ona si ako konatelka zvysi mzdu a on ju proste ako konatelku zrusi a skoncila uz uplne 😕 je v uplne zlej situacii

tulipanik12
28. mar 2025

Ja by som určite odporúčala poradiť sa s nejakým dobrým právnikom či v takomto prípade je časť domu tvoja poprípade ako je to aj s firmou

lienka.7
28. mar 2025

@michaelam2 ano, a kde najde ďalšieho vola, pardon konateľa za minimalku, ze? Ona robí na neho... hnus 🤮🤮🤮

autor
28. mar 2025

@lienka.7 tak on si ročné vyplaca dividendy to je pkolo 100k po zdaneni... Ale tak to neznamená že má toľko na účte. V každom prípade nemá minimálku a mesacne si vypláca ako vyplatu nejak 2300€ v čistom

lienka.7
28. mar 2025

@autorka 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Toto nemyslis vážne, vsak? 😳🥺😥
Btw, prečo nie je konateľom on? Prečo si nerobí svoj biznis sám?

autor
28. mar 2025

@lienka.7 tak z toho mi dáva ešte na čo treba a platí sa z toho hypo, ale aj tak no...

krtko1313
28. mar 2025

Nedávno tu bol veľmi smutný príbeh, čo písala dcéra o mamine. Tiež celý život pre manžela a deti (ale tu už dospelé) obetovala. Pán podnikateľ mal vo firme, nejakú mladú slečnu, tá vedela ako na neho....zrazu láska ako hrom. A tá pani bez peňazí, bez domu, s holou r.ťkou zastala. Dcéra jéj pomáhala. On mal peniaze, tak samozrejme, že lepšieho právnika. Ak ti môžem poradiť, ako to tu už písali, odkladaj si peniaze. A zvyš si plat! Čo budeš mať na dôchodku? A keď bude oheň na streche, bude to úplne jasné, ako to myslí s Tebou. Robím s ľuďmi a ako to mám odstredované KAŽDÉMU mužovi okolo 50-tky prepne. Niektorému viac, inému menej.

autor
28. mar 2025

@lienka.7 tak on fyzicky je vo firme každý deň... Ale ja som konateľkou preto aby som mohla komunikovať s úradmi a podobne. Účtovná časť je celá na mne