Zlý pocit zo vzťahu
Ahojte, chcela by som sa spýtať, ako vnímate nasledovnú situáciu, lebo ja mam velmi zly pocit z mojho partnera, ktory mi povedal nasledovne:
"Preco si myslis ze si ta najprv zoberiem a az potom si vezmem hypotéku? Aby si ma pripravila o dom?" A zasmial sa.
Tomuto jeho výroku predchádzala debata o tom, co bude dalej, ako si to vlastne predstavuje. Je rozvedeny, ma 4 deti a ja som mu vela financne pomohla. (Peniaze zatiaľ naspäť nemám). Nesúhlasil s tym, aby som si ja vzala na seba hypotéku, ze on mi nebude prispievať na splátky. Ze budeme zit u neho, ked si on vezme hypotéku. Ale to uz by podla mna jemu vyhovovalo, aby som ja jemu prispievala.
Citim, ze ma zatial iba vyuzil vo svoj prospech.
Ako vnímate túto situáciu vy? Zaujíma ma váš názor a čo by ste robili na mojom mieste.
@anonym_autor na výpise vidno akurát prevod z účtu na účet, nemáš nijaký papier o pôžičke ani iný doklad o jeho dlhu.
@januska12323 Ja som k viacerym prevodom uviedla ze pozicka
@januska12323 možno by stalo za to sa poradiť s nejakým právnikom. Údajne aj ústna "zmluva"- pôžička, je zmluva. Aspoň by som sa o to pokúsila
@huxy Dakujem velmi pekne za radu. Pojdem sa na to opýtať
Prajem ti aby si našla dobrého právnika a vytrieskala všetko naspäť 🙏
A na čo potreboval tie tvoje peniaze? To je pekný chuj...uz sa len dohodnúť na splácaní a dovi dopo. Vidím to presne ako ty.
@vilma7 Lebo zarábal malo, bol aj na PNke a dlhodobejsie nemal na platby co musel platit
Prajem ti aby si našla dobrého právnika a vytrieskala všetko naspäť 🙏
@anonym_dd3134 Dakujem velmi pekne.
@anonym_autor Tak ked on hovori, ze nebude prispievat na splatky, tak si myslim (dufam), ze ani on neocakava, ze ty budes prispievat na splatky. To by si mu mala jasne povedat. A ak zacne pytat peniaze za byvanie (co je este horise ako prispievat na splatky, lebo z toho nic nemas), tak je to podla mna na ukoncenie vztahu. Ako mam trocha pochopenie, ze mozno povedal nieco neuvazene ak ho uz niekto obral o peniaze a to je jedniny dovod, ze by si mu mozno mohla dat chvilu cas na uvedenie to na spravnu mieru. Ale hlavne mu to vysvetli z tvojho hladiska.
@anonym_autor žijete spolu?Či každý vo svojom?
Zacni si s nim o tych pozicanych peniazoch pisat. Napis sumu, dovod pozicania a poloz na zaver otazku, kedy ich vrati (nieco ako: Chcem sa len spytat, kedy mi vratis tych 9900 eur, co som ti postupne poziciavala od roku 2020 na deti a zivobytie, ked si bol PN a bez prace. Mali by sme to uz zacat davat nejak postupne dokopy, je to uz celkom dost vysoka suma.)
Uplne staci, ze nic nepoprie. Kludne moze odpisat aj veci typu, ze este uvidi, kedy ich vrati, alebo ze postupne, alebo ze az ked pride k nejakym peniazom - to je jedno.
Dokonca aj keby navrhol, ze ti ich zapocita s tvojimi prispevkami na jeho buducu hypo (o ktorej ste sa bavili).
Tym, ze bude hovorit o vrateni, dlh uznal. Tym potvrdil, ze o nom vie, vie aj za co je a suhlasi s jeho vyskou a tym, ze ho ma vratit, atd.
Uz aj tym mas dokazy.
Ale mohla by si pokracovat v konverzacii dalej, ze by si chcela k tomu spisat aj oficialnu zmluvu a stanovili by ste si podmienky splatok. Atd.
Bud bude suhlasit, alebo sa bude vykrucat, hoci ti aj vynada do zlatokopiek (vtedy sa snaz ton udrzat kludny, nedaj sa strhnut do nadavania ty jemu. Trvaj na tom, ze si mu pomahala, ked bol na tom zle a taketo reci si nezasluzis. A uz vobec nie preto, ze ty tie peniaze potrebujes uz vratit. Ze to nebola nevratna pomoc. A maj na pamati, ze raz chces tu konverzaciu niekomu oficialne ukazat, tak aj preto bud slusna.).
To je zase jedno, ako o tom dlhu bude s tebou hovorit. Ziskavas tym viac dokazov o tom, ze si je dlhu vedomy a je si vedomy toho, ze ho ma vratit.
No a co sa tyka buducnosti s nim, tak nasledne, ked bude zmluva na svete (ak by s nou suhlasil), tak sa rozist.
Lebo on ocividne ide po tom, aby z kazdeho nieco vytrieskal a pouzil ho. Kym berie on, je to ok. Ked ma davat, uz je opatrny ako cert a radsej situaciu otaca tak, aby on z nej tazil.
Keby so zmluvou nesuhlasil, tak sa s nim rozist i tak a rovno ist za pravnikom.
Tvoj pocit, ze sa ta snazi pouzit, je spravny.
@bomba36 Ja sa strasne za to hanbím, co sa mi stalo. Teraz riešim, ako z toho co najrychlejsie von, lebo si myslim, ze to mal vsetko dopredu naplánované, aby ma co najviac oblbol a oklamal. Ano viem, moja chyba. Reálnejšie kontúry toho celého som zacala vidiet po tom jeho vyjadreni, ktore v klude este s odstupom času zopakoval.
@anonym_autor nechávaš si ho doma, lebo sa bojíš čo bude vyvádzať a on si vysmiaty bála šunky v cudzom dome. Veď to je strašne na hlavu. Vyhoď ho čím skôr, už včera bolo neskoro, ale stále lepšie ako nikdy.
@anonym_autor Tak ked on hovori, ze nebude prispievat na splatky, tak si myslim (dufam), ze ani on neocakava, ze ty budes prispievat na splatky. To by si mu mala jasne povedat. A ak zacne pytat peniaze za byvanie (co je este horise ako prispievat na splatky, lebo z toho nic nemas), tak je to podla mna na ukoncenie vztahu. Ako mam trocha pochopenie, ze mozno povedal nieco neuvazene ak ho uz niekto obral o peniaze a to je jedniny dovod, ze by si mu mozno mohla dat chvilu cas na uvedenie to na spravnu mieru. Ale hlavne mu to vysvetli z tvojho hladiska.
@anonym_976def Ano, on očakával, ze ked budem u neho bývať ked si on vezme hypotéku, ze ja mu budem na splatky prispievať. Ale ak by som vzala hypotéku ja, on povedal, ze co si myslim ze on by mi prispieval a vysmial ma. Doslova a do písmena. Ano, ja som mu vysvetlila veci z mojej stránky ako to vnímam, ze sa mi to cele nezdá fer voči mne a spýtala som sa ho, ci ma považuje za takeho človeka, ze by som ho "obrala o dom". A on mi to zopakoval a trval na tom. To, ako chladne a s úsmevom na tvári mi to povedal, tak ma to šokovalo. Reálne som uz vtedy zacala uvazovat o tom, ze on si naplánoval dopredu, ako ma využiť. Ked som mu pripomenula, ako som mu ja pomohla, zostal ticho. Pripadalo mi, ze to bral ako samozrejmost.
Zacni si s nim o tych pozicanych peniazoch pisat. Napis sumu, dovod pozicania a poloz na zaver otazku, kedy ich vrati (nieco ako: Chcem sa len spytat, kedy mi vratis tych 9900 eur, co som ti postupne poziciavala od roku 2020 na deti a zivobytie, ked si bol PN a bez prace. Mali by sme to uz zacat davat nejak postupne dokopy, je to uz celkom dost vysoka suma.)
Uplne staci, ze nic nepoprie. Kludne moze odpisat aj veci typu, ze este uvidi, kedy ich vrati, alebo ze postupne, alebo ze az ked pride k nejakym peniazom - to je jedno.
Dokonca aj keby navrhol, ze ti ich zapocita s tvojimi prispevkami na jeho buducu hypo (o ktorej ste sa bavili).
Tym, ze bude hovorit o vrateni, dlh uznal. Tym potvrdil, ze o nom vie, vie aj za co je a suhlasi s jeho vyskou a tym, ze ho ma vratit, atd.
Uz aj tym mas dokazy.
Ale mohla by si pokracovat v konverzacii dalej, ze by si chcela k tomu spisat aj oficialnu zmluvu a stanovili by ste si podmienky splatok. Atd.
Bud bude suhlasit, alebo sa bude vykrucat, hoci ti aj vynada do zlatokopiek (vtedy sa snaz ton udrzat kludny, nedaj sa strhnut do nadavania ty jemu. Trvaj na tom, ze si mu pomahala, ked bol na tom zle a taketo reci si nezasluzis. A uz vobec nie preto, ze ty tie peniaze potrebujes uz vratit. Ze to nebola nevratna pomoc. A maj na pamati, ze raz chces tu konverzaciu niekomu oficialne ukazat, tak aj preto bud slusna.).
To je zase jedno, ako o tom dlhu bude s tebou hovorit. Ziskavas tym viac dokazov o tom, ze si je dlhu vedomy a je si vedomy toho, ze ho ma vratit.
No a co sa tyka buducnosti s nim, tak nasledne, ked bude zmluva na svete (ak by s nou suhlasil), tak sa rozist.
Lebo on ocividne ide po tom, aby z kazdeho nieco vytrieskal a pouzil ho. Kym berie on, je to ok. Ked ma davat, uz je opatrny ako cert a radsej situaciu otaca tak, aby on z nej tazil.
Keby so zmluvou nesuhlasil, tak sa s nim rozist i tak a rovno ist za pravnikom.
Tvoj pocit, ze sa ta snazi pouzit, je spravny.
@moonlight1210 Dakujem velmi pekne za radu a inšpiratívny text. Myslíš, ze toto cele mal on naplánované? Doslova a do pismena ma takto použiť?
@bomba36 Ja sa strasne za to hanbím, co sa mi stalo. Teraz riešim, ako z toho co najrychlejsie von, lebo si myslim, ze to mal vsetko dopredu naplánované, aby ma co najviac oblbol a oklamal. Ano viem, moja chyba. Reálnejšie kontúry toho celého som zacala vidiet po tom jeho vyjadreni, ktore v klude este s odstupom času zopakoval.
@anonym_autor nemusíš sa hanbiť, niekedy nevies predvídať. Je strasne vela zufaliek co tak žijú dobrovoľne. Ty mas úctu k sebe samej, chces zit inak a mas odvahu nieco zmeniť. Držím palce nech sa ho zbavis čím skor a nájdeš dobrého právnika 🙂
@anonym_autor nemusíš sa hanbiť, niekedy nevies predvídať. Je strasne vela zufaliek co tak žijú dobrovoľne. Ty mas úctu k sebe samej, chces zit inak a mas odvahu nieco zmeniť. Držím palce nech sa ho zbavis čím skor a nájdeš dobrého právnika 🙂
@anonym_5a7f9a Dakujem velmi pekne. Vážim si to.
@moonlight1210 Dakujem velmi pekne za radu a inšpiratívny text. Myslíš, ze toto cele mal on naplánované? Doslova a do pismena ma takto použiť?
@anonym_autor nemyslim, ze to planoval. Len jednoducho vyuziva sance, ktore sa naskytnu. Tak za pochodu.
Lebo nemohol vpred vediet, ze prave ty budes ochotna mu tolko pozicat. Ale ked si bola ochotna davat, tak nezavahal a bral.
Z jeho prejavu vyplyva vypocitava povaha. nie umanipulativna.
Takze ak planuje, tak len v situaciach, ked si nieco chce dopriat on. Vtedy prepocitava, aby mal z toho co najviac on (alebo vsetko). Kalkuluje.
Ale nemyslim, ze ta pouzil cielene. Len vyuzil situaciu a tvoju ochotu.
@anonym_autor nemyslim, ze to planoval. Len jednoducho vyuziva sance, ktore sa naskytnu. Tak za pochodu.
Lebo nemohol vpred vediet, ze prave ty budes ochotna mu tolko pozicat. Ale ked si bola ochotna davat, tak nezavahal a bral.
Z jeho prejavu vyplyva vypocitava povaha. nie umanipulativna.
Takze ak planuje, tak len v situaciach, ked si nieco chce dopriat on. Vtedy prepocitava, aby mal z toho co najviac on (alebo vsetko). Kalkuluje.
Ale nemyslim, ze ta pouzil cielene. Len vyuzil situaciu a tvoju ochotu.
@moonlight1210 Dakujem velmi pekne za ochotu mi to objasniť. Ked mi vtedy povedal to, co som opísala vyššie, vtedy som pochopila, ze so mnou spolocny zivot neplánuje.
K dokonalosti tejto témy chýba už len informácia, že dva krát sedel v base.
@anonym_autor Ahoj, je to tvoj partner a nie manzel, on ti nema co davat zakazy a prikazy (ale to ani keby manzel bol, kedze si dospela a svojpravna). Takze sa spamätaj a hypo si vezmi ty sama na seba, nech mas svoju vlastnu nehnutelnost. A dalsia vec, takeho somara, co ta len vyuziva a vyciciava by som si nevzala. Kde mas hlavu? Toto laska nie je, ze on z teba taha peniaze a este on si urcuje podmienky? Preboha zena, kolko mas rokov, 18nast? Kazda normalna zena vie, ze toto normalne nie je a ze to ma od lasky na mile daleko. Radsej to s nim skonci skor ako prides pri nom o vsetko financne, ale aj o zvysok zdraveho rozumu (ak tam ten kusok ostal). Mozes sa mat ovela lepsie bez takehoto chuja a tie peniaze co si do neho vrazila je dost mozne,ze uz ani neuvidis...
Fakt mam pocit ze niektore diskusie su pisane nasilu. Vazne si chces vziat takeho muza a este so 4detmi ? 😱
@ivik4 neverím, že je toto skutočné
@moonlight1210 Dakujem velmi pekne za ochotu mi to objasniť. Ked mi vtedy povedal to, co som opísala vyššie, vtedy som pochopila, ze so mnou spolocny zivot neplánuje.
@anonym_autor A este nieco, podla mna to kludne naplanovat mohol, akonahle zistil aka si povaha a aka si odovzdana a nepriecila si sa mu dat prvy krat peniaze, tak zistil,ze nie je problem ani druhy, treti...a kludne mohol zacat planovat aj co sa domu tyka, ved teba zapisanu na dome nechce, ale splatky davaj, a este nedajboh, aby si ho obrala o ten dom. Podla mna planoval akonahle si ta obmotal...planoval ako od teba vytiahnut peniaze a teraz aj toto spekuluje...Bohuzial niektorí chlapi hladaju prave tie citlivejsie a zranitelnejsie zeny, ktore im budu do buducna zobat z ruky a prisposobia cely zivot jemu, ci po financnej ci po materialnej stranke, títo vyuzivaci maju svoje plany, vedia byt aj velmi rafinovaní klamari, vedia si ta tak obmotat okolo prsta ako had ked oblapi korist...a ty sa mu poddas so svojou naivitou natolko,ze vysypes mu co mas (aj financne) a on si to hravo bez vsetkeho poväcsine nenavratne vezme ako keby to nebola pozicka, ale dar. Takíto vela krat maju naplanovane a zosnovane aj 2-3 plany dopredu, aby od zaciatku zistili coho si a budes postupne schopna. Takze autorka, cim skor sa ho zbav. Tento chlap ta len osklbe a vyciciavat ta bude do poslednej vindry s usmevom na tvari..
Skvela volba, rozvedeny, 4 decka, napoziciavala si mu... Kto chce kam, pomozme mu tam. Vzdy si chcela sobasneho podvodnika?
@alickapusinka Tá suma je dohromady za 5 rokov štvorciferná smerom nahor k päťcifernej.
@anonym_autor tlač naňho, nech ti začne vracať. Túto situáciu poznám. Mala som šťastie, že cestou osudu prisiel k vyssej sume a vyplatil mi.
@anonym_autor tlač naňho, nech ti začne vracať. Túto situáciu poznám. Mala som šťastie, že cestou osudu prisiel k vyssej sume a vyplatil mi.
@anonym_98badb Mrzí ma tvoja skúsenosť. Mne sa to stalo presne tak, ako som popísala. Hoci tu neveria, ze to je realne. U teba bola podobná situacia aká sa stala mne?
@anonym_98badb Mrzí ma tvoja skúsenosť. Mne sa to stalo presne tak, ako som popísala. Hoci tu neveria, ze to je realne. U teba bola podobná situacia aká sa stala mne?
@anonym_autor ano, pomahala som, za 5 rokov sa mu nazbieralo cca 8.000, dnes uz by som tu chybu neurobila... ked sa dostal on k lepsej praci, tak si šetril sam sebe a ku mne bol lakomy. len prišiel dedičstvom k vyššej sume a vrátil našťastie, lenže som tlacila nanho dost aj predtym
@anonym_autor situáciu vnímam tak , žeby som žiadala peniaze ktoré som mu požičala, (aj keď teda bez riadnej zmluvy by som nepožičala), ak to teda bola pôžička.
A vzťah ukončila. Tento chlap s tebou do budúcna ako s rovnocennú partnerkou nerata
@anonym_autor ano, pomahala som, za 5 rokov sa mu nazbieralo cca 8.000, dnes uz by som tu chybu neurobila... ked sa dostal on k lepsej praci, tak si šetril sam sebe a ku mne bol lakomy. len prišiel dedičstvom k vyššej sume a vrátil našťastie, lenže som tlacila nanho dost aj predtym
@anonym_98badb Ano, chápem. Ja sa hnevam sama na seba. Dakujem veľmi pekne za radu. Áno, urobím to tak.
@anonym_autor situáciu vnímam tak , žeby som žiadala peniaze ktoré som mu požičala, (aj keď teda bez riadnej zmluvy by som nepožičala), ak to teda bola pôžička.
A vzťah ukončila. Tento chlap s tebou do budúcna ako s rovnocennú partnerkou nerata
@sense Áno, vnímam to aj ja tak, ze so mnou nepočíta a vlastne zrejme ani nepočítal. Hnevám sa na seba, ze som na to neprišla skôr.
Keby ste aj ostali spolu napr u neho tak by som povedala že nech si odratava z dlžnej sumy určitú dohodnutú čiastku ako náklady na spoločné bývanie.
Ale radšej by som ti priala ako tu ženy písali, aby ti vrátil peniaze a aby si sa toho vypočítavca zbavila.
Keby ste aj ostali spolu napr u neho tak by som povedala že nech si odratava z dlžnej sumy určitú dohodnutú čiastku ako náklady na spoločné bývanie.
Ale radšej by som ti priala ako tu ženy písali, aby ti vrátil peniaze a aby si sa toho vypočítavca zbavila.
@arianna25 Už vidím ako tento hajzlík jej pristúpi na toto alebo vrátenie peňazí....ach bože.

@anonym_autor na výpise vidno akurát prevod z účtu na účet, nemáš nijaký papier o pôžičke ani iný doklad o jeho dlhu.
@januska12323 možno by stalo za to sa poradiť s nejakým právnikom. Údajne aj ústna "zmluva"- pôžička, je zmluva. Aspoň by som sa o to pokúsila