icon

Zmeny v manželových plánoch na deti

ness5510
1. sep 2025

Ahojte, mám 28r, manžel má 31. Sme manželia dva aj pol roka, predtým sme boli vo vzťahu zhruba tri roky.vždy sme mali jasno v otázke detí, že po nich netúžime. S tým sme šli aj do manželstva, že sme spokojní a deti nechceme ani jeden. Manželova mama však vážne ochorela. V podstate zomiera. A manžel zrejme pod vplyvom tohto ťažkého obdobia zmenil názor. Začal túžiť po deťoch, aspoň po jednom. Po ostatných stránkach si skvele rozumieme, vždy nám to klapalo. Popravde sa bojím, že ho stratím, pretože ja sa na deti určite necítim, z viacerých dôvodov... myslíte, že to môže byť iba tým jeho ťažkým obdobím, že to prejde?

Strana
z3
anjelicek26
1. sep 2025

Nuz je to prirodzeny pocit a prave tato "smrtelnost" a kolobeh zivota a potreba vidiet kontinuitu moze takuto zmenu a tuzbu vyvolat... musite sa rozpravat, na toto musite byt dvaja...jeden bude musiet ustupit a ak ho mas pre to stratit, je to v poriadku... on ma pravo na deti a nie, ty nesmies mat dieta llen s pocitu, aby si mu vyhovela...bud to chcete obaja, alebo to proste uz nie je vasa spolocna cesta do buducna.

anonym_d3f4b2
1. sep 2025

@ness5510 toto su take otazky, ze vsetci vieme, ze sa nazor moze raz zmenit, hlavne z toho nechcem na chcem. Vlastne sa to iste moze este stat tebe povedzme o 5 rokov.
A k strategii odporucam iba otvorenu komunikaciu, nech vie, na com je.
K tvojej otazke, ak tam tuzba raz je, tak neprejde. Zalezi aka silna, ale vacsinou toto byva velmi silna vec

negymama
1. sep 2025

presne, tu uz nie je cesty spat - tak ako to bolo predtym. jeden z vas sa zmenil, a ten druhy sa bud zmeni tiez alebo zmeni vztah. Tu nie je kompromis typu, pol dietata, ci pes...

hipuska
1. sep 2025

No, ak sa unho prejavila túžba, podľa mňa, tahas za kratší koniec čiže v konečnom dôsledku pôjde tam, kde mu tu tuzbu naplnia. Tak sa s ním dohodni. Budete mať dieťa ale na RD bude on a on bude zabezpečovať ten chod. Alebo dieťa pôjde malé do jaslí a obaja budete ďalej pracovať. Dá sa aj takto vytvorit šťastné podmienky pre dieťa a celú rodinu. A mozete fungovať pekne.

anonym_43e35e
1. sep 2025

@ness5510 napíšem ti to z môjho uhla, brat s ex švagrinou šli do manželstva s tým že deti nebudú, švagriná kvôli zdravotnému stavu nemôže. Brali si pravidelne moje deti na výlety , na prázdniny. V päťdesiatke bratovi asi ,,preplo,, chcel dieťa švagriná nie. Tak šli každý svojou cestou, teraz žije s rozvedenou s deťmi, hoc má asi 40 neviem či sa da na ďalšie. Ja by som však nešla do manželstva s nikým kto by nechcel minimálne dve tri deti, nie niekedy ale vo vopred dohodnutom termíne

negymama
1. sep 2025

ako nic v zlom, ale tie "pevne dohody a predstavy" v mladom veku, teraz mas 28r, v manzelstve cca od 25,5 a vo vztahu od 22,5-23 rokov. on o 3 roky viac... V takom veku sa lahko dohodnu mladi ze nechcu deti,
Su mladi, akurat buduju karieru, chcu cestovat, uzivat si, ich rovesnici kamarati su na tom podobne. Kto by vtedy bazil po krdli deti, ze? To ti kazdy druhy povie, ze nechce nikdy.

a ubehnu roky, rovesnici zakladaju rodiny, do toho taketo rodinne pribehy ako umieranie mamy. a to rozpolozenie i zrelost človeka sa meni. Horsie je, ked len u jedneho z partnerov, a tak obaja trpia.
Su pripady, ze zena povie, nie som matersky typ, decka nechcem, je to otrava...muz nadseny, ja tiez. Za tym ona by uz chcela, ma daleko po 30tke, muz otvara prekvapene ocka, ved sme sa dohodli... mame čas, potom potom.
a nakoniec ona uz deti ani nemoze mat a bud takto zostarnu, alebo niekto z nich si najde partnera a tam realizuje tuzbu po detoch.

ness5510
autor
1. sep 2025

Mňa to naozaj zaskočilo, pretože on trval na tom, že žiadne deti určite nikdy, dokonca chcel vasektómiu, od čoho som ho ukecala ja sama, že nič také nemusí podstupovať. A ja som sa zariadila, nikdy som túžbu nemala, tak si budujem kariéru, pracujem v sektore, kde by tehotenstvo bolo zložité...

anonym_96bc13
1. sep 2025

viacero chlapom po 30 prepína, nič si z toho nerob 😂😂😂 nájdi si nejakého, ktorý už deti má a nechce ďalšie a máš vyhrané, ideálne, ak tie deti nemá v starostlivosti

mikasa_ackerman
1. sep 2025

@ness5510 Nenechaj sa hlavne dotlačiť do niečoho, čo ty sama nechceš. To dieťa budeš musieť vynosiť a porodiť ty, takisto bude na tebe väčšina starostlivosti. Ak po tom ty sama netúžiš, nechoď do toho. Držím palce aby ho to prešlo, pretože v tomto sa nedá urobiť kompromis. Ja tiež deti nechcem, môj partner takisto, ak by niekedy zmenil názor, bohužiaľ by si musel nájsť inú partnerku.

zuzanita1609
1. sep 2025

Myslím si,že tu už niet cesty späť. Jeden zmenil názor a ak sa to na chvíľu utlmí, časom sa to zopakuje a možno aj vo vyššom tlaku,či častejšom intervale. Ty ak si pevne rozhodnutá,že v žiadnom prípade žiadne deti, zbytočne sa budete trápiť obaja a strácať čas. Kompromisy sú vo vzťahu dôležité,ale tu to bohužiaľ nebude dlhodobo fungovať. Každý časom a vekom raz zmení svoj názor,postoj,nemaj mu to za zlé. A snáď ho časom a vekom možno zmeníš aj ty,nikdy nikto nevie, čo bude... Veľa šťastia 🍀.

marsmykkok
1. sep 2025

@ness5510 áno, môže to byť tým a teda že jeho dôvody sú viac "zištné" mať dieťa, že si uvedomil že ak rodičia nebudú, nebodaj Vám to nevyjde bude na svete sám. Možno by som sa snažila mu vysvetliť že dieťa rastie, nebude to navždy kojenec alebo škôlkár, kľudne v 16tke môže odísť študovať do zahraničia a tam sa uchytiť a reálne ho bude vidieť raz ročne pár dní. Teda dôležitejšie ak človek nechce samotu do budúcna je budovať si partnerstvo, kamarátov a tak. Lebo dieťa nie je pripútané navždy k rodičom.

mikasa_ackerman
1. sep 2025
@zuzanita1609

Myslím si,že tu už niet cesty späť. Jeden zmenil názor a ak sa to na chvíľu utlmí, časom sa to zopakuje a možno aj vo vyššom tlaku,či častejšom intervale. Ty ak si pevne rozhodnutá,že v žiadnom prípade žiadne deti, zbytočne sa budete trápiť obaja a strácať čas. Kompromisy sú vo vzťahu dôležité,ale tu to bohužiaľ nebude dlhodobo fungovať. Každý časom a vekom raz zmení svoj názor,postoj,nemaj mu to za zlé. A snáď ho časom a vekom možno zmeníš aj ty,nikdy nikto nevie, čo bude... Veľa šťastia 🍀.

@zuzanita1609 prečo jej praješ aby zmenila názor? Aj keď niekto chce deti tak mu praješ aby zmenil názor a nechcel ich? Či iba tento konkrétny ti vadí a nevieš ho rešpektovať?

ivik4
1. sep 2025

To ma mrzi
Kazdopadne nikdy si nerob dieta skrz niekoho druheho, trpela by si. Dieta ma mat clovek len skrz sam seba. (Ja by som tiez trpela keby mam mat nasilu dalsie dieta. Zblaznila by som sa a moje deti by to zbytocne znasali takze mam len jedno lebo na to som sa vzdy citila a chcela ho).Rovnako ako on by mal mat sancu najst svoje stastie a nasledne dieta potom niekde inde. Takze ak sa nazor jedneho z Vas nezmeni, nechaj ho ist

anonym_25ecf1
1. sep 2025

@ness5510
Toto je bohuzial jedna z veci, kde sa neda najst kompromis.
Bud deti chces alebo nie.

Ty ale pises, ze sa "na deti necitis", tym myslis, ze deti nechces, alebo mas pocit ze si k pevnemu rozhodnutiu este nedospela?
Ak nevies povedat, tak skus nejaku sebapoznavacku na tuto temu. Ja som s tym totiz dlho bojovala, ze po detoch som nikdy netuzila, lebo tam boli rozne strachy, pocit nedospelosti, neistoty, potom zazemie, kariera,...ale na konci to nebolo o tom, ze deti nechcem, ale ze sa necitim pripravena, ci to zvladnem, aky bude dalej zivot. A to je velky rozdiel, lebo s jednym sa da dalej pracovat a druhe je definitiva.

Drzim palce, nech je pre teba toto obdobie vo najlahsie.

lucyluska
1. sep 2025

@ness5510
Mne keď mamina zomrela skoro takmer veľmi rýchlo som požiadala o rozvod. Už sme od Marca rozvedení.
Lebo deti nechcel, ...potom len kvôli mne z povinnosti.
Stratila som najlepšie roky života a ním.
Skoro 15r spolu.
Mám 44.

ness5510
autor
1. sep 2025

Ja určite nechcem, aby stratil nejaké roky so mnou, bohužiaľ ho však stále ľúbim a aj on tvrdí, že ľúbi mňa... je to celé také citlivé bohužiaľ. Ono ako vravím, v mojej práci by boli deti problém, myslím aj to obdobie tehotenstva... plus je ešte kopa vecí, ktoré by som chcela a ktoré moc s deťmi nejdú dokopy...

anonym_2141da
1. sep 2025

@ness5510 asi si predstavil seba v situácii svojej matky a zistil že vlastne deti nie je až také zle mať. Nuž, na SK je 50% rozvodov, vy budete jedným z nich.

anonym_9ef0d3
1. sep 2025

No buď sa rozhodnete mať deti alebo nie, tam iná možnosť neexistuje. Keď píšete,že manžela ľúbite a rozumiete si. A myslím, že to jedno dieťa sa zvládnuť dá aj popri koníčkoch. Tiež som to tak mala, ani počuť o deťoch, tiež som sa bála pre moje zdravotné problémy. Teraz mám dcérku a neľutujem, že ju mám.

ukgirls
1. sep 2025

ty si rozhodnuta ale aj on-preto by ste (ak sa nedokazete dohodnut ) mali ist od seba .. nech ma cas najst taku s kt tie deti bude oct mat a nebude neskor lutovat,ze zostal s tebou,ale jeho nazor isiel stranou ...

uhnakova
1. sep 2025
@ness5510

Ja určite nechcem, aby stratil nejaké roky so mnou, bohužiaľ ho však stále ľúbim a aj on tvrdí, že ľúbi mňa... je to celé také citlivé bohužiaľ. Ono ako vravím, v mojej práci by boli deti problém, myslím aj to obdobie tehotenstva... plus je ešte kopa vecí, ktoré by som chcela a ktoré moc s deťmi nejdú dokopy...

@ness5510 ja len k tej práci. Každý je nahraditeľný.

zuzanita1609
1. sep 2025
@mikasa_ackerman

@zuzanita1609 prečo jej praješ aby zmenila názor? Aj keď niekto chce deti tak mu praješ aby zmenil názor a nechcel ich? Či iba tento konkrétny ti vadí a nevieš ho rešpektovať?

@mikasa_ackerman kde píšem,že jej prajem aby zmenila názor? Ja píšem,že môže sa stať,že ho nakoniec zmení aj ona, možno. Priala som jej len veľa šťastia. Čítaj 😉

ness5510
autor
1. sep 2025

No ono to je práve to, že ja ho ľúbim a nechcem sa rozvádzať, určite nechcem skončiť ako rozvedená žena ešte pred 30tkou

janickacrazy
1. sep 2025
@ness5510

No ono to je práve to, že ja ho ľúbim a nechcem sa rozvádzať, určite nechcem skončiť ako rozvedená žena ešte pred 30tkou

@ness5510 no ale tu kompromis nie je možný. Jedine žeby si si zaplatila náhradnú matku ako celebrita.

ibatanecnica
1. sep 2025
@uhnakova

@uhnakova mozno ju ta praca bavi a nechce odist. Nie kazda zena je matersky typ.

ness5510
autor
1. sep 2025
@uhnakova

@uhnakova ja som veľmi dlho študovala, aby som mohla robiť to čo robím, boli to roky potu a sĺz a nerada by som to momentálne ohrozila... už som sa dostala aj na fajn pozíciu

mikasa_ackerman
1. sep 2025
@zuzanita1609

@mikasa_ackerman kde píšem,že jej prajem aby zmenila názor? Ja píšem,že môže sa stať,že ho nakoniec zmení aj ona, možno. Priala som jej len veľa šťastia. Čítaj 😉

@zuzanita1609 “snáď ho časom a vekom možno zmeníš aj ty” 😀 či slovo “snáď” nie je želacie?

zuzanita1609
1. sep 2025
@mikasa_ackerman

@zuzanita1609 “snáď ho časom a vekom možno zmeníš aj ty” 😀 či slovo “snáď” nie je želacie?

@mikasa_ackerman bože, slovíčka sa chytáme 😁 snáď by mohlo kľudne znamenať aj "možno", či? 😉
Ale veď ja tvrdím,že časom sa môže zmeniť aj jej názor. Má 28rokov,je mladá,hlava plná snov a plánov. Ale aj keby nezmenila,nie je to zlé,ma na to právo. Píšem len o tom,že tieto "dohody" sú pre platné na začiatku,po čase každá dohoda padne.

uhnakova
1. sep 2025
@ness5510

@uhnakova ja som veľmi dlho študovala, aby som mohla robiť to čo robím, boli to roky potu a sĺz a nerada by som to momentálne ohrozila... už som sa dostala aj na fajn pozíciu

@ness5510 v poriadku 🙂

negymama
1. sep 2025

Ja mam sesternicu lekarku, maju s muzom len jedno dieta , prave pre jej narocnu pracu, tiez vela studovala, bola na prax v zahranici, kadejake atestacie, rast v odbore si vyzaduje snahu.
to jedno dieta a druhe nechcu, zvladaju aj s tym, ze sa rozhodli ho mat cca v case ked jej mama odchadzala do dochodku. A vela im pomaha s vnukom, vykryva choroby, prazdniny atd. Ona aj dost skoro sla do prace, maly bol najprv s otcom /ten mal homeoffice/, neskor jasle a babka od roka.

ukgirls
1. sep 2025
@ness5510

@ness5510 ono je pekne,ze robis co ta naplna .. prajem ti to..ale jedneho dna sa mozes zobudit a zistis,ze si uplne sama,zatrpknuta stara dievka,co sice naskreckovala peniaze, videla svet ale nemala s tym stastim s kym pochvalit a podelit ... neda sa urobit kompromis a dat si isty vek v kt by dieta mozno bolo mozne? alebo aby na materskej ostal on? nemusis s nim byt doma 3 roky ... ved dietatu staci rok s matkoua zvysok bud opatrovatelka jasle alebo podobne .. skuste si sadnut najskor ty sama so sebou a spis si pre a proti a potom aj s manzelom.. tiez som nikdy deti nechcela .. a teraz som za to jedno tak rada... aj ked som unavena uz mam vek kedy by som dalsie nemala ..a veci v zivote sa tak pomenili zo dna na den,ze vsetky moje plany zostali len spomienkou ale nelutujem ani chvilu

Strana
z3