Zmeny v manželových plánoch na deti
Ahojte, mám 28r, manžel má 31. Sme manželia dva aj pol roka, predtým sme boli vo vzťahu zhruba tri roky.vždy sme mali jasno v otázke detí, že po nich netúžime. S tým sme šli aj do manželstva, že sme spokojní a deti nechceme ani jeden. Manželova mama však vážne ochorela. V podstate zomiera. A manžel zrejme pod vplyvom tohto ťažkého obdobia zmenil názor. Začal túžiť po deťoch, aspoň po jednom. Po ostatných stránkach si skvele rozumieme, vždy nám to klapalo. Popravde sa bojím, že ho stratím, pretože ja sa na deti určite necítim, z viacerých dôvodov... myslíte, že to môže byť iba tým jeho ťažkým obdobím, že to prejde?
@ness5510 poviem to na rovinu už máš len jednu možnosť rozviesť sa
@ness5510 prepac ale neprehanas to s tym svojim opisom prace? Vysoku školu ma dnes uz kazdy druhy clovek..a pozície ešte vyššie..a ludia maju rodiny..a co teraz..svet sa zastavil? Ano tvoj manzel zmenil nazor..Vidi umierajucu matku a zrejme je rad ze moze byt posledne chvile pri nej, a matka je zas rada ze ma syna..Ver mi v takych situaciach clovek svoj zivot prehodnoti..nie je vsetko len praca a kariera..ty si este mladucka ..divim sa ze uz v tak mladom veku si tak zatrpknuta..ale je to tvoja cesta..a ludia sa menia, menia nas okolnosti, menime sa vekom, tvoj manzel ma pravo na to čo chce, tuzi po dietati a ja na jeho mieste si túžbu splnim
ešte je tu možnosť , že bude manžel na materskej, bude sa starať a ty budeš nosiť domov peniaze . ale ak ozaj vyslovene nechceš deti , nie kvôli kariére, ale nemáš k nim vzťah, tak sa rozveď . nech je šťastný pri nejakej inej . len tu potom neplač o 5 rokov ako stále myslíš na svojho super ex a ako ľutuješ že ste nemali deti .
Mali ste svadbu v kostole? Ak ano, tam padla otazka: či prijmete deti ako dar od Boha. Ako si na nu odpovedala? Lebo prakticky to je podmienka vysluzenia sviatosti. Ak ste mali svadbu na urade, potom ok, rozvedte sa, on nech si najde podobnu zmyslajucu a teba ked o par rokov prepadne tuzba po dietati tak ....
Skus si samu seba predstavit ako 70-80 ročnu niekde samu ktoru nebude mat kto prist pozriet, kto ti pomoct...ci sa ti ta predstava paci
Ale asi ano...
A nikde neni napisane ze by sa vam podarilo to dieta splodit...
goog luck
My ženy to mame ťažké. A možno by stačilo keby si tu trojročnú materskú odkrútil muž, keď tak veľmi chce deti. Ale muzom sa páči mat deti a aj sa tým chváliť, ale poväčšine oni v svojom živote nemusia nič meniť ani vzdať sa kariéry a cele si to odkrúti ta žena.
Ak môžem poradiť, skús sa snímky porozprávať, či je ochotný po odkrútili tvojej materskej ísť na materskú on a následne pôjde na rodičovskú .
@uhnakova ja som veľmi dlho študovala, aby som mohla robiť to čo robím, boli to roky potu a sĺz a nerada by som to momentálne ohrozila... už som sa dostala aj na fajn pozíciu
@ness5510 Chapem. Ale situacia sa moze o par rokov zmenit, pridu mladsi, sikovnejsi a odrazu uz nebudes pre zamestnavatela atraktivna. Tak ja len tolko co sa tyka prace. A zaujimalo by ma, o aku sferu sa jedna, ked mat dieta v takom povolani by bolo zlozite. Podla mna vase manzelstvo aj tak nevydrzi lebo ak manzel bude stale tuzit po detoch, najde si sposob ako ich mat.
Ja akurát žasnem nad tým, že koľko mladých žien nechce mať deti.. Je to smutné, vypovedá to o hodnotovom nastavení, atď. ☹
@anonym_a9160e je to veterina, momentálne pracujem na pohotovostnom pracovisku, tskže často nočné, výjazdy, pracujem aj s veľkými zvieratami a robím si špecializáciu
@ness5510 Aha, to som nepostrehla, ze veterina. Nuz, z tvojho popisu som myslela, ze si zaradena do nejakeho programu astronautov. Ja nezhadzujem studium veteriny ale ak len kvoli tomu si odmietla mat deti, nuz, aby si raz nelutovala. Uplne v pohode aspon s 1 dietatom by ste to spolu s manzelom zvladli. Poznam lekarky, ktore maju 2-3 deti a studuju prakticky cely zivot, vratane stáží a seminarov a da sa to, ked clovek chce. Manzel zrejme tuto tuzbu po detoch nestrati a zariadi sa podla toho.
Ja akurát žasnem nad tým, že koľko mladých žien nechce mať deti.. Je to smutné, vypovedá to o hodnotovom nastavení, atď. ☹
@extempore to iste ma napadlo🫣ja v 28 rokoch som porodila vytuzene zdrave detičky...len vsetci sme asi nastavení inak a mame ine priority, my mame aj deti aj skvelu pracu a nemenila by som za nic🙂

Máš na to zdravotný dôvod že dieťa nechceš ?
Či to len tak necítis?
Túto nieje možný kompromis budete sa musieť porozavrat.
Ale túžba nezmizne záleží aj to aká silná je budú to dieťa mať budete alebo pôjdete od seba aby si on to dieťa urobil a žil z inou a ty si nájsť iného ktorý deti nechce .
Tam ina možnosť nieje