icon

Necítim sa pripravená na deti. Potrebujem radu.

Včera o 20:35

Ahojte... ocitla som sa v takej prekérnej situácií. S priateľom sme spolu 5r, nedávno sme sa zasnúbili. A spolu s tým prišlo plánovanie svadby. Musím priznať, že ma to trochu desí. Priateľ je dobrý chlap, veľmi túži po deťoch, pochádza z mnohopočetnej rodiny, má 5 súrodencov a mnohí už majú deti. Vždy som súhlasila, že aspoň jedno dieťa určite chcem, no príde mi to veľmi skoro. Budem mať 28r a viem, že mladšia už nebudem, ale momentálne ma ešte veľmi baví kariéra a cestovanie. Priateľ má 30r a rozumiem, že on už túži, ale ja ešte toto nepociťujem. Bývanie máme stabilné, niečo tiež našetrené. V podstate by sme sa postarať dokázali, ale... ja mám kopu strachov a necítim tú túžbu... myslìte, že sa to vo mne niekedy zlomí? Rozchádzať sa nechcem, zároveň ho však nechcem klamať.

Strana
z2
hederamonstera
Včera o 20:36

Vsak nemusis porodit do roka a do dna ;)

anonym_88b9e4
Včera o 20:47

@anonym_autor Nemusí sa vám to bábätko podariť hneď. Ja deti nemám ale veľa mojich známych sa snažili o dieťa o niekoľko rokov.
Podľa mňa ten strach tam bude stále aj keby si mala dieťa neskôr.

anonym_cb2cba
Včera o 20:52

@anonym_autor ja to tak mam rovnako. Uplne ta chapem. Mame sa brat a bojim sa, lebo on chce deti, ja este nie. Ani neviem ci chciet budem. Takze sucitim a prajem vela stastia

anonym_285dfb
Včera o 21:01

Baby, ved deti nie je koniec vsetkeho. Velmi to vsetko rozpitvavate a pritom.netusite, ci vobec budete moct otehotniet. Ak nie, stratite snazenim kopec rokov a dalsie roky umelym, ak sa tak rozhodnete. Lebo ani to nezarucuje uspech.

hederamonstera
Včera o 21:09
@anonym_cb2cba

@anonym_autor ja to tak mam rovnako. Uplne ta chapem. Mame sa brat a bojim sa, lebo on chce deti, ja este nie. Ani neviem ci chciet budem. Takze sucitim a prajem vela stastia

@anonym_cb2cba toto ale treba doriesit pred svadbou paneboze…

midka
Včera o 21:13
@anonym_cb2cba

@anonym_cb2cba urcite si to treba pre pokoj oboch vyjasnit cim skor- predstav, ze by to bolo naopak, a chcel po svadbe povedal, ze nechce deti- ved by ho tu rozdupali, aky je bezcharakterny,, takze po spravnosti, jedna aj druha strana by naferovku mala povedat,, ako si to dalej predstavuje.... ja by som napr nikdy nebola s chlapom, keby mi povedal, ze on nikdy nechce deti.....rovnako je to dolezita info tak pre zenu ako aj pre muza....

anonym_efed54
Včera o 21:14

Ja budem mat 26 rokov a ako keby som o sebe citala, presne do bodky. Pritom som vzdy deti chcela, aj k nim mam vztah, ale ako som dokoncila univerzitu a zacala pracovat, prepla som do moodu kariera a cestovanie. V podstate som vacsinu svojho zivota chodila do skoly, posledne roky obetovala studiu a de facto nezila. Chcem tiez nieco vybudovat, aj precestovat a dieta mat neskor. Partner by sa nebranil aj teraz, ale tiez to chape a podporuje ma, zaroven ani ja to nechcem nejako prehanat a do 30ky by som prve dieta chcela. Ale pocity mam rovnake, je to obrovska zodpovednost, ja som mala nie idealne detstvo a zazemie, takze o to viac mam respekt z rodicovstva. Ale teda, za mna hlavne komunikuj otvorene s priatelom, nech vie, ze chces, ale este teraz sa ches nejaky cas sustredit mimo rodinnych zalezitosti. Snad to pochopi..

anonym_619da2
Včera o 21:16

@anonym_autor hlavne sa porozpravaj s nim.Vsetko toto,co tu pises,povedz jemu.Lubite sa,chcete sa brat,on je ten hlavny,nie komenty tu.Ty sa na dieta necitis,tu ti pisu,ze sa nemusi podarit hned.No vela krat sa podari naozaj hned!dalsie napisu,ze dietatom vsetko nekonci,ano,nekonci,no su deti,ktore len papaju,spia a smeju sa a deti,ktore vkuse placu,reflux,koliky,ziadna pomoc a pod.Aj s tymto treba ratat a ak sa na toto necitis zatial,ako sa s tyk vysporiadas?Ved aj matka,ktora tuzila po dietati a zrazu je toho na nu moc,je hotova,unavena,nevyspata,do toho choroby,skoro ziaden socialny zivot,ale dava to,lebo chcela.Ty nechces,necitis sa a tu ti napisu,ze stratis roky snazenia,ze nevies,ci vobec mozes mat deti a pod.Ty necitaj co ti druhy pisu,ty sa porozpravaj s nim.Normalne mu povedz,ze zatial to citis takto,je ti dobre takto,ved co je na tom take strasne?on musi vediet,ako to mate a nie tu nejake uzivatelky,ktore budu vychadzat zo svojich skusenosti.On sa ti musi vyjadrit,ci je to ok,alebo chce hned,alebo pocka,alebo koniec.

anonym_619da2
Včera o 21:18
@midka

@anonym_cb2cba urcite si to treba pre pokoj oboch vyjasnit cim skor- predstav, ze by to bolo naopak, a chcel po svadbe povedal, ze nechce deti- ved by ho tu rozdupali, aky je bezcharakterny,, takze po spravnosti, jedna aj druha strana by naferovku mala povedat,, ako si to dalej predstavuje.... ja by som napr nikdy nebola s chlapom, keby mi povedal, ze on nikdy nechce deti.....rovnako je to dolezita info tak pre zenu ako aj pre muza....

@midka uplne suhlasim!!!

anonym_96b635
Včera o 21:19

Treba sa spravať fér.Velmi skoro? Kym bude svadba a kým porodiš budes mať 30.Necitim sa na dieťa je pre mna to iste ako dieťa nechcem,len to chcem povedať jemnejšie.Neťahaj ho za nos a rovno povedz o čo ide.

anonym_619da2
Včera o 21:31
@anonym_285dfb

Baby, ved deti nie je koniec vsetkeho. Velmi to vsetko rozpitvavate a pritom.netusite, ci vobec budete moct otehotniet. Ak nie, stratite snazenim kopec rokov a dalsie roky umelym, ak sa tak rozhodnete. Lebo ani to nezarucuje uspech.

@anonym_285dfb tato fraza dookola,ze dietatom nic nekonci.Akoby toto bol jediny problem,ci nieco konci/nekonci.Dieta je clovek,clen rodiny,zodpovednost,to nie je zvieratko,ktore ak sa nieco stane,posunies dalej v inzerate.Na toto sa treba naozaj citit,ze ano,je ten spravny cas.A nie,argumenty,ze sa to neskor nemusi podarit,alebo,ze straca roky,umele oplodnenia a pod su uplne odveci.Nasilu si ma teraz robit dieta,ked to tak neciti,lebo co ak sa o par rokov nepodari?alebo len preto,ze partner chce?ako si myslis,ze to dopadne?ked jeden chce a druhy nasilu?pride dieta a budu pri kazdom probleme vycitky?ze ved ty si ho chcel ja nie?Skratka ona nechce,bodka.Jej sa to paci takto,ako to je,teraz a tu.A co bude o rok,o 5 atd.nikto netusi.Ak by aj chcela dieta neskor a nepodari sa,nie je vinna,ze mala si ho spravit skor.Jedine spravne vychodisko je,povedat to partnerovi a uz on sa s tym musi vysporiadat co dalej.Ci je to vec do buducna,alebo nechce zenska vobec.On ma pravo to vediet a nestracat cas s niekym,kto mu dieta neda,ked on ho chce a naopak,ona ma pravo si spravit dieta,ked sa bude na to citit a ak nie a nikdy,tiez je to jej vola a nemusi/nemala by si ho robit nasilu,aby si udrzala partnera.

anonym_1cb4de
Včera o 21:38
@anonym_cb2cba

@anonym_cb2cba
@anonym_autor načo je dobré toto zamerané zavadzanie , klamanie chlapov?
Ak niekto dieťa.nechce má to povedať otvorenie, nie že bojím sa že on bude chcieť dieťa. Prečo ho robíť zámerne nešťastným? Ak chce dieťa má dostať šancu mať dieťa. Hoc aj inou

anonym_c21bf9
Včera o 21:44
@anonym_619da2

@anonym_285dfb tato fraza dookola,ze dietatom nic nekonci.Akoby toto bol jediny problem,ci nieco konci/nekonci.Dieta je clovek,clen rodiny,zodpovednost,to nie je zvieratko,ktore ak sa nieco stane,posunies dalej v inzerate.Na toto sa treba naozaj citit,ze ano,je ten spravny cas.A nie,argumenty,ze sa to neskor nemusi podarit,alebo,ze straca roky,umele oplodnenia a pod su uplne odveci.Nasilu si ma teraz robit dieta,ked to tak neciti,lebo co ak sa o par rokov nepodari?alebo len preto,ze partner chce?ako si myslis,ze to dopadne?ked jeden chce a druhy nasilu?pride dieta a budu pri kazdom probleme vycitky?ze ved ty si ho chcel ja nie?Skratka ona nechce,bodka.Jej sa to paci takto,ako to je,teraz a tu.A co bude o rok,o 5 atd.nikto netusi.Ak by aj chcela dieta neskor a nepodari sa,nie je vinna,ze mala si ho spravit skor.Jedine spravne vychodisko je,povedat to partnerovi a uz on sa s tym musi vysporiadat co dalej.Ci je to vec do buducna,alebo nechce zenska vobec.On ma pravo to vediet a nestracat cas s niekym,kto mu dieta neda,ked on ho chce a naopak,ona ma pravo si spravit dieta,ked sa bude na to citit a ak nie a nikdy,tiez je to jej vola a nemusi/nemala by si ho robit nasilu,aby si udrzala partnera.

@anonym_619da2 suhlasim a k tomu "dietatom nic nekonci" este dodam len tolko... Keby to bolo s tymi detmi len tak, nebolo by medzinarodnymi studiami na zaklade faktov o rozvodovosti potvrdene, ze po narodeni prveho dietata do jeho 2r ide o vyrazne percento z celkovej rozvodovosti.
(A to hovorim akoze deti mam, takze urcite by som nebrala na lahku vahu ak sa niekto na to neciti a nehovorila na to "Aaaale no...".)

Jedina dolezita vec je - takto a uplne narovinu to povedat partnerovi cim skor. Uz vcera bolo neskoro.

anonym_1cb4de
Včera o 22:09
@anonym_619da2

@anonym_619da2 nemá nasilu otehotnieť keď nechce ale nemala by ani zámerne klamať

anonym_619da2
Včera o 22:16
@anonym_1cb4de

@anonym_619da2 nemá nasilu otehotnieť keď nechce ale nemala by ani zámerne klamať

@anonym_1cb4de a pisem snad ine???

anonym_18cbf8
Včera o 22:48

@anonym_autor Spolu ste 5 rokov.Za tú dobu ste si/najmä, keď už váš vzťah prišiel do fazy"vážny,,/nestihli vyjasniť, že kto čo očakáva od spoločného života?

anonym_fca945
Včera o 23:25

do 35 uplne v pohode, nerobila by som nic nasilu, mozes potom pocitovat frustraciu zo zivota

anonym_1ef3ef
Autor odpoveď zmazal
anonym_fe3102
Dnes o 01:32

vek 28 r. už nie je najmenej na dieťa.

anonym_372dd0
Dnes o 01:37

Ani by si si ho nemala brať. Zavadzas ho, ides ho balamutit svojim cestovanim , karierou… neviem ci si si nemala najst Morica Benovskeho .. to sa da aj s dietatom vsetko. Mne je luto tych muzov, mali by si najst stale jeden aj druhy rovnocennych ludi a to vo vsetkom . Este si rozmysli co chces od zivota. Po 30tke ide celkovo snazenie o dietatko dole vodou.

leushka1574
Dnes o 02:04
@anonym_619da2

@anonym_619da2 presne tak, súhlasím. Žiadne že veď sa nemusí podariť atď. otehotnieť sa ti môže podariť na prvú šupu, úplne bezproblémov a ponáhľať sa naozaj nemusíš nikde - dieťa je obrovský záväzok a navždy. Si ešte veľmi mladá a najmä ak si len začala žiť naplno a podľa svojich predstáv - nenechaj si zobrať tieto roky, kedy si slobodná, máš peniaze a môžeš si robiť čo chceš…dieťa nie je koniec života ale je to rehoľa v podobe tej, že už nemôžeš až tak robiť čo sa ti zachce, ale prispôsobuješ sa jemu - takze ak sa ešte na to necitis a túžbu nemáš tak sa ešte určite nezačínaj pokúšať otehotnieť. Vyčkaj aspoň do 30tky, alebo aj 35 a teraz si užívaj života a rob čo ťa baví - na materstvo treba aj dozrieť, aby si potom nemala pocit, že si niečo zmeškala, alebo nerobila čo si chcela - lebo byť doma s bábätkom je náročné a je to rehoľa v podobe toho, že to dieťa ťa pohltí a musíš mu prvé roky obetovať všetko. Frajera si nájdeš aj nového ak by bolo treba…aj rozvoj citu k bábätku by mohlo ovplyvniť to, že či si po ňom už túžila, alebo ešte nie a skôr ťa len dotlačili okolnosti….takže sa nenechaj strašiť ani zatlačiť do tehotenstva zakiaľ ty sama v sebe ešte nemáš túžbu - pôrod je niečo neopísateľné, čo si žena musí počas neho vytrpieť a aj tá zodpovednosť a životná zmena čo prichádza potom je len pre pripravené silné ženy. Dneska rodia aj 40tničky zdravé deti…športuj, cestuj, zarabaj, užívaj si. Dosť si sa namáhala počas štúdia, tak si teraz uži ovocie svojej práce. A keď si si nie istá, že či partner nezačne tlačiť na to, aby ste po sobáši mali dieťa, tak aj s tým ešte otáľaj, lebo potom už nebudes môcť vycúvať.

anonym_ee4f1b
Dnes o 02:19

Pre chlapa je jednoduchšie mať dieťa a chcieť dieťa než pre ženu - pretože ho nemusí vynosiť, porodiť a ani s ním byť potom na materskej, vstávať v noci (česť výnimkám) na kŕmenie, prebaľovanie, odgrgnutie…To je obojo extrémna záťaž na telo, psychiku a žena to zvládne vďaka láske a hormónom a práve túžba po bábätku je indikátor pripravenosti teba ako budúcej matky. Keď ešte netúžiš, tak ešte pripravená nie si…a nenechaj si nikým tvrdiť opak. Nikto ti vopred nepovie čo všetko obnáša pôrod z tu diskutujúcich prispievateliek a podporovateliek materstva….mama si to všetko odnesie, odkrúti a odmaká čo sa týka dieťaťa, chlap si ďalej chodí do roboty, občas s kamarátmi vonku, jeho život sa až tak nezmení príchodom dieťaťa …ale žena musí čakať naňho aby si mohla trochu vybehnúť von, je už závislá od ochoty muža byť s dieťaťom sám. A ešte je dôležité mať pri sebe niekoho z rodiny kto ti dieťa občas postráži a pomôže s ním - mama / svokra….máš? Práve preto aby si si mohla odbehnúť a mať aj trochu času pre seba, alebo vybaviť čo treba. Lebo ak žijete v cudzom meste a rodinu tam nemáte tak byť len dvaja na bábätko je tiež vyčerpávajúce.

miadi
Dnes o 02:20

Ja som sa vydavala v 30 a prve dieta mala v 33r druhe v 38r a bolo to pre mna v ten spravny cas. Vzdy som chcela mat raz deti. Ale aj mat najprv vsetko co k tomu podla mna treba mat . Odzite pocestovane vybudovane domov zazemie atd. Ak vies ze raz urcite dieta chces len nie teraz hnet .. tak snad to vie aj partner a vsetko je ok . To ze sa na to este necitis neznamena ze nikdy mat deti nechces .. ( ako tu niekto tvrdi) A keby si sa necitila na dieta ani o dalsich 5r a v tej dobe uz manzel by mal dieta ako prioritu tak sa vzdy mozete rozviest a kazdy zit podla svojich predstav s niekym inym co bude mat rovnake priority .

anonym_51a1f5
Dnes o 04:05

Adopcia

oceanahory
Dnes o 04:28

Ja som asi taku ozajstnu tuzbu po dietati necitila nikdy...resp. asi az potom, ked som si presla potratmi a to jedno vo vyssom tyzdni. Mame jedno jedine dieta (zazrakom), ktore som porodila v 29 rokoch a lutujem iba jedno, ze sme sa nerozhodli ist do toho skor resp. ze sa zial nezastastilo skor ☺️. Cestovat a zit sa da aj s dietatom...ano, babtkovske obdobie je trocha narocnejsie, ale ono je to naozaj iba obdobie.

anonym_7c14b4
Dnes o 04:29

@anonym_autor tak ja som mala bábätko hneď na toto sa spoliehať Nemozes. A bojíš sa toho bábätká lebo nevieš ako sa o bábätko stará alebo sa bojíš toho obmedzenia a že ostaneš doma ? Lebo to je rozdiel. Ak sa len bojíš čo s tým babom budeš robiť ako ja tak ti poviem že maj deti čo ja viem za 2 roky ešte si pocestuj atď. Ale ak dieťa nechceš v zmysle že nechceš žiť ten život pripútaný doma,( sú deti s ktorými sa do roka nepohnes 20 minút od baraku, sú deti ktoré nebudú chcieť nikoho iného ako teba atď. , neidealizuj si že dieťa sa prispôsobí, skutočnosť je že ty sa budeš prispôsobovať jemu....)nie si stotožnená aj možno s nejakými chorobami ( s tým neni nikto na 100% ale chápeme sa) a proste cítiš že naozaj naozaj nie tak ti poviem nechoď do toho a buď úprimná k partnerovi.

anonym_9a7e82
Dnes o 04:48
@anonym_51a1f5

Adopcia

@anonym_51a1f5 takže odpoveď na to, že nechce deti, je adopcia? Dosť čudná dedukcia 😄

anonym_51a1f5
Dnes o 05:07
@anonym_9a7e82

@anonym_51a1f5 takže odpoveď na to, že nechce deti, je adopcia? Dosť čudná dedukcia 😄

@anonym_9a7e82 áno je adoptovať môže aj staršie a toľko jej to neovplyvní kariéru ako tehotenstvo a bábo ako také a navyše urobí dobrý skutok

anonym_bfc0af
Dnes o 05:26
@anonym_9a7e82

@anonym_9a7e82 Svoje nechce, ale cudzie ano. Logisch😄

anonym_bfc0af
Dnes o 05:27
@anonym_51a1f5

@anonym_9a7e82 áno je adoptovať môže aj staršie a toľko jej to neovplyvní kariéru ako tehotenstvo a bábo ako také a navyše urobí dobrý skutok

@anonym_51a1f5 🤦‍♀️ A ty si si kolko deti adoptovala?

Strana
z2