Zničím si rozvodom život?
Ahojte,mam dve male deti,skôlkara a štvrtaka na zš.Podviedla som manžela lebo som sa citila hrozne osamelá.Venuje sa prevazne svojim konickom a dlhodobo som nešťastná lebo mi nepride ako rodinny typ. Materialne nas zabezpečil stale,nemozem mu vytknut,ze nie. City neprejavuje,je casto na mobile a chodi po nociach na poľovačky.Podal o rozvod kvoli nevere.Ma vyhodu z ekonomickeho hladiska,ze dostane deti do starostlivosti.Neviem si to však predstavit.Stale som zamilovaná do toho druhého avsak so mnou zrejme neostane lebo je to podobny pripad ako ja.Manzelovi som navrhovala poradňu nakolko nevieme dlhodobo spolu komunikovat,avsak povedal,ze on ma hlavu v poriadku.Citim,ze s nim uz nechcem ostat,ze to uz nebude normálne a ze ked budem stara,ostanem osamelá a on bude mat iba svoje zaujmy.
Bojim sa,ze rozvodom znicim zivot sebe aj detom a aj manzelovi.chcela by som,aby sa to nejak zmenilo.citit sa v zivote stastna a milovana,byt s niekym,kto bude so mnou zdieľať nejake konicky a sem tam ma chyti aj za ruku ...tu neveru som neplanovala a ani sa tak nestastne zamilovat.zrejme mi to znicilo vsetko,co sme s manzelom budovali viac ako 10 rokov...mam bojovat,aby sme sa nerozviedli a nejak vychovali tie deti spolu?a naco,ked aj tak mam pocit,ze som s nimi sama...naozaj neviem ako ďalej
@huxy tvoje komentáre si az tak nepripustam tiez som sa vydavala z lasky a na neveru ani nepomyslela no teraz uz nikoho neodsudzujem lebo nevies co sa ti v zivote moze pritrafit.hanbim sa za neveru ale nie za to,ze som sa zamilovala.chyba nastala u mna aj u manzela.no hanba ma nevyhnala kvôli deťom,vsetko sa vyvija postupne a vsetko ma svoj cas .neda sa odist iba tak ak nechcem prist o deti,mohlo by to byť použité proti mne,ze som od nich utiekla
Keby to bolo naopak a podviedol ju muž, tak by to bol podľa vás hajzel a už by mal mať kufre vyložené pred dverami. Keď podvedie ona, tak ju ľutujete a je to zas iba jeho vina 🙂
Lepší život jej nezačne, nemá kam ísť bývať, robí predavačku, čiže plat tiež nič moc, na hypo to určite stačiť nebude... takže super vyhliadky
@zu2za3na a prečo by si od nich utekala nerozumiem tvojmu zmýšľaniu.Ved deti berieš so sebou odišla by som čím skôr k mame.Ked už robím niečo zakázané, tak tak, aby sa na to neprišlo.Ci vydiera Ta, že ideš preč bez detí a, že si ich nechá?finančne to nebudeš mať ľahké to si nebudeme klamať...ale na to si mala myslieť aj skôr, keď si do toho išla, že to môže prasknúť.
Tvoji rodičia k tomu zaujali aký postoj?môžeš sa vrátiť?ty nemáš načo čakať tvoj muž je rozhodnutý už sa musíš posunúť a začať riešiť či bližšiu prácu, presťahovanie k mame...
@luccija ona síce môže odísť ale vziať hneď deti? Z domova, ktorý poznajú, majú jediny.. Prečo bykn mal súhlasiť aby išli aj deti.. Co on urobil.. Ze mu vezme aj deti.
Tak isto môže on povedať.. Ôk jasne chod bez, ale bez deti.
To je o dohode.. Ona nemôže prenášať deti ako domáce zvieratká.
Ak sa cíti zle, áno môže ísť, ale on nemusí súhlasiť ani dovoliť, sú to aj jeho deti.
@huxy a ja zas neznasam ked sa robia rozdiely. Ked podvedie zena tak jej tu nalozia.. co na tom ze chlap dlhodobo nejavi ziadny zaujem o nu, ziadne city, radsej sedi na mobile, ide v noci na polovacku alebo bohvie kam. To ze sa citi jeho zena sama ho netankuje.. tak co cakal?
Ale keby podviedol chlap tak zas sa nalozi zene lebo ona ho zanedbava, ona nema chut, ona... vtedy je to pochopitelne🤦♀️
Nevera nikdy nie je dobra a vzdy je chyba na strane obidvoch tak nech si aj chlapec spytuje svedomie kde urobil chybu. Ale on radsej hned rozvod, asi mu to takto padlo vhod. Ved sama autorka pise ze nie je rodinne zalozeny.
Ten vztah uz bol ocividne dlhodobo nefunkcny a takto to dopadlo. No co uz. Ak on nechce, tak s tym nic neurobis.
Treba sa dohodnut co dalej.
@amiaja ake rozdiely? Jedine v tom, ze keby to bolo opacne, teda chlap by podviedol, vsetky by na neho nadavali a lutovali zenu. A aj tu robite z chlapa toho zleho. Nikto nevidi, ci naozaj nemal absolutne ziadnu snahu nic riesit.
Napisem teraz z mojho pohladu. Ex mal problem s alkoholom, celkovo podla mna nejake depresie mozno a manipulatorstvo. Kolko krat som.sa snazila nieco riesit, chcela komunikovat. On ziaden zaujem, bud bol ticho alebo odisiel. Spraval sa ku mne nepekne, dovodov na neveru bolo x. Lenze som bola vydata, take nieco ma ani len nenapadlo. A on uz "dobroty" nevedel co so sebou a nasiel si milenku. Takze u mna skoncil. Teraz uz viem, ze mne sa nic lepsie nemohlo stat. A po vyse 2 rokoch mi je uz sice suma fuk, ze zo mna tiez chcel spravit tu, ktora za to vlastne moze. A asi preto neznasam, ked za neveru sa obvinuje ten, ktory verny bol. Uz akekolvek dovody ci obhajoby ne neveru ma autorka, spravne to nie je. Mala v prvom rade riesit existujuce manzelstvo a potom niekoho ineho.
@zu2za3na musíte sa dohodnút.. Prečo 6m podáva o rozvod?
Už podal?
Prišlo ti niečo alebo len o tom rozpráva.
Ak nepodal tak treba riešiť starostlivosť o deti do rozvodu.
On vie ze chceš ísť mame aj s deťmi?
Súhlasí s tým?
Ak áno, tak dobre pre teba, môžeš ísť a nech sa stretáva s deťmi kedy chce, nech chodí, vezme ich.
Do rozvodu.. Po.. Už si navrhne on alebo sa dohodnete.
Treba sa porozprávať.
Rozprával sa s tebou ako to chce, ako si to predstavuje?
@mk22 ano rozpraval.papiere mame doma.sud bude koncom mesiaca.navrhuje si nechat deti a ja si mam hladat byvanie a mozem sa s nimi stretavat ako budem chcieť.vyzivne ma urcit sud alebo navrhuje minimalne vyzivne.chce aby som byvala niekde v okoli a bola stale v pohotovosti kvoli deťom
@huxy ja zas napisem zo svojho pohladu. Tiez som bola v manzelstve kde o mna chlap ani nezakopol, sex som nemala roky.. mohla som sa aj na hlavu postavit, rozpravat, prosit, vyhrazat sa, nic nepomohlo. Inak bol pred vsetkymi pan dokonaly lebo materialne nam nic nechybalo. A ano podviedla som ho. Proste som stretla niekoho ineho kto mi dal vsetko o co som prosila v manzelstve. Rozviedla som sa a nelutujem. A nemam ani vycitky svedomia, proste to bolo vyvrcholenie toho vsetkeho.
Kazda mame ine skusenosti, iny pohlad na vec. A to je v poriadku. Samozrejme neschvalujem ze autorka urobila co urobila ale viem to pochopit.
Zda sa mi ze jej manzelovi to aj vyhovuje ked vztah takto hned zavrhol a nebojuje o nu, pricom chyba bola aj na jeho strane.
Autorka, treba sa s nim porozpravat, deti sa v ziadnom pripade nevzdavaj. Skuste najst riesenie hlavne s ohladom na nich.
@zu2za3na nim navrhovane riesenie znie, ze pozna Tvoje moznosti a pokial sa o deti stara a venuje sa im, tak je to aj logicke. ostanu v znamom prostredi, Ty sa s nimi mozes stretavat, ani o peniaze Ta nechce zdierat. pride mi to fer. ako docasne riesenie.
Ty sa zatial mozes postavit na nohy, najst si byvanie a potom poziadat o striedavku.
@zu2za3na ak chces žiť sama ..tak choď do toho ..podnájom ,alebo nie je nejaká možnosť požiadať o mestský byt? Prácu máš ,tam problém nevidím .Ak mužovi trvá podanie žiadosti o rozvod 6 mesiacov,podaj žiadosť ty Najprv určite vyties bývanie ,následne sa alebo dohodnite na styku a výživnom na deti ,ak sa nedohodnete,určite by som šla na úrad práce a riešila to tam,že nežijete v spoločnej domácnosti a muž sa nechce dohodnúť ..na čas ,kým súd rozhodne o rozvode a úprave práv a povinností k maloletým deťom,vydá neodkladne opatrenie ,ktorým bude zaviazaný prispievať na výživu maloletých detí a zároveň sa dá hneď neodkladne opatrením upraviť aj styk .Ak chces,aby deti ostali ubteba ,možno bude lepšie ,ak aj počas návrh ty a začneš to riešiť prva ...Vždy sa dá nájsť spôsob,cesta ...
..
tak vela ludi sa rozvadza alebo rozviedlo, a funguju dalej otazne je no asi aj cely pristup k danemu manzelstvu a tak celkovo, tohto noveho partnera uz nebudes podvadzat??? lebo ved dalsie zamilovanie si asi tiez neplanujes ci?
A čo sa nového partnera týka ...tam si daj pozor ..v prípade ,že sa aj rozvedie a bude chcieť žiť s tebou ..bude ochotný sa starať o tvoje deti ? Ked má svoje dve ,na ktorejpo rozvode tiež bude prispievať výživným .ako bude riešiť styk on so svojimi deťmi..či si ty s jeho deťmi v pohode ..Či ste sa bavili aj o Tom,že spoločný život bude trošku iný ,ako na tajnasa sa niekde stretnúť ,dať si kávu,sex a ísť každý domov ...Aby si nakoniec nezostala sklamaná druhýkrát ,že to nie je tak ,ako si si predstavovala ..
prepač ak sa znova spýtam: preco sa mas Ty odstahovat? dom je jeho len? daj pozor aby toto nebola nejaka pasca, ze naoko sa ide "v dobro dohodnut" aby si nakoniec neostala bez deti, lebo to bude jeho pomsta..aj taki muzi su.Ja len chcem aby si bola obozretna.A co sa tyka zenateho milenca, podla mna nie dobre rozhodnutie, s nim by som vsetko ukoncila a zamerala sa na seba a svoj zivot.

@zu2za3na pôjdeš mame, nová práca, nový začiatok.. Tak to väčšinou po rozvode chodí.
Zsmeras sa na deti, seba.
V podstate šťastná si nebola, nerozumeli ste si.. Takže nemáš byt prečo smutná.
A súhlasím vyššie, ak si nebola spokojná tak si to mala riešiť rozvodom ty.
A určite nie neverou a už vbc nie so ženatým.
A vbc riešiť problém s mužom.. Ze sa stretávam s ďalším.. Kde si nechala rozum.
Ja ti nejdem nakladať, v podstate ak si rozumná.
Máš čo si chcela.
Vyrobila si problém, hanbu.. Jeden problém si riešila ďalšími.. Takže teraz veľa síl, pevné nervy, a veľa šťastia.
Mamca ti pomôže, nájdeš prácu a budeš spokojns