Zničím si rozvodom život?
Ahojte,mam dve male deti,skôlkara a štvrtaka na zš.Podviedla som manžela lebo som sa citila hrozne osamelá.Venuje sa prevazne svojim konickom a dlhodobo som nešťastná lebo mi nepride ako rodinny typ. Materialne nas zabezpečil stale,nemozem mu vytknut,ze nie. City neprejavuje,je casto na mobile a chodi po nociach na poľovačky.Podal o rozvod kvoli nevere.Ma vyhodu z ekonomickeho hladiska,ze dostane deti do starostlivosti.Neviem si to však predstavit.Stale som zamilovaná do toho druhého avsak so mnou zrejme neostane lebo je to podobny pripad ako ja.Manzelovi som navrhovala poradňu nakolko nevieme dlhodobo spolu komunikovat,avsak povedal,ze on ma hlavu v poriadku.Citim,ze s nim uz nechcem ostat,ze to uz nebude normálne a ze ked budem stara,ostanem osamelá a on bude mat iba svoje zaujmy.
Bojim sa,ze rozvodom znicim zivot sebe aj detom a aj manzelovi.chcela by som,aby sa to nejak zmenilo.citit sa v zivote stastna a milovana,byt s niekym,kto bude so mnou zdieľať nejake konicky a sem tam ma chyti aj za ruku ...tu neveru som neplanovala a ani sa tak nestastne zamilovat.zrejme mi to znicilo vsetko,co sme s manzelom budovali viac ako 10 rokov...mam bojovat,aby sme sa nerozviedli a nejak vychovali tie deti spolu?a naco,ked aj tak mam pocit,ze som s nimi sama...naozaj neviem ako ďalej
Tvoj muz je pekný hajzel. Sral na teba a podla mna len čakal, kedy spravíš chybu, aby ta o vsetko mohol obrat. Typický vykcanec, a ty, kde si rozum mala... ale to uz je fuk.
Deti daj jemu, nech sa stará on. Ved on pride na to, ze to neni med lizat. Cim skor hladaj lepšiu robotu alebo si najdi brigadu. On skludni hormón a sam dolezie. A odstahuj sa z mesta. Alebo rob ako chces, ja pisem ako by som ja robila, keby sa mne toto stane.
No , držím palce. Ľahké to mať nebudeš. Zatiaľ chod k mamke a všetko premysli.
@zu2za3na Tak vidis,zbytocne riesis obnovu vztahu,ked pokusov bolo vela a muselo to vyustit az do nevery. Zasluzil si ju,ked sa nevedel uz davno spamatat. Nic si nevycitaj. Neznicis zivot ani sebe,ani detom. A mozno stretnes miza,s ktorym budes stastna,ale v orvom rade musis najst take to svoje zivotne stastie. Nehladat ho v chlapovi. Byt spokojna sama so sebou a ked pride nejaky muz,bude to len plus.
@maciatkolulu nehovorim ze deti nema rad alebo ze sa nevie postarať.len sa im skoro nevenuje velakrat zduchne a necha ich svojej mame lebo ma tu moznost.a nikdy som sa nepelesila v case ked boli chlapci doma zo skoly.a nebolo to len o sexe.zamilovali sme sa a velmi dlho sme s tym bojovali
@zu2za3na strach daj teraz bokom.
So strachom sa nepohnes nikam.. Tiež si s mužom odkomunikuj svoju predstavu co chceš a ako to chceš.
Ako sa môžete o tom nebavit?
Ukszujes mu co, že sa bojíš?
No to je už myslím zbytočné a neskoro. Ty teraz vezmi rozum do hrsti a Rozmýšľaj.
A hlavne svojho milenca úplne odlož bokom ten má sracky u seba doma na neho bysom sa nespoliehala.
Zamilovanosť áno ako prišla tak odíde.. Realita, je ze ty máš dve deti a si matkou a tvojou úlohou teraz je po riešiť všetko tak aby boli v rámci možností spokojne tvoje deti.
Na tvojom mieste zajtea riešim rozvodovu právnicku, necham si poradiť ohľadom deti.
@zu2za3na strach ma vzdy velke oci. S detmi si bola aj doteraz sama. Na zaciatok sa uskromnis a pojde to. Prve mesiace si urcite tazke a hlavne,ze sa nemas o koho opriet a po par mesiacoch budes na seba jrda ako si to zvladla vsetko aj sama. Ver si,my ludia dokazeme aj nemozne,len sa nesmieme nechat opantat strachom.
@zu2za3na odkedy si robila v jeho firme? Koľko rokov?
@zu2za3na keď s ním byť nechceš a cítiš sa sama, možno na chvíľu by si sekala dobrotu a zase našla niekoho na rozptýlenie.
Ja som bola v podobnej situácii a tiež som podviedla muža, ale povedala som mu pravdu, povedala som mu, že už s ním nechcem byť a že sa sťahujem. Neskôr som podala o rozvod a som s mužom, s ktorým som ho podviedla a máme už dve deti.
Dcéru z prvého vzťahu mám u seba a ani to, že som pracovala za minimum ani to, že som bola v podnájme ho neopravnuje mi brať dcéru. Keď sa mu nepáči ako žije, nech prispieva, aby sa mala tak dobre ako on 😃
@drzaopica na zmenu školy aj škôlky musí byť súhlas oboch rodičov takže ona sama bez jeho súhlasu nevybaví nič. Obaja majú rovnaké práva a výber školy patrí medzi podstatné náležitosti týkajúce sa dieťaťa, kde musia súhlasiť obaja rodičia, inak na návrh jedného z nich rozhodne súd. Ako už viaceré písali, buď návrh na vydanie predbežného opatrenia, aj keď na neho dôvod nevidím, bývajú stále v spoločnej domácnosti alebo písomná dohoda rodičov o styku a starostlivosti s deťmi do rozvodu. A keďže autorka píše, že pojednávanie majú koncom mesiaca, tak získa lepší obraz. V každom prípade, minimálne porada s právnikom by bola vhodná.
@zu2za3na myslim, ze tvojmu muzovi sa hodila voda na jeho mlyn v podobe tej nevery. Neviem, aky je otec, ci dobre zvlada deti, ci maju k nemu blizky vztah. Kazdopadne mama je mama a cim su deti mensie, o to viac su povacsine naviazane citovo na matku. Zvaz si zodpovedne toto, pokial sa o ne zvladnes postatat, hoc by to malo byt i u mamy (hrdost bokom), nejako zacat treba. Priprav si plan, opri sa o pravnika... Este to kludne moze byt aj tak, ze deti budu u teba a on bude platit vyzivne tebe. Tu vobec nie je podstatne, kto ma navonok preukazatelne vacsi podiel na rozvode manzelstva. Hlavne hlavu hore, vela sil a ten jasny plan, ako so situaciou nalozis. Z toho, co pises, mi vyplyva, ze tvoj muz je ten, ktory si je isty svojou kontrolou nad situaciou a toto mi zavana niecim horsim ako len tvojim preslapom. Dalsia vec, ktorej sa drz a pamataj - nerozpravaj mu vopred o svojich planoch a predstave🙏 verim, ze aj pravnik ta uz dobre nasmeruje.
Pokial by si chcela rozobrat viac, kludne sa mi ozvi aj do spravy.
@zu2za3na povuj hlavne sa neboj... Ak si dlhodobo nestastna tak tonie je spravna cesta... To je najdolezitejsie.. Ty sa len bojis zmeny.. Neboj sa jej. Neboj sa nicoho... A hlavne nie je pravda ze dostane deti... Ty si ich mama... Nie on... Hlavu hore. Nenechaj sa zastrasit.. On sa terazhra na chudacika, ale ze na teba kaslas cele roky to je podstatne... Ano spravila si chybu, ale je to jedna chyba on robil chybu kazdy den ze na teba kaslal...
ja by som tiež nežila s osobou o ktorej by som vedela, že ma podviedla. Koniec a hotovo
@zu2za3na skoda, ze si si nasla pravnika az teraz 2 t pred rozvodom.Hlavne sa priprav, ze vsetko zhodi na teba.Najdi v sebe silu a bojuj, lebo si velmi utiahnuta a na sude Ta dostane.Beries si na sud niekoho so sebou?
@ariesi tak rozhodne sud, ak neda podpis deti by som tam nenechala.Nebude deti vychovavat svokra
zis marja, ja zasnem nad celou touto diskusiou... ked si tak spatne premietnem kolko tem tu je v ktorych je to opacne... a v tych same nadavky na toho chlapa co podviedol, na tu zenu co ho ku...visko jedna zviedla a rozbila rodinu, a tu vacsina este napise, ze debil chlap lebo na nu sral... neviem ci sa mam smiat alebo plakat. 🤦♀️🤦♀️🤦♀️

@zu2za3na ach žena, tebe co chyba je sebavedomie. Tak mi prídeš akokeby celý čas robíš iba co chcel tvoj manžel. On si býva vo svojom, u svojich ale na teba sa nemyslelo. Ako môže niekto vôbec pripustiť ze ste spolu roky a ty nemáš vôbec nič? Odkázaná na milost/nemilost manžela ktorý ťa z domu môže hocikedy vyhodiť. Ešte aj v práci ti zariadil vyhadzov, to je fakt konečná. Čas na koníčky, svoj mobil, sam seba si našiel, bolo toto dopriate aj tebe? Mohla si sa aj ty niečomu venovať, bol by s deťmi? A teraz to pokračuje, on chce rozvod, on chce deti a ty akože čo? Mas byt k dispozícii a čakať za rohom kedy ti milostivý dovolí byt s deťmi?
Prestaň sa toľko prispôsobovať, začni už konečne myslieť aj na seba. Pretože očividne si sama na seba kaslala už riadne dlho. Začni si trochu veriť. V žiadnom prípade mu nenechávaj deti, neblázni. Hlavu hore, čaká ťa životná zmena ale to zvládneš.
A hlavne už sa nikdy takto neodovzdaj chlapovi, pracuj na vlastnom bývaní, vlastnom aute, vlastnej práci kde ta nikto nebude vyhadzovať lebo chlap to tak chce.
A nájdi si advokáta. Stojí to peniaze, ale ináč ta osklbe ako kura. Je celkom možné že máš na veľa vecí nárok, dom je síce jeho ale zariadenie, úspory, auto to všetko ide napoly. Poľovník ma pušky v hodnote pár tisíc eur, opovaz sa mu to všetko nechať. Neboj, to dáš a bude lepšie