icon

Zožiera ma, s kým som žila

7. feb 2023

Ahojte žienky,

možno zvláštny názov diskusie, ale sama som nevedela, ako to pomenovať. Som už vyše pol roka po rozchode, ako tak som sa zahojila, momentálne sa stretávam ešte v začiatkoch s novým chalanom, ktorý je naozaj veľmi dobrý, milý, je ku mne pozorný a hlavne mi ukazuje svoj život taký, aký je a úprimne. Z toho sa teším, ale zároveň som sa v posledných týždňoch dozvedela neuveriteľné veci o mojom ex. Okrem mňa mal ďalších 5-6 žien, s ktorými sa stretával a s ktorými ma podvádzal. Predpokladám, že všetkým hovoril to, čo mne, že si s nimi predstavuje budúcnosť, rodinu, atď. Ja som žila v tom, že máme normálny vzťah a všetko tomu aj nasvedčovalo. Jedna mi to dokonca potvrdila a priebeh vzťahu identický. Okrem toho, milión ďalších klamstiev, zlé veci, priznám sa, že z toho zle spávam, ako som sa to dozvedela. Neplánujem s tými info. nič ďalej robiť, sama som si ich dozvedela úplnou náhodou, ale strašne ma to zožiera, že som s niekým takým rok žila. Že som si to nevšimla, nezistila nejako, neuvedomila si, že som bola nechutne klamaná, manipulovaná, podvádzaná. Úplne ma to zožiera psychicky, vždy mi príde až zle, srdce mi bije, trasiem sa.
Bola som si dať urobiť aj testy, keďže tých žien bolo dosť a našťastie mi všetko vyšlo negatívne, ale tá psychika ma užiera.

Ako to vytesniť z hlavy a prestať si to vyčítať?

fauko
Odpoveď bola odstránená
autor
7. feb 2023

@fauko Ty si úžasná, krásne si to napísala, si silná žena. áno, ja som bola tiež taká šťastná, bolo to celé krajšie než som si kedy vysnívala a potom zrazu bum, pád, pravda a toto peklo. Som vďačná aspoň zato, že to skončilo.

hela335
7. feb 2023

No to teraz sa pretrhlo vrece s takými chlapmi , ja som rok bola s niekým kto si vymyslel že mu decko umrelo , že má rakovinu a aj jeho matka že má , a teraz na nový rok som sa dozvedela pravdu plus ma 7r frajerku , takže Boh vie koho ešte tak klamal lebo mal profili na Badoo pokeci atď , a to ako psychicky ma zložil asi vravieť nemusím, tiež mi je zle keď pomyslím na to všetko čo robil s kým ako klamal až ma klepe

moonlight1210
7. feb 2023

@katkazocele dievka, taketo skolacke pokusy nieco oplacat.

No, aspon vidim, ze to padlo na urodnu podu a premyslala si nad tym. Sice nespravnym spoosbom, ale i to sa casom podda. 🙂

katkazocele
7. feb 2023

@moonlight1210 smiem vedieť prečo ty môžeš pokladať dodatočné otázky ktoré ťa zaujímajú autorkám a ja nie?😉 V čom sú tvoje otázky ktoré zisťujú problém hlbšie od mojich?

martinka13
7. feb 2023

Zbytočne mrháš čas s vecami, s ktorými nič nespravíš. Zabudni a ži ďalej.

som_realistka
7. feb 2023

Co si vycitas. Mala by si skákať od radosti ze si sa ho zbavila

katkazocele
7. feb 2023

@som_realistka presnez takto zabila len krátky čas s nesprávnym, horšie keby to zistila po 10 rokoch a 3 deťoch napríklad 😭

moonlight1210
7. feb 2023

@katkazocele "smiem vedieť prečo ty môžeš pokladať dodatočné otázky ktoré ťa zaujímajú autorkám a ja nie?😉 V čom sú tvoje otázky ktoré zisťujú problém hlbšie od mojich?"

pretoze to nie su moje otazky. To nie su zistovacie otazky, ako tvoje. To su prikladove otazky, co si moze polozit sukromne ona, aby si ujasnila, co presne ju na tom trapi/hneva.

Pretoze pri probleme sa nepohnes dalej, ak nemas jasno v tom, co presne ta na tom trapi. Musis mat koren problemu. Bez toho je to take tapanie v tme a trapenie sa nad celkom, alebo dosledkami, co z toho iba vyplyvaju, ale ich vyresenim problem neodstranis. Treba ho rozbit na drobne, najst koren a vyriesit po kuskoch.

A ja nepotrebujem vediet, co je koren jej problemu. To musi vediet hlavne ona. Ja jej len polozim otazky, ktore jej teoreticy mozu pomoct zorientovat sa, ak ich pouzije. Ale nemusi ich pouzit, ak nechce.
A ak na ne odpovie, je to nahodny bonus, nie moja potreba vediet to.

Proste - na rozdiel od teba, ja sa nepytam, lebo som zvedava a dychtiva vediet detaily, kto, komu, co, kedy, ako povedal, napisal, ako sa tvaril, co pri tom citil, atd.

Pochopene?

katkazocele
7. feb 2023

@moonlight1210 ja sa pýtam detailnejšie aby som mohla lepšie pomôcť, keď človek vie presné detaily tak lepšie poradí

yomiko98
7. feb 2023

@hela335 "No to teraz sa pretrhlo vrece s takými chlapmi "
Ono ani nie, že by tých chlapov bolo veľa, ono stačí jeden kur*vník, ktorý v priebehu pár rokov vystrieda 100 žien a zrazu existuje 100 žien, ktoré majú rovnakú negatívnu skúsenosť. Zároveň je aj štatisticky veľmi pravdepodobné, že každá žena má podobnú skúsenosť (viz. friendship paradox). Takýchto mužov ale nemože byť veľa, ak by každý muž randil takýmto štýlom to by znamenalo, že ženy tiež takto striedajú partnerov. Je to jednoduchá matematika (jednoducho formálne dokázané cez bipartitné grafy).

jasomzabka
7. feb 2023

nevytesnis to, musis to spracovat, prejst tymi emociami, mne je zle len som si to precitala, musi to byt hrozny pocit ponizenia, nebran sa tomu hnevu a sklamaniu a znechuteniu..nie je to dobre pre tvoj mozog...

autor
7. feb 2023

@jasomzabka nebránim, dávam tomu ten priebeh, ale teda trvá to.

marca12
7. feb 2023

Ty si nespravila nic zle. V dobrej viere si yravila cas s priatelom,predpokladala si tak ako my ostatne zeny,ze vernost je samozrejmost. Ktorakolvek z nas ho môžete hla stretnut,ani jednu nenapadlo preverovat si ho,sledovat a lustrovat mobil a podobne. Kazda ideme do vztahu s tym,ze toho cloveka spoznavame. Ty si prisla do bodu,ze si ho spoznala aj po tejto stranke a je koniec medzi vami. Ty si nemas co vycitat,nemas sa za co hanbit. Je len a len jeho svedomie,jeho chora hlava. Ber to ako skusenost,ale nic si nevycitaj.

zorana999
7. feb 2023

Ved si si s ním neurobila deti 🙂 ako tisíce žien s takýmito typmi chlapov 🙂 bud hrda na seba, aj ja som na teba 👏

kvetinka75
7. feb 2023

Na jednej strane bud rada ze si s nim uz rozidena. Predstav si ze zeny sa dozvedaju po 20tih rokoch s kym ziju. To uz je iny sok. Kasli na to. Je to minulost. To uz nezmenis. Nestoji za to aby si sa kvoli nemu trapila

autor
7. feb 2023

@marca12 áno, aj ja si vravím, že to bola skúsenosť, lekcia, ale ten pocit to všetko vedieť je neuveriteľný. Som šťastná, že je to za mnou a ešte to hlava spracováva...

autor
7. feb 2023

@zorana999 ďakujem, áno, našťastie žiadne spoločné záväzky a ani okruh ľudí.

sono2
7. feb 2023

Ja myslím, že by si mala zapracovať na sebe, ja pevne verím, že každému by bolo očividné, že ho podvádza s 5,6 timi ženami, len ty máš možno moc ružové okuliare, veľmi si tolerantná, prepáčiš aj viac ako je treba, príliš mal priateľ voľnosti. Proste mať otvorené oči

autor
7. feb 2023

@sono2 Určite popracujem aj na tom, ale zhodla som sa s ďalšou, že to robil excelentne a neprezradil sa. Ale áno, určite som mohla všetko viac a pozornejšie vnímať, počúvať, uvedomovať si. Beriem to.

katkazocele
7. feb 2023

@sono2 presne tak , dôveruj ale preveruj. Priveľa voľnosti je zvyčajne na škodu 😔

autor
7. feb 2023

@katkazocele asi áno. Ja som mu nikdy do ničoho neliezla ani nič a asi to bola chyba.

katkazocele
7. feb 2023

@autorka každá z nás na toto príde a tie ktoré tvrdia že ich manžel môže robiť čo chce, kde chce, s kým chce, akokoľvek dlho tak tam je riziko obrovské

sono2
7. feb 2023

Netreba liezť, ale, treba sa zaujímať, nenechať, veď dôverujem... a keď kontrolky blikajú zvyčajne to niečo značí

katkazocele
7. feb 2023

@sono2 treba veriť našej intuícii správne ☝️

sono2
7. feb 2023

@katkazocele nenadarmo sa hovorí príležitosť robí zlodeja😏

katkazocele
8. feb 2023

@sono2 bohužiaľ, ak túto overenú pravdu napíšem Ja, tak ma doslova vysmejú určité mamičky a označia ma že som paranoidná, i keď ja som už len Opatrná ...😒

mirco50
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
12. feb 2023

Čitala si knihu od Timea Keresztenyiova Bez dcery som neodisla? Ona mala vztah s černochom z Afriky, ale bola donho zubena i otehotnela a potom sa dozvedela, ze je ženaty a okrem nej mal asi este 5-6 žien...Tiez to bolo šokujuce, ked na to prišla, ale oklepala sa a vratila na Slovensko.Piše o tom humornou formou, možno ti to pomože odlahčiť sitiáciu, je to taka mala knižka

autor
12. feb 2023

@karolinakr díky za tip. Kuknem to.