Zvážili by ste vzťah s menej vzdelaným partnerom?
Ahojte... moja otázka je skôr zo zaujímavosti a skôr pre tie, ktoré ste/boli v podobnej situácii. Mám 28 rokov, som vysokoškolsky vzdelaná, mám vlastný byt, ovládam 3 cudzie jazyky, výzorovo som lepší priemer, snažím sa lepšie obliekať, starať sa o seba, aktívne cvičím 3x do týždna.. Boli by ste s partnerom, ktorý nemá vysokú školu ako vy a v podstate "nič nevie"? Stretla som sa s jedným mužom, páči sa mi, športuje, je milý, má 31 ale odrádza ma to, že zarába menej ako ja a nemá v mojich očiach kariérnu perspektívu.. Ja som mala 2 partnerov, ktorí nemali vysokú školu a vôbec mi to nevadilo, pretože boli zruční a vedeli zarobiť v tom, v čom boli šikovní.. A mám celkom obavu z toho, aby sa z neho nestala taká "pijavička", ktorá sa bude na mne voziť.. pretože ja v práci dosť makám a makala som aj počas vysokej školy, učila sa cudzie jazyky, jednoducho som sa snažila...
sme spolu 20r.
Je to malo na charakteristiku cloveka okrem, ze nema vs a nic nevie. Nie kazdy ma chut absolvovat vs, ale musi byt potom priroedzene inteligentny a zrucny. Ak pojdes na matersku, tak sa mozno ty zmenis na tu pijavicku na 10 rokov, ked budes doma a budete zit z jedneho platu.
Budem teraz úprimná. Nie, nebola by som s takým človekom. Nejde vôbec o VŠ, jazyky a pod. Vadila by mi tá neperspektíva, pohodlnosť. Že vlastne kariéru nemá, a asi o ňu ani nejaví záujem.
Nebola by som, ja som velmi karierovo zamerana. Moj tiez nema VS, ja naopak si robim phd. ale on cely den sa nezastavi, zije aktivne. Mna by taky muz akeho opisujes tahal dole, potrebujem mat partnera v ktorom mam pochopenie a podporu, co sa tyka karieri.
a cim sa zivi, ak mas obavy, ze sa na teba nacucne?
ja som taka, ze kto sa mi naozaj paci celkovo ako osobnost a rozumieme si, tak je mi jedno, co robi, aku ma VS (VS ma skoro kazdy, a povedzme si uprimne, nie kazdy by ju mal mat) a pod., ale ak zisitim, ze by mal narok na moje peniaze, tak dovidenia
@anonym_autor uz teraz sa nad nim vyvysujes 🙄 . Ex mal peniaze vzdelanie karieru a ako manzel stal za prd.
Bože ďalšia úžasná, nadpriemerne inteligentna, nadpriemerne vyzerajúca chodiaca dokonalosť, ktorá stretáva samých luzrov, ktorý určite po ničom inom netúžia, len si na krk zavesiť takúto dámu.
cicinu ma zlatu?
@anonym_autor za mňa nie. A to vychádzam z toho čo som videla doma ako dieťa.... Otec bol taký, neambiciozny, nepotreboval nič dosiahnuť len ísť do práce a domov, celý život robí tu istú jednu prácu, keď ostal nezamestnaný tak vymýšľal že on nebude len tak hocičo robiť a moja mama sa sama trápila s tou jej jednou výplatou aby to utiahla. Keď si nevedel nájsť doma prácu tak mamka ho skúšala poslať do zahraničia aspoň na nejaký čas nech niečo zarobí tak to bolo zase reči že sa ho chce len zbaviť ale že sme ako rodina nemali peniaze na normálny život kvôli jeho pohodlnosti to ho už netrápilo.
Presne takého chlapa ako je môj otec by som nechcela. Našťastie som sa vydala za dobrého a rozumného muža. Obidvaja máme VŠ, on oveľa lepšiu ako ja. Akonáhle som niekedy stretla chlapa bez ambícií a perspektívy tak som proste videla pred očami ten model v ktorom som vyrastala a som si povedala že radšej by som ostala slobodná.
A autorka pozor, dovolila si si vyjadriť nejaké očakávanie od muža. To sa tu na MK nerobí. Teraz ťa tu zožerú všetky tie, ktorým si stúpila na otlak. Prípadne muži, ktorých sa to doklo
ved ked dobre sexuje tak s nim bud a medzitym hladaj ineho , ci?
ved ked dobre sexuje tak s nim bud a medzitym hladaj ineho , ci?
@anonym_40ae0b to som nenapísala ale doba sa mení a veľa mladých mužov už dnes kalkuluje.. nie jeden chlap v mojom okolí, ktorý zarábajú viac ako ja povedal, že pri cenách dnešných nehnutelností si budú radšej hľadať ženu s bytom.. aby si nebola prekvapená..
@anonym_d1ea9e neviem ako sexuje, ešte sme splu nespali.
. .keď stretneš toho pravého, tak sa nebudeš zaoberať takýmito myšlienkami. No nečakaj, že aj ten pravý bude dokonalý. Vždy ti bude na človeku keď ho dobre spoznas, niečo vadiť, no tak isto bude jemu dačo vadiť na teba. No treba sa vzájomne tolerovať. Mám kamošku, čo preberala,preberala...až má už cez 40 a je sama a strašne ľutuje,že všetkých od seba odohnala. Teraz už vie, že medzi nimi bol aj super chlap, no už je ženatý......takže tak....
. .keď stretneš toho pravého, tak sa nebudeš zaoberať takýmito myšlienkami. No nečakaj, že aj ten pravý bude dokonalý. Vždy ti bude na človeku keď ho dobre spoznas, niečo vadiť, no tak isto bude jemu dačo vadiť na teba. No treba sa vzájomne tolerovať. Mám kamošku, čo preberala,preberala...až má už cez 40 a je sama a strašne ľutuje,že všetkých od seba odohnala. Teraz už vie, že medzi nimi bol aj super chlap, no už je ženatý......takže tak....
@anonym_480181 pre mňa sú bohužiaľ peniaze a schopnosť zarobiť peniaze veľmi dôležitá.. uberiem z výzoru, urobím kompromis vo veľa veciach ale v tomto nie.. vernosť a schopnosť zarobiť nie... aj mne hovorí jeden ex, ktorý bol odo mňa o 25 rokov starší, že som prebrala a stratila to najlepšie a nechápe, že som nechcela byť s niekým (starým) len kvôli peniazom.. on nechcel rodinu, teda kvôli mne by si to decko urobil.. citujem🙂)
Veľa žien tu bude písať, ako na kariére, práci či peniazoch nezáleží. A potom tu píšu, že manžel od nich pýta z materskej peniaze, lebo sa mu nechce nikam posunúť alebo robiť nadčasy.
@anonym_480181 pre mňa sú bohužiaľ peniaze a schopnosť zarobiť peniaze veľmi dôležitá.. uberiem z výzoru, urobím kompromis vo veľa veciach ale v tomto nie.. vernosť a schopnosť zarobiť nie... aj mne hovorí jeden ex, ktorý bol odo mňa o 25 rokov starší, že som prebrala a stratila to najlepšie a nechápe, že som nechcela byť s niekým (starým) len kvôli peniazom.. on nechcel rodinu, teda kvôli mne by si to decko urobil.. citujem🙂)
@anonym_autor máš 28 rokov a kopec času...prajem ti aby si takého našla. Máš predstavu, tak treba len hľadať. A áno, tiež som mala mega bohatého chlapa, o 20 rokov starší, modré z neba mi chcel zniesť, bojoval o mňa ako lev, no žiť v zlatej klietke som teda nechcela a nebanujem
@anonym_autor máš 28 rokov a kopec času...prajem ti aby si takého našla. Máš predstavu, tak treba len hľadať. A áno, tiež som mala mega bohatého chlapa, o 20 rokov starší, modré z neba mi chcel zniesť, bojoval o mňa ako lev, no žiť v zlatej klietke som teda nechcela a nebanujem
@anonym_480181 presneee! to som zažila :D A keď som bola mladá, mi to rok vyhovovalo, som pocestovala...
@anonym_autor je rozdiel kariéra a spoľahlivosť. Niekto potrebuje napredovať, mať stále vyššie miesto, vyšší plat, posúvať sa kariérne, iný chce stabilnú prácu a zázemie kde bude spokojný az učitý obnos peňazí, ktorý mu stačí. Ak by mal to druhé ale nehnal sa za kariérou, bola by som s tým úplne v poho. Ale sú ženy, ktoré neznesú aby ich partner robil stále na jednej pozícií. Je to o tom ako si založená. Každopádne snahu a odhodlanie by chlap mal mať. Ale to vlastne aj žena.
@anonym_480181 presneee! to som zažila :D A keď som bola mladá, mi to rok vyhovovalo, som pocestovala...
@anonym_autor dala si primálo informácií. ten chlap pracuje? v akej oblasti? aký je jeho súčasný príjem (ak ho ovšem vieš, alebo ti ho spomenul)? čo manuálna zručnosť, dokáže si poradiť napríklad v byte s niektorými problémami? prečo máš pocit, že nechce kariérne rásť, vyjadril sa, že už nikdy v živote nechce v ničom postúpiť a stačí mu to, čo má teraz? alebo na základe čoho si ho takto charakterizovala?
Ked Ti toto vadi uz teraz, tak si s nim nic nezacinaj. Lebo casom to bude este horsie, lebo ty pojdes za karierou, peniazmi a on proste bude. Nebude Ti stihat v nicom. Pokial by mal povedzme manualnu pracu, bol by zrucny a vedel by tak zarobit vela penazi, bolo by to za mna ine. Lebo nie kazdy je ambiciozny, ze musi mat VS, velku karieru a pod.
Ked Ti toto vadi uz teraz, tak si s nim nic nezacinaj. Lebo casom to bude este horsie, lebo ty pojdes za karierou, peniazmi a on proste bude. Nebude Ti stihat v nicom. Pokial by mal povedzme manualnu pracu, bol by zrucny a vedel by tak zarobit vela penazi, bolo by to za mna ine. Lebo nie kazdy je ambiciozny, ze musi mat VS, velku karieru a pod.
@anonym_329b11 robí kuriéra a popri tom si privyrába ale to zarobí pár korún.. neviem koľko má dokopy ale veľa to nebude...
@muchotrafka298 veď to.. ja som mala ex, ktorý robil s autami ale vedel zarobiť a bol šikovný a vždy sa vynašiel
@anonym_autor Ja by som povedala, že máš ešte dosť času uzavrieť manželstvo, tak treba dobre si všímať, v čom je dobrý a čo naopak nerobí, niekedy je dobre, keď sa dvaja doplňajú, nemusia mať obaja VŠ, ale je dobre, ak sa vedia porozprávať a rozumejú si (lebo niektorí muži s nižším vzdelaním nedokážu porozumieť partnerkam s VŠ) , ale sú aj prípady, že obaja majú VŠ a potom sú priveľmi vyťažení a treba venovať čas aj rodine. Dôležité je aj či je partner spoľahlivý, verný, slušný, rád pomáha, dá sa s ním spolupracovať, máte podobné ciele. Sú aj také manželstvá, že jeden druhému dopomôže k lepšie platenej práci.
Ideálneho muža, ale nájde ťažko, pri niektorých nie až tak dôležitých veciach sa musí urobiť kompromis.
Ale keď už na začiatku vzťahu má žena takéto pochybnosti, tak to nemá dlhú budúcnosť.
@anonym_autor ja som s ním bola tri, no s prestávkami a tiež sme prešli spolu pol sveta, ak nie viac. 🙂, mala som ho veľmi rada, no nebol ten pravý ....Nech sa ti darí, paaa
@anonym_329b11 robí kuriéra a popri tom si privyrába ale to zarobí pár korún.. neviem koľko má dokopy ale veľa to nebude...
@muchotrafka298 veď to.. ja som mala ex, ktorý robil s autami ale vedel zarobiť a bol šikovný a vždy sa vynašiel
@anonym_autor podla mna je lepsie zist z kratsej cesty a nezacinat si nic s clovekom, s ktorym mas absolutne odlisny pohlad na veci ako su financie a kariera. Ty si nastavena inac ako on a bude to cim dalej tym horsie. Lebo ak zacnete spolu zit, tak ho budes zivit, nie kazdy chlap je OK s tymto a tiez, ze zena zarobi viacej. Pises, ze robi kuriera, tam ja ziadny velky postup karierny nevidim ani snahu o zarobenie viac penazi alebo zmenu profesie.
@anonym_autor pokial je to inteligentny clovek, sikovny a nie pohodlny flakac tak nevidim problem. Ale ak je to clovek ze kde ma polozis tam sedim tak nie. To ze menej zaraba by mi nevadilo. Skor ci by to nevadilo jemu a ci by sa necitil menejcenny
Bože ďalšia úžasná, nadpriemerne inteligentna, nadpriemerne vyzerajúca chodiaca dokonalosť, ktorá stretáva samých luzrov, ktorý určite po ničom inom netúžia, len si na krk zavesiť takúto dámu.
@anonym_40ae0b ak je on milý dobrý a skromný, tak sa k sebe nehodia
@anonym_autor podla mna je lepsie zist z kratsej cesty a nezacinat si nic s clovekom, s ktorym mas absolutne odlisny pohlad na veci ako su financie a kariera. Ty si nastavena inac ako on a bude to cim dalej tym horsie. Lebo ak zacnete spolu zit, tak ho budes zivit, nie kazdy chlap je OK s tymto a tiez, ze zena zarobi viacej. Pises, ze robi kuriera, tam ja ziadny velky postup karierny nevidim ani snahu o zarobenie viac penazi alebo zmenu profesie.
@muchotrafka298 Keby si vs dobre zarabajuci muzi mali vyberat iba vs a rovnako vela zarabajuce zeny, tak polovica zien zostane single. 🙂
@anonym_autor
Aj ty si daaka cudna najednej strane sa stazujez ale na druhu stranu zatial vsetci tvoji frajeri boli vzdelanim podla teba pod tvoju uroven.

@anonym_autor ak ti to vadí už teraz, bude ti to vadiť aj neskôr...