Zvážiť rozchod, ak mi život uteká?
Ahojte, sme s priateľom 5 rokov máme dieťa a ja už dlhšie zvažujem rozchod, som momentálne na materskej, je nam dobre nič nám vpodstate nechýba, rozumieme si ...akurát že máme málo spoločných aktivít, on vela pracuje a ja sa ničomu nejak extra nevenujem a to je práve ten problém že odkedy som s nim akokeby som sa zasekla na jednom mieste, nikam som sa neposunula za tu dobu čo sme spolu. Viem že mu to nemôžem davat za vinu, je to tak v mojej hlave a ja neviem prečo :D ja mam pocit že mu ani nemám čo dať do života. nič nerobím LEN SOM a myslím si že je to vztahom, že som sa zmenila k horsiemu za tie roky. Pred vzťahom som mala aj koníčky nejaké ciele, snazila som sa o niečo, no odkedy som snim asi som mala pocit že vztah ma dokáže uspokojiť po všetkých stránkach že nič viac ako vzťah nepotrebujem, no potom som zistila že mi to chýba (priatelia, koničky,...) strašne mam pocit že tým vzťahom strácam čas a že mi niečo uteká, som teraz iba doma s dieťaťom, ničomu okrem toho sa nevenujem ale mala som takéto stavy ešte keď sme boli bezdetní takže dietaťom to asi nebude. Chcela by som zažiť niečo nové. Niekoho spoznať partnera s ktorým by sme chodili na výlety, naučil ma lyžovať spoznala nových ludi napr. :D neviem či je toto dôvod na rozchod no už ma to dlhšie trápi a bojujem s pocitom že mi život uteká, mali ste niektorá niečo podobné? Ako to riešiť? Je na mieste zvážiť rozchod alebo to mam nejako sama v sebe vyriešiť? Ďakujem
@natalka2548 zivot ti neuteka, len si doma s deckom a vsetko je monotonne a rovnake
@natalka2548 Keby každý tak premýšľal tak by azda nebolo človeka v manželstve. Môj má nato jasnú odpoveď. Ženy musíš jednou rukou škrabkať pp zadku a druhou zarábať peniaze.
@natalka2548 a ešte jedna vec. Ked nie si spokojná a vďačná tu nebudeš nikde. Treba začať od seba.
Prečo nemáš koníčky kamarátov, ved mat rodinu a mat aj vlastný priestor sa dá skĺbiť dokopy. Na výlety, turistiku môžeš chodiť aj s dieťaťom. Lyžovať sa môžeš naučiť s inštruktorom... Aj ja som sa naučila a to som už mala 30+. A dieťa. Na výlety som chodila aj s dieťaťom. A aj teraz vidieť často v horách rodičov s deťmi v nosiči, alebo keď mala 3-4roky tak som chodila na prechádzky v horách jej prispôsobené. Alebo po strážil chlap pripadne opatrovateľka...
Pokiaľ len toto sú problémy vo vzťahu je škoda rozbíjať rodinu. Obzvlášť keď si toto mala už pred dietatom
@gulka123 ja mam 4 deti ale ket sa mi napr.chce alebo chcem niekam ísť tak normalne poviem muzovi a muž si zoberie voľno a ideme na taky menší výlet z deťmi áno sú snami deti ale hlavne ze sme cela rodina pokope a spolu a vlastne kde majú biť ked nie z rodičmi kto im ma venovat pozornosť a venovat sa im kto ich ma niesť do buducna este večer ked z vyletu prideme ich uložíme osprchujeme sa a mame ešte menšiu chvíľu pre seba vždy bi si dvaja ľudia ktorý sú spolu vo vzťahu mali nájsť cas pre seba dvoch potom kvôli tomu podvadzaju a hľadajú inych partnerov len kvoli tomu ja bi som radšej všetky chvíľu venovala deťom samozrejme aj mi ženy potrebujeme čas pre seba ale tu ide hlavne o komunikáciu a chápanie sa z partnermi
@vivienkalejova mu taktiež s manželom hocikedy chodíme na výlety a vážim si každej sekundy s ním…aj keď ideme spolu aj s deťmi len do obchodu tak to je pre mňa taký menší výlet 😃 ale taktiež sa starám, som matka a nemám žiadne záľuby (asi aj preto, že ma všetko po chvíli omrzí 🤣) nechodím von ani s kamarátkami, pretože sa mi proste nechce 😃 radsej budem s deťmi doma…príde mi to ako úplne hlúposť zahodiť takto vzťah/manzelstvo/rodinu len kvôli tomu, že sa nejaká žena nudí…veď keď chceli dieťa tak asi mala počítať s tým, že sa o to dieťa bude starať a bude doma…hlúposť proste..
brani Ti Tvoj partner v tom, aby si mala konicky? depta Ta kvoli tomu nejako psychicky? ci Tu cakas od neho, aby Ta on tahal vpred a to mu vycitas?
to, ze Ta netaha vpred, ok, to Ti moze chybat, nikto nie je dokonaly.
mozes si najst takeho, co Ta bude tahat vpred ale bude ziarlivy, alebo az prisli akcny, alebo alebo....
to uz si Ty sama musis upratat v hlave, kde mas priority.
ja som bola v manzelstve zaseknuta, lebo ex bol extremne ziarlivy a nic mi nechcel dovolit. takze paradoxne ano, ja som sa rozvodom oslobodila. mam cas aj bez deti (ked su s nim) a vyuzivam to naplno. posunula som sa v praci, okrem toho pomaham v jednom OZ, hravam pravidelne volebal, pinpong, cestujem, spoznavam novych ludi.
ale toto urcite nie je cesta, ktoru odporucam. pokial mas dobreho partnera, bolo by skoda to vsetko zahodit kvoli tejto jednej veci, ktoru si vies poriesit aj sama.
pokial Ta to vsak velmi ubija a nenaplna a nedokazes to vyriesit inak ako rozchodom, tak asi potom ina cesta nebude. mas len jeden zivot.
@natalka2548 možno si sa zasekla, lebo máš dieťa? Prepáč precitaj si po sebe

@natalka2548 vsak sa venuj konickom a co ti brani, alebo vymysli spolocny vylet, ani nerozumiem tomuto prispevku, ako si to predstavujes, ze on ma vymyslat vylety, ze pod idem ta naucit lyzovat, alebo ako, ved mu to povec.