icon

Zvažovali by ste dieťa s hocikým, aby ste sa vyhli osamelosti?

20. aug 2025

Ak by ste boli aj po 40ke stale same a na obzore by nebol nikto pouzitelny (rozumej inteligentny a ochotny so mnou zalozit rodinu), nechali by ste si urobit dieta od hociakeho nepouzitelneho nahodneho chlapa zo zoznamky, len aby ste nezostali same?

anonym_3e5ac3
20. aug 2025

Tu krásne vidieť, ako vy ženy rozmýšľate. Chcete "použiteľného" chlapa, teda takého, ktorý sa dá použiť, využiť, vymačkať vo váš prospech. A keď dostanete čo chcete, chlap je doma už len nepotrebný a trpený element. Žena sa upne na deti a koniec rozprávky. :D Ženy majú inak oveľa väčší sklon k egoizmu, ako muži.

modrymotyl8
20. aug 2025

@anonym_autor Sprav veci tak, aby si bola šťastná ty. Nerieš druhých.

doriiis
20. aug 2025
@anonym_3e5ac3

Tu krásne vidieť, ako vy ženy rozmýšľate. Chcete "použiteľného" chlapa, teda takého, ktorý sa dá použiť, využiť, vymačkať vo váš prospech. A keď dostanete čo chcete, chlap je doma už len nepotrebný a trpený element. Žena sa upne na deti a koniec rozprávky. :D Ženy majú inak oveľa väčší sklon k egoizmu, ako muži.

@anonym_3e5ac3 ....ženy su odjakživa vypocitavejsie,falosnejsie a väčšie klamarky ako muži.To je fakt

doriiis
20. aug 2025

Nie,nikdy by som to neurobila.Po prvé si seba cením natoľko,aby som nespávala s bars jakym nepoužiteľným typkom,len preto,aby som ho využila.Je to sebecké,pokrytecké a hnusne.Nevies,aké má choroby a genetiku jednoducho neoj.bes.Toto sa môže kruto vrátiť,takáto vypočítavosť.
O tom,že dávaš takto nahovno start tomu dieťaťu do života radšej pomlcim.

anonym_86d321
20. aug 2025
@doriiis

Nie,nikdy by som to neurobila.Po prvé si seba cením natoľko,aby som nespávala s bars jakym nepoužiteľným typkom,len preto,aby som ho využila.Je to sebecké,pokrytecké a hnusne.Nevies,aké má choroby a genetiku jednoducho neoj.bes.Toto sa môže kruto vrátiť,takáto vypočítavosť.
O tom,že dávaš takto nahovno start tomu dieťaťu do života radšej pomlcim.

@doriiis hlavne takéto plány - chcem dieťa aby sa o mňa postaralo a nebola som sama - môžu rýchlo skončiť úplne opačne - som na všetko sama a musím sa ja starať o choré dieťa. Ale autorka asi túto možnosť nevzala do úvahy.

doriiis
20. aug 2025
@anonym_86d321

@doriiis hlavne takéto plány - chcem dieťa aby sa o mňa postaralo a nebola som sama - môžu rýchlo skončiť úplne opačne - som na všetko sama a musím sa ja starať o choré dieťa. Ale autorka asi túto možnosť nevzala do úvahy.

@anonym_86d321 ...takýto nápad,aký je tu nacrtnuty je zlý od zaciatku až po koniec.Tak,ako je,je zly

doriiis
20. aug 2025
@anonym_86d321

@anonym_86d321 ....ona skôr chce dieťaťom vyplniť tu vnútornú samotu.Co je samozrejme tiež blbosť.
Ono žial,takýchto smutných,nezadaných,bezdetných žien bude asi pribúdať.Podla statistik

anonym_c8b883
20. aug 2025

@anonym_autor to už keď tak odletieť do nejakej dovolenkovej destinácie. Vybrať si nejakého pekného aspoň chlapa (nech je to dieťa aspoň pohladne 🤣) a tak no.. ten za tebou asi neprileti, takže ti nebude komplikovať život.

diaamax
20. aug 2025

To, ze chce dieta, bych este ako-tak chapala, priroda je tak nastavena, ze skor, ci neskor clovek po potomkovi zacne tuzit (tak isto ako fakt, ze k vlastnemu ho to taha viacej - prebrate z druhej temy), ale robit si dieta; aby sa o mna mal kto starat je za mna ten najegoistickejsi argument aky som kedy pocula.

autor
20. aug 2025

Zase si domyslate veci, ktore som nikde nepovedala. Dieta nechcem preto, aby sa o mna postaralo. Take nieco napise len bezcitna troska, ktora skutocnu tuzbu po dietati nikdy nezazila.

kiwi3
20. aug 2025

radsej si fakt zober nejake do pestunskej straroslivosti, ako sa natahovat s chlapom, ktory ti nevyhovuje.

anonym_49dd49
20. aug 2025

Ak niekto zámerne zbaví dieťa zdravého rodinného prostredia a prenesie naň rolu partnera, ide o prejav psychickej nezrelosti, ktorá môže mať vážne dôsledky na zdravý vývoj dieťaťa.

matapo
20. aug 2025

...ja deti milujem, materstvo ma napĺňa. Mám ďalšie dieťa hoci som vedela že budem na deti sama akurát som vedela čo je to za človeka, nebol úplne náhodný.

luccija
20. aug 2025

Ľahko sa píše ženám, ktoré majú partnera a deti😉
Áno, spravila by som to nechcela by som zostať bezdetná, ale nie potajomky a s hocikým.Tie čo píšete o genetických predispozicach atď...veď niektoré choroby preskočia aj 2,3 generácie koľko žien tu píše, že svokra či svokor sú psychicky chori, narcisti, alkoholici a išli ste s ich synom, dcérou do deti
to je taký alibizmus😂Poznám dve, ktoré si "dali" spraviť dieťa ta prvá vedela, že to ako vzťah asi nevyjde on bol zo zahraničia a boli spolu asi rok aj pol ona mala 38 r má dcéru nedala ho zapísať do RL, rozišli sa počas tehotenstva a on ani nebojoval, že chce byť otcom a bolo by to drahé ona povedala, že na to on nebude mať peniaze a neobáva sa testou DNA skor ona živila jeho, ale nevadilo jej to atď... Vratil sa do balkánskeho štátu a ona vychováva dieťa mala opatrovateľku, rodičov...tie čo píšete, že to dieťa by bolo dieťaťom, partnerom atď, že by to bol veľký tlak viete koľko rodín tak žije, že hoci sú manželia, tak dieťa supluje tomu druhému partnera?Aj jedna osoba či chlap, žena vedia vychovať dieťa.O pár rokov si môže niekoho nájsť to neznamená, ze budu do smrti len oni dvaja.Rodiny sú rôzne.Jedine čoho by som bála, že sa mi niečo stane a zostalo by same v malom veku, ak naozaj niekto nemá nikoho súrodencov, rodičov atď....druhá si spravila dieťa so šéfom on má so ženou postihnuté dieťa a nikdy od nej neodíde kvôli synovi už je dospelý a s ňou má ďalšie.Nie je sebecké rozviesť sa, deti týrať hádkami kto čo kúpil, nekúpil, ideš k otcovi, lebo je jeho víkend ...o čo viac je sebecké dať si spraviť dieťa?a vyrastať v kľude za nejakých pravidiel?

renesance80
20. aug 2025

@anonym_autor nie dieťa nemôže byt náhradou ničoho raz tak či tak domov opusti

renesance80
20. aug 2025
@anonym_c3f9f2

Nie. Ale tu na MK som čítala taky pohľad od 43r ženy, že si dieťa robí preto, aby sa o ňu mal kto starať v starobe 🤗 takže verím, že je takých ľudí viac.

@anonym_c3f9f2 chore

anonym_dbda46
20. aug 2025
@renesance80

@anonym_autor nie dieťa nemôže byt náhradou ničoho raz tak či tak domov opusti

@renesance80 opustí fyzicky, ale veľa ľudí je emočne s rodičmi spojených koľko krát tu čítas, ze muž, dcéra chodí stále neprimerane vela domov či sám, alebo s vnúčatami.Niektori si kúpia blizko dom a sú celý život svojim spôsobom spolu a všetko o sebe vedia

anonym_f5b601
20. aug 2025

@anonym_autor mám 2 deti z manželstva a neviem si predstaviť že by som bola sama. Ale je to veľmi ťažké, neskutočna obeta byť na všetko sama

marca12
20. aug 2025

@anonym_autor Nie. Nechcela by som geny hocikoho. A co ak si bude chlap narokovat na dieta budes mu ho musiet davat. Bohvie aku ma rodinu,do akeho prostredia to dieta bude nosit,ake rozumy mu bude davat. Co ak sa dieta rozhodne,ze chce zit s otcom....

anonym_86d321
20. aug 2025
@anonym_autor

Zase si domyslate veci, ktore som nikde nepovedala. Dieta nechcem preto, aby sa o mna postaralo. Take nieco napise len bezcitna troska, ktora skutocnu tuzbu po dietati nikdy nezazila.

@anonym_autor ty si písala že chceš dieťa aby si nebola sama, nikde tam nebolo o túžbe dať dieťaťu skvelý život ani slovo. Išlo tam len o teba tak neviem čo také zlé sme písali.

mirka0677
20. aug 2025

nie. keď som mala také obdobie po 30tke, že som si hľadala muža na zoznamkách, tak som normálne pozerala aj rozvedených s detmi. Aby už nechcel nejaké náhodou odo mňa 🙂 Chcela som proste hlavne partnera, deti pre mňa až tak dôležité neboli.
Teraz som vydatá a mám dve deti a keď si predstavím, že by som hoci aj len jedno mala mať sama, bez partnera, tak radšej žiadne. Fakt to až aké jednoduché pre jedného človeka nie je.

anonym_dbda46
20. aug 2025
@mirka0677

nie. keď som mala také obdobie po 30tke, že som si hľadala muža na zoznamkách, tak som normálne pozerala aj rozvedených s detmi. Aby už nechcel nejaké náhodou odo mňa 🙂 Chcela som proste hlavne partnera, deti pre mňa až tak dôležité neboli.
Teraz som vydatá a mám dve deti a keď si predstavím, že by som hoci aj len jedno mala mať sama, bez partnera, tak radšej žiadne. Fakt to až aké jednoduché pre jedného človeka nie je.

@marca12 tak isto môže prepnúť manželovi a bude po rozvode mať dieťa doma s cudzou ženou, alebo jej deťmi i nej..Tak isto bio dieťa si môže vybrať v určitom veku, že chce bývať s otcom.Dieta nie je majetok má aj svoju vôľu a rozum.

@mirka0677 mám jedno a bola som s ním sama do 8 r.teraz už mám 5 r priateľa on deti nemá a má ho rad spoločne kvôli veku nechceme a hlavne kvôli synovi.Ale vidím, že v puberte sa syn viac ťahá k bio otcovi ryby, turistika

lllaila
20. aug 2025

@anonym_autor uvedeným spôsobom nie, už od začiatku je to nastavené nesprávne, a teda to nemôže dobre dopadnúť.
Veď urob to správne - muž by mal o tom vedieť a súhlasiť, vopred sa dohodnúť - výživné áno/nie a ja by som trvala na dohode, že keď ho dieťa bude chcieť spoznať, on to umožní.
Týmito nastaveniami nezničis dieťaťu život.
Takže na zoznamke nápis rovno, čo hľadáš. Ja si dokonca myslím, že sa adept nájde!

anonym_a005e9
20. aug 2025
@dadis

@anonym_autor Nikdy. Najblbsi napad. 1. Geneticky si nevyberies kompatibilneho jedinca. 2. Mozes sa nakazit sexualne prenosnou chorobou - kym to vyjde, budes musiet absolvovat niekolko pohlavnych stykov 3. Otec sa moze dozvediet o tvojom tehotenstve a brutalne ti skomplikovat vychovu a zivot, za par eurove vyzivne budes mat na krku cudzieho pofiderneho chlapa a jeho rodinu 4. Bude fyzicky, mentalne aj financne nesmierne narocne sa starat o dieta sama - co ked sa nenarodi zdrave a budes musiet ostat sa starat o dieta sama? Radsej zmierni kriteria na vyber partnera, ja poznam neskutocne vela slobodnyvh muzov, co by si rodinu zalozili - preco do pekla stracate cas poondenym tinderom, kde nekvalitni jedinci hladaju kvalitny sex? Minimalne polovica z nich je pritom zadana..

@dadis 1. S kazdym, s ktorym sa podari to dieta je geneticky kompatibilny. (V podstate si mozes vybrat niekoho fyzicky zdatneho, lebo inteligencia sa dedi po matke 😉 )
2. Pravdepodobnost dost nizka alebo sa da ist na testy dopredu
3. Ked si vyberies niekoho v zahranici alebo dost daleko od tvojho bydliska, nedozvie sa to pokial to ty nechces
4. Je to omnoho lahsie, nez ked mas popri detoch este neschopaka. A povedzme si, vo vacsine pripadov taha vacsinu zena aj tak. Bohuzial, v spolocnosti prakticky neexistuje este rovnost muza a zeny. Samozrejme, s takym chlapom by to bola jedna radost. Lenze taky sa nenajde pre kazdu zenu, takze....

anonym_a005e9
20. aug 2025
@lllaila

@anonym_autor uvedeným spôsobom nie, už od začiatku je to nastavené nesprávne, a teda to nemôže dobre dopadnúť.
Veď urob to správne - muž by mal o tom vedieť a súhlasiť, vopred sa dohodnúť - výživné áno/nie a ja by som trvala na dohode, že keď ho dieťa bude chcieť spoznať, on to umožní.
Týmito nastaveniami nezničis dieťaťu život.
Takže na zoznamke nápis rovno, čo hľadáš. Ja si dokonca myslím, že sa adept nájde!

@lllaila "muž by mal o tom vedieť a súhlasiť, vopred sa dohodnúť " Kazdy muz, ktory s tebou nepouzije ochranu, suhlasi s tym, ze moze vzniknut z toho novy zivot. Jedine, ze by bolo jeho IQ pod hojdacieho konika. Tym teraz nemyslim ho zavadzat, ze beriem tabletky a pod. to nikdy. Do tohto procesu vzniku zivota mi klamstva nepasuju. Proste, ked sa o ochranu nezaujima. Vtedy toto vsetko nechava na zenu

anonym_799f49
20. aug 2025

@anonym_autor od hocijakého neznámeho určite nie, avšak ja aktuálne čakám bábätko s mojim ex - splodené po rozchode na základe dohody. V živote dieťaťa nebude hrať žiadnu úlohu, nebude v rodnom liste, ani na neho prispievať finančne, ani sa nebudú stretávať, pokiaľ o to neprejavia obe strany záujem.

zuziiiii
20. aug 2025

Áno

lllaila
20. aug 2025
@anonym_a005e9

@lllaila "muž by mal o tom vedieť a súhlasiť, vopred sa dohodnúť " Kazdy muz, ktory s tebou nepouzije ochranu, suhlasi s tym, ze moze vzniknut z toho novy zivot. Jedine, ze by bolo jeho IQ pod hojdacieho konika. Tym teraz nemyslim ho zavadzat, ze beriem tabletky a pod. to nikdy. Do tohto procesu vzniku zivota mi klamstva nepasuju. Proste, ked sa o ochranu nezaujima. Vtedy toto vsetko nechava na zenu

@anonym_a005e9 ale autorka ma vyslovene úmysel. Ja to inak nehovorím kvôli tomu mužovi, ale kvôli dieťaťu, ktoré sa bude pýtať a ktorému ja by som klamstvami život zničiť nechcela. A chcela by som mu byť príkladom.

anonym_f9928b
20. aug 2025

Moja kamarátka toto chcela urobiť pred 40tkou, aj sa ma na to pýtala, aj som povedala že jej pomožem, neurobila to, teraz ľutuje. Už má 47r, stala sa z nej zatŕpknutá alkoholička, nikto si ju neváži a dávaju od nej ruky preč.
Myslím, že by ju to dieťa zachránilo, takto stratila zmysel života.
Bola by skvelá mama, poznám ju celý život.

dadis
20. aug 2025
@anonym_a005e9

@dadis 1. S kazdym, s ktorym sa podari to dieta je geneticky kompatibilny. (V podstate si mozes vybrat niekoho fyzicky zdatneho, lebo inteligencia sa dedi po matke 😉 )
2. Pravdepodobnost dost nizka alebo sa da ist na testy dopredu
3. Ked si vyberies niekoho v zahranici alebo dost daleko od tvojho bydliska, nedozvie sa to pokial to ty nechces
4. Je to omnoho lahsie, nez ked mas popri detoch este neschopaka. A povedzme si, vo vacsine pripadov taha vacsinu zena aj tak. Bohuzial, v spolocnosti prakticky neexistuje este rovnost muza a zeny. Samozrejme, s takym chlapom by to bola jedna radost. Lenze taky sa nenajde pre kazdu zenu, takze....

@anonym_a005e9 1. Vobec nie, zamilovanost, pritazlivost a chemia je urcity indikator kompatibility, nehovorim o povahovych vladtnostiach, ktore sa dedia - kym partnera a jeho rodinu dobre nespoznas, tak triafas naslepo. S tou inteligenciou to vobec nie je dokazane. 2. Chcem vidiet, ako ONS vyzves, aby ti doniesol zdravotny preukaz...a to nepisem ani o zahranici..3. By ma zaujimalo, ako to v zahranici vybavis.. naplanujes si na ovulaciu dovolenku v turecku ci egypte? 🤦‍♀️ 4. Absolutne netusis, co to je byt zodpovedna za dieta sama. Mam zverene deti a je to skara rozdiel v zodpovednosti oproti tomu vychovavat v kompletnej rodine - nehovoriac o dokazanom pozitivnom a dolezitom vplyve otca vo vychove dietata