Zvládli ste krízu vo vzťahu? Skúsenosti a rady
Asi mame krízu, neviem. Možno je toto co prežívame len predlžovanie konca. Možno to chce len pomenovať veci pravým menom. Neveru absolútne neriešime.
Rada by som vedela ci niektorá z vás zažila fakt krízu vo vzťahu, nie neveru, a zvládli ste to. Ako ste to zvládli? Co vám pomohlo?
My sa trápime. Urazame sa. On ma často osočuje a ponižuje, ja vela plačem a nechápem prečo to robí. Strasne ma to bolí 😭
Stačí pocas rozhovoru ze poviem nejake slovo ktoreho sa on chyti a uz zacne nadávať. Proste bludy bludy a samé bludy.
Inak problémy nemáme, deti zdravé, my zdraví, peňazí dosť, žiadny alkohol ani nič podobné, čaká nás nový domček čoskoro
A ja riešim ci sa vôbec chcem s deťmi presťahovať. Ci to sťahovanie len nepoužijem na sťahovanie "poďme od seba".
@monnci2226 tiez som za, aby sa do vztahu neťahala ziadna tretia osoba. ja uz z cisteho zufalstva vymyslam nejake ine riesenie
Nie je mojou prioritou odist, ale zas ani nasilu ostavat nemozem a trapit sa
Zvazovala som manzelsku poradnu, ale ja by som radsej niekoho, kto mu polopate vysvetli ze nemoze na mna nadavat a urazat ma! Toto na poradni asi cakat nemozem, neviem
tak si ho posad, a narovinu sa porozravajte - co sa deje, preco sa to deje, a ci da s tym da nieco robit. skus mu navrhnut manzelsku poradnu. tvrdis, ze to trva rok, skus si spomenut, kedy to zacalo a co bolo spustacom. neveru si vylucila, ale na tvojom. mieste by som bola opatrna. nemusi ist o fyzicku neveru, ale mohol sa do inej zahladiet. ako sa sprava v posteli, citis aj tam zmenu?
Kriza sa dá zvládnuť vtedy, keď chcú obe strany.. ak ťa on uráža a je mu jedno že plačeš, tak to asi az tak zachrániť nechce.. podľa toho by som sa zariadila..
A áno, kriz sme mali s manželom viac.. lenže zvládli sme ich preto že obaja sme chceli ostať spolu napriek problémom.a.tak sme sa snažili obaja..
@kp7333 nevera naozaj nie, mobil ani neskrýva, notebook mam tiez k dispozícii, pracuje tazko a dlho na elektromontazach a potom aj na novom dome, cize tam ani náhodou nieje priestor ani na neveru, ani na virtuálnu neveru. V posteli žiadna zmena, som spoko. Ale skúsim sa opýtať muža ci aj on to tak vníma. Možno je nespokojný
@jana_eyre_2 no veď to.
Chcela by som mu vidieť do hlavy a do srdca
Nedokazala by som akceptovat urazky v partnerstve, a ponizovanie uz vonkoncom nie. Kriz sme mali viac, dokonca aj jednu vacsiu, ale casom sme si nasli k sebe znova cestu. V niektorych veciach som ustupila ja, inych sa musel prisposobit on.
Nikdy nezabudnem, ked sme spolu chodili este len prvych par mesiacov a na niecom sme sa smiali, a on mi do toho povedal, ze ,,co ti jebe? ", akoby som bola nejaky kamos z krcmy. Na to som mu povedala s uplnym kludom, ze toto bolo naposledy, co mi taketo nieco povedal. Ze kym sa s nim bavim slusne ja, tak sa so mnou bude bavit slusne aj on a ak sa mi to nepaci, ze tam su dvere. Odvtedy si v zivote ku mne nedovolil nic podobne.
Tvoj mi pride akoby si mu nastavovala zrkadlo. Ked som v situacii, ze mi niekto nieco vycita a mam pocit, ze neopravnene, tak si poviem, ze mi vycita presne to, co ho stve sameho na sebe. Cize ak ide na teba s argumentami, ze si neschopna, nie je to preto, lebo je neschopny on? Resp. mozno sa iba citi byt neschopny. Mozno sa mu nedari v robote, dopina mu, ze v zivote nie je tam, kde by chcel byt.
Ja by som sa ho asi pri dalsom takomto jeho vyleve normalne s kludom anglicana spytala, ze co sa s nim deje a preco na teba takto slovne utoci. Nieco za tym musi byt a mozno je to vec, ktora sa da riesit.
A nie je za tým vyčerpanosť zo stavby domu?
My sme mali krízu počas výstavby, mali sme malé dieťa a veľa toho bolo na nás. Boli aj rôzne iné komplikacie.. Nie nevera. Keď sme sa nasťahovali, všetko sa pomaly upokojilo. Možno má pocit, že všetko je na ňom...náročná práca aj dom...je vyčerpaný a má pocit, že "nič nerobíš"..."len on".
Smer poradna
@majka36912 zaujímavý názor. Budem o tom premýšľať. Je to možné že tie jeho ataky sú len výsledkom nejakej frustrácie alebo čoho
@mantilka áno aj toto je často témou našich hádok. On robí všetko a ja nerobím nič. Strasne sa na to hnevám. Ale to žiadny muž nepochopí prácu ženy pri dvoch deťoch
preco myslis ze by mu to v poradni nevysvetlili? skor so myslim ze prave tam by mu to mohli vysvetlit ze takto nie. Skusenost osobnu sice nemam ale ja si to predstavujem tak ze v tej poradni dostanete priestor obidvaja aj on aj ty... a pred cudzimi ta snad nebude takto osocovat takze mozno sa konecne normalne porozpravate bez urazok... len to musi chcet aj on. nasilu ho tam nedostanes
V akom stave je dom? To je dosť reálne, že už je prepracovaný, frustrovaný a zlepší sa to, keď sa presťahujte...pokiaľ neostane veľa práce na dome a v záhrade.
@mantilka dom je pred nastahovanim nábytku, kuchyne
Ahoj, nespomínaš váš intímny život, ale ja si myslím, že práve tam je problém. Teda veľmi zjednodušene povedané. Nemôžem sa ho zastať, že sa tak k tebe vyjadruje....ale on okrem toho,že je preťažený ako chlap, svojimi starosťami atď. potrebuje viac sexu, potešenia z tvojej intimity, aby sa uvoľnil, aby ťa vnímal ako manželku po telesnej stránke. Tým chlapom je to jedno, že sa najedia , že je upratané, ak sú nespokojný s tým, že nemáme dosť času na sex, na maznanie atď. Čiže, ak tam bude spokojný, uspokojený a upokojený, bude hneď vidieť, že si umyla okná a budeš šikulka....je to možno smiešne, možno to niektoré ženy uráža, ale je to holý fakt. Verím, že niektoré dámy to tak nemajú....ale opýtaj sa ho koľko krát do týždňa by chcel sex, aby to bolo pre neho dosť. Ja si myslím, že jeho nevrlosť a štekanie pramení z neuspokojenia jeho sexuality. Viem, že ty by si chcela možno, aby on prišiel s ospravedlnením a uvedomením si, že toto prehnal. Ale skús vykročiť smerom ku nemu a začať s touto témou a ja verím, že by sa veci zlepšili.
Držím palce, aby po presťahovaní sa všetko dalo do normálu. A možno treba viac sexu ako napísala marsilea23
@mantilka no neviem ci práve toto je dôvod prečo ma muž uráža a ponižuje, akosi mi to nedáva zmysel. Chcem sex, preto vynadam žene? Aby som ho nemal už vôbec?
Keď sa práve nehadame, tak sex mame poriadny a spokojní sme obaja.
Takže si s ním kvôli sexu? Alebo čo vás tak drží pri sebe? Baví vás hádať sa?
Stáva sa že sa láska vytratí, a neznamená to že niekto musí byť nutne zlý, len už neviete žiť spolu.
Nedáva to zmysel, ale on je nervózny.....dajme tomu, že preto, lebo je toho na neho veľa. Cez sex sa uvoľňuje. Nevie normálne komunikovať takže ti asi nepovie, že chce viac sexu, ale on príde nervózny a má očakávania od teba. Chce aby bol doma pokoj a aby si ty bola možno iniciátor intímnosti. Možno si unavená a ty čakáš niečo iné od neho. A on sa na teba hnevá a nadáva ti, že si taká a taká, lebo on by asi chcel aby ťa to napadlo samú. A nejde o to aký máte sex keď sa nehádate, ale koľko ho máte. Ešte si myslím, že tvoj manžel má takéto vzory zlej komunikácie z domu.
@marsilea23 to mas pravdu, tie vzory komunikacie ma z domu, to viem. Aj on to vie, povedal mi to. Povedal ze on to takto vo vztahu nechce, ako to mali pokazene jeho rodicia, ale tak teoria je jedna vec, a zivot druha. Nejde mu to velmi praktizovat.
A s tym sexom - intenzivne nad tym premyslam. porozpravam sa s nim o tom
Opraviť daňové?ok keď si taký macher,na budúci rok si ho robíš sám.Malo mlieka,?On žije s každou ženou,aby vedel že to dokáže?Zbslim celú rodinu na dovolenku?Nie,Zbslim seba a dieťa a manželovi poviem,miláčik,ty najlepšie vieš čo potrebuješ,tak mi to poukladaj sem,ja to Zbslim do kufra.Ak niečo zabudneš,hold ,tvoja smola.Alevo moje obľúbené,ak zabudneme,improvizujeme.Okna neumyjem a mu poviem a ty to nevieš?Všetko sa dá,len sa nedaj zdeptat,nastav mu zrkadlo,aké požičaj,také vráť.😉
Prestaň plakať a kričať,zhlboka sa nadýchnuť,upokoj sa a až potom reaguje,V kľude ho skôr zarazila a nebude mať argumenty
Nedávaj si radiť od ľudí ktorí si len myslia, že by vedeli ako sa k tomu postaviť a píšu ti rady bez zodpovednosti a skúsenosti. My sme s manželkou mali takú krízu, že padali trestné oznámenie, žiadosť o rozvod, dokonca si začala budovať nový vzťah. Proste všetko to najhoršie čo si vieš aj nevieš predstaviť. Nakoniec sme urobili hrubú čiaru s tým, že to ešte skúsime a dnes máme také šťastné a pevné manželstvo aké nebolo ani tesne po svadbe. Od reštartu sme sa nepohádali. Každý deň začíname aj končíme bozkom a ,,Ľúbim ťa". A vieš ako na to? Nie je to žiadna veda. Treba na to dve veci... 1/ Treba chcieť 2/ Chcieť musia obaja. To je celé tajomstvo úspechu. Keď budete chcieť, tak to zvládnete. Hlavne sa treba otvorene rozprávať a neutekať od problémov, lebo tie sa nevyriešia, len nakopia
@yosi najjednoduchšia rada.. blahoželám ze ste to dali
@yosi nechce sa mi veriť ze po tom všetkom trápení co ste prežili, ste dokázali ostať spolu a zle veci hodiť za hlavu. Čítam si to stále dookola a je to až neuveriteľné.
Neviem ci by moja hrdosť toto dokázala. Obdivuhodné
Mozno mu skus napisat list. Das mu ho a odides, nebude moct ta hned konfrontovat. Daj mu ho v nejakej kludnej chvili. Ale musis to zvladnut bez vycitiek ten list, popisat v nom co robi jeho spravanie s tebou a kam to speje. Mozes sa rozpisat o tom, ako to vsetko ty vnimas. A ozaj aby pochopil, mozno nie uplne priamo, ze uvazujes aj vztah ukoncit, lebo to takto uz nedavas.
A bolo oveľa horšie... Ale radšej o tom písať nebudem. Proste niekedy musí človek padnúť na samé dno aby si uvedomil niektoré veci. Obaja sme si to uvedomili, odpustili si a urobili hrubú čiaru za minulosťou. Samozrejme to nešlo zo dňa na deň. Bolo to veľmi ťažké si vôbec pozrieť do očí. Trvalo to týždne kým sme našli takú prvotnú dôveru, a ďalšie týždne kým sme to zlé prekryli tým pekným. Rozprávame sa o všetkom, okrem minulosti. To je tabu téma. Teda dá sa to. Možno sme unikát, možno nie, neviem... Ale viem, že stačí len chcieť a chcieť musia obaja. A na záver 2 rady:
1/ Ja som tiež niektoré veci videl inak, kým som nezažil. Preto netreba chodiť po radu od teoretikov ktorí si len myslia, že vedia
2/ Vzťah je živý kým je nejaká emócia. Jedno či láska, hnev, sklamanie, nenávisť... Zle je až vtedy, keď je vám to všetko jedno. Ja som preplakal veľa nocí kým som na to prišiel
Kľudne mi napíšte súkromnú správu keď chceš vedieť viac

@kp7333 deti ochotne strazi ked chcem mat vlastny program, toto mu velmi vyhovuje lebo si och uzije. Je s detmi celkom malo. Ale teraz by to ani nepomohlo