Zvládne vzťah nezdravý životný štýl partnera?
Ahojte,idem sa sem asi iba vyrozprávať,možno prijať nejaké normálne názory na moju situáciu.
Po strašnom manželstve,z ktorého mám dve deti,rozvode a všetkom tom,kedy som si myslela,že už nikdy nebudem šťastná a všetko sa mi sypalo na hlavu,dnes tvorím pár už 2,5 roka s mužom,s ktorým sme si výborne sadli.
Boli sme dlhšie iba kamosi,no moje deti ho začali zbožňovať a tak nejako prirodzene sa z toho vyvinula láska a vztah.
V podstate spolu žijeme,5 krát do týždňa je u mňa doma a 2 krát do týždňa je u otca,teda v byte,ktorý je priateľov a otec ma doživotne právo užívania.
Všetko bolo doslova ideálne,pomohol mi s podnikaním,postavila som sa na vlastne nohy,stará sa o deti lepšie ako ich bio otec,uprace,navarí,rozumiem si perfektne s jeho rodinou,dovolenky,výlety.
Problém je ten,že vždy večer sme si sadli,keď boli deti v posteli,on si otvoril rum a popíjal,najprv som si dala s ním,veď jeden-dva poháriky neublížia.
Brala som to úplne normálne,až to prišlo do takého štádia,že sme začali popíjať každý večer,a ja uz nie 1-2,ale aj 7-8…
Pribrala som,nič ma nebavilo,tak som povedala stop,a keď som mala chuť,dala som si s ním ružové víno.
Až ma asi 3 mesiace dozadu preplo úplne a totálne som to stopla,začala cvičiť,dodržiavať stravu,našla trénerku a idem si svojou cestou,kde už sú vidieť perfektne výsledky.
Pokiaľ som žila takým životom,ako on,bolo všetko v poriadku,prehliadala som zasadne veci,ktoré teraz,keď nepopijam vidím,a doslova mi lezú na nervy.
Samozrejme on pije stále,občas iba 2-3 piva večer,ale teda pravidelnejšie rum,vodku..
Príde mi,akoby mu vadilo,že ja som prestala a odrazu akoby nemáme spoločnú reč.
Žijeme obaja rozdielnym životom,ja zdravo žijem,cvičím,robím niečo pre seba,on pije,konzumuje totálne srajdy,a ja som z toho na nervy.
Veľa krát som sa snazila mu dohovoriť,nech skúsi robiť niečo somnou,že je to pre jeho zdravie,budeme sa zo seba tesit navzájom…NIE..Pije ďalej,konzumuje hnus ďalej..A mňa to privádza do šialenstva.
Nieje agresívny,je to naozaj nekonfliktný dobráčisko,aj na mňa,aj na deti,ktorý nám v živote neublížil,iba pomohol,ale toto popíjanie na dennej báze ma dosť hnevá a ja začínam rozmýšľať nad tým,že ho opustím.
Som vadná?
Keď vidím,že mu stúpa hladina alkoholu v krvi,ide ma rozdrapiť,keď vidím tie opité oči a keď začne rozprávať tie opilecke nezmysly,mám chuť mu hodiť mobil do hlavy 🤦🏻♀️ čo mám robiť 🤯
@morusha ze ty budes jedna z tých co hovoria “je to dobry chlap, nebije ma”
@bonboniera Samozrejme, keď to hovoríš.
Autorka, prikláňam sa k názorom ostatných, ten človek ako sama píšeš pije denne 20 rokov a takého človeka pri sebe a svojich deťoch nechceš si myslím, bezohladu na to ze keď sa opije je “macko” a nie agresivny … to hovorím ako človek co nerobí drámu z piva a nehrám sa na expertku závislosti ako niektoré ženy na MK.
Takže nie, nie si divná.
Moja babka vždy vravela ... Od alkoholika a žiarlivca utekaj rýchlo a ďaleko. Zničí ti deti. Toto nie je obraz, ktorý by deti mali vídať deň čo deň.
Zasa si si skomplikovala život. Z blata do kaluže. Ja by som sa na neho vykašlala, už si si raz jeden zlý vzťah odsrala, načo ti je zasa toto?
Odhliadnuc od toho,že je alkoholik,tak ty odrazu chces aby zmenil svoj život a tebe sa to nepáči?No buď si zvykneš,alebo pôjdete od seba.Jemu môže byť divné,že najskôr ti bol dobrý a nič ti nevadilo a odrazu si sa zmenila a ešte to chces aj od neho.Nuz ,kým sám nebude chcieť,nezmenia to.On asi žije v predstave,že problém s alkoholom nemá.
Je to alkoholik. Ak chces aby deti vyrastali s alkoholikom a s tým že piť je bežná normálna vec ok. Tiež asi už vieš prečo nikdy nemal vzťah. Asi ten vzťah máte preto že ty veľa vydrzis a on si môže žiť po svojom teda piť. Máš nezdravu mieru tolerancie divnych ľudí. Ledva si sa vyhrabala zo zlého vzťahu a už žiješ s alkoholikom. Pritom s deťmi si poradis darí sa ti a takúto gulu na nohe nepotrebuješ. Či ano? Toto ti stačí v živote? Vzťahy s divnymi chlapmi?
Teraz pije, keď deti večer zaspia, takže to nevidia.
Ale je otázka času, kedy budú večer dlhšie hore, a toto fakt chceš pre nich ako príklad do života???
Hlasujem za nápad v komentári predomnou: daj mu výzvu jeden týždeň bez alkoholu. Ak chce dokázať, že nie je alkoholik, tak to vydrží. Ak to nezažil už 20 rokov, nevie aké to je. Vyplň mu ten čas nejak zaujímavo.
Potom by som mu dala na výber: alkohol alebo rodina.
Vieš, ako dieťa alkoholika ti poviem, že nie je také jednoduché utajiť pitie pred deťmi, ako si asi myslíš.. To že pije keď spia, neznamená že o tom nevedia. Zobudia sa v noci, uvidia ho. Alkoholovy puch z tela. Fľaše. To sa nedá utajiť. Deti nie sú ani slepé ani blbé.. Chceš mať takýto vzor pre ne?
@andymady a ty si co za zazrak? 🤣 ze netykaj mi 😂 lebo co?? Toto je internet, tu kazdy kazdemu tyka. Netusim, kto si a nevidim absolutne ziadny dovod ti vykat - nie si moja nadriadena, nie sme na akademickej pode, neviem ci si starsia, dokonca ani ci si zena 🤷♀️ nikto nas oficialne nezoznamil, takze si len dalsi anonymny bezvyznamny uzivatel internetu a si mi uplne ukradnuta. Ja tebe ocividne nie, kedze ti z nejakeho dovodu lezim v zaludku, ale to je tvoj problem, nie moj 🤷♀️ takze stekaj na tu, co ta rano obuva, nie na mna.

@sissy27 Nepochopila, nevadí.