icon

Zvláštni ľudia, napadnutie a agresivita

anonymnamimka
15. sep 2023

Zdravim, som nova študentka v Blave, prvý deň s kamoškou som išla na MHD (za bieleho dňa, plná električka) dala som lístok nech sa mi cvakne tak som sa rozpozerala po mojom okolí aby som sa niečoho pridržala kedže električka sa išla pohnúť, v tom začal po mne kričať chlap (cca možno 45 ročný ) že čo pozerám, nech nepozerám (nedotkla som sa ho, nebola som vyzivavo oblečená len som normálne vošla s kamarátkou do elektricky keďže sme sa chceli dostať na iné miesto, keď vystupoval na zastávke Nivy autobusová stanica tak ešte došiel ten muž za mnou že čo pozerám že či som ukrajinka že som škaredá ku*va, môj zrak stále bol obrátený a vytočený vedľa keďže som sa ho snažila ignorovať. No prináša mi to hrôzu, ísť do mesta či cez deň alebo večer bojím sa že ma niekto napadne alebo ublíži. Bola som v Rakúsku viac ako rok a nič také sa mi nestalo, nebála som sa. Prišla som do Bratislavy a bojím sa dýchať, neviem čo robiť a ako sa brániť v takej situacii. Ma niekto podobnú skúsenosť? S pozdravom Mima

Strana
z2
majlo1234
16. sep 2023

@stanulienkat @nepic prispevky tohto typu mi zdvihaju trochu tlak. Ludia su vsade rozni, ale vzdy sa to zvrhne na hlavne mesto vs. ostatny svet. Absolutne bezpredmetne

maciatkolulu
16. sep 2023

@nepic vieš čo je pruuuuser,že v tej "Blave"sú už väčšinou ti ľudia zo zaprdenych dedín.....takže výsledok si vieš sám poskladať.🙃

maciatkolulu
16. sep 2023

@anonymnamimka chces mi fakt povedať,že vo Viedni si sa cítila bezpečne 😉....no dobre

libertz
16. sep 2023

nuz musis ist s partnerom co ta ochrani XD a k hentomu pripadu, no proste klasicky dezolatny jednobunkovec nackovsky alebo bolsevicky co sa potrebuje ventilovat. Ver tomu ze keby mas so sebou chalana by si to nedovolil...

zuzanaam
16. sep 2023

@majlo1234 neviem, či to bolo nešťastie. Podobné skúsenosti mali aj kolegyne. Rozdiel oproti len bežnému sa "vyskytovaniu" sa na ulici bol v tom, že sme aktívne oslovovali ľudí. A reakcie mnohých boli veľmi agresívne. Hocikde inde keď ľudia nemali záujem, povedali "nie ďakujem" a tým to haslo. V BA ma jeden chcel začať biť, a to som ho ani neoslovila, ďalší mi ponúkal sex a podobné "zážitky". A úplne v inom čase od tejto skúsenosti sme so sestrou a je 5 ročným synom cestovali z Maďarska cez Bratislavu, kde sme zmeškali spoj a museli asi do 4 rána čakať na hlavnej stanici. Oproti nám si sadol chlapík, vytiahol "vercajch" a začal onanovať pred nami aj dieťaťom. Toľko moje zážitky z hlavného mesta.

stanulienkat
16. sep 2023

@zuzanaam mozno to bol vychodnar....

erikavesela
16. sep 2023

@anonymnamimka ale ano je to dolezite, ty nova studentka v blave...neviem ako sa tam da studovat, lebo to je potok ...navyse ako ti tu mnohe naznacili tych drb*utych v bratislave je vela a su z vychodu...ak sa ti to stalo, o com pochybujem, zapamatala by si si cestu presne, tak ver tomu, ze to nie je na dennom poriadku ..zijem tu cely zivot a len 1x sa mi stalo, ze mi clovek nadaval a to len preto, ze som upozornila nejaku pani, ze jej kradne penazenku z tasky
Na co to robis?..ked sa ti nepaci, chod domov.. a nebudes mat podobne zazitky
Btw.napisat zvlastny ludia, uz si si to opravila, a chodit na vs?...🤣🤣🤣

majlo1234
16. sep 2023

@zuzanaam bolo☺️ zijem tu, nikto sa nikdy nestazoval na zvlastne zjavy na pravidelnej baze. Je mozne, ze sme trochu otrlejsi, aj ja som bola menej hakliva a vsimava, ked som byvala v centre, teraz po rokoch na periferii ma tiez dokazu obcas ludia v meste prekvapit. Paradoxne je vsak bratislava velmi bezpecene miesto na zivot 🙂

anonymnamimka
autor
16. sep 2023

@galioska nenudim 😊 zo zábavy a z nudy netravim tu čas, len som sa chcela napísať moju situáciu, tak keď ste videli podobnú vec niekde tak sa to zrejme stáva viacerým

anonymnamimka
autor
16. sep 2023

@maciatkolulu to som nepovedala, ale myslela som to tak ze ste v inom štáte rok a nič sa nestalo a hneď prvý deň v Bratislave sa stane toto, možno to je o takom "šťastí"

ankare
16. sep 2023

@anonymnamimka strašné...

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
cherrystone
16. sep 2023

@anonymnamimka o zazitkoch v bratislavskej mhd by som vedela napisat aj knihu, a to som s nou vydrzala chodit iba tri roky. pred tym som cely zivot chodila v mhd v inych krajskych mestach a tam pohoda. no na ba si treba zvyknut. a hlavne na smradlavych bezdakov v zime, to je este len topka. teraz uz roky chodim po ba len autom prave z tohto dovodu. ale aj tak su tieto zazitky uplne v pohode oproti takej prahe. tam je to iny level podivinov 😃

mikadooo
16. sep 2023

@anonymnamimka bývam v ba od narodenia a chodím mhd. Občas sa nájdu jedinci s nejakými duševnými poruchami, bohužiaľ. Problém bol na jeho strane, nie na tvojej. A z jednej jazdy by som nezatracovala celú mhd. Proste sa to občasne môže stať - nie každý duševne chorý je zamknutý na psychiatrii 🤷. Takisto sa mi nikdy nestalo to "vytrhávanie nákupných vozíkov" a nikdy som sa nenazývala "starou prešpuráčkou". V podstate tento výraz som medzi svojou generáciou ako nikdy nepočula. Zato idem na návštevu kamoške do PN a hnev vo dverách mám "no čo paštikári? Čo nového?" Ja to ale ignorujem, ak to niekomu robí dobre, nazývať bratislavčana paštikárom, ja sa viem nad to povzniesť, ináč by som k nim na návštevu nechodila 😉.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
lucyso
21. sep 2023

chcem sa spýtať či tie niektorá reálne použila ten slzný sprej 🙂? tiež zvažujem kúpu. Pre istotu .. No v prípade použitia.. nemôžu byť nejaké opletačky trebars s políciou? nejaké neoprávnené použitie, alebo niečo? viete čo myslím? Použiteje ho v sebeobrane a ten dotyčný na Vám časom podá tresné oznámenie za kadečo :/..

konikmodry111
21. sep 2023

My sme žili pár rokov v Nemecku, v Rakúsku a teraz sme vo Švajčiarsku . A môžem ti napísať len toľko že na divnych, opitých alebo zdrogovanych natrafis úplne v každom štáte, nie len na Sk. Mohla by som knihu napísať s akými individuami som sa už stretla 😂 Jeden ponúkal ráno o 6 v elektricke kokaín, druhý poobede či niekto nechce kúpiť trávu alebo babka čo bola úplne sfetovana a zacala tancovať, klaňať sa a rozprávať bludy v autobuse 😂a takto by som mohla pokračovať 🙈 musíš sa s tým naučiť žiť, že môžeš na hocikoho natrafiť hocikde, hlavne je správne zareagovať… A dobre si spravila že si ho odignorovala, robim to tiež. Hlavne sa snažím nemat žiadny očný kontakt. A ako ti niekto na začiatku písal, zdržiavaj sa vpredu u šoféra a keby nieco tak ho máš po ruke.

Strana
z2