icon

Absencia sexu v manželstve: Ako to riešiť?

13. jan 2025

Žienky mám taký chúlostivý problém, absencia sexu v manželstve. S frekvenciou ani dlžkou problém nebol, problém je inde.
S mužom sme spolu tridsať rokov, od vlani mu to tam dolu hafruje. Najprv to bolo povýšenie v práci a stres, potom dlhodobá choroba a smrť svokry. Postaviť sa síce postaví raz-dva... ale orgazmu nedôjde, vlastne vlani vyšiel asi každý tretí pokus, ale októbri v novembri už ani raz. Po 20-30min povie že je unavený, že je mu teplo, a pod. Naliehala som na neho aby išiel k doktorovi,aj sa objednalo k urológovi. Žial pán doktor zomrel, našla som iného v inom okrese, ale jeho odpoveď bola načo má neho tlačím keď na TEN problém je urológ zbytočný.

janica_
13. jan 2025

Moznoze ma pravdu a chce aby si mu nasla sexuologa 🙂

deti95060810
13. jan 2025

a nejaké čaje, tabl. a pod. záležitosti?
v lekárni niečo nájdeš , len treba vyskúšať ....
známi vyskúšal modrú tabl resp. viac tabl naraz...a 3 dni chodil ručiac ako jeleň - erekciu nemal potom 4 mesiace, si myslel že je už impotent..

viestta
13. jan 2025

Ak citi, ze je to psychika, tak urolog je naozaj zbytocny. Mozno menej tlacit na pilu by stacilo

autor
13. jan 2025

@viestta v jeho veku by sa už patrilo zájsť k urológovi, lebo možno si to neprizná ale často chodí na wc. A potom je to predsa doktor on by skôr poradil. Nemyslím si že tlačím na pílu, celý december som ani raz neinicializovala nič, no do nekonečna čakať že sa tiež nedá, tak sme sa začali maznať keď nečakane došla domov naša najmladšia. Ale som presvedčená že aj keby nedošla aj tak by k ničomu nedošlo.

autor
13. jan 2025

@janica_ dala som do googlu tak najbližšie dr ukazuje v 125km vzdialenosti tam ho isto nedostanem.

mojemenonikto
13. jan 2025

@autorka ak často chodí na WC, tak to môže byť spôsobené zväčšenou prostatou. Vo vyššom veku hrozí rakovina prostaty, ktorej najznámejším príznakom je práve časté nutkanie na močenie. Takže pravidelná návšteva urológa po 50tke je vysoko odporúčaná preventívne.
Ale povedal by som, že keď často chodí na WC, tak je to nevyhnutnosť. Fakt, bez srandy.

autor
13. jan 2025

@mojemenonikto nepočítala som,.ale hneď ako príde z práce, tak sa tam ponáhľa, pred odchodom niekam ide 2x,. Včera sme boli v kine bol pred odchodom, v kine pred filmom hneď po filme hneď po návrate domov aj v noci vstáva aj 2x

vanilkovazmrzka
13. jan 2025

Chlapi nechodia k urologovi na preventivky? Pekne kazdy rok jak my na gyndu? To len tak pomimo TENTO problem bude isto bud sposobeny alebo aspon umocneny hlavne tym natlakom….

janica_
13. jan 2025

Mozes skusit online…ale myslim si tiez zeby si mala zacat od seba a zistit ako moc tlacis na pilu, ci to nieje cez unosnu mieru.

mojemenonikto
13. jan 2025

Prvá otázka urológa je: Chodíte v noci na WC? Celú noc by mal vydržať aj v jeho veku, ak chodí dvakrát, to je dosť veľa. S tým môžu súvisieť aj problémy pri sexe. Nemusí to byť samozrejme hneď rakovina, ale preventívku by som naozaj neodkladal.

mojemenonikto
13. jan 2025

@vanilkovazmrzka My chlapi nechodíme, schovávame sa za veľké ego. 😉 Tvárime sa ako že sme nad vecou. Ale pritom sme vo vnútri celí vystrašení a bojíme sa lekára 😂 A ešte tak, keď narazíš na urologičku, to je úplný koniec... 🤪

autor
14. jan 2025

@janica_ z
Čiže raz za šesť týždňov je už Moc. A to že dlhodobo nerieši zdravotný problém je ok? Že sa vyhýba rozhovoru na túto tému....

simsalabim
14. jan 2025

@vanilkovazmrzka od 50ky sa chlapom odporuca preventivka u urologa. Susedovi takto zistili rakovinu v rannom stadiu a narobil potom taku osvetu, ze vsetci chlapi z okolia isli 😅

nevenka
14. jan 2025

Moze ist aj o benigne zvacsenie prostaty, nemusi to byt hned rakovina, ale podla mna by to malo byt povinne vysetrenie a mala by sa robit osveta ako u gynekologickych preventivok. No ale chlapi su horsi ako male deti.

luccija
14. jan 2025

Mal by ísť k urologovi kvôli častému moceniu je to nebezpečné prostata atď...no a k sexu neviem koľko má rokov, ale každý chlap raz príde k tomu, že buď sa nepostaví, alebo nevie vyvrcholiť veď berte do úvahy, že aj chlapi starnú, cievy, lieky na tlak či psychika...ale určite vyšetriť prostatu

vanilkovazmrzka
14. jan 2025

@simsalabim tak to ma byt! 🤌

janickacrazy
14. jan 2025

No treba ho dotlačiť k lekárovi, môj bratranec mal tiež podobne problémy a to mal len 27 rokov vtedy, zväčšenie prostaty mu zistili, tiež chodil často na wc. Choroba sa mu ťahala veľmi dlho, ani deti nemohli mať, až potom neskôr, keď sa úplne vyliečil. Nie je to sranda. A časom sa to bude len zhoršovať.

krtko1313
14. jan 2025

To je veľa. Neviem odkiaľ ste, ale smer urológ. Skús mu nájsť nejakého mladšieho lekára, aby sa necítil nejako staro. Ak nepôjde, skú ešte sono. Aj tam vidno isté problémy. Držím palce.

evickuska
17. jan 2025

@autorka treba psychologa, nie urologa

autor
18. jan 2025

@evickuska čiže by sme sa mali z vysoka 💩💩 na zjavne vážne urologické problémy?

deninka233
18. jan 2025

Tak to držím palce, môj manžel si 4 roky nepriznal, že má vážny problém, radšej urážal mňa, ako ho nevzrušujem, nič preňho sexi nerobím, v posteli ležím ako poleno… nakoniec som uťala všetky naše posteľné aktivity, lebo už aj keby mu to išlo, tak som proste nemala záujem po tých rečiach.
Uvedomil si, že fakt je chyba na jeho strane až keď chcel dieťa a zrazu to fyzicky nešlo. Zrazu vedel aj k doktorovi ísť. Zrazu vedel aj veci riešiť. Ale tak bude riešiť veci ešte x ďalších rokov ak sa mu to vôbec podarí. Ale tak uňho nie je problém s prostatou, je tam rozsiahlejší problém.

evickuska
19. jan 2025

@autorka ono vela skoro 90% robi psychika, ver mi

adka176
19. jan 2025

Treba si ísť dať predpísať tabletky napriklad Sildenafil Sandoz...u nás aj obvodný vie predpísať...dokonca sme sa stretli s tým, že ho niektoré lekárničky vedia predať aj bez receptu...určite mu to posilní aj sebavedomie, keď erekcia bude fungovať ako má