Ako by ste sa cítili, keby vám partner povie načo svadba?
Keby ste s priatelom cez rok a miluje vás a popri vyznaní lasky mi povie,že ale načo svadba,šak bývame spolu, a deti mozeme mat aj bez svadby??? vek 33 on ja 30
@linduska86 podla citujem " sme Žena a Muž a chlapci. Papier na tom nič nezmeni." Mi to logicky vychadzalo, ze to pise zena...🤣 no.nic...inak to ze si pisete v rovnakej diskusii na mk je interessantne..😏 majte sa dobre 😀
@lacibo vieš čo je mi jedno co si ty myslíš ka som sa vyjadrila k téme a on tiež. Mne sa až rozum zastaví ako sú niektoré ženy. Aši vieme my. Dvaja najlepšie čo je pre nás dobre a žiadna žena ani muž nám do toho nsma co kecať. Hádam nečakás, že ti tu povieme cely. Príbeh lebo si to ty tak praješ. Kus sebareflexie do života by neuškodilo. Papier nieje všetko ani právne vysporiadané veci to si zapamätaj.
@linduska86 prepac to ty si tu kontaktovala mna s otazkou..mna tvoj pribeh vobec nezaujima..napisala som svoj nazor do diskusie a to je cele..na to tu ma kazdy rovnake pravo..ty sa tu so mnou vobec nemusis bavit..uz ma neoznacuj prosim..vela stastia v zivote vam obom prajem!
@aurora33?! Wtf
@lacibo pravne veci sa daju osetriť aj inak. Ano ak narazas na vdovský a sirotký dochodok tak mas pravdu ten je problém. Inak problém nevidim dedenie nie je problem existuje závet nič jenoduchsie. Podla legislatívy si mozes urcit koho chces aby sa oboznamoval s tvojim zdravotným stavom. Tak mozes menovať dalsie z kopy vecí
@lacibo a na co sa hráme sa ta pýta??? Lebo tomu nerozumie
Závet je ľahko napadnuteľný, v podstate ten je zdrap papiera...
@poopsie aj manželský sľub sa dá nabadnut a nielen právny, ale dokonca aj cirkevný
@linduska86 a ako?
@poopsie Platnosť závetu môže byť spochybnená buď z dôvodu formálnych nedostatkov alebo z dôvodu obsahu závetu, ktorý odporuje zákonu. Zo všetkých možností spísania závetu je práve jeho spísanie u notára zárukou toho, že závet bude mať všetky potrebné formálne náležitosti, aby bol platným. Notár po spísaní závetu tento závet zaeviduje do Centrálneho notárskeho registra. Druhou možnosťou spochybnenia platnosti závetu je obsah závetu. Zákon v ustanovení § 479 Občianskeho zákonníka predpokladá neplatnosť závetu v prípade, ak ste v závete opomenuli svojich tzv. neopomenuteľných dedičov (potomkov). Vzhľadom na to, že Vy žiadnych nemáte, z toho dôvodu nemôže byť závet alebo jeho časť vyhlásený za neplatný. Ak ste teda v rámci závetu disponovali svojim majetkom, je to Vaším právom. Takže tak ja nehovrim o zavete najdenom pod postelov v hornej dolnej
@poopsie Cirkevý sobaš napr takto Papež František zjednodušil anuláciu sobašu stači vyjadrenie 1 cirkevného súdu doteraz boli potrebné 2. Anulácia nie je rozvod, ktorý katolícka cirkev neuznáva. Je to vyhlásenie o neplatnosti manželstva. Dôvodom na anuláciu môže byť to, že jeden z partnerov nechce mať deti, či to, že pri vstupe do manželstva si plne neuvedomoval, že ide o celoživotný záväzok, alebo stratil vieru.
to alebo stratil vieru je jednoduche.
zdroj https://edition.cnn.com/2015/09/07/living/pope-...
@poopsie podľa kánonického práva a podla rôznych pričiň kedy muž alebo žena v tom čase manželstvo nemohli uzavrieť. Hovorí sa tomu odborné späť vzatie manželského súhlasu
@linduska86 som ta poprosila ze neoznacuj ma..
@lacibo Nema vyznam sa tu natahovat s nejakym pareckom (divne mat partnera - nie manzela - zaregistrovaneho na konovi). Autorke sme dali svoj nazor na situaciu a nech si s tym naklada ako chce.
Ale divne, ze nejaky parecek sa tu na konovi potrebuje vzajomne!!! ubezpecovat o spravnosti svojho sposobu zivota. Hlavne ak tema nie je o nich. 🙄
@number19 Čo je divné na tom, mať partnera, zaregistrovaného na koňovi? A keď si zdôraznila, že nie manžela, tak mať tu manžela je OK? Registrujem tu viacero chlapov. To je v poriadku? Alebo len, ak majú manželky? Ak nemajú a majú len partnerky, je to v poriadku, pokiaľ tie nie sú zaregistrované na koňovi? Alebo ako vlastne?
@h2 Ty po mne dnes v kazdej diskusii proste ides.
Co sa tyka sobasa, tak my dve sme si to v ramci priamych sprav vydiskutovali. A tvoj postoj k sobasu za tvojich podmienok chapem.
Vela zien ale akceptovanim nemanzelskeho vztahu straca (ak nie vacsina).
Mam zmiesane pocity z chlapov na tomto fore...proste mi to pride zvlastne no.
Parecek sa velmi nevhodne navazal do niekoho kto nema ten isty nazor na manzelstvo ako oni. Obaja sa proste zacali navazat do lacibo...
@aurora33 Tiež som sem písala, aj som potom prestala, ako som vysvetlila, že príliš veľa píšem do témy, ktorá nie je moja. Z Tvojho pohľadu: keby boli v pohode, nepíšu o tom. Ale z ich pohľadu je to tak, že najprv úplne normálne napíšu svoj názor. A potom to začne, ako aj mne písali. Že žena, ktorá tvrdí, že sa nechce vydávať, len kamufluje to, že vlastne nemá na výber, lebo ten jej ju nechce, lebo predsa každá žena sa chce vydať. Čím viac vysvetľujem, popisujem svoje dôvody, odpovedám na otázky, pomaly až za hranicu súkromia, aj tak sa nájdu baby, ktoré tomu neveria. Tak na to kašlem, nech si každý myslí, čo chce. Ale písať niekomu, že určite im to nevyhovuje, ináč by nemali potrebu to písať? Práve preto tu píšu. Lebo človek má pocit, že to má vysvetliť, keď tomu nikto nechce rozumieť a každý si ide stále len to svoje. Vidíš, aj ja! Vysvetľujem a vysvetľujem, ako sprostá. Neviem, prečo sa na to nevykašlem. 😁

@linduska86 kto je tvoj muz preboha?