Ako dosiahnuť obojstrannú spokojnosť v otázke antikoncepcie?
Ahojte, prišla som si po radu,resp. vaše skúsenosti v oblasti ochrany pred nechceným otehotnením.
S manželom prakticky 9 rokov fungujeme v sexe rovnako už od začiatku.vlastne len asi prvé mesiace sme sa chránili prezervatívom,ale ani jednému nám to nevyhovovalo ani po vyskúšaní viacerých značiek. Odvtedy je našou antikoncepciou prerušovaný sex. okrem obdobia,kedy sme chceli počať sa vždy muž urobí mimo mňa. Občas mu doprajem anál alebo orál, ale do vagíny som mu od 2.tehu dovolila len raz aj to deň pred menzesom.
Popravde mne to takto celkom fungovalo,aj keď párkrát som sa už nad tým zamýšľala,aké to bolo super,keď sme si nemuseli dávať pozor. ale dnes muž načal túto tému a povedal mi,že by si to tiež rád zase užil naplno.
Problém je,že akosi nevieme nájsť riešenie. S kondómom si to nevie užiť on a ja zase nechcem brať hormonálne lieky,vkladať do seba nejaké telieska alebo podstupovať operačný zákrok nakoľko možno ešte jedno dieťa budeme chcieť a celkovo sa mi tá predstava prieči.
Cyklus mám viac menej pravidelný v rozmedzí 28-30dní. Prvé 2 dni dosť silno krvácam a mám bolesti,na 3 deň už len málo a potom asi 2-3 dni špinenie. Nikdy som nezisťovala kedy mám ovuláciu,ale súdiac podľa hlienu je to cca v strede cyklu.
Navrhla som teda možnosť odsledovať cca 3 mesiace kedy presne mám ovuláciu a riadiť sa plodnými dňami, s tým že 4 dni pred a po by sme fungovali ako doteraz a inak by sa mohol spraviť aj do mňa. Prosím, je tu niekto kto takto funguje?dá sa na to spoľahnúť,alebo ten interval pred a po treba dlhší?
Nerada by som bola celý mesiac v strese,či náhodou neostanem tehotná. Ako fungujete vy,ktoré nechcete užívať hormóny,mať teliesko a prezervatív vám nefunguje?
Tak ked si presvedcena, ze nechxes mat uzviacdeti, preco nejdes do sterilky? Trva to chvilu, stoji 300 eur, a je to natrvalo vyriesene...uspavanie malina, par dni potom sa citis trosku mimo, ale inak je to pohoda. Ja by som neriskovala...ale to som ja. Neviem si predstavit, ze by som v 42 aleboneskor alebo aj teraz mohla ostat tehotna.
@derdia písala, že možno ešte jedno dieťa budú neskôr chcieť
@janickacrazy aha😄😄😄
@frantisska ten system vyzera zaujimavo 🙂 idem rovno kontaktovat niekoho aj ja 🙂 vdaka za tip
@zdenkastanka ?? Teliesko je v
v maternici nie v krčku alebo tak kam muž pri sexe ide.
@janickacrazy vidíš a ja mam kamarátky čo si len chvália. Žiadne problémy
@sono2 tak každý má inú skúsenosť, pre mňa je to cudzi element 😇
Kolegyna tiež fungovala na prerušovanej, má 4 deti
Pred 9vu určite nie...ja som otehotnela 6 dní pred ovu...čiže merať teplotu a po ovu ísť naplno....
@sono2 neviem,len viem ze tu baby pisali... ze muzi cosi citili😁a potom aj dr potvrdil ze sa to posunulo alebo co..

Aj my tak fungujeme. A obom nám to vyhovuje. Asi prvý rok sme išli podľa Bilingsovej metódy ale ta je podľa mna dosť nepresná. Potom sme si našli lektorku cez plodar.sk a naučili sme sa Creightonsky systém. Je to ako bilingsova len oveľa presnejšie a s tou lektorku naviac individuálne na tvoj cyklus. Odvtedy mám v tom úplnú istotu a predné viem kedy mám plodne dni. Tam sa ale ráta každý deň s plodným hlienom teda takým ktorý je číry, elastický a pocitom klzka, plus ešte prvé tri suché dni po hliene sú plodne. A ďalej je tam veľa detailov, do správy môžem napísať. Ja to veľmi odporúčam. Ono fungujeme tak s tým, že môže sa stať že otehotniem ale ta šanca je asi taká ako pri antikonepcii. Len treba tie pravidla dobre poznať a dodržiavať.