icon

Ako hovoriť na mužov, aby vnímali?

12. jan 2023

Otázka skôr na pánov - akým spôsobom majú s vami partnerky hovoriť, aby ste vnímali obsah výpovede?
Nemyslím prvé týždne nového vzťahu, keď si vysíte na perách, ale už zabehnutý vzťah s debatami o bežnej prevádzke domácnosti. Nie som ukecaná, nehovorím rozvláčne, práveže skôr rýchlo a fakticky. Napriek tomu dochádza k situáciám typu "kúp nejakú zeleninu okrem karfiolu" Manžel donesie z obchodu tri karfioly. Alebo "choď s deťmi do parku, lebo ihrisko je zaplavené." Prídu domov nasiaknutí blatom z ihriska. Alebo "zubárka má cez prázdniny dovolenku." Manžel je naštvatý, že som mu vraj kázala telefonovať cez prázdniny zubárke a nikto to tam nedvíhal. 😵‍💫🤦
Nejde o lenivosť, nakoľko manžel tie veci ochotne vykoná, akurát že naopak. Stručnejšie a jasnejšie už asi hovoriť neviem, tak prosím o radu, ako dosiahnuť pozornosť.
Ďakujem.

katarinka89
12. jan 2023

@ckocka 🤣🤣🤣

katarinka89
12. jan 2023

@opica_skorica ono to asi nefunguje na kazdeho- ja mužovi píšem na lístok a príde aj tak bez kopu veci, alebo mi vola keď stojí pri regali a to co chcem vraj nemajú- ale nakoniec majú a ešte podozrivejsie mi príde keď mi počas nákupu nevolá a príde s mliečnych vecami bez laktózy
Čiže aj mu ti poviem, aj napíšem aj mi zavolá.
A najhoršie je to- že keď vidí akcia! Tak príde na balený ako mikulas 😱 ja som sa už s tým zmierila- že jediná vec ktorú vie presne kúpiť a presne si zapamätať je téma auta. Ale Milujem ho aj tak 🫂

guiseppinka
12. jan 2023

@miriam11 no, niekedy mam fakt pocit, ze ti chlapi su mentalne zaostali... Akoze tiez sa tomu cudujem, lebo ked im to povies, tak sa urazia. Este je potom dalsia moznost, ze to maju v riti... A obcas to je kombo tychto dvoch...

opica_skorica
12. jan 2023

@katarinka89 tak bude ako ten pán, čo kričal v Kauflande, nech vypnú hudbu, lebo ho to ruší a zabudne polovicu vecí, ktoré chcel kúpiť v akcii.
Akciový typ. Namiesto novín listuje letáky alebo lepšie, ide tam a kupuje takmer všetok tovar “vystavený na čele.”

autor
12. jan 2023

@hefo dakujem za tvoj muzsky vhlad na temu.

timing
12. jan 2023

Jooj toto mi pripomenulo mojho ex. Akoze fakt ma vedel s tymto vytocit po x rokocha uz som to nedavala. Jeho chyby zvalival na mna. Vzdy sme sa pohadali a on svoj problem nevnimat zvaloval na mna- ja mam byt ta,ktora sa ma ubezpecit zakazdym ked k nehu prehovorim,ci na mna pozera z oci do oci, ze mu mam x krat zopakovat co od neho chcem. Po rokoch mi prislo,ze jemu sa nechce menit a trosku popravovat na sebe,vyjat z komfortnej zony. Som mu povedala,ze odmietam sa s nim bavit ako s 5 rocnym dietatom. On sa menit nechcel, mala som iba ja.

siska53
12. jan 2023

Asi strucne a jasne: chodte do parku. ( Preco nie ihrisko by som uz nehovorila). Rovnako pri nakupe - im, zial treba presne napisat co chces. Lebo "nejaka zelenina" je pre nich velmi siroky pojem a kedze pocul slovo zelenina a k tomu karfiol, tak kupil karfiol.

tenerifka
12. jan 2023

napisem zoznam, a aj tak nekupi vsetko.....on tam to arasidove maslo nevidel.
Karfiol by som vobec nespominala. Moj chodi v nedelu na miestny trh so zeleninou, a je v tom nakupovani dobry, a vzdy mu poviem, nech kupi to, co mu "cvrnkne do nosu". A kupi dobre. Najma teda vtedy, ked mu nerobim zoznam, do normalneho obchodu musim a tam vzdy nieco prehliadne

basska_b
12. jan 2023

Moj svagor ma dve deti s poruchou sluchu a od detstva museli na kazdy pokyn sa pytat: "Co mas urobit? Ako si tomu rozumel? Co som povedal?" Len vtedy mal iste, ze to aj urobia, oni dakedy aj predstierali, ze nepoculi

alanko20
12. jan 2023

@miriam11 ani ja takého nepoznám. Mój je úplne schopný nakúpiť, a všetko urobiť.

siska53
12. jan 2023

@guiseppinka Tak, mne minule bolo rano tak zle, ze som nic nevladala a som spala, cize ich muz chystal do skoly. Myslis, ze im spravil desiatu ?

avicii18
12. jan 2023

V prvom rade sa uistite, či vás chlap vôbec vníma keď na neho hovoríte. Ak sa zaoberá nejakou činnosťou, tak vás pravdepodobne "nepočuje". Musíte najskôr upútať jeho pozornosť. Ak pozerá futbal, tak s ním neriešte životne dôležité veci. Ak, tak cez prestávku.

katarinka89
12. jan 2023

@avicii18 upútať pozornosť v akom slová zmysle? 😉

guiseppinka
12. jan 2023

@siska53 skusim si tipnut - nie?🙄 No fakt su ako keby boli svihnuti...

autor
12. jan 2023

@ckocka 🤣

autor
12. jan 2023

@darius_a dakujem, vyskusam to. Boze dobry, to uz pomaly na dvojrocneho syna mozem hovorit sofistikovanejsie 😀. Schopnost vnimat zeny asi sublimuje vekom.

autor
12. jan 2023

@pralinka25 dakujem. Niezeby som si chcela robit stereotypno predsudkovu srandu, ale principom to pripomina rozhovor s bankovym chatbotom🤣

autor
12. jan 2023

@kiwi3 😆 v takych pripadoch by nastal tunnel vision, to by nepomohlo.

autor
12. jan 2023

@guiseppinka vidis, toto je to!

autor
12. jan 2023

@edulkobaby dakujem. Takto prichadzame k osvedcenej praxi, ze si to radsej my zeny vybavime vsetko rychlejsie same. 🥴

autor
12. jan 2023

@majkamia vsak ked si koleduju 🤭

autor
12. jan 2023

@gondyo dakujem

autor
12. jan 2023

@viestta dakujem.

autor
12. jan 2023

@moonlight1210 dakujem, vyborny popis.

autor
12. jan 2023

@patka_673 asi to tak bude.

autor
12. jan 2023

@kp7333 dakujem.

autor
12. jan 2023

@timing ach, to uz bol bohuzial horsi level.

autor
12. jan 2023

@siska53 dakujem

autor
12. jan 2023

@tenerifka dakujem

autor
12. jan 2023

@basska_b bystre to deti!