icon

Ako nájsť chlapa, ktorý by nechcel zdieľať spoločnú domácnosť?

19. júl 2023

Ahojte. Začnem tým, že mám 35, nikdy som nežila s chlapom v spoločnej domácnosti. A hoci túžim po vzťahu, spoločná domácnosť ma neláka. Mám rada aj svoj kľud a súkromie už. Plus mám psa 8 rokov, ktorý už vo vrhu vyčnieval veľkou kontaktnosťou, teda je nalepený na mne stále, na kresle, v posteli a tak. A to keby chlapovi prekáža že všade sú chlpy a obmedzoval by mu prístup napriklad na posteľ, kreslo, by som nezniesla. Lebo je to zlatíčko ten pes, počúva, kľudný, len proste ten fyzický kontakt potrebuje. Jedine v noci počas spánku nespáva so mnou kvôli môjmu pohodliu, ale večer ležíme spolu.

maria1989
19. júl 2023

Na otazku si si nevybrala spravne forum. Tu je "normalne a zdrave" mat muza, dve deti. Bodka. Ak si takto nastavena, hladaj priatela so vztahom k zvieratam, a uvidis, ako sa to vyvinie.

toskanka
19. júl 2023

@autorka Je úplne v poriadku, že máš svoj život a takto ti to vyhovuje. Len nie je pravda, že muži v tvojom veku (30-40) to majú podobne. Práve naopak, niektorí si ešte len hľadajú partnerku, s ktorou by si založili rodinu a spoločné bývanie je samozrejmosťou. A intimita a sexuálny život sú vysoko v ich prioritách, aj u mužov po 40. Netvrdim, že takíto muži (ako to ty potrebuješ) v tvojom veku neexistujú, len je ich ako šafranu a na klasické zoznamky úplne zabudni.

elmivelmi
19. júl 2023

@toskanka Mozno ma hladat 60 plus,taki muzi uz mozno nepotrebuju intimitu a spolocnost.

toskanka
19. júl 2023

@elmivelmi Tak to by si cumela 😃

janewithane
19. júl 2023

Ak to otvorene komunikujes na zaciatku, myslim ze by sa mohli hlavne v tejto vekovej kategorii a vyssie najst potencialni zaujemcovia, taki co to maju podobne, maju vela zaujmov, zavazky, deti v striedavke a pod..
Skor mi pride ze psika lubis, rada si s nim v kontakte, myslis ze ked stretnes takeho partnera do ktoreho sa zalubis nebudes s nim chciet travit vela casu, tulit sa (hoci aj vsetci 3 so psikom), proste byt s nim co najviac? Aj pri partnerovi vies mat predsa svoj klud, citat si knizku, zatial co on ti masiruje nohy.. 🙂

autor
19. júl 2023

@maria1989 No psíčkár by bol ideálny (ale taký, čo má vzťah ku psom, nie psa niekde vo voliére celé dni a nevenuje sa mu) , samozrejme, ak chová vonkajšie plemeno a má rád psy, nie je problém, myslím, že by si môjho obľúbil a nejako by sme to vymysleli. Som napríklad ochotná častejšie meniť a prať deky, robotický vysávač kúpiť a často zapínať (hoci aj teraz mám doma dosť čisto a často vysávam) , ale proste nepristúpim na také, že môj pes von alebo v chodbe odstrčený a my budeme v obývačke alebo v kuchyni. Je to spoločenské plemeno, chce byť s ľudmi a on je fakt extrémne kontaktný, už v aute ked som ho brala bol taký (teda nebolo to tak, že nemám chlapa, tak som si zo psa urobila chlapa). Mala som viac psov, tak viem posúdiť. Nie som mačkárka, nemám rada mačky extra, vadí mi záchod v byte, ale ak by mal partner jednu mačku a umiestnili by sme záchod tak, aby nebol napríklad blízko kuchyne, obývačky, nejaká podstielka najmenej nápadná, čistil by partner, viem si predstaviť. Ale zatiaľ som nestretla ani takého psíčkara alebo mačkára, hoci sa v komunite psíčkarov tých 8 rokov pochybujem výrazne. Ale napríklad ten papagáj mojej najnovšej známosti je pre mňa cez čiaru, každých 15-20 minút mať niečo okakané by som nedávala, keby to aj čistí partner. Mal predtým inak 12 ročnú známosť, celkom fajn chalan, s dobrou robotou, ale nebývali spolu napriek ich veku, mali obaja 36. Myslím, že ona nechcela kvôli tomu papagájovi a preto sa aj rozišli. Proste kadenie dnu nedávam, pre to mám aj stredného psa, kedže tie malé nemajú vždy 100 percent hygienu. Ja mám dosť z toho ked psovi príde zle raz za 4 roky možno a ovracia dlažbu a nie aby mi niečo sústavne kadilo v byte.

elmivelmi
19. júl 2023

@toskanka tak potom to je dobre,

hanaxxx
19. júl 2023

Chapem ta a tak ako janetinka, si myslim, ze urcite taki muzi existuju, len ich je pomenej. Naozaj by stalo za pokus, skusit nejaku zoznamku, kde by si zadefinovala, co chces, resp. mozno tam najdes inzerat od muza v podobnom duchu. Podla mna skor starsi muzi, 45+ by mohli mat zaujem o oddelene byvanie. Moj nazor je, ze ked ma kazdy svoju domacnost, predide sa tym mnohym konfliktom. Suhlasim, ze vztah je aj o kompromisoch, ale musia sa tie kompromisy tykat domacnosti? Citala som, ze Sona Mullerova ma takyto vztah s muzom, ktory byva v tej istej bytovke, neviem ci nie na tej istej chodbe. Ano, je mozno logickejsie, ked takyto vztah ma zena, ktora je uz starsia, ale pokial to takto chces, tak nevidim dovod preco neskusit najst muza s podobnym nastavenim.

barbora19911
19. júl 2023

Treba nájsť takého chlapa čo prijme aj psíka 🙂 ...môj psík spi s nami v posteli je stále na mne nalepený taky môj druhý manžel ako to môj muž nazval 😂😂😂😂😂😂 ...ale proste treba byť rázna a si určiť pravidlá ..

elmivelmi
19. júl 2023

Myslim si ze ak by si sa zamylivala ako sa hovori "osudovo" tak verim tomu,ze pes odlozeny na chodbe(inak co je na tom?Ved netrpi,je mu dobre) by to vibec nevadil.Ale asi si doteraz nic fake nezazila.Tak ti prajem aby si to zazila este.

buberova
19. júl 2023

Tiež si myslím, že ti stačí kamarátka, ktorej zavoláš, napíšeš a poviete si o tom aký deň ste mali...

autor
19. júl 2023

@hanaxxx no presne, len pozri, koľko vzťahy dnes vydržia? Všetci sa nad mnou tu pohoršuju, ale koľko ľudí ide bývať spolu po 3 mesiacoch a po roku a pol sú už odseba a tak dookola stále. Možno nájdem nejakú moju dvojičku čo bude milovať môjho psa, ja jeho, on mňa a budeme si vo všetkom rozumieť. Ale ak nie, radšej by som niekoho s kým sa budem ľúbiť a budeme oddelene ako mozno niekoho čo bude akceptovať psa, ale bude mi liezť na nervy alebo ho ani ľúbiť nebudem.
A ešte pýtate sa tu mnohé na rodinu, nebránim sa dieťaťu jednému-brala by som, ale uvedomujem si svoj vek a fakt neurobím si dieťa s niekým kto so mnou prvý vlezie do postele. To by fakt som musela nájsť niekoho čo by sme si sadli a bol by to pre mňa muž na celý život, životná láska, vtedy by som pristúpila aj na bývanie aj dieťa. Ale vzhľadom k veku som zmierena aj s tým, že dieťa nebude lebo ten pravý nepríde tak rýchlo. Sanozrejme najľahšie by bolo sa s niekým vyspať a byť slobodná matka a mala by som aj spoločnosť na minimálne 20 rokov, čo keby vyrastala so psom odmala by nemala problém. Ale to neurobím. Až taká sebecká nie som.

elmivelmi
19. júl 2023

a doteraz na com stroskotali tvoje vztahy?Jedne kvoli papagajovina dalsie?Kde bol problem.?Tak este nie si najstarsia kludne sa ti pritrafi ze spoznas niekoho do koho sa zalubis ale urci si priority.Ak bude taky ze bude akceptovat osa ok ale ak aj taky ze budete si rozumiet a aj zalubeni ale problem bude pes,tak skus aj ty urobit kompromis.Ved je lepsie asi mat dieta ako osa ktory aj tak sa nedozuje tolko co ty.A zasa preco by mal pes trpirt na chodbe?To uz troska aj ty prehanas,ved najoniec ajbtomu psovi to bude jedno,len tvoje presvedcenie mozno nepripusti tuto moznost.
Ale mne prides ako ze si s tym uplne storoznena a ze ti to ani tak nevadi ak by si ostala na ocot,pre teba je najdolezitejsie to ze pes ma s tebou kontakt a je na prvej kolaji.A ak si s tym ok tak to nemen ani.

jj298
Odpoveď bola odstránená
autor
19. júl 2023

@elmivelmi Nie som s tým stotožnená, ale viem, že to môže aj tak byť. A nehovorím, že pes je na prvej koľaji, ale preč ho nedám achcem aby mal čo potrebuje. Ale zase idem aj na dovolenku a šupnem ho do hotela pre psov, nemám ráno kvôli nemu budík a tak. Myslím, že som z tých rozumnejsich čo všetko nepodriaduju psovi, ale zase nechcem ho sklamať a odstrcit úplne. A ja som dlho nemala vzťah, čakala som, že niekoho stretnem v autobuse, na kúpalisku a tak. Ale nestalo sa. Mala som len kratšie vzťahy, jeden stroskotal na diaľke, potrebujem sa stretnúť viackrát týždenne aby chémia nevyprchala. Druhý na tom, že chlap nebol oporou, taký benjaminek rodiny čo všetko dostal na zlatom podnose. Po tomto som rok a pol sama. Mala som pár rande s dvomi mužmi, obaja klamali jednoznačne v istých veciach. Teraz som si začala s týmto, ale keď mi povedal predvčerom ako funguje s tým papagájom zostala som zhrozená. Hlavne keď som si pozrela že sa dožívajú aj 40 a viac rokov, má 8, 32 takto nedám. Zase môj pes bude ešte možno 6-8 rokov, teda partner by mal výhodu aspoň v tom že v tomto v určitých veciach nepolavim ale viem si predstaviť že šteniatko ak by som mala rodinu, deti, by som už zvykala inak.

ckocka
19. júl 2023

Ja by som vedela aspoň o troch mužoch ktorým by presne taký systém vyhovoval, majú problém s tým že každá potenciálna známosť sa chce v určitom momente sťahovať do spoločného a im vyhovuje sólo bývanie. Prečo nie, ale spoločné chvíle si asi každé pohlavie predstavuje trocha inak. Muž bude chcieť sex, žena tú omáčku okolo a je otázka kto bude ochotný sa viac prispôsobiť.

sense
19. júl 2023

Najlepšie kamarátka mojej mamy ma takýto vzťah už dlhé roky, chodia spolu na výlety, dovolenky, on pomôže jej s "chlapskymi vecami", ona jemu so ženskými. Zájdu si do kina, divadla. Občas prespí on u nej, občas ona u neho ale okrem zubnej kefky nemajú navzájom u seba žiadne iné veci. V podstate dlhoročný kamarát s výhodami. Ona síce nemá žiadneho psa ale po zlom manželstve a ťažkom rozvode povedala ze si ziadneho chlapa natrvalo do bytu nepusti.
Takže nezúfaj, určite niekde taky je.

elmivelmi
19. júl 2023

A okrem papagaja ste si rozumeli?Pretoze da sa aj v tomto urobit kompromis napr papagaja dat do velkej klietky nv lete vonku v zime napr oteoleny balkinatd,tak aby nelietal.Inak toto je ine trapenie ,papagaj co by mal lietay zavrety v izbe.My sme mali andulky,boli to roztomile stvorenia,mozno by si si aj ty zvykla ak teda by urobil ten ex nejake zmeny.Moznosba snim bude dat este rozumne porozpravat.

hankab
19. júl 2023

Ja by som to nevidela az tak cierne ako ty, ze si vyslovene hladas chlapa s oddelenou domacnostou, lebo si myslis ze kazdemu bude prekazat tvoj pes. Sama mam psa, ktory ma zboznuje a priatela sa boji, zvykli sme si na to, ze sa okolo psa toci nas den, lebo je narocnejsi. Casto “zavidime” ludom, ktori maju doma psa, co vacsinu dna prespi, zahra sa sam a nepotrebuje vsetku pozornost sveta. No naucili sme sa s nim fungovat aj napriek tomu.
V sirsej rodine mame tiez pripad, kde chlap ma 8 psov, chovnu stanicu, cely zivot tomu prisposobil a nevzdal by sa ich za nic. Partnerka az taka psickarka nebola, no zvykla si, prisposobili tomu spolocne byvanie a umiestnili psov tak, aby neboli nonstop s nimi v dome aj kvoli malym detom (maju samostatnu izbu a ohradeny dvor na vencenie). Takze nic nie je neriesitelne, pokial partneri vedia robit kompromisy a chcu byt spolu. Navyse ak si pes zvykne na partnera, tak mozno prave na teba casom nebude taky extremne naviazany.

katkami123
19. júl 2023

S tvojim podmienkami sa nemusíš báť, ze by si niekedy fungovala inak ako funguješ teraz.

autor
19. júl 2023

@hankab ďakujem za povzbudenie. Ako môj má už 8, nepotrebuje dlhé denné prechádzky, dnu leží a pozoruje ma alebo sa hladká, neničí, nebehá hore-dole, nešteká, plne socializovaný, na prechádzkach neutečie od človeka. Pre mňa životný pes, lebo fakt zlatíčko so super povahou. Len to, že miluje ľudskú prítomnosť a blízkosť a chodí na kreslá, posteľ a tak. Ale tiež si myslím, že keby ma niekto fakt miluje,.prekonať by to mohol. A teda hlavne keď ten pes nás neprežije ako spomínam vyššie, už je v strede života alebo za ním, teda ak by niečo partnerovi prekážalo je to len dočasné a potom nové šteniatko môže mať pravidlá a podmienky, aby sme boli spokojní obaja.

hopsadobrandejsa
19. júl 2023

U nas je pes clen rodiny a dostava sa mu vela lasky aj fyzickeho kontaktu a vobec "netrpi" ako to ty nazyvas len preto, ze spi v chodbe alebo v zahrade. Trpia psy ktore ludia tyraju, nedavaju im jest a pod. ktore potom koncia v utulkoch.....to je utrpenie pre zviera.

Ja mam svojho velmi rad, ale stale je to len zviera ktore bolo domestikovane. Pes nevyzaduje masazne kreslo aby mal nejaky komfort. Mne je napr vzdy v patach, je jedno v ktorej casti zahrady sa nachadzam, proste ma musi vidiet alebo pocut, ale nie je otravny. Proste pride, lahne si a sleduje co robim, ale je extremne spolocensky takze sa vzdy drzi v niekolkometrovom radiuse aby mal pocit, ze je sucastou skupiny.

Ja osobne mam psy velmi rad, ale napr tvoj styl zivota so psom by som ja nedaval. Spomenula si, ze ti par vztahov nevyslo a deti nemas. Podla mna mas psa ako nahradu za dieta ci partnera a tam smeruje vsetka tvoja neha a pozornost.

"Plus mám psa 8 rokov, ktorý už vo vrhu vyčnieval veľkou kontaktnosťou, teda je nalepený na mne stále, na kresle, v posteli a tak. A to keby chlapovi prekáža že všade sú chlpy a obmedzoval by mu prístup napriklad na posteľ, kreslo, by som nezniesla."

Existuje meme "overly attached girlfriend". Ty si tak trocha podla mna "overly attached owner". Si na svojho psa extremne naviazana a sama sebe si vsugerovala, ze aj ten pes je na teba naviazany a v tvojom prispevku jasne uvadzas, ze ten pes proste vzdy bude vacsia priorita nez tvoj partner.

Ak je pre teba pes prioritou ( absolutne v poriadku, nic proti tomu nemam ), budes musiet akceptovat, ze pre tvojho partnera moze byt tiez cosi ine prioritou ci uz jeho domace zviera alebo konicky. Nemozes ocakavat, ze ty budes pre niekoho number one ak ta osoba je pre teba number two.

Daju sa najst aj muzi ktori by vyhovovali tvojim kriteriam ale ako bolo spomenute, je ich ako safranu a drviva vacsina muzov chce casom byvat spolocne. Nic v zlom, ale je vzdy lepsie mat sex v pohodli domova prave ked mas na to chut nez sediet v MHD s plnymi vajcami na ceste k priatelke.

majada35
19. júl 2023

Najprv si polož otázku, či frajera ozaj potrebuješ? ;)

katkami123
19. júl 2023

Sú tu diskusie, kde chlapi znášajú aj neveru u ženy. Len tie ženy nie sú take ťažkopádne, osobne si nemyslím, že pes je problém, prečo nemáš partnera. Kopu ľudí ma rado zvieratá. Ale neviem či vidíš aj svoju sebaprezentaciu, to je dosť veľký problém. Mám 3 deti a ich režim nedokazem tak podrobne popísať ako ty režim svojho psa a čo všetko znášaš a čo všetko neznášaš.

autor
19. júl 2023

@sense áno. Tak si to nejako predstavujem. Mali sme to aj v blízkej rodine. Už nemáme, pán zomrel. Ale pán rozvedený asi 5 rokov s odrastenymi deťmi, ostala mu na krku starostlivosť o mamu. A asi veľa žien by nechcelo bývať a starať sa o budúcu svokru. Do domova ju dať nechcel. Žena rozvedená od kedy boli deti malé, asi 12 rokov žila bez chlapa, mala vlastný byt, už aj zvyknutá neprisposobovat sa chlapovi. A tak sa stretávali,.pomáhali si, všetko ako normálny pár čo spolu býva, ale ona žila vo svojom byte a on s mamou v druhom.

hankab
19. júl 2023

Ani moj priatel nebol nadseny spociatku, ze pes ma byt vo vnutri a spavat na gauci 🙈 ale zaroven vedel ako velmi som po nom tuzila, tak ustupil. Vsade mame chlpy, pes je vkuse pri mne, vsade kde sa pohnem, aj na wc so mnou chodil, ale to som uz zatrhla, lebo by som ho fakt mala nonstop za patami 😅 priatel chape, zvykol si, neriesi to.. len teda v posteli s nami nespava, to bola podmienka, aby sme v spalni nemali chlpy. Respektujem to a vsetko je ok.
Jasne, ze nie kazdy chlap to musi tak brat, taki co tvrdia ze pes patri na dvor alebo nebodaj na retaz nikdy nebude mat pochopenie pre tvojho milacika. No su aj normalni a nemusia byt nevyhnutne psickari, len ochotni sa prisposobit tvojmu fungovaniu.
Btw, mala som kolegynu, ktorej takto prischol rodinny pes, lebo sa ho niekto z jej rodiny chcel zbavit. Pes je na nej totalne zavisly, nepusti nikoho do jej bytu, ani clenov rodiny. Na ulici ked sa jej niekto prihovori, pes da jasne najavo, ze nema otravovat. Kvoli psovi je samotarka, nema priatela ani deti, lebo sama vravi, ze si nevie predstavit ako by jej potencialny napadnik vstupil do jej bytu. Ja s tymto nesuhlasim, nikdy by som psa nenechala aby mi natolko narusal fungovanie, ze by som kvoli nemu dala vsetko a vsetkych bokom. Snad az taka upnuta nanho nie si..

autor
19. júl 2023

@hopsadobrandejsa zase trocha zbytočne aj tu riešiť psa a asi by som úvodný príspevok pisala inak. Ja som len písala dôvody prečo nad tým uvažujem a vidím aj na chlapoch v mojom veku, že už majú svoje koľaje v živote a ťažko z nich vybočia. V podstate mi zatiaľ žiadny vzťah ani reálny ani potencionalny na psovi neskrachoval. Nemala som nejaký pokus, kde by druhá strana vyslovene neznášala zvieratá a že by preto dostali stopku. Veď ako sa hovorí vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá. Tak asi skôr si rozumiem s milovnikmi zvierat a prírody.
Mne ide hlavne o to, či je možnosť mať takýto vzťah bez spoločného bývania a či sú muži, ktorým by to vyhovovalo? Toho môjho psa a priatelovho papagaja som uviedla len ako príklad. Ale napríklad aj predtým, jedna zo stopiek čo brzdila vzťah, bolo, že partner naviazaný na rodinu a chceli aby ostal bývať u nich a on to tiež chcel a inú možnosť nechcel. A ja by som v dome svokra a svokry nebývala. Inak ale chlap super, slušný, rozumeli sme si. Preto si myslím, že keby som hľadala skôr takto, že šanca že vyjde vzťah vyššia. Hoci napríklad ty ako muž by si do toho nechcel a uviedol si podľa mňa aj dosť dobrý dôvod. ;)

hanaxxx
19. júl 2023

Netrap sa pre svoj vek. Ja som vydata, mam dieta, ale v tvojom veku som o svojom manzelovi este nechyrovala. A s dietatom som to vtedy tiez brala tak, ze ak aj nebude, tak sa preto nezblaznim ani nebudem do konca zivota nestastna. Nemala som pocit, ze deti alebo laska k muzovi musia byt zmyslom zivota. A este k tomu veku - s otehotnenim som nemala ziadny problem a poznam viac takych, co mali prve ci dalsie dieta vo veku 35+ a bez tazkosti. Zatial co 30 rocna baba v mojej rodine musela ist na IVF, inak by dieta nemali. Aj v tomto, vek moze byt len cislo.

hopsadobrandejsa
19. júl 2023

@autor

Najdu sa takito muzi, ale je ich menej. Ty si chces najst partnera s ktorym si budes rozumiet, ale zaroven chces aby mu vyhovovalo oddelene byvanie.

Jediny problem ktory vidim je, ze si drasticky zredukovala pocet potencialnych partnerov. Ako uz bolo spominane, vacsina muzov chce casom byvat spolocne.

Bud nikoho nenajdes alebo budes hladat relativne dlho kym najdes cloveku ktoremu takato dynamika vztahu bude vyhovovat.

foterlotor
21. júl 2023

Sorry ale ty mas psa za frajera.. nehladaj ineho. Ale je to chore.