Ako obnoviť lásku a rovnováhu v manželstve?
Baby, po dnesnej hadke s muzom uz naozaj neviem ako mam fungovat. Posledne tyzdne citim, ze to vzdavam, ze ho prestavam lubit, nechcem, aby sa ma dotykal (ak nedajboze sa ma chce nejako dotknut) ale kvoli detom, ale aj nam, chcem dat nas vztah do poriadku. On si mysli, ze vsetko je ok.
Ide o to, ze s detmi uz nezvladam chod domacnosti, obcas by som prijala jeho pomoc (ano, na zaciatku som to nejako nevyzadovala, on riesil veci okolo domu). Lenze teraz nerobi okolo domu nic, obcas pokosi travu a ja mam toho denne kvantum. Mame este dve male deti, tym sa snazim plne venovat. Dneska rano som sa uz rozplakala pri pohlade na kuchynu (kopa riadu, bordel na zemi atd), a on ma ignoroval (to robi furt, ked nieco ziadam). Tak sa ho pytam, ze ci ma uz nelubi, na to on vystekol, ze preco by ma nelubil?? A ja ze ked vidi, ze je toho obcas na mna moc, tak by mi kusok pomohol…nato vystekol, ze on tu nebude robit vsetko a ze vecer som nemala kukat do mobilu a spratat si to. To uz som chytila uplny zachvat placu, ze mi vycita, ze este vecer, ked konecne deti spia, ja si konecne sadnem a trocha zrelaxujem. Pritom on tu naozaj nerobi nic, nic! Aj ked som bola vcera vecer cvicit (konecne som si to vydobila), tak bol 2h s detmi a oni boli na telke a on na mobile.(mohol aspon vylozit mycku).
Ako mam toto zachranit, ked jemu chyba sebareflexia a vsetko akokeby som si musela zasluzit, co pre mna spravi. Ja nechcem rozbit rodinu kvoli detom, ale ja uz nevladzem vsetko tahat sama (ci domacnost, deti alebo vztah)
@enmery nie je rozhovor ako rozhovor .
Ja osobne som názoru, čím viac sa v niečom šprtaš, tým to bude horšie.
Chlapi nemajú radi rozhovor.
A ak to bude opäť štýlom, že už má neľúbiš keď nepomôžes ? Tak to ozaj ničomu nepomôže...
Miesto toho by som šla za ním. Objala ho. Povedala že ma to mrzí. Že niekdy je toho na mňa veľa a že vidím aj že na neho.
Že mi chýbajú staré časi.
A ako písal jeden pán v komentároch, navrhla by som víkend osamote.
Tam by som žiadne hádky neriešila.
Užívala by som si wellnes, dobré jedlo ..a môjho muža
A ak by toto krachlo, tak by som si aspoň povedala , že som niečo pre záchranu manželstva spravila...
Zachranit manzelstvo? Kedine co on bide chciet zachranit je jeho komfort.
Kup papierove taniere a drevene pribory.
Rob doma velke H a ked zagrfle povedz mu, ze iba ak aj on urobi.
Rozvedena ipraces len po dvoch detoch, teraz mas tri
@oktober3 Tak inak, komunikácia je alfa a omegou všetkých inerakcií medzi ľuďmi. To nie je môj výmysel, je to fakt. Ak by som sa s partnerom o niečom už toľkokrát rozprávala a odpoveďou by bola, nič alebo, že on to robiť nebude. Určite by som ho nešla objať a ospravedlniť sa. A asi by tá posledná povestná kvapka vo mňe spustila smútok a zúfalstvo. Ty hovoríš len ona ona ona a on nič?
@enmery ja si len myslím, že keby mal možnosť napísať príspevok on a povedať, čo si on myslí a čo on cíti, tak nebol by za takého kkta ako je teraz
Každý z nás je človek a muži nie sú o nič iný, než mi ženy .
Koľké z nás majú synov. Tiež si myslíte, že bude všetko len ich vina keď budú veľký ?
Vo vzťahu sú vždy dvaja
Myslím si, že aj napriek všetkému ho miluje. Prekážajú jej veci, čo jej predtým nevadili..
Myslím si ,že je toho a ňu a aj na neho dosť.
Obaja by si mali nájsť čas na nich dvoch.
Ak ho nemiluje, a má pocit, že všetko je len jeho vina a ona nič zle nespravila, tak ozaj, nech nakúpi tie drevené príbory a papierové taniere. Nech robí doma cirkusi.. nech kričí.. bucha... Rozvádza sa ...
Len aby potom časom neprišla na to, že spravila chybu..
Slovo rozvod sa podľa mňa má použiť uz v naozaj závažných prípadoch a nie sa s ním oháňať pri blbostiach..
Veľa žien, ale aj mužov, až časom príde na to, čo vlastne svojim konaním spôsobili.
Že možno stačilo naozaj to objatie a pekné slovo a snaha, a mohli byť šťastná rodina.
Ako sa rozhodne autorka je na nej..
Ja jej neradim, lebo jej chcem ublížiť.
Práve naopak...
Nechcem aby v sebe živila hnev a frustráciu ..
Obaja by sa mali dať dokopy
@oktober3
Píšeš to naozaj krásne, ale obyčajne to zaberie v romantických filmoch, v slovenskej realite ťažko.
Autorka píše, že to mnohokrát a rôzne skúšala, nezabralo nič- chápem, že má toho dosť.
A ešte má problém platiť jasle- konečná.
Milá autorka, ak má o 16.00 návštevu, nič by som nenachystala a odišla by som s deťmi niekde preč.
A ešte raz by som vyskúšala ako radi Oktober byt na aspoň na pár hodín sami, ak máš kde nechať deti a poslednýkrát mu to s pokojom a kľudom vysvetliť,
Alebo navrhnúť poradňu.
Možno nevie a nikdy nevidel ako sa správa otec rodiny.
Inak ja mám niekedy pocit, že je tu celá jedna generácia mužov s Aspergerovym syndrómom 😅
@oktober3 Možno by nebol...ale ona tu napísala a vychádza z toho aj tak ako tá vadná. Fakt je jeden, že niečo vo vzťahu vieš zmeniť, ak to chcú obaja. Nie iba jeden. A ak ten druhý po x rozhovoroch nevidí problém a nechce nič meniť, tak potom čo?Ak chceš pomôcť alkoholikovi, stiahne sa so sebou, pokiaľ sa on sám nerozhodne zmeniť svoj život a nerozhodne sa nechať si pomôcť. O tom to je.
dúfam, že si pre tú návštevu nič nepripravovala. Ani prstom by som nepohla.
Mne príde trošku nefér od teba že ty píšeš že ho prestavas ľúbiť...možno ho už neľúbiš (a ako píšeš on si myslí že je všetko ok)a pýtaš sa jeho ..... Čo ...ty ma už neľúbiš???!.... Haló.... Čo chces počuť? úprimnosť? Že ťa ľúbi? ty k nemu prečo nie si úprimná a nepovieš mu že už k nemu necítis tú lásku....že sa to stráca lebo pri tebe nestojí a nepomáha ti keď vidí že to potrebuješ??? Lebo klamstvom toho veľa nezískas a nedosiahnes..... Buď úprimna a možno sa zľakne že o teba príde a bude sa viac snažiť.... Treba úprimne a hlavne pravdivo komunikovať
@zanka777 uz som mu to povedala, asi minuly tyzden. Pytal sa ma, ci ho lubim (to bola vzdy taka nasa otazka len tak do eteru, vzdy sme povedali ako kona/ako konicu). Teraz som mu povedala, ze neviem…zostal zarazeny ale neriesil viac.
@oktober3 Dakujem, viem co chces povedat, aj som nato sla takto, ze som si povedala, kaslem na to a prisla som za nim a objala a bolo vsetko chvilu okej, ale zmova sa to vo mne opat hromadilo, kazdy den nieco a preto uz som napisala sem, ze co este mam skusit. Lubit ho asi este lubim, ked mi je z tohto vsetkeho smutno.:(
@horalkaaa dakujem❤️
Autorka.
Aaach. Tak na tebe vidno . Že je toho na teba veľa.
Prečo si mu povedala že ,,nevieš "? Takéto veci vedia riadne ublížiť..
A vidíš. Možno aj to je dôvodom jeho reakcií ktoré má on teraz.
Keby mne to takto povie muž, mňa by to riadne prepleslo...
Skúste sa ozaj udobriť.
Pracovať na vzťahu je ťažké, ale nie nemožné.
Urobte tak skôr, než sa budete cítiť vo vzťahu osamelo
Baby ja vás chápem, ktoré píšete ako sa autorka nemá snažiť, lebo je na vine on. Naozaj si nezaslúži taký chlap mať navarené, opraté, doma full servis a on nohy vyložené.
Lenže ak teda nebude pre neho variť, bude doma bordel, čiže ho ide vytrestať za svoje správanie (nehovorím, že si to nezaslúži, aj ja by som mala sto chutí to chlapovi urobiť) tak to bude celé lepšie a on si povie že miláčik, nenavarila si, tak idem navariť ja a ty si oddýchni? Iba sa spustí dalšia hádka.
Autorka ak dobre chápem nechce hneď rozvod, chce zachrániť vzťah. Na vzťah treba dvoch. To neznamená že ho má nadalej obskakovať, ospravedlňovať sa mu za bordel atď. Ako som tu už písala. Sami to nevyriešia. Smer odborník. On nepôjde. Nech ide autorka sama a poradí sa. Boh vie. Možno sa to nebude dať už zachrániť. Ale ona si musí predstaviť teraz samú seba s 2 malými deťmi, ona nie len ťahať domácnosť upratovaním ale aj finančne. Či to chce.
My vieme čo má on urobiť. Ale nerobí to.
A viem čo hovorím, tiež sme mali problémy a premohol sa aj jeden aj druhý. Bez toho by sme boli dnes od seba.
Skús fakt ešte jeden rozhovor, ísť niekam na víkend, mimo detí a domácnosti. A venovať sa len jeden druhému a prebrať toto. Ak sa to ani potom nezmení, budeš aspoň vedieť, že si pre záchranu a zlepšenie urobila fakt všetko❤️
vieš, ako si zachraniš manželstvo? že si zoberieš obe deti a odstahuješ sa na mesiac k rodičom..nech ma nad čim rozmyšlat, a ked začne pomahať, potom pomýšľaj na návrat..
v podstate ty si v pozícii, že môžeš vyjednávať, a nie sa k nemu plaziť na kolenách a prosiť ho o odpustenie, že je hulvat
Toto chceš zachraňovať? Takého idiota by som tak akurát kopla do zadku a čau. Ženy, kde vy chodíte na také ,,skvosty”?
Ja by som si bookla na tyzden dovcu, nechala my dve deti na krku a nechala odkaz, ze kde som a nech sa postara o deti a domacnost. Uplne Ta chapem. Moj taketo somariny nerobi, to sme si vyjasnili velmi skoro. Ako upracem, uvarim, ale nie som iba otrok domacnosti a ked chce mat milu zenu, tak musi prilozit ruku k dielu. Ja ked robim okolo domu, tak som vacsinou na nieco nasrata a tak radsej nikto neriskuje odpilenie hlavy krovinorezom 😉

@oktober3 Ty si fakt mimo. Húka on po nej. Rozhovory nepomohli, prosby. Má doma utrápenú ženu a jemu to nevadí. Čo ona má ešte viac urobiť? Takto ho asi vychovali doma. Chvalabohu takí nie sú všetci muži. Ale šak nalož autorke ešte viac. Jej mužíček je poklad.