icon

Ako oznámiť partnerovi, že mám HPV?

27. jan 2025

Pomôžte mi prosím ako mu to mám oznámiť lebo sa.mu to veľmi bojím povedať keďže je veľmi citlivej povahy a bojím sa aj toho aby ma nezačal podozrievať z nevery Čož som ho samozrejme nikdy nepodviedla...

Strana
z2
h2
27. jan 2025

Ja len nechápem a je mi smutno z toho, že sa ho bojíš. To je choré toto. Strach nemá vo vzťahu miesto!

autor
27. jan 2025

@0silvia0 ešte nie...rok a pol

autor
27. jan 2025

@h2 ja sa mu to nebojím povedať ale skôr jeho reakcie

h2
27. jan 2025

Čiže sa mu to bojíš povedať. Nevidím rozdiel.

tina1549
27. jan 2025

toto tu smrdí už nejakým psychickým týraním keď, kvôli tomu plačeš a takto strašne sa ho bojíš

0silvia0
27. jan 2025

tak ste spolu rok a pol, týždeň poznáš svoju diagnózu, ktorá je celkom bežná. Pokojne to môžeš mať aj od neho, ako zareaguje, tak zareaguje. Keďže sa jeho reakcie príšerne bojíš, niečo vo vašom vzťahu nie je v poriadku. Je žiarlivý a začne ti vyhadzovať na oči sexuálnu minulosť?

h2
27. jan 2025

Autorka, jeho reakcia bude hlavne závisieť nie len od samotnej informácie, ale aj od spôsobu, ako mu ju podáš. Ak za ním prídeš, biela od strachu, so "smrťou" v očiach, že mu musíš niečo vážne oznámiť a následne sa rozplačeš, tak bude reakcia iná, než keď mu to spomenieš medzi rečou, ako keby o nič vážne nešlo. Čiže skús sa aj nad týmto zamyslieť, že jeho prípadnú zlú reakciu máš ty vo svojich rukách.

autor
27. jan 2025

@0silvia0 nejde o žiadne trvanie s takým by som nebola skôr ako vy píšete žiarli a mohol. By mi na oči vyhadzovať svoju minulosť

stanulienkat
27. jan 2025

A co ked to mas od neho?

0silvia0
27. jan 2025

ale veď aj on mal nejakú minulosť?

nikaeli
27. jan 2025

Každoročne chodím na gyn.preventívu. Bola som vyše roka rozvedená, keď mi vyšla zlá cytológia a pozit.nález HPV. Na poslednej prehliadke rok predtým som bola zdravá. Viac ako rok som nebola so žiadnym mužom. Naozaj neviem, kde som k nemu prišla 🤷🏻‍♀️ To len na margo možnej 'nevery'.

winki13
27. jan 2025

HPV moze mat žena v sebe roky....kludne ju mohol nakazit prvy sexualny partner pred 10 rokmi, ale teraz sa to prejaví, znížená imunita a pod

3petka
27. jan 2025

Je to úplne jedno. Povedať mu to treba, už je na ňom ako zareaguje. Ak inak ako by si chcela tak pekný vzťah ste na 100% nemali a vlastne ani nemáte, lebo vzťah je založený hlavne na úprimnosti jedného k druhému.
To že máš HPV môže byť tým že v tebe spal a už sa prebudil, že ho mal tvoj partner a preniesol ho na teba a pod. Možností je veľa.

autor
27. jan 2025

@winki13 presne ako píšete nám slabú imunitu tak to môže byť aj tým ...a myslíte že je možné že ja ho.mam a on nemusí?

autor
27. jan 2025

Ešte sa chcem opýtať ako mu to oznámiť lebo je v Nemecku do konca týždňa že či aj cez správu telefón alebo počkať a až osobné

3petka
27. jan 2025

Tak asi počkáš osobne. Takéto niečo sa asi nehovorí cez telefón, čo máš 15.

autor
27. jan 2025

@3petka aj ja si myslím že to bude tak najlepšie no snáď sa nenahneva že som mu to nepovedala hneď

h2
27. jan 2025

"...no snáď sa nenahneva..." 🤦‍♀️ Bože, žena, prečo si z neho taká posratá?! Vieš čo? Podľa mňa sa nahnevá. A vieš, prečo? Lebo mu to oznámiš celá vyklepaná a budeš na ňom visieť očami a čakať na "rozhrešenie" za tú príšernú hroznú vec, ktorej si sa dopustila, takže v jeho očiach z toho ty sama urobíš neodpustiteľný zločin.
No nič, vypínam upozornenia na nové príspevky v tejto diskusii, tebe niet rady.

enmery
27. jan 2025

Ďalšia téma, kde sa napíše C a dôjdeme k A. Takže Tvoje tvrdenia o tom, aký máte super vzťah sú drísty. Bojíš sa mu povedať takúto vec a dodaš-lebo viem, aký je. 🤦‍♀️

enmery
27. jan 2025

@tina1549 A ešte sa zrúti u gynekologička. Čisto top láskou naplnený vzťah.

luccija
29. jan 2025

Prečo by mali jeho rodičia vedieť, že ide na vyšetrenie?Strašne to hrotis a určite mu to nehovor cez telefón.Preliecis sa...veď nemáš hiv

autor
29. jan 2025

@luccija lebo ja viem podľa čoho ich aspoň poznám že si hovoria všetko

ronie338
1. feb 2025

Mam priateľa 5 rokov, po dvoch rokoch vzťahu my vyšla pozitívna cytologia a jeho takéto niečo ani nenapadlo. Ja som chodila ma vyšetrenia, potom aj konizacia, a predstav si rok po konizacii som ostala tehotná a malý je úplne zdravý a aj ja. Nerob z toho strašiak väčšieho ako je. Mohol ta on nakaziť, mohla si to mať dlhšie.

Strana
z2