Ako prekonať hanbu z oznámenia tehotenstva?
Mám psychicky problém asi alebo neviem čo to je. Neviem či to má súvis ale pochádzam z extrémne tabuizovanej rodiny, všetko tu bolo tabu, za čo som jednak aj rada, ale spomeniem to, ak si myslíte že to môže mať súvis.
Ide o to, že by som chcela dieťa ale hanbím sa raz toho pocitu to oznámiť. To čo si o mne pomyslí rodina a okolie- ako som otehotnela.- že som mala sex. Aj teraz mi je dosť trápne to písať ale ja sa s touto vecou nemôžem nikomu zdôveriť. Je pre mňa trápny pocit že zistia že som mala sex. Viem že si teraz vravíte že im dochádza že to spolu máme ale to je trochu komplikované tak to vysvetlím jednoduchšie- som z kresťanskej rodiny ale ja a partner za svadbu nie sme, nechceme to (sme spolu už desať rokov). A tým že takéto veci typu sex sú extrémne tabu tak sa celkom obávam, ja by som sa cítila tak "naho" keby oznámim svoje tehotenstvo. Viem že sa teraz chytáte za hlavu, že zniem ako 15 ročná... Ale nemám to komu povedať. Viem ze sa budete asi smiať ale možno mi tu niekto napíše niečo čo ten môj pohľad zmení. Ja som si aj na jednej soc sieti všimla že niektorí si z toho robia srandu myslím z vety typu "veľmi sa snažíme o dieťa" že to tak vyznie že v tej posteli sa snažia celé dni, chápete asi ako to myslím.
@viestta neuveríš ale moja teta bola presvedčená že jej dcera so svojim priateľom nemala sex až do svadby 😆
Chodili spolu dlhé roky tak si asi tiež myslela že háčkuju🫣

aj neveriaci dokonca, ked čakaju babo, veĺa krat sa vezmú..toto maš velmi zvlaštnu kresťansku vychovu, ked ani po otehotneni sa nechceš sobašit, ale o sexe sa hanbiš hovorit..ked rodičia vedia, ze sa nechcete zobrat a budete spolu žit 30 rokov, čakaju, že nebudete sexovat? tak potom ste spolubyvajuci a nie pár..mne byvaly kolega buliky vešal na nos, že sa stretava so ženou, s ktorou nie je zobraty a nemaju sex..a potom som tak rozmyšĺala, ktora žena na tejto planete bude sa vodit za ručicky xy rokov s mužom, s ktorym nemá sex? žiadna, čiže klame a chce sa tvarit ako slobodný, pritom je zadaný a takuto hlupu vyhovorku si vymyslel