Ako prekonať život bez sexu v manželstve?
Zdravím, s manzelom sme spolu manželmi skoro 10 r., no sme si jediní partneri v živote, cca už 20 r.
Ja som temperament, on je taky pokojný pracovitý muž.
Posledné 2 roky nemáme takmer nijaký sex, dnes je začiatok leta a naposledy sme spolu boli na Valentína -aj to sme boli mimo domu.
Mame veľa starosti s prerábanim starého domu, manzel pracuje vo fabrike na 4zmeny, a pred 2 rokmi som bola na kyretazj pretože sa nám nepodarilo babo...ja som z prace tiež totálne vyčerpaná...
Mame 1 dieťa, ktoré je pomerne náročné....čiže mame sa radi, ale prosto nie je čas a energia.
Áni neviem ako sa to srdci, muž nikdy nebol naruzivy, no strážili sme si aspoň raz do týždňa, potom po potom aspoň raz na mesiaca....
Ako to prekonať?
Akoze muz ta vyslovene odmietne, ci ty len cakas na jeho iniciativu?
mala som takeho expartnera, bol asexualny. Nepotreboval to casto na zaciatku, casom vobec. Musis ho posadit na stol a povedat ze takto zit nemozes a prepajas to s nedostatkom zaujmu o Teba, nedostatkom lasky. Ja som strasne trpela, mala som vypady na situaciach kde to vobec hadku nepotrebovalo... Musis ale komunikovat otvorene. Aspon raz za tyzden sa moze kazdy zdravy chlap premoct, resp by mal mat chut na sex. Pytaj sa ho na zdravotne problemy, skontroluj mobil, zisti kam chodieva... Ber do uvahy vsetko.
škoda že si nenapísala koľko máte rokov, ale tipujem že nie viac ako 40... čo bude robiť pán manžel v 60tke...
Akoze muz ta vyslovene odmietne, ci ty len cakas na jeho iniciativu?
@deti95060810 áno, sme medzi 35-40 r.
@sissy27 nie, neodmietne ale nie je žiadna iniciativa, vôbec sa k tejto téme nebavime, resp.vela sa rozprávame, ale o tomto nie.....takéto slabe obdobie sme ešte nikdy nemali!
Je to súhra faktorov, najviac asi pracovná vyťaženosť
veď začni ty so sexom.
1 dieťa, práca a rozostavaný dom, nie sú dôvody aby boli 2 mladí ľudia 2 roky bez sexu. Dôvody by som hľadala inde. Sadnite si spolu a riešte to. Alebo dokedy chceš takto fungovať?
A prečo sa práve o tom,čo je u vás problém, nerozprávate? Dokedy to takto chces ťahať? A nie,nie je to normálne,aby v manželstve,ak tam teda nie su nejaké závažné problémy či prekážky (zdravotné ,či dlhodobo odcestovany partner)bol sex raz za tri mesiace.
A pracovná vyťaženosť znamená čo? Že robíte 24/7obaja,alebo čo?
Ved mu normalne povedz ze chces sex a ze by si privitala aj iniciativu z jeho strany. On je mozno v pohode a nedovhadza mu, ze ty chces viac
Prečo čakáš mesiace na jeho iniciatívu? Uspi dieťa, zavolaj ho do sprchy a môžete ísť na to.
Ja neviem, nie je to tak? Ak muž ľúbi svoju ženu, chce sa s ňou milovať. Nie je to tak, že ak muža priťahuje telo jeho manželky, túži po nej. U zdravého muža sa tvoria spermie každý deň. A teraz ona má si ho zavolať do sprchy, lebo inak je …., radšej ho ani nenazvem, že čo. Úplný zdravý komentár je od severína.
Sorry, oprava. Od sevrina.
Áno, je to bieda, no je to len obdobie, keď ho mame je skvelý....hneď na tom zapracujeme
Len ja si už neviem UPRIMNE predstaviť ako sa dá stíhať mat sex častejšie- že každý druhý deň....
Ako ako? Úplne normalne, zaspia nám deti vo veku od 2-7 rokov, následne dáme sprchu, film a ideme spolu do postele kde mame sex 😀 nechapem ako sa môže niekto opýtať ako sa to da stihat? Veď to netrvá 2 hodiny či? A vždy kde je vola tam je cesta, to je základ.
My sme prerabali dom, mame 4 deti a cas sa nejde. U mna energia pokrivkava, ale 2x do tyzdna alebo aspon raz, ked je zle, fakt ze crevna chripka ako teraz u mna, alebo ina choroba, tak nie. Ale uz naozaj...aby ste si cas nenasli...
Nájdi si milenca
Autorka, to s[ také výhovorky, že až... Tváriš sa, že všetko je ok, ale to ste si akože za 5 mesiacov nevedeli nájsť jeden jediný termín na šukačku? To je 142 dní, 3408 hodín... a vy ste si nevedeli nájsť JEDNU HODINKU z vyše 3400 na jeden kvalitný sex?
Normálne ho stiahni, chyť za vtáka a urobte to. Napríklad nemiesto vypisovania na modrom koníku. A KOMUNIKUJTE o tom!
Autorka, to s[ také výhovorky, že až... Tváriš sa, že všetko je ok, ale to ste si akože za 5 mesiacov nevedeli nájsť jeden jediný termín na šukačku? To je 142 dní, 3408 hodín... a vy ste si nevedeli nájsť JEDNU HODINKU z vyše 3400 na jeden kvalitný sex?
Normálne ho stiahni, chyť za vtáka a urobte to. Napríklad nemiesto vypisovania na modrom koníku. A KOMUNIKUJTE o tom!
@morpheuss presne tak 🙂 výhovorky tak ako stále keď máme niečo zmeniť vo svojich životoch ....
ja som si tiez dlho myslel, u manzelky, ze akoze "unava" , "nemame cas".
To su vsetko blbosti. Proste nezajem. Vypadlo to z rebricka priorit. Doslo k vyhasnutiu. O tom sa nema dako debatovat a filozovat.
Bud ten pud tam je alebo nie je.
Ked je niekto smadny .. tiez nefilozofuje, hlada moznost ako sa obratom proste napit. A nie ze : teraz nie, mozno zajtra ... ved hadam uz o tyzden .. ved hadam o mesiac vtedy ked nastanu tieto a tieto okolnosti, 30 veci ak do seba zapadne .. mozno vtedy ....
... a potom ked este aj nadhodis o tie tyzdne, ze vratme sa k tej teme ... "vies, k tej teme ze ..." .. ten druhy uz medzitym ani nevie ze co naznacujes,
ved to vtedy obratom vypustil z hlavy, kedze to bolo pre neho nepodstatne ... hocico ine je podstatnejsie ... deti, praca, domacnost ...
co tam ake filozofie a vypisovanie na MK na xy stran ??? Hola realita.
ja som si tiez dlho myslel, u manzelky, ze akoze "unava" , "nemame cas".
To su vsetko blbosti. Proste nezajem. Vypadlo to z rebricka priorit. Doslo k vyhasnutiu. O tom sa nema dako debatovat a filozovat.
Bud ten pud tam je alebo nie je.
Ked je niekto smadny .. tiez nefilozofuje, hlada moznost ako sa obratom proste napit. A nie ze : teraz nie, mozno zajtra ... ved hadam uz o tyzden .. ved hadam o mesiac vtedy ked nastanu tieto a tieto okolnosti, 30 veci ak do seba zapadne .. mozno vtedy ....
... a potom ked este aj nadhodis o tie tyzdne, ze vratme sa k tej teme ... "vies, k tej teme ze ..." .. ten druhy uz medzitym ani nevie ze co naznacujes,
ved to vtedy obratom vypustil z hlavy, kedze to bolo pre neho nepodstatne ... hocico ine je podstatnejsie ... deti, praca, domacnost ...
co tam ake filozofie a vypisovanie na MK na xy stran ??? Hola realita.
@romino napíš presne tento koment do tejto témy nechcem to kopírovať ja,ale je to veľmi trefny koment
Ak tvoj chlap nedrží postoj "Ja žiadny problém nemám", ale tiež uznáva, že by ste mali spolu intímne žiť viac, tak sa treba trošku do toho posnažiť aj "silou".
Trebárs že si stanovíte, že budete mať raz, dvakrát do týždňa spoločný večer len vy dvaja, so sviečkami, vínom a občerstvením (napríklad) a (napríklad) že skončíte v objatí v posteli. A ak bude čo len trošku chuti, tak aj so sexom.
Vec sa má tak, že sex nie je vo vzťahu tak dôležitý, ak obojstranne uspokojivo funguje, ale ak nefunguje, tak je zrazu dôležitým. I keď, možno je skôr indikátorom ďalších problémov.
Áno, je to bieda, no je to len obdobie, keď ho mame je skvelý....hneď na tom zapracujeme
Len ja si už neviem UPRIMNE predstaviť ako sa dá stíhať mat sex častejšie- že každý druhý deň....
@anonym_autor Teraz sorry, ale tie výhovorky,že únava 🫣🤣 Ja neviem čo mám potom doma ja,asi robota,ale ten aj na smrtelnej posteli bude pýtať 🤔A to robí 12h denne (fyzicky,vonku,nesedí v kancli na riti pre predstavu),máme 3 deti,od puberty po bábo a aj tak je kedy lebo CHCEME! Tiež sme spolu dlho ...Keď on nechce ,tak ty sa môžeš aj na mihalnice postaviť. Akože prosiť sa kvoli sexu(je jedno ci chlap žene alebo naopak)? Keby som videla, že to robí len pre "pokoj v rodine" no mohla by som 💩 aj taký sex,veď to potom ani nechutí človeku. A že plánovať, ešte do kalendára značiť nebodaj 🫣
@anonym_autor Teraz sorry, ale tie výhovorky,že únava 🫣🤣 Ja neviem čo mám potom doma ja,asi robota,ale ten aj na smrtelnej posteli bude pýtať 🤔A to robí 12h denne (fyzicky,vonku,nesedí v kancli na riti pre predstavu),máme 3 deti,od puberty po bábo a aj tak je kedy lebo CHCEME! Tiež sme spolu dlho ...Keď on nechce ,tak ty sa môžeš aj na mihalnice postaviť. Akože prosiť sa kvoli sexu(je jedno ci chlap žene alebo naopak)? Keby som videla, že to robí len pre "pokoj v rodine" no mohla by som 💩 aj taký sex,veď to potom ani nechutí človeku. A že plánovať, ešte do kalendára značiť nebodaj 🫣
@petra92 hmmm, a máte dom- prerabate ho aj velikánsku záhradu?
Babo nespi s vami v izbe?
Noo možno sa niekomu zdá cudne to takto rozoberať ale pre mňa to v tejto chvíľu ma istý zmysel.
Je to mnoho neznámych ľudí a predsa mnoho iných uhlov pohľadov
...ďakujem všetkým ktorí prispeli názorom
Môj zaver- je podľa ludi normálne najst si čas- uprimne som dufala, ze normalny je nas terajsok🤣🤣🤣🤣🤣🤣evidentne robíme chybu....zatiaľ mám pocit,že je chybou:
1)moj workoholizmus
2)zveľaďovanie byvania-uz sme vo finále ale zobralo to ceelu Energiu a prosto sme na nule s energiou
3)zmena režimu muž je na zmeny čiže3 d nocne, 3 dní poobede,3dranne do toho zastupuje 16 lebo im vypadol kolega
4)náročné dieta
@petra92 hmmm, a máte dom- prerabate ho aj velikánsku záhradu?
Babo nespi s vami v izbe?
@anonym_autor Máme záhradu,robí tam len muž kedze maleho mi nema kto strážiť,a pri nom sa nedá nic,nemame rodicov takze som na deti 90% času sama. Maly spi so mnou v posteli, muz nie 🤣 Uz 11,5 roka mame oddelené spálne, furt som tam mala niektoré dieťa,každé som dojcila 2,5r takze noci neprespaté....
Noo možno sa niekomu zdá cudne to takto rozoberať ale pre mňa to v tejto chvíľu ma istý zmysel.
Je to mnoho neznámych ľudí a predsa mnoho iných uhlov pohľadov
...ďakujem všetkým ktorí prispeli názorom
Môj zaver- je podľa ludi normálne najst si čas- uprimne som dufala, ze normalny je nas terajsok🤣🤣🤣🤣🤣🤣evidentne robíme chybu....zatiaľ mám pocit,že je chybou:
1)moj workoholizmus
2)zveľaďovanie byvania-uz sme vo finále ale zobralo to ceelu Energiu a prosto sme na nule s energiou
3)zmena režimu muž je na zmeny čiže3 d nocne, 3 dní poobede,3dranne do toho zastupuje 16 lebo im vypadol kolega
4)náročné dieta
@anonym_autor nájdi si iného 🤭🤭
mala som takeho expartnera, bol asexualny. Nepotreboval to casto na zaciatku, casom vobec. Musis ho posadit na stol a povedat ze takto zit nemozes a prepajas to s nedostatkom zaujmu o Teba, nedostatkom lasky. Ja som strasne trpela, mala som vypady na situaciach kde to vobec hadku nepotrebovalo... Musis ale komunikovat otvorene. Aspon raz za tyzden sa moze kazdy zdravy chlap premoct, resp by mal mat chut na sex. Pytaj sa ho na zdravotne problemy, skontroluj mobil, zisti kam chodieva... Ber do uvahy vsetko.
@andrejka88888 presne som v takom vzťahu, nikdy som nebol bez sexu, mával som ho pravidelne a teraz ho nemám už skoro vôbec. Sme spolu 4 roky cca a už keď aj o tom rozprávam tak vstúpne nervozita a ja radšej odídem si sadnúť pri PC a snažim sa to neriešiť ale už mávam chúťky a potrebujem to. Nie za chrbtom v sprche alebo doma pocas homeoffice ked je v praci sa robiť…..
@anonym_autor Máme záhradu,robí tam len muž kedze maleho mi nema kto strážiť,a pri nom sa nedá nic,nemame rodicov takze som na deti 90% času sama. Maly spi so mnou v posteli, muz nie 🤣 Uz 11,5 roka mame oddelené spálne, furt som tam mala niektoré dieťa,každé som dojcila 2,5r takze noci neprespaté....
@petra92 este aj oddelene spalne 11.5 roka , lebo s tebou spi dieta ??? ... 3 deti v takom roznom veku... bez pomoci rodicov ?? ... a este aj tak si najdete cas a priestor viacmenej pravidelne ? To kde, kedy, ako ?? fuha, klobuk dole

Ani vylízať sa mu ťa nechce?