Ako prestať predstierať orgazmus bez konfliktu?
Viem ze ma tu vela z vas teraz zhejtuje. Zacala som pri priatelovi predstierat orgazmus a trapi ma ze ho klamem. Ked sa na zaciatku pokusal urobit ma tak som len vravela ze to nejde. To ze to nejde so ziadnym chlapom a ze je problem niekde vo mne som mu nepovedala. Pakrat sa o to pokusal a vzdy bol smutny ze to nevyslo. A mne ho prislo luto tak som to zacala predstierat. Vzdy je potom stastny a spokojny a to je pre mna viac ako moj vlastny orgazmus. Je mi prijemne co mi robi. Castokrat to je akoze aj dost blizko len nikdy sa to nestane. Mala som s tym problem pri kazdom. Bojim sa vsak toho ze si to raz vsimne ze to nie je naozaj a ze ho to rani ze som ho klamala. Myslite ze ak si to nevsimol doteraz tak si to moze vsimnut v buducnosti?
Naco je dobre predstierat orgazmus 🤷♀️ nerozumiem. Normalny zrely chlap chape, ze to nie je samozrejmost a ma zaujem na tom spolu s partnerkou pracovat. O tych druhych by som ja osobne zaujem nemala. Naco mu zbytocne dvihas ego a presviedcas ho, ze je uzasny milenec? Nech vie, ze stale ma na com pracovat. On ta potrebuje pritom vidiet, on ti svoje poziadavky v pohode povie, on chce byt uspokojeny a spokojny, on dava na prve miesto seba. A ty?? Preco ty nedavas na prve miesto seba, preco su tvoje potreby menej ako tie jeho, preco ty mas klamat aby on bol spokojny, preco sa ty prisposobujes? Ja by som si klamstvom zivot nekomplikovala.
@sissy27 no lebo som taka. Neviem byt sebecka a vzdy myslim skor na druhych ako na seba
Nie je ta nesebeckost sposobena ajn tým že sa bojíš že ta opusti? Ako vyssie pises, že by to vyhodnotil ako nesúlad v posteli? Mne sa zdá že skor potrebujes zapracovať na sebavedomí. Mas trochu problem v sexe ale nie je to nič strasne, sex mas rada, dobry partner by ta mal po uprimnom rozhovore pochopit a snazit sa nájsť spôsoby...
Ja som si tiež veľmi dlho myslela, že neviem byť sebecká a časom som zistila, že je to bullshit. Bola som len zranená a večné prispôsobovanie sa a vyhovovanie celému svetu bol len môj ochraný mechanizmus. Bála som sa pozrieť do seba a riešiť seba, lebo to bol čistý bordel. Ak máš náhodou ten istý problém, môže to byť okrem iného dôvod, prečo nevieš dosiahnuť orgazmus. Bojíš sa byť zraniteľná, lebo ti niekedy niekto nejako ublížil a ty sa teraz nedokážeš otvoriť ani spojiť sama so sebou. Radšej budeš všetkým robiť, čo chcú oni, aby si sa náhodou nemusela stretnúť sama so sebou a vlastnými potrebami. Radšej budeš klamať partnerovi, akoby si bola pred ním zraniteľná. Tu by som povedala, že si opustenie zažila a teda, okrem iného, bojíš sa aj tohto. Toto celé sú úplne nevhodné predpoklady pre zdravý a kvalitný vzťah.
Podla mna nie je problem orgazmus,ale tlak ktory si na seba vytvaras alebo on ho svojimi ocakavaniami vytvara, ze by si ho mala mat.Nie je tam uplna otvorenost,intimita,uprimnost a my zeny to mame z 90% prepojene cez hlavu.Nie si v pohode,v uprimnej otvorenej atmosfere kde by si sa citila prijata taka aka si,tak nemas orgazmus.Keby si to brala inak ty,inak on a nestriehol by na tvoj orgazmus a ty si sa necitila pocas sexu pod tlakom ze nieco musis aj ked to zrejme nepojde a hrali by ste sa a skusali,vytvorili si intimitu tak by bola ovela vacsia sanca.Ak to bude takto aj dalej orgazmus s tymto clovekom nedosiahnes.

Tak s týmto prístupom sa ja absolútne neviem stotožniť, prepáč. Teraz píšem za seba. 1. Nechcela by som žiť vo vzťahu, kde sa nemôžem partnerovi otvoriť a úprimne mu povedať, aký mám problém. 2. Nechcela by som žiť vo vzťahu, kde musím vkuse klamať. 3. Nechcela by som byť vo vzťahu s mužom, ktorý by tento problém vyhodnotil akože “v posteli nám to neklape” a preto sa rozchádzame. Ale tak … to som ja 🤷♀️.