Ako presvedčiť muža na ďalšie dieťa?
Uz dlhšie rozmýšľam nad ďalším dieťaťom. Muz už nechce,nie skrz financie,lebo zarába dobre a aktuálne sa mu ozaj darí a postúpil v práci, je tam cele dni.. on nechce skrz ten stres a skrz psychickú záťaž, ze v case voľna mu stačia nase dve deti. Pritom ale toho casu snami trávi ozaj málo,robi aj víkendy, takže co s týka tejto menovanej záťaže,tu mam skôr hlavné slovo ja, lebo ja som s deťmi stále a su dni kedy je to ťažké ale väčšinou to zvládam.mame dobrý vzťah spolu,nic nam nechýba, iba mne to dieťa jedno este asi... Naše deti su podla mňa dobre, samozrejme občas nejaký ten vzdor,ale ozaj môžem povedať ze zažila som stokrát horšie, .. táto tarcha je na mne.. ja vidím ze aj by chcel ale jednoducho sa toho uz boji.. bavíme sa o tom často.no proste ma z toho uz blok, ze už stačí.
Akoby som ho mohla na to presvedčiť? Dokým som na RD, este by som trúfla na jedno a potom uz by som sla do práce.. tento rok mam 30 a citim sa ešte dost fit.. nechcem stým čakať.
autorka - troška nezodpovedný prístup. Toto sú vážne veci. Nikto nečaká na nešťastie ale to nie je kúpa pračky, keď sa pokazí, kúpim inú značku. A ako vieš že by ste nezostali na ulici? Mala by si dostatočný príjem na xy rokov? Si si istá, že sa môžeš spoľahnúť na rodnu a blízkych? PRetože ja som sa stretla aj so situáciou kedy sa rodina v ťažkých časoch otočila chrbtom.
Áno, som sa poponahlala😊 tiež som túžila po nich mat hneď tretie predsa len si to vypiples naraz a potom môžem pracovať do aleluja.
Len teda muž nechcel,že 2 stačia...atď...
Po čase keď už dievcata začali byť samostatne, tak muž prišiel prvý, že je v dome ticho ....🤣
Niekedy to chce čas...netlač na neho lebo by to nebolo k dobru ...možno rok,dva a zmení názor a mozno aj skôr 😊 este si mladá 😊
autorka- je rozdiel mať 1 dieťa , 2 alebo 3 deti. S každým ďalším to bude pre ženu horšie, ak by zostala sama. Potom mnohé vyplakávajú, ako sa im všetci otočili chrbtom a nemajú za čo nakúpiť deťom.
Ale tu nejde iba o teba. Na muža bude ešte vyšší tlak vyvíjaný aby vás uživil.
Takže ho úplne chápem.
@zuzi0911 ďakujem, mozno to tak bude ja u nás..ja netlačim na muža, nehovorím o tom moc..iba v ,,teoretickej rovine,, on jednoducho vie ze by som do toho sla ale nechávam to na ňom.
Je fakt ze keď príde škola a práca tak budem rada zesom.rada a na toto možno aj zabudnem. Kiežby 😃
keby každý rozmýšľal, že čo ak mi to s mužom nevyjde a ostanem sama, bolo by viac spokojných žien na (minimálne) slovensku. ako správne poznamenala
@kvetinka75 ženy sa hrnú do detí z rôznych dôvodov (finančné, túžba bo bábätku, nechce sa jej ísť do práce, baví ju robiť gazdinú a matku.....), ale nepremýšľajú, čo ak...
ale prečo zachádzaš autorka do extrémov, žeby si nemala ani jedno, keby si takto premýšľala? ty vôbec nemusíš zachádzať do takýchto krajností. veď UŽ máte deti dve. to je super ideálny počet na dnešnú dobu. muž nechce, netlač. už ti mnohé napísali, že možno to 3-4 roky to aj sám navrhne. tiež ti odporúčam ísť do práce, medzi ľudí, trošku sa socializovať a vyvíjať aj po pracovnej stránke. možno prejde rok-dva a teba samú prejde chuť zaoberať sa znovu "plienkami", ako sa hovorí.
Môj muž tiež nechcel tretie. Nevedel si to predstaviť. Nie sme na to finančne až tak dobre ako vy, ale ani nehladujeme. Ja som dieťa chcela a veľmi ale rešpektovala som jeho rozhodnutie. Začala som sa sústrediť na prácu, sebarozvoj a zrazu muž prišiel s tým, že ešte jedno by sme mohli mať. Teraz som v 32.týždni.
Ja som po druhom dieťati tiež asi 3 roky hovorila, že tretie už nechcem lebo som bola šialene unavená. Postoje sa menia a situácie tiež.
Pre mňa argument mať toľko detí aby ich žena dokázala uživiť sama neobstojí. Brala som si predsa partnera preto, aby sme žili život spolu a ak sa o vzťah starám tak ten vzťah prosperuje. Nechcem do budúcna hľadieť s pohľadom čo ak na nás padne atómová bomba, pretože život v strachu pre mňa nie je život.
@terry658 ❤️ súhlasím a vidim to rovnako. Mne neostáva nic iné len sa sústrediť tiež na seba a budúcu prácu a uvidíme.
@terry658 áno beriem si partnera na celý život ALE v živote nemáš žiadnu istotu, človek by mal mať nejaké zadné vrátka. potom by toľké ženy nemali problémy. Za druhého ruku do ohňa nedám. A nemáš žiadnu záruku, že ak sa o vzťah staráš, prosperuje, nič sa nemôže stať. Mám v okolí páry. Krásne manželstvá - 20-25 rokov. Až kým manželovi v 45-ke nepreskočilo a nezačal si s mladšou. A ženy zostali s deťmi samé. Minimálne 5 takých manželstiev mám v blízkom okolí a rodine. Spoločné dovolenky, predlžené víkendy vo dvojici, spoločné ale aj samostatné záujmy a rup - ani to nestačilo.
Tak radšej budem mať 2 deti o ktoré sa dokážem postarať sama ako 3-4 lebo mám túžbu a potom budem padať na hubu
Nedavno tu bola tema, ze muz druhe nechcel, no zena si ho vydupala a teraz im vztah pada na papulu, lebo je chlap vecne nasraty.
Ja osobne by som proti partnerovi v tomto nesla, mozno by som mu dala cas.
Chod do prace, uvidis, ako budete fungovat a ked muz zisti, ze na zarabanie nie je uplne sam, mozno zmeni nazor. A mozno ho zmenis ty, ked zistis, co ti zivot ponuka.
Ja mam jedno, a ked som vcera nechala za okuliare 300 a za zuby 60, veru sa mi ulavilo, ze to nemusim nasobit.😀
@mandzula ja si tiež tak niekedy poviem, keď platím vyššiu sumu, že len 1x 😂. Najnižšie náklady som mala na materskej a keď chodila dcéra do škôlky. A potom to začalo. Škola, krúžky, tréningy, výlety, dovolenky, zuby, intolerancie....
Prečítaj si svoj úvodný príspevok ešte raz. Píšeš, že väčšinou sa deťom venuješ ty, lebo manžel je práci, postúpil. Ver tomu, že on na to, aby mohol uživiť rodinu potrebuje kľud a zázemie. Skús sa pozrieť jeho očami, že kolotoč plienky, mlieko a plačúce bábo by k jeho pohode nepridalo. Vo vašej rodine nie si len ty, že chceš ešte bábo, ale aj manžel, ktorý chce mať obdobie plienok ukončené. Keď sa vrátiš do práce uvidíš ako sa situácia bude vyvíjať, či za pár rokov nezmení manžel názor a nebude chcieť ešte miminko. Hlavne by som mu ten názor nevnucovala. Tak ako sa tebe nepáči že nechce tretie dieťa, tak jemu sa nepáči, že ty chceš tretie dieťa.
Ja mam inu otazku-
Za posledneho pol roka-kolko krat ste boli spolu niekde ako rodina,kolko krat sa muz venoval detom len osve-ako otec-syn/dcera.
Lebo mat deti nieje len ich splodit porodit a naplnar zakladne potreby(jest spat kakat) ale aj socialne rozvijat vztahove vazby-ty vsade pises ja chcem ja sa citim ale tie deti potrebuju aj otca a netreba nato cez svoju sebeckost(ja chcem mat tri) zabudat…mozno je uz rad ze mu svita na lepsie casy výletov a dovoleniek ako rodina ne znova plenky kojenia mlieka spanky…a hlavne mat dieta je vzdy rozhodnutie dvoch ludi lebo potom tu vidis neustale diskusie ze chlap doma nic nerobi nepomaha alw zabudnu dodat ze dieta ani nechcel…
Asi si viem predstavit ako to tvoj muž cíti. Keď občas vtipkuje na tému tretie zrejme to nemá úplne uzavreté ze NIE nikdy. Myslím si ze iba jednoducho nechce teraz.
Mate dve maličké deti, predpokladám ze jedno v škôlke, s druhým si doma. Teba to baví, možno že to druhe je už väčšie a teba chytá túžba si ten čas s malinkým voňavim bábätkom ešte zopakovať.
Ale nie kazdy vníma bábätka tak pozitívne, ja som tiež ten typ co matersku pretrpel. Škôlka ako tak ale so skolackou som si to začala hrozne užívať. Jednoducho oveľa radšej mám staršie deti, keby si mam vybrať strážiť 8 pubertakov alebo jedno batoľa beriem tých pubertakov.
Na materskej som fungovala asi na nejakom autopilotovi alebo co, no ako som staršia tým viac mi prídu drobci náročný, stále krik, stále niečo chcú, nedá sa s nimy dohodnúť, vresk hneď od rána, všade bordel doma... Keď je len jeden kus ešte sa to dá, keď su dve už je to horšie, tri dokopy to musí byť fakt masaker....
Keď ma muž stres z malých detí skus to rešpektovať a počkajte chvíľu. Mas čas, kľudne aj 5 rokov, vráť sa do práce, oddýchnite si pri starších deťoch a môžte skúsiť neskôr. Nikde nieje napísané že decka nebudú mať vzťah s väčším vekovym rozdielom. Ja práveže poznám dosť rodin kde su 2-3 staršie deti pri sebe a jedno najmladšie a vždy malo jedno alebo aj všetky deti s tým najmladším najlepší vzťah spomedzi surodencov.. (kamoška takto s bratom, kamarát tiež s jedným z bratov už dospelý, známa na 4 deti a najstaršia s najmladšou stále spolu)
Ja sa tvomu mužovi necudujem. Túžba je jedna vec a realita druhá. Pokiaľ su deti malé tak to není tak finančne náročné. Oblečenie podedi jedno po druhom... Ale keď príde školský vek tak to začne. Taký krúžok, taký výlet. Už len začiatok školského roka býva finančne zaberak a neviem si predstaviť vynásobiť to tromi. My máme len jedno dieťa, doprajeme jej všetko čo potrebuje ale keby máme tri tak bohužiaľ...Ja nezarobim bohvie čo, našťastie môžem robiť na polovičný úväzok a nemusíme byť závislý na pomoci starých rodičov. Aj na to treba myslieť. Raz bude choré jedno, potom druhé, potom tretie dieťa..... Je pekné mať veľkú rodinu.. Ja som tiež z troch detí a nemohla som ísť na VŠ ktorú som chcela lebo rodičia na to nemali. Takže ja aj kôli tomuto mám taký názor že radšej budem mať jedno ktoré dostane všetko, ako viac ktoré nebudu môcť mať (skoro) nič. Ale to nemyslím na nikoho, to píšem len svoj vlastný názor
Vsetko uz bolo povedane. Sustred sa na svoje existujuce deti a aj na temy mimo rodicovstva. Stat sa moze naozaj vselico, pride mi normalne, ze jemu to proste staci.
@kvetinka75 ja práveže vidím okolo seba páry ktoré buď bojujú ďalej a snažia sa vzťah udržať alebo sa hneď rozvádzajú.
Nemyslím, že ak sú obaja vo vzťahu šťastní, že si muž zrazu nájde milenku. Poznám chlapov, ktori si našli milenky a bolo to z dôvodu dlhodobého nesúladu s manželkou. Neverím tomu, že niekto, kto je vo vzťahu naozaj šťastný len tak toho druhého podvedie. Musel by to byť psychopat.
@terry658 ja poznám mužov, ktorí sú doma ,,spokojní,, . majú všetko, aj sex dokonca a predsa chodia inde. Keď som sa jedného pýtala že prečo to robí - pretože potrebuje zmenu. A vždy všetko ututle. Tak prečo by niečo menil? Že inú ženu by nechcel. Skoro mi odpálilo dekel keď mi to povedal. A ďalšia vec. Stereotyp. Kámoška mala super vzťah. Aj jej muž to povedal. Stále niekam chodili, dovolenky, výlety aj vo dvojici. ALE zrazu sa objavila kolegyňa, s ktorou si úžasne rozumel. Jasné, že jej išlo len o jediné. On, muž po 45ke, zaslepený. Keď románik skončil, sypal si popol na hlavu. Že hodil za hlavu všetko, na čom mu záležalo. No smola, už je rozvedený a sám. Ke´d som sa s ním rozprávala, prečo si s ňou vôbec začal, keď bol spokojný a vraj aj šťastný. Že mu lichotilo, keď mu o 15 rokov mladšia baba lichotí každý deň, nadbieha, stále dobrá nálada, nemusel s ňou nič riešiť, žiadne starosti s deťmi.... Ráno mu priniesla kávičku s koláčikom, zavrtela zadkom, pohladkala po ruke.... no a bolo po 20 ročnom manželstve. Kamarátka to neustála , aj keď sa snažili, dať sa opäť dokopy. Jednoducho, bola to pre ňu príliš veľká rana
A kolegynin muž - mali raz doma poisťováčku kvôli bytu. Rozprávali sa o všetkom možnom, reč prišla na strihanie stromkov. On veľký znalec a samá ochota, že veď môže jej prísť ostrihať tých pár stromčekov. Ona samé chi chi chi cha cha cha. TAk mu volávala do práce, kolegyňa ani nevedela, dohodli si stretko, potom kávičku, potom išli stromky strihať , niečo sa popilo a ani nevedel vraj ako a praskla nevera.
@kvetinka75 popravde takéto príbehy sa stávajú, no tým chlapom očividne chýbala pozornosť v manželstve.
A tiež veľa záleží aj od vnútorných hodnôt daného jedinca. Ako bol vedený, vychovavaný a aké postoje má v dospelosti. Ak je niekto presvedčený, že nevera je no-go zóna tak to nespraví aj keby ten druhý vysielal hocijaké chemické vlny.
Ja mam 3 malé deti a skutočne neľutujem. A ovládam sa aby som netlacila na 4te teraz 😀 Ale maď e9, to je dobre. Mozes ísť do práca, deti trosku vyrastú a doprajes im súrodenca o pár rôčkov. Vek ta netlačí.
Ďakujem za názory, najhoršie je ze to je asi také otvorené,ze muz casto spomína to tretie,v zmysle že žartuje , koľkokrát to spomenie aj počas styku a ja dostanem nadej a on to potom zahra do outu ,ze nikdy uz nechce žiadne a ze to bol vtip... Dava mi také falošné nadeje asi. Rozmýšľam ze si dam predpísať antiku a bude pokoj. Ze to proste nejak ukončím a uzavrem v sebe. Predsa reálne je jednoduchšie mat dve deti a tretie mozno o pár rokov. Súhlasím ze musím si už vyskúšať aj prácu zas a režim,ked príde škola bude to frmol..tesim sa na to,bude to zmena. Rada by som bola keby ma to prejde,lebo veď všetko je jednoduchšie s dvoma ako s troma...

@kvetinka75 chápem,ale keby mám myslíet na to,ze s mužom to nevyjde a ostanem raz sama,tak snim nemam ani jedno..