Ako reagovať, keď vás partner kritizuje?
Budem písať radšej anonymne, kedže tu mám fotku a nechcem aby ma spoznali moje známe...
Baby, ako by ste reagovali keby vas partner vam povedal, ze ste zanedbana?
Máme dceru, ktora vyžaduje 24hod starostlivosť, ktorá je samozrejme na mne. Nikam nechodim to je pravda, max na nechty a vlasy si farbim doma sama.
Ale doma robim všetko, domacnost , dieta, vsetko okolo domu, lekari, nakupy, vybavovanie je na mne. On chodi ,,len,, do prace.
Som z toho dost nešťastná, pretoze sam vidi a vie, ze ked dcera zaspi padam na hubu aj ja. Nemam silu este so sebou robit nieco extra zrejme ako on vyzaduje.. on mi v nicom nepomoze.
Preto ma to dost zabolelo. Rada by som si nasla cas na seba alebo na nejaku kamaratku ale bohuzial momentalne to nejde.. on s nou ,, nevydrzi,, nevie co ma robit s nou. Rodinu tu nemam.
Ked niekam ideme na vylet, tak si dam saty alebo rifle, namalujem sa.
Pred tym nez sme mali dieta som sa malovala vyrazne aj som sa obliekala vkusne. Nehovorim, ze teraz vyzeram o 180stupnov inak ale proste mam taky pohodlny styl.
Poprosim o normalnu diskusiu, bez urazania.
Dakujem Vam
autorka som plne na tvojej strane. pre mna si hrdinka, stopercentná skvelá mama a tvoj idiot, ktorý sa tvári, ako tvoj partner, ten by si zaslúžil dve tri panvicou. nevďačník. ty sa staraj o seba v rámci svojich časových možností, viac, ako zovňajšok, je psychohygiena. prosím Ťa udrž si od neho odstup, hlavne mentálny, no ja by som si aj fyzický.
Dieta mu nechaj doma a chod do mesta na nakup, bude si musiet nejako poradit.
aj ja poznam jednu, čo bola vždy tip top s dcerkou zladena, ale odkedy sa jej narodili ďalšie deti, z toho jedno chore, tiež vidim posun v jej garderobe, vyzera ako bezdomovkyna, ale vobec sa jej nečudujem, mat krdel deti na krku, z toho jedno chore, manžel v praci, je rada, ked sa oblečie a ide..proste to na človek doľahne, ma ine priority ako vysedávať pred zrkadlom a verím, že je rada, ak si vyloží nohy a vypije kávu
fakt mať prvotriednu starostlivosť o seba može mať len človek, čo ma partnera, čo mu to umožní časovo i finančne
a toto nech si tvoj muž zrovná v hlave a myslím si, že si ťa neváži - tvoju prácu, ked ma tu odvahu ti toto vyčitať, ale čas a prachy ti neposkytne
@sissy27 ja to vidim tak, ze niektore zeny by sa aj rady na materskej o seba viac starali, ale nemaju na to dost casu, energie, pripadne financii - tam pomoze to s partnerom predebatovat a upravit to tak, aby to slo.. ale myslim, ze su aj zeny, co su za 'lezerny' styl na materskej celkom rady a uzivaju si, ze nemusia chodit cely den zosnurovane v tesnej podprde, uzkych rifliach, ci kostyme a stekliach, ako ked chodili do prace, nemusia nahodit kazde rano na tvar 'fasadu' a podobne veci a ani o to nestoja.. tak tam uz to chce iny rozhovor, ked sa to manzelovi nepozdava..
@babovka2321 najlepší komentár 👍👍👍
U vas asi je to velmi zle nastavene. Aj pred narodenim nasej dceri sme rozdelili kto co bude robit doma. Ked sa nam narodila dcerka od 1. Dna co prisli domov tak isto som sa staral o dcerku ako ona, preto viem vsetko okolo nej. ManElka chodi na vysku, 2 dni praxuje tyzdenne. Poriesil som v robote ze ty dni mam poobednajsiu, ked ma skolu tak som na dovolenke , alebo vymenim smeny. Zvycajne ja varim doma, lebo rad varim. Viem ze zeny maju doma tazke s detmi , preto kolko sa da ,pomozem mojej.
Take neexistuje ze nevydrzi s malou. Ma byt s vami, pozerat co ako robite, potom robit pod dohladom. A za rmtyzden vie vsetko, ako prebalit, co obliect, co papa a kedy, ako uspat. Naucte ho.
Mal by to robit automaticky od zaciatku, a hlavne ked mal take reci. No fuj. Nech sa hanbi.

Ja neviem. Niektorý chlapi ako rozmýšľajú. To co je za blbú výhovorku ze nevydrží so svojou vlastnou dcérou. Fajnový ten tvoj chlap. Mal by sa to čím skôr naučiť. O do mňa by dostal hubovu polievku už len za toto. To je úplne normálne ze nevyzerá ako s katalógu keď si sama na všetko. Treba mu to vysvetliť nech sa spamätá.