icon

Ako reagovať, keď vás partner kritizuje?

20. apr 2024

Budem písať radšej anonymne, kedže tu mám fotku a nechcem aby ma spoznali moje známe...

Baby, ako by ste reagovali keby vas partner vam povedal, ze ste zanedbana?
Máme dceru, ktora vyžaduje 24hod starostlivosť, ktorá je samozrejme na mne. Nikam nechodim to je pravda, max na nechty a vlasy si farbim doma sama.
Ale doma robim všetko, domacnost , dieta, vsetko okolo domu, lekari, nakupy, vybavovanie je na mne. On chodi ,,len,, do prace.
Som z toho dost nešťastná, pretoze sam vidi a vie, ze ked dcera zaspi padam na hubu aj ja. Nemam silu este so sebou robit nieco extra zrejme ako on vyzaduje.. on mi v nicom nepomoze.
Preto ma to dost zabolelo. Rada by som si nasla cas na seba alebo na nejaku kamaratku ale bohuzial momentalne to nejde.. on s nou ,, nevydrzi,, nevie co ma robit s nou. Rodinu tu nemam.
Ked niekam ideme na vylet, tak si dam saty alebo rifle, namalujem sa.
Pred tym nez sme mali dieta som sa malovala vyrazne aj som sa obliekala vkusne. Nehovorim, ze teraz vyzeram o 180stupnov inak ale proste mam taky pohodlny styl.
Poprosim o normalnu diskusiu, bez urazania.
Dakujem Vam

liv1
20. apr 2024

@lonely66 nebavime sa snad o chorobe, bavime sa o starostlivosti o babatko

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
taga
20. apr 2024

Baby, ale nie je to hrozne, ze chlapom pomaly staci osprchovat sa a oholit a su ok... nemusia chodit na nechty, ku kadernicke, nemusia sa denne licit, staci im malo... a nikto im nevycita, ze su zanedbani...
A zena? Ta musi absolvovat xy procedur,inak dostane nalepku zanedbana.... preboha preco?
Ja som si vekom uplne odvykla sa licit...sem tam makeup, spirala, jemny tie ok, ale inak nie... raz mi napadlo aka je to absurdita, ze si zena rano na tvar nacape xy farieb, cely den v tom beha a vecer ich umyje.. to zena nema dovolene chodit po svete, len tak, s vlastnou tvarou od Boha, s vlastnymi nenafarbenymi vlasmi bez toho zby sa jej zvysok sveta posmieval? Preco?? Zanedbana zena, len pre to, ze je prirodzena? Samozrejme nemam na mysli upotene stvorenie v ovrackanom tricku (aj ked pochopitelne aj to patri k materstvu) ale proste, toto vnimanie mi pride fakt scestne

monicatko20
20. apr 2024

Mne toto povedal muž raz 🤣 vymenovala som mu koľko by ho stálo všetko, čo potrebujem zmeniť, aby som sa cítila fajn a teda vyzerala zasa ,,sexy,, i keď on myslel skôr na to, že sa nehrám s ksichtom, vlasmi a nechtami hodiny denne, že sa nevenujem toľko sebe jak predtým.. neboj keď som mu povedala výslednú sumu za kyselinu na kruhy pod očami, kozmetičku, kaderníčku, pedikúru a neviem čo všetko ešte, rýchlo ho to prešlo 🤣🤣🤣 raz sme išli k jeho známym, vytiahla som minisuknu, topik a opätky a kukal jak puk, že či mi nehrabe 🤣🤣 odvtedy nerýpe 🙏

liv1
20. apr 2024

@taga ale vies je rozdiel ci je zena nenamalovana, ale je cista, upravena, ocesana a nechodi v deravych ogrckanych teplakoch cely tyzden…
@lonely66 vobec to celkovo nie je o makeupe. Ide o to aby bola zena cista s cistym oblecenim, aby nemala mesiac mastne vlasy.. su tazke pbdobia a vtedy sa tomu clovek proste nevyhne. Ale povedzme si pravdu, su zeny co sa materstvom zacali ozaj zanedbavat a zo zien su uz iba matky. A roky. Nielen prve mesiace

reanda
20. apr 2024

@lonely66 tak ani ja sa nemalujem vobec, ale na von to beriem tak, ze sa chce zena 'upravit', podobne, ako sa 'slusne' oblecie a nejde v domacom obleceni do mesta.. ale aby som sa aj doma malovala, tak to uz co je.. kedy je taka zena potom prirodzena? v noci po tme v posteli?

reanda
20. apr 2024

@taga ale toto si urobili same zeny.. ony same sa presvedcili, ze take, ake su, nie su dost a musia byt vkuse 'upravene', inak su zanedbane..

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
reanda
20. apr 2024

@liv1 uz zahovaras.. najprv pises o aspon troch minutach na namalovanie sa, ked ma prist muz z prace a teraz vytahujes mastne vlasy a ogrcane tricka.. ja som nemala v zivote mastne vlasy, ani ogrcane tricko, ani ako matka, nezniesla by som to na sebe a je jedno, ci ma niekto vidi.. mastne vlasy a spinave oblecenie nie je za mna synonymum matky.. ale to je uz na kazdeho prioritach, co mu vadi a co mu nevadi..
za mna - koren problemu je v tom, ze sa zeny naucili az prilis sa upravovat a potom, ked to z nejakeho dovodu nestihaju, tak maju problem.. ako uz bolo vyssie napisane, keby ste nerobili zo seba babiky, nemate co riesit..

lonely66
Odpoveď bola odstránená
reanda
20. apr 2024

@lonely66 uz som zazila aj hystericky skriekajucu babu vo vode, aby jej neprskali na tvar a na vlasy, lebo vsak uces a mejkap 😀

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
reanda
20. apr 2024

@lonely66 hej 🙂

reanda
20. apr 2024

@lonely66 vsak mastnota sa siri od korienkov 🙂 .. ale ano, cim viac sa vlasy umyvaju, tym viac sa mastia, hlavne, ak pouzivas sampon, ale v tomto to maju moje vlasy so mnou tazke, lebo ja ten pocit mastnej hlavy proste neznesiem 😀 .. ale inak si macam hlavu kazdy den nielen kvoli umytiu vlasov, ale pre ten pocit - ja milujem vodu, pre mna je to aj psychohygiena, nielen hygiena.. asi som bola v minulom zivote morska panna 😀

lonely66
Odpoveď bola odstránená
marcellka32
20. apr 2024

Moja odpoveď by bola: a ty si sa videl už v zrkadle? Zrejme nie je donchuan Pablo z telenovely
Hlavu hore, neboj sa ho, daj mu dieťa, oblec sa a choď preč na 5-6 hodín, zabudni si mobil v chodbe...(Choď kadernícke, kozmeticke, pedikúra, wellness/masáž)

lakebabe
21. apr 2024

@liv1 myslím ze trochu základného makeupu nikomu neuskodi,keď chce niekto chodiť natural, je to jeho rozhodnutie. Ale väčšinou žien na MD co mam v okolí a v rodine chodía pekne upravené Jemný makeup a vlasy a čisto oblečené. Ale chlapi tie deti postrazia keď treba zbehnúť ku kadernicke.
Ja sa úplne jemne namalujem aj doma .Robím len z domu a príde mi normálne sa rano umyt obliecť do čistého a dat si úplne jemný základný makeup aj po dome, trva to asi dve minúty 💁‍♀️ to na margo toho ze tu niekto písal, že je nenormálne sa malovat po dome.

karolinakr
21. apr 2024

toto je dost chrapunske, nič nerobit, nechat 24/7 sa starat o chore dieta a potom vyzadovat 100% upravenu modelku - mala si sa ho spytať, že kedy a kde maš tu casovú medzeru sama na seba..Mne niekedy pripada, že žena slovičkom" Ano" v kostole prebera na seba ulohu ťažneho koňa, zapriahnutého do štvorzáprahu a keď málo zabera, manžel ju bičíkom ( slovne - kritikou) povzbudzuje k ďalším výkonom..
To je najĺahšie kritizovať z gauča. Nie, že na tyžden pojdeš preč, mesiac by si mala nechat všetko na ňom
To som uz raz pisala, v UK bola taka relácia, že muži si nevažili ženu, tak na tyžden išla preč a muž sa mal starať o celu domacnosť a deti..Jeden tam po jeden a pol dni plakal do kamery a žiadal okamžite ukončenie filmovania a návrat manželky 😅 išiel s vozikom v obchode, jedno decko vo voziku, druhe na ňom viselo a vrešťalo, mal nakupovať a to bol ten breaking point, že už dalej nevládal 😆
Ako sa hovori, kto nechodi v tvojich topankach - neuverí

karolinakr
21. apr 2024

Ja si nemyslim, že vzbura robotov je v tomto pripade je dobry napad, ale fakty..Posaď si manžela a davaj otazky a nech ti vyplni dotaznik
1.Kedy maš čas sama na seba?
2.Kolko času tyždenne ti vyhradi na kozmetiku, masaž, pedikuru či kadernika?
3.Kto sa bude v tom čase bude starat o dieťa?
4.Koĺko hodin tyždenne ti uvolni samu na seba?
5.Koĺko peňazi ti da na parádu?
6.Ako to bude financovať?
7.Kedy začnete?

A trvaj na tom, nech ti to zodpovie

sissy27
21. apr 2024

@danyelia to je v poriadku, urcite by to stihla aj zvladla, ALE ☝️
1. nikto z nas netusi, ci to vobec potrebuje, kludne to moze byt prirodzene krasna zena, ktorej naozaj netreba ani stipku makeupu
2. ten chumaj, co ho ma doma, si NEZASLUZI aby sa ona jemu snazila pacit, ale naopak - on ma robit nieco pre to, aby si ju vobec udrzal pri sebe.

animus
21. apr 2024

Ja keď tu čítam tie diskusie tak ja normálne nechápem. Môj muž robí na 12ky. Máme dve deti (tri roky, deväť mesiacov) a každý deň mám čas pre seba. Chodím behať, cvičím, starám sa o seba dokonca si doprajem aj wellnes s kamoškou/sestrou, kým sa manžel stará o deti. Príde domov po dennej večer a ide ešte uspavat staršiu dcéru a nepovie pol slova že sa mu nechce, je unavený a podobne. Dokonca mám na seba viac času ako keď sme nemali deti a chodila som do práce (nočné, pohotovosti, nadčasy, víkendy). S deťmi nám nikto nepomáha ale rodičia sme obaja a doprajeme jeden druhému zaslúžený odpočinok. Fakt na zamyslenie kam na tých chlapov chodíte.

danyelia
21. apr 2024

@sissy27 Tak neviem, keby mi môj muž (alebo hocikto iný - kamoška, mama, sestra, dieťa...) povedal, že som zanedbaná, aspoň by som sa nad tým zamyslela. Zanedbaná= nedbá o seba, nestará sa o seba - v akom zmysle? Nestíha sa sprchovať, umývať si vlasy, má obhryzené nechty? Ja by som ani pred žiadnym ,,chumajom,, nechcela pôsobiť ako ,,zanedbaná,,. A ak by taký bol on, tiež by som ho na to normálne upozornila - že veľmi pribral, má sa sprchovať každý večer, upraviť si nechty a vlasy, nosiť vhodné oblečenie...Čo je na tom také strašné upozorniť partnera, ak si na ňom všimneme zmenu, ktorá sa nám nepáči?

any_soj
21. apr 2024

@babovka2321 jeho vizitka. Top komentár

sissy27
21. apr 2024

@danyelia pozri, tvoj svet sa zrejme toci okolo toho aby bol tvoj muz spokojny a chranboh, aby bol nespokojny.
Kritika od niekoho, kto je sam neschopny a horsie na tom ako ja, ma ABSOLUTNE NEZAUJIMA. Tu debilko s pupkom, co sa nevie postarat o vlastne decko, si bude este usta otvarat?? Co to stale nechapes?

danyelia
21. apr 2024

@sissy27 Môj svet sa točí hlavne okolo toho, aby som sa cítila dobre ja! Toto zrejme nechápeš Ty 😊

sissy27
21. apr 2024

@danyelia nepostrehla som, ze by autorka bola so sebou nespokojna alebo sa necitila dobre, ale kludne ma oprav, mozno som len prehliadla 🤷‍♀️

reanda
21. apr 2024

@sissy27 ja som sa jej pytala, ale neodpovedala