Ako riešiť, keď mi manžel prestáva voňať?
Je to asi pár týždňom čo cítim z manžela takú divnú vôňu
Určite to nie je zlou hygienou alebo nadmerným potením
Niekedy mám pocit že sa stará viac o seba on ako ja 🤭
Keďže nemám otca neviem posúdiť ale vonia presne ako jeho otec teda môj svokor ktorý má 72 rokov
Ale nie je to tipicky starecka vona ako poznáme u babičiek a dedkov
Ja to vlastne ani neviem
Najhorší je to hneď ráno kedy mi aj spálňa sa musí vetrať cel deň a predsa tu “vôňu” cítim
Samozrejeme že som s ním o tom hovorila
Ale ako mu mám vysvetlit že mi smrdí 😔
Bojím sa toho aby mi to nezačalo vadiť tak že sa mi začne hnusiť
Nie si tehotna? Pre mna to bol prvy priznak tehotenstva - este mi ani MS nemeskala - ludia mi zacali smrdiet. Hlavne muzi.
Aj moj muz, ktory mi inak vonia, aj kolegyna s ktorou som bola 9 rokov v jednej kancelarii mi zrazu zacali smrdiet.
Kolko ma rokov? No ak je starsi, tak je to holt zacinajuca starecka vona. To ale caka raz aj teba. Ono hormony, feromony,.... su velmi premakana prirodna zalezitost. Povedia, ked mas na koho chut a kedy ci odkedy nie. Dalej dokladna hygiena a najst jemnu prijemnu vonu, ktora to prekryje. Zalezi aj ci ten clovek sportuje, maka, tam sa testosteron vylucuje dalej a taka ta staroba sa posuva na neskorsie, ako u usedenych ludi, co sa moc nehybu.
Brala si alebo začala si brať HAK? Lebo vtedy mnohým ženám začnú respektíve prestanú voňať muži.
toto moze byt velky problem. mna len napada, nie si tehotna? takto sa predsa z nicoho nic menia vone tehotnym zenam...
Alebo nezmenil nieco zasadne v zivote on, co by mu ovplyvnilo vonu - zivotosprava, choroba, nove lieky....
Manžel je zdravy má 37 rokov pracuje v kancelárii nešportuje
Strava ostáva rovnako lieky neberie
Ja som natom rovanlonako on len mám 33
Nesom ani tehotná ani iné lieky neberiem okrem vitamínov
Práve preto neviem čo šaro deje …
Môže to byť chorobou. Cukrovka sa tiež prejaví nepríjemným zápachom. Alebo nemáte medzi sebou vážne problémy? Keď na ňom neznášaš takmer všetko, vadí ti, čo povie, ako sa oblieka, že nahlas funí.... Vtedy ti začne prekážať aj jeho telesný pach, hoci v skutočnosti sa nezmenil
Mne tak moj zacal smrdiet a o dva tyzdne skolaboval a skoro zomrel. Predtym bol zdravy, aj vyzeral zdravo, nenapadlo by ma, ze je chory.
Pankreas mu prestal produkovat idostatok nzulinu. A teda bolo citit taky acetonovy zapach vsade okolo neho. Na nete pisu, ze "ovocny".
Proste zacal inak "smrdiet", on to necitil, ja som to neriesila a to ho skoro stalo zivot.
Možno sa nejakým spôsobom tebe zmenili hormóny. Nie si tehotná? Nemá on cukrovku alebo takúto nejakú diagnózu?
@anonym_autor povedz mu úplne normálne, že vonia inak či to aj on cíti a nech ide na preventívku.
Väčšinou to býva zmenou v strave. Niekedy stačí zmena typu minerálky alebo korenín a naruší sa chemická rovnováha. Alebo to môže byť aj reakcia na zmenu pracieho prachu či aviváže, mydla... Pokiaľ sa ale naozaj nič nezmenilo v strave ani chémii, tak to môže byť aj príznak choroby.
Skúste odľahčiť stravu a prípadne vyskúšajte nejaký čaj na očistenie, napríklad pestrec.
@anonym_autor povedz mu úplne normálne, že vonia inak či to aj on cíti a nech ide na preventívku.
@januska12323 len problém môže byť aj v autorke, nie len v jej partnerovi.
Tu su vo vyhode tie, co stratili cuch po covide ...
@anonym_autor skus zistit ake choroby ma jeho otec. A nech si manzel da presne tieto oblasti skontrolovat. Niektore choroby sa dedia, mozno podedil po otcovi. A ked "vonia" rovnako ako otec....
Mne tak moj zacal smrdiet a o dva tyzdne skolaboval a skoro zomrel. Predtym bol zdravy, aj vyzeral zdravo, nenapadlo by ma, ze je chory.
Pankreas mu prestal produkovat idostatok nzulinu. A teda bolo citit taky acetonovy zapach vsade okolo neho. Na nete pisu, ze "ovocny".
Proste zacal inak "smrdiet", on to necitil, ja som to neriesila a to ho skoro stalo zivot.
@anonym_e2767a Este na moju obhajobu.. neriesila som to, lebo som si tiez pomyslela, ze je to staroba a nahovarala som si aj vsetko, co sa tu napisalo. Ze nieco zjedol, ze som zle citila, ze musim pracku vycistit..
Tiez je velmi cistotny, takze som vedela, ze to nie je zanedbanou hygienou.
Nevedela som si predstavit, ze mu poviem, ze smrdi ako stary chlap🙂
Autorka, kup mu za ca. 60-70e senzor na meranie cukru v krvi, stiahne appku, dva tyzdne to ponosi a budete vediet, na com je.
@anonym_e2767a Este na moju obhajobu.. neriesila som to, lebo som si tiez pomyslela, ze je to staroba a nahovarala som si aj vsetko, co sa tu napisalo. Ze nieco zjedol, ze som zle citila, ze musim pracku vycistit..
Tiez je velmi cistotny, takze som vedela, ze to nie je zanedbanou hygienou.
Nevedela som si predstavit, ze mu poviem, ze smrdi ako stary chlap🙂
Autorka, kup mu za ca. 60-70e senzor na meranie cukru v krvi, stiahne appku, dva tyzdne to ponosi a budete vediet, na com je.
@anonym_e2767a načo by mu mala kupovať senzor za 70e? ved nech mu obvodná zoberie glykovany hemoglobín vysledky ma hned a hlavne ukaže aký ma cukor dlhodobo..
Nezacal brat nejake vitaminy? Napr B ak sa berie castejsie, tak zacnes tak divne smrdiet.
A este to moze byt hygiena za usami a pod vlasmi na krku (kde sa stretaju vlasy a krk).
Uz som to tu niekde pisala. Ze prekvapivo tieto miesta vedia zacat s vyssim vekom vydavat taky akoby starecky pazach.
@anonym_e2767a načo by mu mala kupovať senzor za 70e? ved nech mu obvodná zoberie glykovany hemoglobín vysledky ma hned a hlavne ukaže aký ma cukor dlhodobo..
@natalia328 Alebo tak. Ja k lekarom nechodim, preto ma nenapadlo, ze to robi niekto "zadarmo".
Skor som myslela, aby tym neobtazovali zdravotnicvo, ked zatial o nic nejde...iba zene nevonia
@natalia328 Alebo tak. Ja k lekarom nechodim, preto ma nenapadlo, ze to robi niekto "zadarmo".
Skor som myslela, aby tym neobtazovali zdravotnicvo, ked zatial o nic nejde...iba zene nevonia
@anonym_e2767a https://www.drmax.sk/vysetrenia/riziko-cukrovky tak isto aj v Dr max merajú glykovaný teda dlhodoby cukor..
@anonym_autor nasaď mu probiotika, pridať do stravy probiotické potraviny + zelené smoothies na prečistenie čreva grapefruit, citrón, limetka...
@anonym_e2767a https://www.drmax.sk/vysetrenia/riziko-cukrovky tak isto aj v Dr max merajú glykovaný teda dlhodoby cukor..
@natalia328 Aha, ja sa do toho nevyznam, myslela som, ze dlhodoby cukor treba pravidelne chodit si nechavat zmerat.
Ale hovorim, vobec sa nevyznam🙂
@anonym_autor aj mne sa to stalo, bola to predzvesť rozchodu, čo ale nemusí byť váš prípad. Môj bol.
@natalia328 Aha, ja sa do toho nevyznam, myslela som, ze dlhodoby cukor treba pravidelne chodit si nechavat zmerat.
Ale hovorim, vobec sa nevyznam🙂
@anonym_e2767a ani ja som netušila, až kým pred 3mesiacmi nezistili cukrovku 5r dcere. Chvalabohu, že sa v takých veciach nemusíte vyznať ❤
Cuchni mu tricka v hornej casti chrbta a goliere. V hornej casti chrbta je vela mazovych zliaz, ten maz oxiduje a smrdi. Donut muza kazdy vecer si umyt chrbat (nestaci obliat vodou, lebo tuk je hydrofobny, treba hubku, mydlo a drhnut), na tuto cast tela mnohi zabudaju a potom smrdia.
@anonym_autor možno malo pije. To bol problém u mňa aj u muža, keď nebol čas sa napiť,veľa práce, občas aj my sme boli tak cítiť. Ale odkedy si dávame pozor na pitný režim, je všetko ok
Spravny chlap smrdi na tri metre.

Mňa skôr zaujíma, ako by si to chcela riešiť?