Ako riešiť manželský problém s nízkym libidom?
Pekný deň, moj manžel mal vždy celkovo menší apetít v porovnaní napríklad s tým, ako často to robili moje kamošky 😆 pripadne s tým, čo som zažila s byvalim 😆 čiže viem ze uňho to takto normálne ale mne už to prerastá cez hlavu. Momentálne sa to blíži k pol roku co sme to spolu vôbec nerobili a jemu to nepríde ani divne ani mu to nevadí. Nie milenku nema to som si na 100% istá ze za žiadnou nechodi. Ja som sa nijako nezmenila. Po iných stránkach nám to funguje stalr rovnako. Nechávame sa nemáme nijaké ine problémy ale ja neviem ako s týmto pohnúť jemu to skrátka pride takto normálne a nevadí mu to a nechce ani aby to bolo inak. Toto je vlastne nás jediný najvacsi problem na ktorom sa vždy pohádame.
Je tu nejaká žena ktorej muž bol/je tiež takýto? Ako sa to dá riešiť? Viem ze v prvom rade by musel chcieť on ale ako ? Psychológ, manželská poradňa? Možno urobiť test na testosterón?? Netuším ale velmi mi to vadi ja ako zdravá žena prirodzene mam svoje potreby
@anonym_autor ahoj zdravim ta. Ma nervovo hormonalny disbalns kt treba opravit
@anonym_autor ahoj zdravim ta. Ma nervovo hormonalny disbalns kt treba opravit
@erikreset ahoj, ďakujem za odpoveď a vieš mi dat aj tip ako na to ? Akým spôsobom sa to dá spraviť?

Ak je to takto, tak je asexuál. Môj muž má schizoidnú poruchu osobnosti, bol po rozvode bez sexu 7 rokov a evidentne mu vôbec nechýbal. Po svadbe to bol on, kto po ňom túžil. No teraz, po vážnej chorobe a s liekmi na tlak, sa to akosi vymenilo. Berie tribulus a macu. Nie je to tak, že by sa musel strašne obetovať, len ja mám proste tú túžbu po ňom oveľa silnejšiu. Jeho porucha osobnosti zahŕňa aj anhedóniu, to znamená, že nemá taký pôžitok a potešenie z vecí, ktoré bežne ľudia robia radi (jedlo, sex, hobby). Dobrá stránka je, že je verný, zásadový, tvrdo pracuje, robí všetko pre nás. Len je o dosť starší odo mňa a proste to máme momentálne vymenené. Možno sa to v menopauze dorovná 😀
Ja som mu otvorene povedala, že ma to bolí, keď ho naháňam po obývačke a on po mne netúži. Že mu chcem byť verná, ale potrebujem, aby bol chlap. Uňho je to skôr taká lenivosť, pohodlnosť, že však ak chceš, tak si poslúž. Minule som mu povedala, že proste chcem, aby raz pomiloval aj on mňa a nielen ja jeho. Bez hanby mu presne poviem, čo od neho chcem. A keď vidí, že mi je dobre a som spokojná, dodá mu to sebavedomie.