Ako riešiť nedostatok intimity?
Ahojte. Pocas chodenia a nasledne aj v manzelstve (10 rokov svoji, 2 deti) sme s muzom mali prirodzene zauzivane - drzanie sa za ruku, pusy na dobru noc, rano, pri rozlucke, privitani, tulenie sa len tak, bozkavacky.
Posledny rok? Drzanie za ruku musim iniciovat len ja, miestami az prekvapene pozera, preco ho drzim, pusy minimalne. A tulenie? Len ked chce iniciovat milovanie, mimo toho je prekvapeny co chcem.
Rozhovorov na tuto temu uz bolo niekolko. Zacal sa snazit a potom to slo zas do stratena.
Ja neviem.. Co robit, aby ma to nezacalo viac zozierat? Porozpravat sa, ze ja to jednoducho vyzadujem aj nadalej? Alebo to nechat, nech nezacne mat dojem, ze len hustim do neho, frflem a nutim ho?
Alebo jednoducho si sama zavediem, ze tyzden budem iniciovat sama vsetko, aby som mala to svoje zauzivane a druhy tyzden ho nechat na pokoji? A mozno si to casom uvedomi a sam sa chyti?
Fakt neviem🙎♀️
Mimo toho vsetkeho manzelstvo funguje pekne, bez hadok (obcasne vzajomne vrcanie neratam 🙃 ), aj komunikacia - teda okrem tych spominanych bodov..
Predom vdaka za vase nazory, popripade rady, ak ste mali podobnu situaciu
Však keď to chces,tak si to vypytaj.Snad ťa neodstrci,keď sa k nemu pritulis,alebo dáš pusu.
nie, ja to nepoznám ... u nás to nie je iba z mojej iniciatívy ...
My sme manzelia 27 rokov a teda povacsine musim taketo “nikam neveduce” neznosti zacat ja, uz roky. A to viem, ze ma lubi a dokazuje to cinmi, nie okazalymi gestami. Len asi ako chlap ma mensie naroky na taketo veci, alebo co. Naucila som sa nijako si to nepripustat, zivot nie je telenovela.
U nas je to tiez obojstranne, dokonca z manzelovej strany je to obcas uz privela na mna 🥴😅. My sme spolu 15 rokov.
po 10 r. ... asi sa musíš uspokojiť že sa nehádate a komunikácia je na úrovni... 😉
My sme ako zalubene telce stale, ale tak my sme my. Asi sa len pobavit s muzom na tuto temu. U nas zase z oboch stran ide aj ta romantika. Zase som rada, ze ti vidi syn, pretoze to sa niekde ulozi v systeme do hlavy a bude mat pekny ten vzor vztahu.
Sú ľudia, ktorí svoje city veľmi neprejavujú na verejnosti (mám doma takého),ale zasa ja som ten typ,mne nerobí problém ho niekde v nákupnom centre chytiť za ruku,dať mu pusu, objať ho a on zasa nie je ten typ,že sa bude "zavzdušnovat", odtlačať 🤭 Vie presne, aká som a ja viem aký je on. Doma je to iné,tam uz aj sám prejaví city,aj bez bočných úmyslov 😁. Sme spolu cca 4roky,možno sa to zmení po 20tich,ale keď to príde, vždy budem prvá, ktorá sa rada pritúli.
Jazyk lásky uňho zjavne nie sú dotyky a u Teba áno.
Ja si myslim, ze to su proste chlapi povacsine. Pokial sa nic vazne nezmenilo a vsetko je v poriadku, mozno mu to nedojde, ze aj takato blizkost a intimita bez sexu je potrebona. Vyskusaj mu to pripomenut, bez vycitiek.
Moj je tiez taky, volakedy sme sa drzali zaruky, a cukrovali a teraz po desiatich rokoch mi da obcas sam od seba pusu alebo ma objime, vela iniciujem ja
Tak 90% sú takí
Aj u nás veľakrát je takto, okrem toho keď prechádzame cez cestu, tak vtedy ma drží, ako keby som chcela vyskočiť pred auto 😅
Sme spolu 17 rokov a manžel je stále " lepkavy" na moj vkus až príliš..
Vsetko odkomunikovat, okrem drzania za ruku, toto v istom veku uz pre niekoho zacina byt az neprijemne. Mozno uz preto nema chut ani na ostatne veci.
U nas je to opacne, ja to nepotrebujem a moj muz tieto prejavy udrziava roky.
U nas je to obojstranne, stale sme na sebe nalepení uz x-rokov.Aj z prace si posielame zalubene spravy.Ked ideme okolo seba pobozkame sa alebo sa pohladkame, objimeme.
@konicekmodry jeej, aké pekné. ❤️V dobrom závidím.
Chlapi by si mali uvedomiť, že naozaj predohra u ženy začína ráno, počas dňa, nie večer keď chcú niečo v postely..
Čo s tým neviem, takéto drobnosti zabíjajú vzťah, veď človek nechce serenády pod balkónom a kytice kvetov, len úsmev, pusu, objatie raz za deň🫣
Neubudne z nich ani o kúsok😋
Ja tiež neviem dokedy budem pozerať na tie prevrátené oči, keď sa k nemu približujem😀
My sme spolu 11rokov a stale tie neznosti sú na kazdodennom poriadku,,a ak niektoremu nieco chyba, tak bez pardonu si to vypyta a basta 😁
Jasne mu povedz = zdorazni (ak bude treba aj viackrat a ak bude treba mierne zvys hlas) co potrebujes, co ti chyba a ze ho potrebujes takto. Ci ma stym problem, prejavovat ti neznosti z lasky, ci mu to vadi, lebo predtym mu to nevadilo a tebe to chyba. Spytaj sa ho aj co on by chcel od teba ako prejav lasky (myslim tieto obyčajne maličkosti/gesta).. aby zas ta ale nehladill len preto ze to chces..to ma byt spontanne a obojstranne..
Update
Ahojte. Tak sme sa s muzom porozpravali. Vysvitlo, ze jemu to vsetko tiez chyba, ale nevedel sa rozhybat a dat to do "starych kolaji".. Odvtedy je zas vsetko tak ako ma byt a dufam, ze co najdlhsie 🙂

ono ten stav totálneho zalubenia isiel do stratena...my sme spolu pomaly 22 rokov a tiez ruku mu vonku chytim ja, pusu si sice dame rano ak večer, ale uz to nie je ako ked sme boli spolu pol roka