icon

Ako riešiť problémy s nedostatkom sexu v manželstve?

mirkafarbarova
13. jún 2024

Ahojte baby idem si po radu, máme doma takýto problém: s manželom nemáme takmer vôbec sex, on chce stále ale ja nemám chuť, ani keď sa ma dotýka či hladí alebo bozkáva. Sme spolu skoro 17 rokov, a vyčíta mi že by sme mohli mať sex aspoň 2-3 krát do týždňa nie 2-3 krát za dva mesiace. Manžel mi píše básne, pracuje v zahraničí na turnusy, keď príde z turnusu kupuje mi kvety, berie má na večeru a ja nemám na neho chuť, vyčíta mi že ma nepriťahuje ako muž. Bol môj prvý a posledný s ktorým som celých 17 rokov. V poslednej dobe mi navrhuje nech si skúsim nájsť milenca, že ma to možno v posteli nakopne, alebo že sa overí tá jeho teoria že má ako chlap fyzicky nepriťahuje a nevzrušuje, dokonca mi navrhol že nech skúsim aj ženu, že som podľa neho skrytá bisexualka, že to je podľa neho tiež možno tiež dôvod, prečo v posteli aj keď spolu raz za čas spíme celý s x netrvá ani 5 min., rýchlo sa urobím a po sexe neznášam keď sa dotýka. A viac už s ním v tú noc sex nemôžem mať, nemám už chuť a vadí mi keď je čo i len pri mne. Neviem čo mám robiť, preto sa stále so mnou háda, že v našom veku nie je normálne aby sme mali sex raz za pár týždňov. Ja mám 36 a on 41. Keď nemáme spolu sex tak sa kvôli tomu len hádame, teda on sa háda alebo so mnou prestane rozprávať aj na niekoľko dní a vyčíta mi, že takto nechce žiť. Že sme ešte mladý. Poraďte mi čo robiť, alebo ako to máte vy 😭

Strana
z2
h2
13. jún 2024

@walentina7 Aby mal čisté svedomie nájsť si aj on milenku.

karolinakr
13. jún 2024

píše mi básne, kupuje kvety, berie na večeru, vidíš, a koľko žien sa tu sťažuje, že muž na nich kašle aj na narodeniny, ty tu máš romantickeho hrdinu a hnusí sa ti, čo je veľká škoda
sex trvá 5 minút?
vydržal to s tebou 17 rokov, tak alebo si asexuálka, že ťa sex proste vôbec nebaví, alebo ťa nebaví len s ním.. lebo pozorný je, na to sa nemôžeš sťažovat, to že je furt preč, je dobré, aspoň sa neokukáte...ale tvoj postoj k sexualite, že sa ti hnusi, ked sa ť a dotýka.´-páči sa ti ako chlap? je mužný v tvojich očiach? povedala by si o ňom, že je fešák? máte iskru medzi sebou? zaujíma ťa ako chlap vôbec?

tianna
13. jún 2024

@mirkafarbarova poradiť žiaľ neviem, no mám to so sebou podobne. Teda mne dotyky nevadia vôbec, ale keď sa jedná už o niečo čo smeruje k predohre začnem byť nervózna a o sex nemám záujem prakticky vôbec. Manžel nie je síce kvôli tomu nejaký protivny, ale vidím že keď chce a ja nie (čo je takmer už stále) pochopiteľne sa to na správaní prejaví. Len teda u nás je to iné v tom že prvých cca 15 rokov som bola v 2/3 aktívna prvá ja.. milovala som tieto aktivity a muž bol skôr ten čo nemal chuť (má namáhavú prácu). Potom sa ale niečo zlomilo a zrazu nemám chuť absolútne. Čo je ale najhoršie že som si uvedomila že ja som mala záujem o sex kým bola možnosť že ešte bude ďalšie bábätko. Odkedy viem že to už skrátka nejde (chrbtica v kybli) nemá pre mňa táto aktivita akoby žiaden význam 😕 pritom manžela ľúbim (tiež sme spolu 17 rokov akurát som o 2 roky od teba staršia) a samú ma to hnevá, no nedokážem s tým nič spraviť. Len sa teda raz za mesiac premozem. Mne vyhovuje sa oňho oprieť, pozrieť si s ním film a podobne.

alickapusinka
13. jún 2024

TY ho máš ako bankomat nič iné. Mala by si sa s ním rozviesť a nech si nájde nejakú ženu ktorá mu dá všetko čo potrebuje. TY ho máš ako bankomat a za nič iné. Nemôže sa má dotýkať TY princezná z ľadu nie že sa roztopíš náhodou. A to bude tiež asi blbec ked toto toleruje. Už by som sa odsťahovala podala na rozvod a odsťahovala sa. A čo by si robila keby povedal končím s prácou v cudzine nájdem si prácu doma natrvalo .Len aby priniesol peniaze a čau nechaj má. Tvoj muž je dobrák od kosti a TY toto nič si nezaslúžiš.

vyrovnanaosoba
13. jún 2024

@mirkafarbarova ako to je na vyšetrenie podľa mňa, lebo príde z turmusu a ani tak ti nechýba a vadi ti všetko na ňom. Smutné. Áno ste mladí na takéto problémy. Mala by si byt v najlepšom fyzickom aj psychickom stave práve v tomto veku a aj on je teraz najviac aktívny.
Poznám podľa seba a manžela.
Pritom mame 3 deti, ale keď príde z turnusu, mam chuť ho roztrhnúť, neviem sa ho nasýtiť. Malo nám je týždeň aby sme to vsrtko dohnali.
Skus ísť k lekárovi, nech ti urobí hormonálny profil alebo to rieš aj so psychológom, lebo manžel má pravdu. Aby nebolo tak, že on si nájde niekoho a potom bude dôvod na rozvod, že ťa podviedol, pritom ta dopredu varoval.

rorino
13. jún 2024

@mirkafarbarova ak máš pocit,že ho "už" nemiluješ,nemiloval si ho nikdy

domkakvet
13. jún 2024

@mirkafarbarova chudak chlap.

joesvk
13. jún 2024

Nemyslím, že "chudák chlap". Tiež by sa dalo povedať:"chudák žena, musí sa premáhať".
Toto ovplyvňujú hlavne hormóny .Nedá sa podľa toho povedať, či ho máš dosť rada.

Autorka, skús sa premôcť častejšie. Viem o čom hovoríš a chápem ťa úplne.

googlinqa
13. jún 2024

Tak ako chlap tá neberie neľúbiš ho tak samozrejme že ani chuť na sex nemáš a načo sa nútiť? S tým správnym to ide samo

beata_k
13. jún 2024

@mirkafarbarova Casty jav ked muz odchadza za pracou na 6 tyzdnov prec. Zvykla si si na zivot bez neho. Ty si doma, mas svoje pohodlie, robis, vstavas ako tebe vyhovuje. On ti uz len zavadzia a cakas kedy vypadne. On sa tesi na teba, na domov...Z toho niet velmi cesty von. To je tak ked rodina nie je spolu, ale kazdy v inom state.

mimka1402
13. jún 2024

@joesvk Pozri, živí rodinu očividne je k nej dobrý, tak ano v tomto je chudák chlap, lebo ťahá z kratší koniec. Keď si on nájde milenku. Bol by to ten najväčší ...... Ak je to pre ňu takéto, mala by to riešiť najprv so sebou, alebo otvoriť vzťah milenke, aj také typy vzťahov sú.

gribka1
13. jún 2024

A milovala si ho vlastne niekedy? Možno to bola taká iná láska, nie fyzická príťažlivosť. Či sa to len časom zmenilo.

komplikovana
13. jún 2024

Keby ta manzel nelubil, tak s tebou temu sexu neriesi a nasiel by si nejaku milenku. Preco mu neveris, ked ti povie ze ta miluje? Preco pocuvas kamosky? Lebo ony to tak maju? Sa mi zda, ze nevies povedat, co pre teba znamena laska a ako ju mas definovanu. Co by si vlastne chcela? Preco sa ti nepacia jeho dotyky? A pacili sa ti vobec niekedy? Mozno nejaky psycholog-sexuolog by ti vedel poradit.

stanislavicenka
13. jún 2024

@mirkafarbarova skutocne by si toto mala riesit. Musi to byt pre neho velmi tazke

mantilka
14. jún 2024

Myslím, že tvoj manžel je taký zúfalý, že preto ti navrhol aj milenca alebo milenku...len aby sa tento stav zmenil. Preber sa. Ste mladí. Choďte do poradne, ku gynekológovi, sexuológovi....len niečo robte! Máte 3 deti a nefunkčný stroskotany vzťah! Chces rozvod? A čo potom ? Ty máš nejaký nezdravý blok v hlave alebo zdravotný fyzicky problem...to nemusí prest ani pri inom chlapovi. Buď trochu empatická k mužovi svojho života a začni to riešiť u lekárov.

blacki12
14. jún 2024

@mirkafarbarova V poslednej dobe mi navrhuje, nech si skúsim nájsť milenca, že ma to možno v posteli nakopne.
Tak ja si nemyslím, že by manžel nemal sex s nejakou inou v zahraničí. Len to asi poňal len ako čisto sexuálne uspokojenie.

aceris
15. jún 2024

Nechapem zenam takuto neskutocnu kritiku a lutovanie iba chlapa. Neverim, ze ten chlap je idealny. Za tie desiatky rokov si museli uzit vselijake chvile! Ziaden vztah nie je bez much. Fakt ste zeny take naivne, ze chlap co chodi na 6tyzdnov z domu nema inu trtkacku tam? Pokial to doteraz tak intenzivne neriesil, tak si skor myslim, ze dostal od milenky kopacky a teraz to skusa na starom piesocku. Ja sa napriklad necudujem ze nema chut. Zalezi aka je unavena kazdy vecer ked s tym chlap pride. Mna uz tiez presla chut na vlastneho muza. Ale to je tym, ze nemam sekundu klud. Furt kolotoc okolo deti a vzdy ked sme nieco skusali bolo jedno ci druhe dieta hore. Uz nedokazem vypnut, ale stale nacuvam kedy ktore vstane, zacne plakat alebo vpali do dveri🤦

Strana
z2