icon

Ako riešiť rozdielne sexuálne túžby v manželstve?

patrikjames
9. aug 2025

Pozdravujem milý čitatelia

So ženou sme spolu už 10 rokov, z toho 3 roky v manželstve. Posledný rok až dva roky má manželka výrazne menšiu chuť na milovanie či mojkanie. Sex máme len zriedkavo a aj vtedy je to vždy rovnaké, nič nové ani vzrušujúce. Kedysi som si myslel, že ma podvádza, ale túto možnosť som už úplne vylúčil. Deti nemáme a o seba sa ako chlap starám. Skúšal som všetko – hračky, spodnú bielizeň, nové polohy… proste všetko, čo by ju mohlo vzrušiť. Nič však nezaberá.
Už sme v takom štádiu, že keď prejde po byte nahá alebo v tangách, zakryjem si oči. Ona sa spýta, prečo to robím, a ja jej poviem: „Lebo mám najkrajšiu ženu na svete a najradšej by som sa s ňou vášnivo miloval, ale nemôžem.“
Na to mi väčšinou nepovie vôbec nič. Niekedy len sucho povie, že nemá chuť.

Ako mám postupovať ďalej ak je premna u mladých ľudí (28,27r) sex dôležitá súčasť manželstva ale žena nemá chuť. A nie nemá milenca. Podvádzať nechcem. Milenku nechcem. Manželstvo celkom dobre. Malé klasické hádky ale ten sex mi už prerastá cez hlavu a neviem čo mám robiť.

Vďaka 😊

Strana
z3
mirokub
Odpoveď bola odstránená
procrastique
10. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub Aha, takže vlastne tí čo jej vypisujú sú zúfalci a zároveň tomuto zúfalcovi radíš robiť to isté... nech vypisuje nejakým pičinkám, ktoré si honkajú ego, že ich chce nejaký skrachovanec. to je Perpetuum mobile! 😀

anos18
10. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub a toto ma aký zmysel vo vzťahu? Tomuto teda nerozumiem

aurora33
10. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub to je také smutné

weleda123
10. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub lenže to, že táto zúfalčina funguje u vás, tak to neznamená, že to funguje všade. Ja si nepotrebujem honiť ego na iných mužoch, rovnako by môjho manžela určite nevzrusilo to, že by po mne slintali iní chlapi a neznamená to, že by medzi nami nebola dôvera.
Tiež sme mali zlé obdobie vo vzťahu, kedy práve sex bol o ničom a z mojej strany len povinnosť. A práve to, že sme si sadli a otvorene si o tom pohovorili to vyriešilo. On my vysvetlil ako veci vníma on a ja jemu ako ich vnímam ja. Takže áno, rozhovor, poprípade poradňa/sexuológ/gynekológ vôbec nemusia byť od veci, pretože žena autora môže mať kľudne problémy s hormónmi, ktoré jej spôsobujú nechuť do sexu a v tomto prípade pomôže gynekológ. Poprípade tam môže byť iný psychický blok. Nie je všetko čiernobiele.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
weleda123
10. aug 2025
@procrastique

@mirokub Aha, takže vlastne tí čo jej vypisujú sú zúfalci a zároveň tomuto zúfalcovi radíš robiť to isté... nech vypisuje nejakým pičinkám, ktoré si honkajú ego, že ich chce nejaký skrachovanec. to je Perpetuum mobile! 😀

@procrastique manželka autora môže byť kľudne introvert a teda v tom prípade by jej takýto spôsob vzťahu absolútne nevyhovoval. Vlastne... Nikomu normálnemu toto podľa mňa nemôže vyhovovať. Ale dvaja exoti sa zjavne našli.

procrastique
10. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub Však to ty si prišiel s tým skvostným nápadom, že má vypisovať nejakým hlupaniam aj keď má doma ženu a nech dúfa, že aspoň táto posledná možnosť zafunguje :D To nie je zúfalosť? A vieš kto je zúfalý človek? 😀
,, Zúfalý človek je ten, kto sa nachádza v stave keď — môže konať impulzívne, robiť riskantné rozhodnutia alebo hľadať akékoľvek, aj nezvyčajné a neprimerané spôsoby, ako uniknúť z problému či utrpenia. " 😀

To je úplná definícia tvojich rád pre tohto nešťastníka, ktorému pomôže akurát tak svätená voda a už sa konečne pozbierať a vydrbať sa na to.
Ona s ním tak či tak nič mať nebude. A on očividne ešte aj decká zvažuje, ktoré ona očividne nezvažuje ani náhodou. Tak či tak to skončí, len tento neschopák si to neuvedomuje a nevie sa k tomu vôbec postaviť ako muž. Čož už máme aj ukážku, že prečo o neho nie je záujem. Neviem ktorá žena by chcela takéhoto zúfalca v posteli, čo sa príde radiť na mamičkovské fórum a už je tak zúfalý, že mu prídu rady od teba ako dobrý nápad.

Dobrú noc, mňa čaká šukajda narozdiel od vás. Idem sa ohlásiť, čaute.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
mirokub
Odpoveď bola odstránená
huxy
10. aug 2025
@weleda123

@procrastique manželka autora môže byť kľudne introvert a teda v tom prípade by jej takýto spôsob vzťahu absolútne nevyhovoval. Vlastne... Nikomu normálnemu toto podľa mňa nemôže vyhovovať. Ale dvaja exoti sa zjavne našli.

@weleda123 nikto normálny si nebude robiť srandu z druhých, a to nabádanie ženy na dráždenie mužov atď...to normálny človek robiť nebude a ešte si myslí, akí sú cool 🤦‍♀️
Ale ako píšeš, dvaja exoti sa našli.

anonym_876911
10. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub Len tak pre zaujímavosť, priznáš sa nám koľko máš za sebou vzťahov a ako dlho trvá aktuálny? Lebo tu sa nebavíme o nejakom randení a rozchádzaní, že izy pizy, budeš mať v zálohe ďalšiu. Ide o manželov, o ľudí, ktorí v sebe navzájom majú vidieť istotu. Navyše majú zjavne o dosť väčší problém ako sex a to rozdielny pohľad na budúcnosť čo sa týka detí.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
weleda123
11. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub práve preto som mu napísala, nech to riešia so sexuológom alebo na poradni. Keď sa nevedia porozprávať, potrebujú aby im s tým niekto pomohol. Niekto, keď aj má zdravotné problémy, tak si to radšej necháva pre seba, aby nezaťažoval okolie. Môže to byť kľudne aj prípad autorovej ženy.

karolinakr
11. aug 2025
@patrikjames

@ankare často sa s ňou snažím rozprávať o sexuálnom živote. Stále je rovnaka odpoveď. Nemá chuť. Nič viac nič menej. Niekedy že aj má chuť ale je unavená alebo ju boli hlava. Samozrejme že by bolo dobré vypočuť si ženu samozrejme že to skúšam ale odpoveď je stále tá istá.

@patrikjames toto som aj radila ženam, kludne jej povedz, že pre teba je ten nedostatok sexu tak frustrujúci, že už rozmýšľaš aj nad rozchodom..pretože ona si teraz žije, že všetko je v poriadku, dobiedzaš, odmietne ťa, nič sa nedeje...možno chce takto žit do 60ky
je spokojna, každému vyklada, akeho užasneho muža ma, a ty jej za 2 roky bez varovania dáš rozvodove papiere na stol, pre nu to bude taky šok, že možno napiše sem diskusiu, ako ju manžel bezdovodne opustil, celý svet sa jej zrútil, ona o ničom nevedela

môžu sa stať dve veci, ale niečo zmeni na sebe a začne sa viac snažiť, alebo povie pravu príčinu, prečo nechce sex, alebo to urychli váš rozchod, lebo ona si uvedomí,že naozaj nechce mať ten sex a ty ešte budeš 40r dobiedzať, radšej ti da tu slobodu
ešte nechceš milenku, to je plus, že si čestný, tak jej týmto dáš možnosť dva roky na sebe pracovať, aby sa váš vzťah zlepšil

karolinakr
11. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub vy určite robíte aj trojku, lebo som nepočula, žeby nejakemu chlapovi dvihalo ego, ako jeho žena dráždi iných mužov

karolinakr
11. aug 2025

a čo ked bude autor zúfalo vypisovať iným ženám, žobrať o sex, a žiadna ho nebude chcieť, ešte sa mu manželka vysmeje

karolinakr
11. aug 2025
@procrastique

@mirokub Však to ty si prišiel s tým skvostným nápadom, že má vypisovať nejakým hlupaniam aj keď má doma ženu a nech dúfa, že aspoň táto posledná možnosť zafunguje :D To nie je zúfalosť? A vieš kto je zúfalý človek? 😀
,, Zúfalý človek je ten, kto sa nachádza v stave keď — môže konať impulzívne, robiť riskantné rozhodnutia alebo hľadať akékoľvek, aj nezvyčajné a neprimerané spôsoby, ako uniknúť z problému či utrpenia. " 😀

To je úplná definícia tvojich rád pre tohto nešťastníka, ktorému pomôže akurát tak svätená voda a už sa konečne pozbierať a vydrbať sa na to.
Ona s ním tak či tak nič mať nebude. A on očividne ešte aj decká zvažuje, ktoré ona očividne nezvažuje ani náhodou. Tak či tak to skončí, len tento neschopák si to neuvedomuje a nevie sa k tomu vôbec postaviť ako muž. Čož už máme aj ukážku, že prečo o neho nie je záujem. Neviem ktorá žena by chcela takéhoto zúfalca v posteli, čo sa príde radiť na mamičkovské fórum a už je tak zúfalý, že mu prídu rady od teba ako dobrý nápad.

Dobrú noc, mňa čaká šukajda narozdiel od vás. Idem sa ohlásiť, čaute.

weleda123
11. aug 2025
@karolinakr

@patrikjames toto som aj radila ženam, kludne jej povedz, že pre teba je ten nedostatok sexu tak frustrujúci, že už rozmýšľaš aj nad rozchodom..pretože ona si teraz žije, že všetko je v poriadku, dobiedzaš, odmietne ťa, nič sa nedeje...možno chce takto žit do 60ky
je spokojna, každému vyklada, akeho užasneho muža ma, a ty jej za 2 roky bez varovania dáš rozvodove papiere na stol, pre nu to bude taky šok, že možno napiše sem diskusiu, ako ju manžel bezdovodne opustil, celý svet sa jej zrútil, ona o ničom nevedela

môžu sa stať dve veci, ale niečo zmeni na sebe a začne sa viac snažiť, alebo povie pravu príčinu, prečo nechce sex, alebo to urychli váš rozchod, lebo ona si uvedomí,že naozaj nechce mať ten sex a ty ešte budeš 40r dobiedzať, radšej ti da tu slobodu
ešte nechceš milenku, to je plus, že si čestný, tak jej týmto dáš možnosť dva roky na sebe pracovať, aby sa váš vzťah zlepšil

@karolinakr presne. Podľa mňa by si ju mal posadiť, na rovinu jej povedať svoju stranu a trvať na tom nech s ním o probléme komunikuje. Ak komunikovať nedokáže a nechce s problémom niečo robiť, tak jej treba dať jasne najavo, že takto to ďalej nejde. Detinskými hrami na vypisovanie iným ženám autor fakt nič nedosiahne. Akurát ho žena začne upodozrievať z nevery ... a ešte dupľom, keď doma sex nemajú.

beronsche
11. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub taká znôška nezmyslov..
Mnohé tu radíme komunikovať. Ja ešte dodávam, že EFEKTIVNE komunikovat. Podľa autorovych slov u nich k ničomu takému nedošlo. Rozhovor "prečo so mnou nechceš spávať?" "Nemám chuť" a koniec rozhovoru nie je efektívna komunikácia.
2 tu napísali, že nechcú sex - jedna sa podvoli mužovi, druhej by nevadila doživotná abstinencia..Aka významná je táto vzorka? Ťažko povedať, ale tipujem, že významná nie..
A že by sa tu niekto prelakol z predstavy, že má muz kamosky je tvoje uplne nepochopenie toho, čo píšeme...
Ty predsa radis provokácu manželky komunikáciou s novonajdenou kamoškou. A na to tu reagujeme, že je to nezmysel. Nikto tu neodpadava z predstavy, že by muž kamarátky mal, normálnu ženu to nijako z rovnováhy nevyvedie (pokiaľ nie je kamoška uprednostňovana pred vlastnou ženou).
Primitívne nie je komunikovať s kamarátkou, primitivne a úbohé je skúšať na partnera nejaké hry. Manipulácie.
Hodne nezrelého a nevyrovnaného človeka. Chápeš?

Sex ako zbraň a prostriedok vydierania, ženy, ktoré nerozumejú vlastným emociam... Prepáč, ale ty si dobrý mizogyn, toto je čistý bullshit.

beronsche
11. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub no, pozerám, že máte pomerne nestandardny vzťah.
Proti gustu žiaden dišputát.

Akurát poznamenam, že úplná dôvera vo vzťahu sa dá dosiahnuť aj bez toho, čo robíš ty.
A že nie každého rajcuje, ak nad ich partnerom/partnerkou okato slintaju iní ľudia.

zltalienka
11. aug 2025
@beronsche

@mirokub taká znôška nezmyslov..
Mnohé tu radíme komunikovať. Ja ešte dodávam, že EFEKTIVNE komunikovat. Podľa autorovych slov u nich k ničomu takému nedošlo. Rozhovor "prečo so mnou nechceš spávať?" "Nemám chuť" a koniec rozhovoru nie je efektívna komunikácia.
2 tu napísali, že nechcú sex - jedna sa podvoli mužovi, druhej by nevadila doživotná abstinencia..Aka významná je táto vzorka? Ťažko povedať, ale tipujem, že významná nie..
A že by sa tu niekto prelakol z predstavy, že má muz kamosky je tvoje uplne nepochopenie toho, čo píšeme...
Ty predsa radis provokácu manželky komunikáciou s novonajdenou kamoškou. A na to tu reagujeme, že je to nezmysel. Nikto tu neodpadava z predstavy, že by muž kamarátky mal, normálnu ženu to nijako z rovnováhy nevyvedie (pokiaľ nie je kamoška uprednostňovana pred vlastnou ženou).
Primitívne nie je komunikovať s kamarátkou, primitivne a úbohé je skúšať na partnera nejaké hry. Manipulácie.
Hodne nezrelého a nevyrovnaného človeka. Chápeš?

Sex ako zbraň a prostriedok vydierania, ženy, ktoré nerozumejú vlastným emociam... Prepáč, ale ty si dobrý mizogyn, toto je čistý bullshit.

@beronsche ved presne toto: "Mnohé tu radíme komunikovať. Ja ešte dodávam, že EFEKTIVNE komunikovat. Podľa autorovych slov u nich k ničomu takému nedošlo. Rozhovor "prečo so mnou nechceš spávať?" "Nemám chuť" a koniec rozhovoru nie je efektívna komunikácia."
Ja si osobne neviem predstavit neriesit takyto problem ako ma autor 1 - 2 ROKY, maximalne 1 -2 tyzdne v ich veku (do 30 rokov) a potom by musela polovicka s pravdou von, co je vo veci.
@patrikjames za mna nie je manzelstvo "celkom dobre" ako uvadzas, ked sa neviete o podstatnych veciach normalne porozpravat. Vas "detsky" vztah potrebuje vyrast minimalne na komunikacnej urovni. Ak to neviete sami, mozno vam pomoze manzelska poradna. Mozno vam ukazu ako komunikovat, aby ste aj dostali odpoved a vyriesili danu situaciu. Kto vie, co este mate medzi sebou nevyriesene.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
anonym_132a74
11. aug 2025

@patrikjames tu si myslím, že akékoľvek diskusie sú zbytočné, neber to v zlom, ale vieme len tvoju stránku. Tu treba komunikovať a pokiaľ nie ste schopný komunikovať - na rovinu ísť od seba. Lebo k manželstvu patrí aj sex a pokiaľ nie je dobrý, bohužiaľ budeš nespokojný stále a na čo je toto dobré.
Ak nemá zdravotné problémy, potom len sadnúť a na rovinu sa spýtať, kde je problém.

beronsche
11. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub o ničom ťa nepresviedcam, čítaj prosím pozorne 🙂

Manipulácia prítomná v každom rozhovore, zabávať sa na úkor iných ľudí... Hmmm pre mňa toto "no go", nezrelé správanie..
Ale ľudia sme rôzny.
Neštandardným vzťahom som narážala na vaše "cez ciarove" flirty s inými mužmi (keď tvoja žena flirtuje na tvoj podnet) a ty to veľmi dobre vieš.
Pre všetko ďalej spomínané toto nie je podmienkou, ide to aj bez pasívnej účasti ďalších ľudí.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
anonym_669edf
22. aug 2025

@patrikjames venuješ sa jej aj mimo postele? Alebo máš len takéto poznámky keď prejde nahá okolo... ?Intímnosti nezačínajú len v posteli, ale ďaleko pred sexom 🙂 pozornosť, milé slovo, pomoc doma, bozk len tak, objatie... V posteli bola s tebou spokojná? Vyhovoval si jej? A ak je na všetko odpoveď "áno", ste manželia na to, aby ste spolu aj komunikovali a povedali si narovinu prečo to tak je, prečo nemá chuť. Opýtaj sa jej. Možno má nejaké starosti, čo ju trápia, alebo má milenca ;) verím, že nie.

Strana
z3