Ako riešiť sex bez ochrany?
Ako riešite sex keď už detičky mate a už nechcete , týka sa to najmä tých mamičiek ktoré neuznávajú akúkoľvek ochranu z kresťanského hľadiska
@miska098 teta má sondu nejakú, ktorá jej povie či má ovuláciu alebo nie. Takto už 12 rokov nemajú dieťa a vždy majú sex len vtedy, keď nemá ovuláciu.
@miska098 Boze moj autorka, ste dospelí a svojpravni, mate aj OP, tak ake krestanske hladisko, ked uz deti nechcete?🤦♀️ Radsej rozum do hrsti ako krestanske nezmyselne obmedzovanie...
@motylik2559 za tento komentár vyzeráš ty byť nesvojprávna a detinská. Každý nech sa správa a verí v to, čo chce
@motylik2559 za tento komentár vyzeráš ty byť nesvojprávna a detinská. Každý nech sa správa a verí v to, čo chce
@anonym_714703 Pises o sebe? Ja mozem mat nazor aj taky, aky sa tebe pacit zrovna nemusi...Takze detinska si jedine ty co dupes nozickou, aby clovek mal nazor aky sa paci tebe. Zmier sa s tym, ze ludia mozu mat rozne nazory a nemusia suhlasit len s tvojim, dietatko, hlavne sa nehod o zem. Prepac, kebyze sa spravas ako svojpravna a dospela, takyto odveci koment mi nedas, lebo by si akceptovala, ze kazdy ma iny nazor...🤷♀️ Pekny den🙂
@miska098 nuz ostavaju to 2 moznosti ak vies na 2000% ze uz dalsie deti nechces tak nesexovat alebo ak sa zadari tak neroesit a prijat situaciu ako je...
Pre pana vy kde zijete zeny?? Zasekli ste sa niekde v praveku vy alebo ten vymeteny farar ktory v toto nakazal?? Lebo normalny clovek s priemernym zmyslom pre zdravy rozum toto nedokaze ani pocuvat...
ja nie som krestanka, pocitam plodne a neplodne dni, ale to musis poznat svoje telo, nie je to 100 percentna metoda pre tie, ktore nevedia kedy ovuluju
@anonym_714703 Pises o sebe? Ja mozem mat nazor aj taky, aky sa tebe pacit zrovna nemusi...Takze detinska si jedine ty co dupes nozickou, aby clovek mal nazor aky sa paci tebe. Zmier sa s tym, ze ludia mozu mat rozne nazory a nemusia suhlasit len s tvojim, dietatko, hlavne sa nehod o zem. Prepac, kebyze sa spravas ako svojpravna a dospela, takyto odveci koment mi nedas, lebo by si akceptovala, ze kazdy ma iny nazor...🤷♀️ Pekny den🙂
@motylik2559 Môžeš, ale píš si na ateistické témy. Tu si si prišla len kopnúť. Autorka chcela, aby sa jej vyjadrovali veriace ženy. Takže čítaj s porozumením a choď si písať svoje názory, kde je o ne záujem 🙂 a nedupaj nožičkou :D
ja nie som krestanka, pocitam plodne a neplodne dni, ale to musis poznat svoje telo, nie je to 100 percentna metoda pre tie, ktore nevedia kedy ovuluju
@anonym_979630 Ono je to ok metoda, ak mas napriklad jedno dieta, chces druhe a ste obaja dohodnuti povedzme "do 3 rokov dalsie", potom ti je jedno, ci metoda zlyha. Radit ju ale ludom, ktori maju 3 - 4 a piate ozaj nechcu, je risk.
@anonym_979630 Ono je to ok metoda, ak mas napriklad jedno dieta, chces druhe a ste obaja dohodnuti povedzme "do 3 rokov dalsie", potom ti je jedno, ci metoda zlyha. Radit ju ale ludom, ktori maju 3 - 4 a piate ozaj nechcu, je risk.
@patrike no ono aj kondómy môžu zlyhať :D a hlavne ak s nimi nevedia manipulovať. Istotu asi nemáš nikdy
@motylik2559 Môžeš, ale píš si na ateistické témy. Tu si si prišla len kopnúť. Autorka chcela, aby sa jej vyjadrovali veriace ženy. Takže čítaj s porozumením a choď si písať svoje názory, kde je o ne záujem 🙂 a nedupaj nožičkou :D
@anonym_962dff Preco ? Ako ateista mam perfektne nastudovane, co katolicka cirkev hlasa, precitane prislusne casti katechizmu, poznam principy prirodzenych metod. Ved som jej aj napisal, ze samotne odmietanie dalsich deti je proti slubu, ktory dala pri sobasi. Bud si upravi to, comu veri,aby z toho vypadlo, co sa jej nehodi alebo bude riskovat pri nespolahlivych "prirodzenych" metodach. Nemoze tvrdit, ze je krestanka - katolicka a sucasne pouzivat ine, nez prirodzene metody. Sama sa tak dostane do stavu tazkeho hriechu.
@anonym_962dff Preco ? Ako ateista mam perfektne nastudovane, co katolicka cirkev hlasa, precitane prislusne casti katechizmu, poznam principy prirodzenych metod. Ved som jej aj napisal, ze samotne odmietanie dalsich deti je proti slubu, ktory dala pri sobasi. Bud si upravi to, comu veri,aby z toho vypadlo, co sa jej nehodi alebo bude riskovat pri nespolahlivych "prirodzenych" metodach. Nemoze tvrdit, ze je krestanka - katolicka a sucasne pouzivat ine, nez prirodzene metody. Sama sa tak dostane do stavu tazkeho hriechu.
@patrike nepísal som to tebe, ale Motýlik, ktorá sa tu len opúšťa na veciach, o ktorých nič nevie.
A presne takýmto plánovaným rodičovstvom a prerušovanou súložou u mojich katolíckych rodičov som vznikla ja.
@motylik2559 áno, komentár vyspelej žena - hoď sa o zem a poplač si 😀
Ak si taka presvedcena/zaryta krestanka tam nesexuj. Vsetky sposoby zabranenia pocatia/otehotnenia su proti tvojej viere/presvedceniu. Ci si to upravujes tak, ako to tebe pasuje?
@anonym_f965e2 ale styk v neplodné dni nie je otvorený životu, veď to je vedome počítané aby to bolo vtedy, kedy je počatie nemožné.
@anonym_834a0e ale to je v poriadku. Ty môžeš nechceť dieťa.
Máš mať styk bez zásahov.
@anonym_834a0e ale to je v poriadku. Ty môžeš nechceť dieťa.
Máš mať styk bez zásahov.
@anonym_f965e2 jaj pocitanie sa nepovazuje za zasah? Je to NAPLANOVANE tak, aby z toho nebolo dieta (aj ked spolahlivost je mizerna), to nie je zabranovanie otehotneniu?
@anonym_cc5f30 Jooj a keby si vedel, čo spravil henten ateista z Hornej dolnej ... strašné čosi .... ach jaaaj, tieto kecy. Prečo nepoukážeš na väčšinu farárov, ktorí žijú usporiadane. Prečo nepoukážeš na tých, ktorí sú v rómskych osadách a snažia sa spraviť niečo pre ľudí, ktorých už odpísali aj politici, prečo nepoukážeš na tých, ktorí pomáhajú bezdomovcom. Potom už zrazu nevyzeráš tak bez viny či?
@anonym_962dff čo majú spoločné farári pomáhajúci bezďákom a rómom v osadách so sexuálnym životom a ich praktikám voči neželanému počatiu.
@patrike no tak to si na veľkom omyle, nemáš naštudované nič, iba nejaké polodezinformácie tu šíriš. A to že sa rozhodneš koľko detí a kedy, to nie je hriech. Hriech je odmietnuť mať deti úplne. Alebo odmietnuť viac detí, ak na to máš dobré podmienky, ale by si z pohodlnosti nechcel
@anonym_cc5f30 plno fararov ma deti,prznia chlapcov. Deti ma aj Sokol.
@anonym_bc63b8 môj kamarát sa vzdal kňazstva a oženil sa, sú spolu 25 rokov, majú niekoľko detí
@motylik2559 áno, komentár vyspelej žena - hoď sa o zem a poplač si 😀
@anonym_714703 Ach boze, ty si ozaj decko, gramaticky total odveci ako si to napisala, takze nema vyznam sa k takej ako ty viac vyjadrovat🤷♀️ Pekny den👋
@anonym_f965e2 jaj pocitanie sa nepovazuje za zasah? Je to NAPLANOVANE tak, aby z toho nebolo dieta (aj ked spolahlivost je mizerna), to nie je zabranovanie otehotneniu?
@anonym_583ca9 zasahujes tym do prebiehajuceho manzelskeho spojenia? Do prave prebiehajuceho styku? Akože prepáč, ak v tom nevidíš rozdiel tak ja už ti fakt neviem pomôcť
@patrike no tak to si na veľkom omyle, nemáš naštudované nič, iba nejaké polodezinformácie tu šíriš. A to že sa rozhodneš koľko detí a kedy, to nie je hriech. Hriech je odmietnuť mať deti úplne. Alebo odmietnuť viac detí, ak na to máš dobré podmienky, ale by si z pohodlnosti nechcel
@anonym_f965e2 Hriech je podniknut aktivne opatrenia ine, nez prirodzene metody. V tom sa nemylim.
@anonym_fd8f9c prerušovaná je spoľahlivá asi ako hod mincou, poznám tri ženy čo majú vďaka tomuto deti.
@anonym_834a0e áno veď píšem o tom že záleží ako sa muž vie ovládať.
@anonym_583ca9 trochu sebareflexie by nezaškodilo
Ako jej akože radíte vy, keďže odmieta antikoncepciu? Prišli ste iba rýpať
@anonym_f965e2 jednoducho - bud si vyberie kazanie cirkvi a bude sa spoliehat na pochybne metody plodnych dni a prerusovanej suloze alebo sa k tomu postavi ako clovek so slobodnou volou a nastuduje si, ktore antikoncepcne prostriedky su spolahlive a pouzije tie, aj ked s nimi cirkev nesuhlasi (kondom, pesar, pharmatex, sterilizacia, vazektomia ...). Nic medzi neexistuje, to sa jej snazime vysvetlit.
@anonym_962dff Sorry, ale ja napisem nazor kde chcem a aky chcem. Napisala som ho slusne, bez nadavok a nie ako kopnutie! To,ze ty si taka citlivka a beres to ako kopnutie je cisto tvoj problem...🤷♀️🙂 Nebud taka uzkostliva a chap veci ako su napisane a nie ako kopnutie. To,ze je to otazka z krestanskeho hladiska neznamena,ze sa k tomu nemozem vyjadrit. Poznam krestanov co sa chrania, kedze nechcu dalsie deti lebo sami pochopili,ze im v tomto viera nema co kazat...Takze akceptuj moj nazor taky aky je a navyse pisala som to autorke a nie tebe, ale nevadi😉🙂
@anonym_962dff Sorry, ale ja napisem nazor kde chcem a aky chcem. Napisala som ho slusne, bez nadavok a nie ako kopnutie! To,ze ty si taka citlivka a beres to ako kopnutie je cisto tvoj problem...🤷♀️🙂 Nebud taka uzkostliva a chap veci ako su napisane a nie ako kopnutie. To,ze je to otazka z krestanskeho hladiska neznamena,ze sa k tomu nemozem vyjadrit. Poznam krestanov co sa chrania, kedze nechcu dalsie deti lebo sami pochopili,ze im v tomto viera nema co kazat...Takze akceptuj moj nazor taky aky je a navyse pisala som to autorke a nie tebe, ale nevadi😉🙂
@motylik2559 napísala si to povýšenecky keď už. A áno, akceptujte všetci môj názor, lebo si dupnem nožičkou! 😉 Najprv sa nauč akceptovať názory iných.
@motylik2559 napísala si to povýšenecky keď už. A áno, akceptujte všetci môj názor, lebo si dupnem nožičkou! 😉 Najprv sa nauč akceptovať názory iných.
@anonym_962dff Mne je ukradnute aky ma kto nazor😄 ja som napisala ten svoj a vobec nie povysenecky. Asi nevies ako take povysenecke vety vyzeraju, ale takto isto nie, tak si to nastuduj...Keby som to chcela napisat povysenecky, vyzeralo by to totalne inak....Takze pls skor ako zacnes niekomu odpisovat a sudit ho za komentar aky napisal, tak radsej najskor v sebe odburaj vsetky negativa ako to podla teba kto myslel, kedze to nemozes absolutne tusit🤷♀️🙂
@anonym_834a0e áno veď píšem o tom že záleží ako sa muž vie ovládať.
@anonym_fd8f9c Nie. Ak mas muza, ktoremu anatomicky par spermii ujde do vyluckov prostaty, ktore sa objavia na konci penisu ako lubrikacia, tak sa moze ovladat ako chce a riziko tu bude.

@miska098 Boze moj autorka, ste dospelí a svojpravni, mate aj OP, tak ake krestanske hladisko, ked uz deti nechcete?🤦♀️ Radsej rozum do hrsti ako krestanske nezmyselne obmedzovanie...