Ako riešiť sex bez ochrany?
Ako riešite sex keď už detičky mate a už nechcete , týka sa to najmä tých mamičiek ktoré neuznávajú akúkoľvek ochranu z kresťanského hľadiska
Billingsova metóda. Na začiatku to príde trochu zložité, ale dá sa v pohode spraviť kurz: https://billingsovametoda.sk/kurzy-a-akcie/. My sme sa ho zúčastnili a v pohode. V podstate 100% istotu máš pár dni po ovulácii do menštruácie, tam je nemožné otehotnieť. Počas menštruácie je možnosť otehotnieť, ak budeš mat krátky cyklus, takže tam sa vôbec neodporúča a pred ovuláciou sa musis sledovať, či neprichádza ovulácia.
Inak všetky cirkvi mali zakázanú antiku do nejakého 20 storočia, len RKC nepodľahla novým trendom. A ano, je veľa rimokatolikov, čo používa ochranu a chodí na prijímanie, hoci podľa RKC je to ťažký hriech. Stretol som sa však s viacerými kňazmi, ktorí to tak neberú a vedia ti to povoliť, hlavne ak máš po sekcii atd.
Nechápem načo sa tu ozývajú ateisti, keď sa nikto nepýtal na ich názor 🙂
@anonym_962dff A toto je napríklad dôvod, prečo som úplne prestala s cirkvou - pokrytectvo všade. Antikoncepcia je hriech, riadime sa božou vôľou, Boh vie, čo je pre nás najlepšie, ale keby zdravie ženy bolo ďalším tehotenstvom ohrozené, kňaz ti dovolí antikoncepciu - a bez antikoncepcie by Boh dovolil, aby tá žena otehotnela a zomrela? Či antikoncepcia zabráni tomu, aby si Boh našiel spôsob a bolo splodené dieťa, ak je to jeho vôľa? Nedáva to zmysel. Muž žijúci v celibáte by mal rozhodovať, kedy a ako sa žena môže chrániť pred počatím. A druhá vec je, že symptotermálna metóda je založená na tom, že keď má žena prirodzene najväčšiu chuť na sex, presne vtedy nemôže.
@anonym_962dff A toto je napríklad dôvod, prečo som úplne prestala s cirkvou - pokrytectvo všade. Antikoncepcia je hriech, riadime sa božou vôľou, Boh vie, čo je pre nás najlepšie, ale keby zdravie ženy bolo ďalším tehotenstvom ohrozené, kňaz ti dovolí antikoncepciu - a bez antikoncepcie by Boh dovolil, aby tá žena otehotnela a zomrela? Či antikoncepcia zabráni tomu, aby si Boh našiel spôsob a bolo splodené dieťa, ak je to jeho vôľa? Nedáva to zmysel. Muž žijúci v celibáte by mal rozhodovať, kedy a ako sa žena môže chrániť pred počatím. A druhá vec je, že symptotermálna metóda je založená na tom, že keď má žena prirodzene najväčšiu chuť na sex, presne vtedy nemôže.
@zunaf tá posledná veta čo si napísala je super point! ❤👏
Jednoducho. Hádam vieš kedy más ovuláciu nie? Tak keď ju nemáš. Vtedy sexujte. A muž môže vyvrcholit mimo. To snáď hriech nie je. Keďže už kondom a antika ano. Toto je prirodzene. Boh nám dal rozum. Keďže finančné si to nemôžete dovoliť tak jediné to že manžel vyvrcholí mimo a viac nebudete Sexovat. Samozrejmosťou je dva dni pred ovuláciu a dva dni po nej sex byť nesmie. Čiže odporúčam sex hneď po menzesr. Vtedy si neplodna alebo ku blížiacej sa menštruácii jedenn týždeň pred ňou vtedy si tiežneplodna. Ostatné dni sú rizikové. Ale uprimnr to poviem tak. S manželom sexujeme mesto 8 rokov každý deň prakticky alebo každý druhý a vždy riešime iba metotu prerusovanej súlože a nikdy som nebola tehotná. Pretože dieťa zatiaľ nechceme. Ešte chceme pocestovať a kariéru trosku. A zatiaľ klop klop ide to.
@zunaf ja len ze muz v celibate o tom nerozhoduje. On o tom iba informuje ako to krestania maju...
@zunaf ja len ze muz v celibate o tom nerozhoduje. On o tom iba informuje ako to krestania maju...
@anonym_548972 samozrejme, že rozhoduje - cirkevné pravidlá prijali muži v celibáte 😉
Som veriaca v RKC. Používame kondom. Pre mňa neni rozdiel v tom natiahnuť niečo na penis s chorobne vyratavat plodne dni. Ja odmietam vyhrabávať hlien z krčka a merať každé ráno v rovnakom čase teplotu. Čo som ozaj. Pred 50 rokmi o nijakej PPR ani nechyrovali. 90% ľudí prerušovalo alebo mali kondom a nikto to neriešil. Až odrazu novy BOOM. A áno, aj ja som s tým mala zo začiatku problém, lebo som v mladom veku mala do hlavy tlačené tieto veci o sexe otvorenom životu. Nastatie som stretla normálneho kňaza, ktorý mal na to tiež iný názor. A mal pravdu. Človek ma slobodnú vôľu a rozum. Keď viem, že nebudem vedieť viac deti uživiť, alebo by mohli byt chore, alebo hocičo, tak nebudem pokúšať osud a potom plakať nad rozliatym mliekom.
Jednoducho. Hádam vieš kedy más ovuláciu nie? Tak keď ju nemáš. Vtedy sexujte. A muž môže vyvrcholit mimo. To snáď hriech nie je. Keďže už kondom a antika ano. Toto je prirodzene. Boh nám dal rozum. Keďže finančné si to nemôžete dovoliť tak jediné to že manžel vyvrcholí mimo a viac nebudete Sexovat. Samozrejmosťou je dva dni pred ovuláciu a dva dni po nej sex byť nesmie. Čiže odporúčam sex hneď po menzesr. Vtedy si neplodna alebo ku blížiacej sa menštruácii jedenn týždeň pred ňou vtedy si tiežneplodna. Ostatné dni sú rizikové. Ale uprimnr to poviem tak. S manželom sexujeme mesto 8 rokov každý deň prakticky alebo každý druhý a vždy riešime iba metotu prerusovanej súlože a nikdy som nebola tehotná. Pretože dieťa zatiaľ nechceme. Ešte chceme pocestovať a kariéru trosku. A zatiaľ klop klop ide to.
@anonym_fe1bcd Ejakulacia mimo vaginy = hriech. Viac info doda byvaly poslanec Vasecka.
@anonym_fe1bcd Este mozete byt jeden / obaja neplodni ...
Som veriaca v RKC. Používame kondom. Pre mňa neni rozdiel v tom natiahnuť niečo na penis s chorobne vyratavat plodne dni. Ja odmietam vyhrabávať hlien z krčka a merať každé ráno v rovnakom čase teplotu. Čo som ozaj. Pred 50 rokmi o nijakej PPR ani nechyrovali. 90% ľudí prerušovalo alebo mali kondom a nikto to neriešil. Až odrazu novy BOOM. A áno, aj ja som s tým mala zo začiatku problém, lebo som v mladom veku mala do hlavy tlačené tieto veci o sexe otvorenom životu. Nastatie som stretla normálneho kňaza, ktorý mal na to tiež iný názor. A mal pravdu. Človek ma slobodnú vôľu a rozum. Keď viem, že nebudem vedieť viac deti uživiť, alebo by mohli byt chore, alebo hocičo, tak nebudem pokúšať osud a potom plakať nad rozliatym mliekom.
@anonym_f2f2b5 Ved to vysvetlujem PR85 uz dlho, bigotov ako on je minimum, ostatni veriaci si z katolicizmu vybrali, co sa im hodi, zvysok ignoruju.
@anonym_fe1bcd Ejakulacia mimo vaginy = hriech. Viac info doda byvaly poslanec Vasecka.
@patrike kde sa o tomto hriechu píše v katolíckej biblii?
@patrike kde sa o tomto hriechu píše v katolíckej biblii?
@anonym_294f97 V podstate nikde (ciastocne ide o starozakonny pribeh s Onanom), rovnako ako o mnozstve veci, na ktorych sa oni uzniesli. Zase su tam veci ako "nikomu nehovorte otec" a oni tak nazyvaju knazov. Cize podla Biblie ist nemozes, oni vsetko pokrivia, ako potrebuju a ako chcu.
@anonym_f2f2b5 Konecne normalny komentar🙏🙂 Uplne suhlasim
Veď keby to Pan nechcel,neexistovala by ani antika,či?
Veď keby to Pan nechcel,neexistovala by ani antika,či?
@anonym_1b7d2f To je inak, v ich Matrixe je slobodna vola. Sice ide o stav nerozlisitelny od toho, ako boh nie alebo proste do veci nezasahuje, ale to je oficialny nazor.
@zunaf Ak žene hrozí ohrozenie na živote, tak môže podstúpiť sterilizáciu alebo aj hyterektomiu (zákrok, pri ktorom žena príde okrem iného osvoju plodnosť). Čo je na tom pokrytecké? Ak by som mal rakovinu prostaty, tak určite absolvujem prostatektomiu, hoci mi môže ohroziť erekciu, ejakuláciu aj plodnosť. Ale môj život je dôležitejší. Ale určite by som si nedal len tak z rozmaru odstrániť zdravú prostatu.
@miska098 precitaj si tu take zamyslenie od knaza, casto sa prezentuju tie PPR metody ako moralne super a prijatelne, ale v zasade, on tam pise, ze su dolezite ZAMERY. A ak mas zamer zabranit pocatiu, tak vlastne myslis antikoncepcne a nie si otvorena zivotu, co je vlastne uz potom jedno, ci pouzijes kondom alebo sa sexu vyhnes v plodnych dnoch. Lenze, hoci aj plodne dni sledujes (NIE POCITAT!, ziadne aplikacie), moze sa Ti stat, ze sa ti cyklus totalne rozhadze. Prve dve deti mame, lebo 2 sme chceli, tretie - nechali sme tomu volny pribeh a viac sme chceli ako nechceli. Stvrte je vysledok mojho pocovidoveho stavu, ziadne znaky plodnosti a bum, otehotnela som a piate - tak to tesne pi MS, hoci bezne ovulaciu podla sledovania mavam okolo 17.-23.dna cyklu, no prisla asi 10-ty den cyklu. Ehm...Takze takto. Nie ze by som ich nechcela, velmi sa z nich tesime, ale metoda to nie je tak spolahliva, ako sa prezentuje, hlavne, ked ste velmi plodny par ako my.
@anonym_f965e2 jaj pocitanie sa nepovazuje za zasah? Je to NAPLANOVANE tak, aby z toho nebolo dieta (aj ked spolahlivost je mizerna), to nie je zabranovanie otehotneniu?
@anonym_583ca9 samozrejme, ze je, zamer a umysel je podstatny, a to hovorim ako katolicka, co caka piate dieta.
@anonym_a65d8e ale nechapes ze nie je hriech to, ze nechces dalsie dieta? Ale hriech je to, ze zneplodnujes styk. Styk ma byt otvoreny zivotu.
@anonym_f965e2 no a to je dalsia ukazka farizejstva. Ked sa lubime budeme sa milovat vtedy ked je tuzba, milujem sa oboznamena s tym, ze mozem pocat. Akonahle pred tym idem pozriet do kalendara a ked su plodne dni tak sa nic nekona uz je to umyselne konanie za ucelom nesplodit. Ucelove a vedome konanie aby sa nepocalo. Tak ako je vedome a ucelove konanie navliect prezervativ alebo zhltnut tabletku, pretoze to robim aby som zabranil-a pocatiu.
Metoda plodnych dni je antikoncepcia ako kazda ina, od ostatnych sa lisi len vysokym percentom neuspesnosti. Ucel maju vsetky rovnaky. Nepocat.
@zunaf Ak žene hrozí ohrozenie na živote, tak môže podstúpiť sterilizáciu alebo aj hyterektomiu (zákrok, pri ktorom žena príde okrem iného osvoju plodnosť). Čo je na tom pokrytecké? Ak by som mal rakovinu prostaty, tak určite absolvujem prostatektomiu, hoci mi môže ohroziť erekciu, ejakuláciu aj plodnosť. Ale môj život je dôležitejší. Ale určite by som si nedal len tak z rozmaru odstrániť zdravú prostatu.
@pr85 Ale to nie je to isté. Hysterektómia pri rakovine je liečebný postup. Ale keď žene hrozí, že pri ďalšom hypotetickom tehotenstve by bola ohrozená na živote, to už neveríme, že láskavý Boh nedovolí, aby otehotnela a rodina prišla o matku? Má ísť radšej pod nôž? To je pokrytectvo. Boh ťa miluje, vie, čo je pre teba dobré, ale radšej si daj vybrať zdravú maternicu, lebo keby ti Boh doprial ďalšie tehotenstvo, rupne ti a zomrieš aj ty aj nenarodené dieťa. Tebe to dáva zmysel?
@anonym_548972 Reagovala som na to, že keby ďalšie tehotenstvo ohrozilo zdravie ženy, kňaz môže povoliť používanie antikoncepcie. Takže žena sa slobodne nemôže rozhodnúť, lebo by mala hriech, ale keď jej to odobrí chlap žijúci v celibáte, tak už je to ok akože, už nepôjde do pekla.
Určite choď do antikoncepcie.... mám 4 deti bilingsovou metódou a potom som už išla do antikoncepcie...kamoška 6 detí tiež metódou plodných a neplodnych dní...v 10.božich prikázaniach je nezabiješ, nie je tam nezabrániš počatiu....asi aj cirkev by sa už mala spamätať a prispôsobiť dobe....
Zneužívanie kňazmi, biskupmi, kardinalmi na každom kroku a tu budú hovoriť o tom čo môžeme a
nemôžeme, spovedala som sa vždy, že užívam antikoncepciu a nikdy mi ju nezáležalo alebo nedal.rozhrešenie....
@anonym_548972 samozrejme, že rozhoduje - cirkevné pravidlá prijali muži v celibáte 😉
@anonym_396257 v takom pripade rozhoduje o svojom celibate.
@anonym_548972 Reagovala som na to, že keby ďalšie tehotenstvo ohrozilo zdravie ženy, kňaz môže povoliť používanie antikoncepcie. Takže žena sa slobodne nemôže rozhodnúť, lebo by mala hriech, ale keď jej to odobrí chlap žijúci v celibáte, tak už je to ok akože, už nepôjde do pekla.
@zunaf vsetko ma svoje... dolezity je vzdy lae samotny umysel. Co je za tym. S akym umyslom idem "konat". Nevieme co je "ospravedlnitelne". Resp ozacene za- vhodne?!
V tomto sa ani mnohi knazi nezhoduju.
Jeden povie ze ok-je tam iste zdravotne riziko. Okej je tam toto. Je tam ono. Okej vy uz mate 3-4deti chapem deti ste uz prijali.....
a tak pride dalsi pre ktoreho toto cesta nie je v ziadnom pripade....
@pr85 lebo hysterektomia fakt tu zenu neohrozuje, ze? Ale vazektomia muza strasne strasidelne! Preco by si mala zena dat vybrat maternicu, ak nie je medicinsky dovod, ako endometrioza, cysty, myomy, polypy, len ma napriklad tenku jazvu po predoslej sekcii? Vysvetli mi to. Pokles celkoveho panvoveho dna, inkontinencia, a dalsie nasledky. Vacsinou uz s maternicou vyberaju aj vajecniky, co je hned dalsi zasah - predcasna menopauza a problemy s tym suvisiace, ako osteoporoza, vysoky krvny tlak, atd, nastuduj si. A samozrejme, pokles libida, suchost, takze sex nebude chciet uz mozno tak ci tak,...Len Ty sa bojis o svoje spermijky, ze? Lebo mi netvrd, ze sterilizacia a vybratie maternice je mensi a jednoduchsi zakrok ako vazektomia u muza. Sme jedno telo, tak sa tak spravajme. Zena obetuje castokrat svoje zdravie, ked vynosi, porodi a odkoji 2-3-4-5 deti, ale ist na maly zakrok chlap, tak sa brani zubami nechtami a radsej zenu posle zas do celkovej narkozy, no a co...hlavne, ze jemu na gulky nikto nesiahne. A zena pri porodoch rozparana, pozasivana je ok...niekolkokrat. strasny si, fakt!
Určite choď do antikoncepcie.... mám 4 deti bilingsovou metódou a potom som už išla do antikoncepcie...kamoška 6 detí tiež metódou plodných a neplodnych dní...v 10.božich prikázaniach je nezabiješ, nie je tam nezabrániš počatiu....asi aj cirkev by sa už mala spamätať a prispôsobiť dobe....
Zneužívanie kňazmi, biskupmi, kardinalmi na každom kroku a tu budú hovoriť o tom čo môžeme a
nemôžeme, spovedala som sa vždy, že užívam antikoncepciu a nikdy mi ju nezáležalo alebo nedal.rozhrešenie....
@adka176 To pripomina situaciu za komunistov, ked aj samotni sudruhovia vedeli, ze rezim zle funguje, ale formalne sme sa navonok hrali na budovanie socializmu. Kto je nejaky knaz na konci tej pyramidy moci, aby rozpraval nieco v rozpore s encyklikami a katechizmom ? Co je toto za divny spolok s pravidlami, ktore sa nedodrziavaju, ale ani neaktualizuju ?
@pr85 lebo hysterektomia fakt tu zenu neohrozuje, ze? Ale vazektomia muza strasne strasidelne! Preco by si mala zena dat vybrat maternicu, ak nie je medicinsky dovod, ako endometrioza, cysty, myomy, polypy, len ma napriklad tenku jazvu po predoslej sekcii? Vysvetli mi to. Pokles celkoveho panvoveho dna, inkontinencia, a dalsie nasledky. Vacsinou uz s maternicou vyberaju aj vajecniky, co je hned dalsi zasah - predcasna menopauza a problemy s tym suvisiace, ako osteoporoza, vysoky krvny tlak, atd, nastuduj si. A samozrejme, pokles libida, suchost, takze sex nebude chciet uz mozno tak ci tak,...Len Ty sa bojis o svoje spermijky, ze? Lebo mi netvrd, ze sterilizacia a vybratie maternice je mensi a jednoduchsi zakrok ako vazektomia u muza. Sme jedno telo, tak sa tak spravajme. Zena obetuje castokrat svoje zdravie, ked vynosi, porodi a odkoji 2-3-4-5 deti, ale ist na maly zakrok chlap, tak sa brani zubami nechtami a radsej zenu posle zas do celkovej narkozy, no a co...hlavne, ze jemu na gulky nikto nesiahne. A zena pri porodoch rozparana, pozasivana je ok...niekolkokrat. strasny si, fakt!
@anonym_aec877 Nie, nepôjde, lebo čo keď mu zomrie žena a on bude chcieť deti s ďalšou? (argument tohto milujúceho manžela z inej debaty)
@anonym_a65d8e ale nechapes ze nie je hriech to, ze nechces dalsie dieta? Ale hriech je to, ze zneplodnujes styk. Styk ma byt otvoreny zivotu.
@anonym_f965e2 ale nie je otvoreny zivotu, ked zamerne sexujes len v neplodne dni, mojko. Dolezity je umysel srdca, nie techniky. To uz mas skoro jedno, lebo ked Boh chce, mozes aj 10 kondomov si dat, aj tak to dieta bude, chapes? Sa tu hrate na to, ze aka je to super metoda, teploty, billings, no ale stale je to len kalkulacia v snahe nepocat. Vydrbat so systemom, laicky povedane. Takze nemas riesit vobec a sexovat podla chuti, bez akejkolvek metody, ak mas byt naozaj uprimny. A to Ti pisem ako matka 5 deti.
@anonym_f965e2 ale nie je otvoreny zivotu, ked zamerne sexujes len v neplodne dni, mojko. Dolezity je umysel srdca, nie techniky. To uz mas skoro jedno, lebo ked Boh chce, mozes aj 10 kondomov si dat, aj tak to dieta bude, chapes? Sa tu hrate na to, ze aka je to super metoda, teploty, billings, no ale stale je to len kalkulacia v snahe nepocat. Vydrbat so systemom, laicky povedane. Takze nemas riesit vobec a sexovat podla chuti, bez akejkolvek metody, ak mas byt naozaj uprimny. A to Ti pisem ako matka 5 deti.
@anonym_aec877 Stale mu hovorim : antikoncepcia je to, ked mam styk lubovolny den cyklu a s velkou pravdepobnostou nepocnem dieta. To, co robi on, cize nejake vyhybanie sa styku (a este zena trpi, lebo nema styk, ked ma najvacsiu chut), to nie je antikoncepcia.
To ako ked elektrikar robi len na vypnutom zariadeni bez napatia, to nie je nic zaujimave, mnohe veci sa opravuju pod napatim s pouzitim izolovanych naradi, rukavic a topanok alebo plosiny na izolatoroch.

Že si budeš sledovať ovuláciu nejakou modernou metódou, meranie teploty a iné prístroje dostupné a dnes máš aj app, ktoré ti pomôžu, tieto veci zaznamenávajú . Nepoužívajú to len kresťanskí rodičia.