Ako riešiť sex bez ochrany?
Ako riešite sex keď už detičky mate a už nechcete , týka sa to najmä tých mamičiek ktoré neuznávajú akúkoľvek ochranu z kresťanského hľadiska
@anonym_ea1ed3 prvym ludom ktorych stvoril
@anonym_f965e2 To mas chapat symbolicky, nie doslovne.
V sumerských tabuľkách je zaujímavá DNA podrobne nakreslená a následne popísané zmeny v nej, ktoré sa robili, aby sme boli takí, akí sme. Ak by sme mali vychádzať zo začiatku človeka, ten dokonalý pekný ľudský pár kreslený pri strome poznania s hadom by podľa pravdy mali tvoriť dvaja zarastení chlpatí hominidi, ktorých DNA bola menená.
@anonym_f965e2 je nás okolo 8,5 miliardy a počet stále rastie, skús vycestovať do Indie alebo do Číny a naozaj keď vyjdeš von nebudeš mať kade chodiť, o 50 rokov nás bude koľko?
@anonym_2d83ce to cislo nic neznamena, zem je obrovska. Co videla si dokumentarny ako vo velkomeste chodia po uliciach? Ze tam bola plnka? To je v kazdom velkom meste. Cina je obrovska krajina aj s dedinami a normalnou prirodou. Cina zase povolila mat viac deti, lebo zistili, ze ked povolili iba 1, isllo to dolu vodou.
V sumerských tabuľkách je zaujímavá DNA podrobne nakreslená a následne popísané zmeny v nej, ktoré sa robili, aby sme boli takí, akí sme. Ak by sme mali vychádzať zo začiatku človeka, ten dokonalý pekný ľudský pár kreslený pri strome poznania s hadom by podľa pravdy mali tvoriť dvaja zarastení chlpatí hominidi, ktorých DNA bola menená.
@evkatk sumerska tabulka??? Robis si srandu???
@anonym_f965e2 To mas chapat symbolicky, nie doslovne.
@patrike jaaaj zabudla som, vznikli sme z opice ja hlava derava
@anonym_f965e2 Aj tie ostatne Jahweho prikazy mam brat vazne ? Napriklad ten, ako si nesmiem sadnut tam, kde predtym zena s menstruaciou, lebo budem necisty ?
Ved by sami tvrdite, ze doba sa zmenila a vela veci uz neplati. Nejake mnozenie malo vyznam, ked bola umrtost deti 50% a vek dozitia 45.
@patrike to boli nejake ich osobne nariadenia z hygienickych dovodov. Myslis ze vtedy mali savo? Ty by si si sadol na wc kde by boli zvysky krvi? Nemali vlozky a je dost mozne ze tam mohla byt krv a krv je infekcna.
No to urcite. Ludia sa predtym dozivali ovela viac, mas to aj v rodokmenoch. Zidovsky narod bol bohaty mal velke statky a dobru urodu, tekze ziveni boli dobre
@anonym_979630 ja by som zase každému ateistovi prial pocit, že je tu niekto, kto nás presahuje 🙂 ... kresťania nežijú v strachu, ale volia si to dobrovoľne z lásky a obety.
@anonym_962dff ❤️
Koľko deti mali Adam a Eva? Vraj dvoch chlapcov. Ako mohli dvaja muži splodiť ľudstvo? A to by všetci sme mali rovnakú DNA. Znamenalo by to, že ľudstvo by už dávno všetko vyhynulo na dedičné choroby. Prečítajte si nové poznatky zo Sumerskej ríše a dozviete sa, ako sa vyvinul človek dnešný. Všetky hlúposti okolo stvorenia bohom sú dokázateľnou nepravdou. V sumerských tabuľkách je všetko popísané a toho času aj dokázateľné a výskum sa zameral na dokázanie toho, čo v nich je. Dokonca je v nich nakreslená aj DNA. A to pochádzajú spred vyše 5 000 rokov.. Zacharia sitchinovi sa podarilo takmer všetky preložiť. Napísané sú klinovým písmom. Niečo z nich je aj v biblii, ktorá bola o niekoľko tisíc rokov neskôr napísaná a kopíruje indickú Mahabharátu. Veľa vecí je v nich totožných. Základom sú však sumerské tabuľky bez náboženského prikrášlenia, ktoré sú v nasledujúcich knihách, keďže mnoho z toho nevedeli si ľudia vysvetliť. Žiaľ, ľudia sú ako hlúpe stádo oviec a neustále verí v to, čo vymysleli primitívni ľudia pred asi 3,5 tisíc rokmi. Veď samotný Nový zákon bol písaný mníchmi v kláštoroch podľa ich predstáv niekoľko storočí po smrti Ježiša. A to, čo vymysleli mnísi, považujú mnohí za slovo Božie.
@evkatk evanjelium napisali apostoli, este kym zili vidim ze mas super prehlad 👋
@patrike to boli nejake ich osobne nariadenia z hygienickych dovodov. Myslis ze vtedy mali savo? Ty by si si sadol na wc kde by boli zvysky krvi? Nemali vlozky a je dost mozne ze tam mohla byt krv a krv je infekcna.
No to urcite. Ludia sa predtym dozivali ovela viac, mas to aj v rodokmenoch. Zidovsky narod bol bohaty mal velke statky a dobru urodu, tekze ziveni boli dobre
@anonym_f965e2 Ale no, ked to bude brat doslovne, zamoces sa. Otazky :
ked Kain zabil Abela, aki ludia mu boli hrozbou, ked nik iny vtedy nezil ?
13Kain povedal Hospodinovi: „Môj trest je väčší, než vládzem zniesť. 14Ty ma dnes vyháňaš z pôdy a budem sa skrývať pred tebou. Budem sa nepokojne potulovať po zemi; ktokoľvek ma stretne, zabije ma.“ 15Hospodin mu však povedal: „Nie, to sa nestane, lebo ktokoľvek by zabil Kaina, toho postihne sedemnásobná pomsta.“
Dalej, odkial Kain ziskal zenu, s ktorou mal deti ?
17Kain poznal svoju ženu, ktorá počala a porodila Henocha. Postavil mesto a dal mu meno svojho syna Henocha
Nie sú to jedni prarodičia, ale všetci máme v DNA len niekoľko totožných génov, ktoré sme nemohli zdediť od predkov, nemohli sa v ľudskom tele vytvoriť. Je to dôkaz o manipulácii s ľudskými génmi veľmi, veľmi dávno (50 000 r. a viac). Práve tieto gény z hominidov vytvorili mysliaceho človeka. Ak by sme ich nemali, boli by sme ako zvieratá neschopní konštruktívne myslieť, robiť, niečo vytvárať. A tak sme boli schopný vykonávať prácu otrokov v baniach na zlato, ktorého na Zemi bolo veľmi veľa. Zostali po nich iba prázdne chodby cca 8 poschodí do vnútra Zeme. Tie zvyšky baní existujú, sú predmetom skúmania. Zlato by sme potrebovali teraz aj my k vesmírnemu pohonu, udržiavaniu atmosfér,... My sme zatiaľ ako hlupáčikovia sa ním iba zdobili, ale do budúcna má obrovské využitie. Žiaľ, je vydolované pred desiatkami tisíc rokov.
@evkatk evanjelium napisali apostoli, este kym zili vidim ze mas super prehlad 👋
@anonym_f965e2 Nemas ho ani ty, co hovori historicko - kriticka analyza Biblie ? Nieco ine, nez ty. Uz ani v seminari sa neucia buduci knazi take nezmysly, ake sem pises ty. si nejaky sektar ?
Nie sú to jedni prarodičia, ale všetci máme v DNA len niekoľko totožných génov, ktoré sme nemohli zdediť od predkov, nemohli sa v ľudskom tele vytvoriť. Je to dôkaz o manipulácii s ľudskými génmi veľmi, veľmi dávno (50 000 r. a viac). Práve tieto gény z hominidov vytvorili mysliaceho človeka. Ak by sme ich nemali, boli by sme ako zvieratá neschopní konštruktívne myslieť, robiť, niečo vytvárať. A tak sme boli schopný vykonávať prácu otrokov v baniach na zlato, ktorého na Zemi bolo veľmi veľa. Zostali po nich iba prázdne chodby cca 8 poschodí do vnútra Zeme. Tie zvyšky baní existujú, sú predmetom skúmania. Zlato by sme potrebovali teraz aj my k vesmírnemu pohonu, udržiavaniu atmosfér,... My sme zatiaľ ako hlupáčikovia sa ním iba zdobili, ale do budúcna má obrovské využitie. Žiaľ, je vydolované pred desiatkami tisíc rokov.
@evkatk Ach jaj, raz bluznia sektari, raz katolici, raz ufologovia. Nechodte prosim nikto na slnko, teplo je, skodi to.
@anonym_f965e2 Ale no, ked to bude brat doslovne, zamoces sa. Otazky :
ked Kain zabil Abela, aki ludia mu boli hrozbou, ked nik iny vtedy nezil ?
13Kain povedal Hospodinovi: „Môj trest je väčší, než vládzem zniesť. 14Ty ma dnes vyháňaš z pôdy a budem sa skrývať pred tebou. Budem sa nepokojne potulovať po zemi; ktokoľvek ma stretne, zabije ma.“ 15Hospodin mu však povedal: „Nie, to sa nestane, lebo ktokoľvek by zabil Kaina, toho postihne sedemnásobná pomsta.“
Dalej, odkial Kain ziskal zenu, s ktorou mal deti ?
17Kain poznal svoju ženu, ktorá počala a porodila Henocha. Postavil mesto a dal mu meno svojho syna Henocha
@patrike ale ved Adam a Eva rodili dalsie deti a tie deti mali deti. Ved ked Kain zabil Abela tak nemali predpokladam 10 rokov? Ked sa ludia dozivali niekolko sto rokov a Kain s Abelom mali dajme tomu 300 rokov, tak za tych 300 rokov si vypocitaj kolko ludi sa stihlo namnozit, ked zena je plodna a jej deti su plodne od kedy dostane dievca prvy menzes
@patrike ale ved Adam a Eva rodili dalsie deti a tie deti mali deti. Ved ked Kain zabil Abela tak nemali predpokladam 10 rokov? Ked sa ludia dozivali niekolko sto rokov a Kain s Abelom mali dajme tomu 300 rokov, tak za tych 300 rokov si vypocitaj kolko ludi sa stihlo namnozit, ked zena je plodna a jej deti su plodne od kedy dostane dievca prvy menzes
@anonym_f965e2 Dostal si ma, tvoja logika je neprestrelna. To spolu s dokazom kruhom "biblia ma pravdu, lebo sa to pise v biblii", o tom sa neda viest rozumna debata. Si jehovista ?
jej, parada. Ako plynulo sa preslo od cirkevnou etikou schvalenej antikoncepcie ku konspiracnym teoriam. Dobre, ze som nevypla notifikacie, cim dalej, tym zaujimavejsie citanie
Ja s ateistami, ktori nemaju ziadne poznatky z tejto oblasti a iba prskaju naucene mantry nebudem stracat vzacny cas. Naozaj nebudem tu pisat zakladne veci cely den, aby ste si ich aj tak neprecitali a ked nepomohlo tak idete dalej a dalej ako odbrzdeny valec. Kto chce hlada a najde, kto chce pochopi.
Ja s ateistami, ktori nemaju ziadne poznatky z tejto oblasti a iba prskaju naucene mantry nebudem stracat vzacny cas. Naozaj nebudem tu pisat zakladne veci cely den, aby ste si ich aj tak neprecitali a ked nepomohlo tak idete dalej a dalej ako odbrzdeny valec. Kto chce hlada a najde, kto chce pochopi.
@anonym_f965e2 Ved akysi sektar tu prska tiez veci, ktore moderna teologia neobsahuje. Samotne doslovne chapenie Biblie je davno prekonane, lebo to potom vedie k tazkostiam, ako 6000 rokov stary vesmir a ine chutovky. To su vsetko obrazy a symboly, v ziadnom pripade dejepis.
@anonym_f965e2 Dostal si ma, tvoja logika je neprestrelna. To spolu s dokazom kruhom "biblia ma pravdu, lebo sa to pise v biblii", o tom sa neda viest rozumna debata. Si jehovista ?
@patrike o cirkevnych odgmach sa nediskutuje, jednoducho platia a hotovo. Jedine, ze ich sama cirkev zmeni pod tlakom poznatkov, tak ako dokazala do sedemdnoveho stvorenia implementovat aj dinosavrov. Potom uz plati pozmenena verzia dogmy a o tej sa tiez nediskutuje. Plati, lebo par cirkevynch hodnostarov to vyhlasilo. Koniec debaty, vsetko je jasne.
Sexovat mimo ovulacie a vytahovat ci to sa nesmie ? Inak zakrok ,bud ty alebo muz
Idem si pre kávu a koláčik strhla sa tu zaujímavá diskusia 👍🍰no a to sa len tak katolíci môžu rozhodnúť koľko chcú deti? Nie je to drzost? Veď tuším katolík ma mat toľko deti koľko mu Boh požehna a sex ma slúžiť iba na výrobu deti inak to je tuším hriech.
Sexovat mimo ovulacie a vytahovat ci to sa nesmie ? Inak zakrok ,bud ty alebo muz
@anonym_224ff5 sexovat mimo ovulacie sa moze, vytahovat sa nesmie. Prezervativ len pri oralnom sexe, vtedy sluzi ako zberna nadoba na ejakulat, ktory sa potom vpravi tam kde mal povodne skoncit. Treba ho vsetok zachytit, zabranit aby len tak neskoncil nazdarboh mimo, nedajboze bol prehltnuty, to by uz bol hriech.
Koľko deti mali Adam a Eva? Vraj dvoch chlapcov. Ako mohli dvaja muži splodiť ľudstvo? A to by všetci sme mali rovnakú DNA. Znamenalo by to, že ľudstvo by už dávno všetko vyhynulo na dedičné choroby. Prečítajte si nové poznatky zo Sumerskej ríše a dozviete sa, ako sa vyvinul človek dnešný. Všetky hlúposti okolo stvorenia bohom sú dokázateľnou nepravdou. V sumerských tabuľkách je všetko popísané a toho času aj dokázateľné a výskum sa zameral na dokázanie toho, čo v nich je. Dokonca je v nich nakreslená aj DNA. A to pochádzajú spred vyše 5 000 rokov.. Zacharia sitchinovi sa podarilo takmer všetky preložiť. Napísané sú klinovým písmom. Niečo z nich je aj v biblii, ktorá bola o niekoľko tisíc rokov neskôr napísaná a kopíruje indickú Mahabharátu. Veľa vecí je v nich totožných. Základom sú však sumerské tabuľky bez náboženského prikrášlenia, ktoré sú v nasledujúcich knihách, keďže mnoho z toho nevedeli si ľudia vysvetliť. Žiaľ, ľudia sú ako hlúpe stádo oviec a neustále verí v to, čo vymysleli primitívni ľudia pred asi 3,5 tisíc rokmi. Veď samotný Nový zákon bol písaný mníchmi v kláštoroch podľa ich predstáv niekoľko storočí po smrti Ježiša. A to, čo vymysleli mnísi, považujú mnohí za slovo Božie.
@evkatk mali aj dcéry… píše sa o nich v apokryfoch starého písma.
@evkatk mali aj dcéry… píše sa o nich v apokryfoch starého písma.
@matus229 Priamo v Genezis 5,3-5 sa to píše
Keď mal Adam stotridsať rokov, narodil sa mu syn, jemu podobný, podľa jeho obrazu, a nazval ho menom Set.
Po Setovom narodení žil Adam ešte osemsto rokov a narodili sa mu synovia a dcéry.
A všetkých dní Adamovho života bolo deväťstotridsať rokov a potom zomrel.
@anonym_962dff Nepravda, viem o mimimálne troch medializovaných prípadoch. Koľko stoviek omší sa denne koná s kázňami, o ktorých sa teda nikto okrem zúčastnených nedozvie? Keď sa stala tragédia pri stavbe diaľnice pri Kurimanoch, na kázni zaznelo, že to bol boží trest za to, že pracovali v nedeľu. Podobne keď sa stala tragédia na Pohode, niekde verejne odznelo, že to bol boží hnev nad ľuďmi, čo tam chodia. A ešte pri dvojnásobnej vražde v Teplárni, tiež mal nejaký duchovný blbé vyjadrenie, myslím, že sa aj verejne ospravedlnil potom, keď bol z toho poprask.
@zunaf takže tri prípady sú tvoja reprezentatívna vzorka na základe ktorej vravis, že farari radi niečo zvyknú kázať? 😃 nepoviem keby chodíš pravidelne na omše …ja chodím aj cez týždeň a ešte som nepočul takú kázeň
@anonym_ea1ed3 Opakujem, pýtala sa na kresťanské hľadisko a podľa RKC (a donedávna aj iných cirkví) je antika ťažký hriech. Nikto ťa nenúti byť veriacim. A prerušovaný sex je reálne podstatne rizikovejší ako Billingsova :D ... veď tam je to 50 na 50. Billingsova metóda, ak sa ju dobre naučíš je 99 %. Poznám viaceré páry, čo na nej fungujú dlhé roky a funguje im. Nehovoriac o tom, že keď chceli otehotnieť tak sa im tiež cez túto metódu podarilo hneď
@anonym_962dff BM je svojim sposobom tiez antikoncepcia rovnako ako prerusovana suloz ci kondom

Vy mudrlanti čo sa tu navazate do fararov, kedy ste vy precitali Bibliu?
Boh povedal: “milujte sa a mnozte sa a naplnte zem”
Vyvolil si Izraelsky narod a slubil Abrahamovi, ze jeho potomstvo bude velke ako piesok na morskom brehu a ako hviezd na nebi. Takze Izraeliti mali tolko deti kolko pocali a boli na to hrdi, chceli byt velky a silny narod, logicky, aby ich ine silne narody nezlikvidovali.
Nikdy Boh nepovedal brante pocatiu ked nechcete mat deti.
Tak preco by to zrazu malo byt “schvalene”.
A pekne sa to vypomsti, ze ludia nechcu deti, pretoze Europa vymiera a nastahuju sa sem narody, ktore deti chcu a maju. Hlavne teraz si treba uzivat pohodlie a karieru a neviem co vsetko a po nas potopa.
@anonym_f965e2 Aj tie ostatne Jahweho prikazy mam brat vazne ? Napriklad ten, ako si nesmiem sadnut tam, kde predtym zena s menstruaciou, lebo budem necisty ?
Ved by sami tvrdite, ze doba sa zmenila a vela veci uz neplati. Nejake mnozenie malo vyznam, ked bola umrtost deti 50% a vek dozitia 45.