icon

Ako riešiť vzťah s milujúcim cholerikom?

22. mar 2024

nechcem tu rozduchat plamene vasni a hadky, a ani nic podobne a ani urazky prosim vopred. Ak chcete komentovat v zlom, radsej to nerobte. prosim vas, uz tiez mam hlavu v zmetku pre mna je to nepochopitelne tiez a neviem si sama poradit niekedy myslim, ze najlepsie je odist.
chapem ze neni normalne co teraz napisem. ale muz je milujuci, nezny, sladky, roztomily, kvetinky nosi, sarmantny, priatelsky, kupi mi co chcem, charizmaticky, stara sa o mna pekne, navari, sem tam uprace, je prijemny, stale ma chvali, ospevuje aka som uzasna krasna, ako ma stastie, ze ma stretol, ze je stastny, je opatrny ohladuplny, pocuva ma, kazdy den mame takmer dokonaly sex, je velmi vasnivy, nepije, nefajci, je rodinne orientovany, berie ma vzdy na vylety, do kina a pod ( zijeme spolu v taliansku, je talian )naozaj mi dokazuje svoju lasku, robim si co chcem, som nezavisla zena,
mame prakticky idealny a idylicky vztah, ktory nam moze hocikto zavidiet navonok. Ale ! jedno obrovske ale je tu ktore sa hanbim pred niekym hovorit. vsetko vyzera az prilis sladko no neviem ako to povedat.hmmm je extremny ale ze az extremny cholerik a ma uplne zatmenie pred ocami od agresie a hnevu nevie skontrolovat sa, no pocas hadok ma neraz preplieskal ci uz po tvari alebo po chrbate. Stalo sa to za tie roky asi 10 krat, ale hrozne som sa citila ponizene, ako decko, proste nechapem to. Ako moze taky uzasny chlap ma agresivne preplieskat len tak, za to, ze na seba kricime a ja nesuhlasim s nim. Potom sa na druhy den sopravedlnuje klaci, prosi, a zas vsetko ide do starych kolaji, povie mi ze mal zatmenie a ze zacneme odznova, ze ho to trapi a je smutny. *donesie kvety ja mu odpustim za par dni a ideme dalej. o mesiac znova zatmenie. A takto to ide uz par rokov. prosim nesudte ma, ja len nechapem ako moze byt taky uzasny gentleman a pozorny chlap milujuci, ktory dokazuje lasku denne takmer mne, ako moze byt zaroven taky agresivny cholerik ze pocas hadok ma preplieskava. ja som mu nikdy nevratila. prosim nesudte ma vazne mam 29 aj on. zijem tu spolu, robime a tajk ako casnici

vvvvb
31. mar 2024

@aurora33 Nie, tam to nekončí. To, že to máš z detstva značí toľko, že v detstve si pri akomkoľvek týraní alebo zanedbávaní vytvoríš nejaký mechanizmus, aby si to prežila. Ten mechanizmus môže byť skrytý v podvedomí, rozumovo si ho nemusíš byť vedomá.
A potom dospelosti príde človek, čo najskôr náplní nejakú Tvoju základnú potrebu, a potom Ťa začne týrať, tak ako to robil otec.
Tuná začne pôsobiť ten mechanizmus. Podvedomie má vždy väčšiu silu než logika, rozum. Preto autorka furt dáva tie posledné šance, lebo ten skrytý mechanizmus ju furt núti to skúšať stále zas a znova.
A Tuná sú dve možnosti ako vyjsť z tej situácie, ako toho chlapa opustiť.
Buď spadne na úplné dno, že ten chlap prekročí nejakú hranicu, kedy si ona povie, že už stačilo. Jeho nevýhodou je, že ju môže zabiť alebo sa autorka z toľkého utrpenia zblázni.
A druhá možnosť, najskôr vyriešiť ten mechanizmus. Ono sa to dá, len je to vždycky hlavolam ako danú situáciu vidieť aj inak.

Takže, milé dámy, tie vaše reči aká je hlúpa, ako sa má hanbiť a kdesi čosi, dosť sprosté a necitlivé. A rovnako traumatizujúce ako to, čo jej robí ten chlap. Vaša pomoc je asi taká ako keď niekomu chcem podarovať ružu v kvetináči a hodím mu ju na hlavu. Z dvanásteho poschodia.

aurora33
31. mar 2024

@vvvvb blbe prirovnanie, ale čo sa už dá čakať od teba, vsak 🙂

vvvvb
31. mar 2024

Nakoniec bude lepšie, keď autorka zruší celú diskusiu. Lebo vy sa sem už len chodíte na nej odbavovať ako také hyeny.

aurora33
31. mar 2024

@vvvvb ano môže to zrušiť, pretože tak či tak v tom chórom vzťahu nezmení absolútne nič. A nepomôže jej absolútne nikto. Pretože ona pomoc nechce. Ona chce len poľutovanie. A mozno nejaku chorú nádej, že ten jej talianko sa jedného dna zobudí a zmení na čarovného princa.

vvvvb
31. mar 2024

@aurora33 Aká si Ty bezcitná chronická fuchtľa 😀 Človek by až myslel, že sa tešíš z autorkinho nešťastia, lebo na viac nemáš. Len závidieť a škodoradostne sa smiať.

aurora33
31. mar 2024

@vvvvb nooo a ty máš prekrásny slovník. Akože za to že ju nemojkam, že ano bude dobre len vydrž a radim jej hneď odísť tak som fuchtľa? To skôr vypovedá niečo o tebe.

karolinakr
31. mar 2024

@aurora33 😆

katkami123
31. mar 2024

@vvvvb
Na nej sa odbavuje jedine jej pristeľ, ktorého si dobrovoľne ona sama vybrala, dobrovoľne s ním žije, dobrovoľne sa nechá obtĺkať.
Nikde som si nevšimla, žeby mala nejaký nútený sobáš ako majú napr. v Pakistane, že s tým chlapom musí ostať do konca života, inak by ju na ulici ukameňovali.
Toto nie je žiadna chudera, ktorá niečo musí, ona je len hlúpa a chce.
Fuchtľa si u jediná ty aj s tvojim zabrdeným myslením. Ja som toto mala celý život na očiach, tento typ ženy. A veľmi dobre viem, že aj keby teraz od neho autorku niekto za ruky ťahal a začal ju baliť, tak by nešla. Tu je každému z nej aurát zle a pravom. Lebo v iných krajinách zeny nemajú také možnosti, že sa môžu slobodne zbaliť a vypadnúť preč od debila, ona má a bude robiť ešte hysáky, keby ju konečne kopol do riti. A ak ty toto nechápeš, si rovnaká brzda ako autorka.

katkami123
31. mar 2024

@vvvvb
A toto tu o tom mechanizme v hlave, nie je jediná s traumatizujúcim detstvom. Ja som si chuja na jej mieste nemohla vôbec dovoliť, lebo som dobre vedela, že raz by ma to stiahlo, som dole naveky. Prečo si s ním teda ona začala? Potom musí mať veľkú oporu v podobe rodičov, lebo človek, ktorý ju nemá, na chuja ani nepozrie, lebo vie, že hore sa už nedostane nikdy. Všetko je to len a len o našich životných rozhodnutiach, nerob z nej nesvojprávnu. Je XY ľudí s brutálnym detstvom a žijú v normálnych zväzkoch, majú normálnych partnerov a keď aj mali blbca, opustili ho. Tuto je autorka už 2x mlatená v 2 vzťahoch a kam sa životne posunula? Nemá žiaden záujem sa po psychickej stránke dať dokopy, odporúčili jej tu knihy, dali link na lacných terapeutov, už iba do riti práškový cukor jej asi treba fúknuť, či čo viac treba? Opýtaj sa jej, či už tie knihy aspoň prečítala- odpovie ti nie, opýtaj sa jej či sa zaregistrovala k tomu online terapeutovi - odpovie ti nie. Pritom včera dostala opäť po hube. Tak z nej nerob chuderu, ona sa dobrovoľne sama rozhodla, že svoj život nikam neposunie, že seba nikam neposunie a iba bude prežívať a dostavať po papuli. Opäť napíšem, už v 2. vzťahu. Po prvom nemala záujem sa vzdelávať, pracovať na sebe a ten záujem nemá do teraz. Sú ľudia, ktorí vynaložili XY času štúdiom, vložili kopu peňazí na terapie, lebo chceli. Čo chce ona? To ako jej tu ľudia radili, to asi nikde nikomu v žiadnej téme, toľko informácií, koľko tu ona dostala, nedostali ženy v iných témach ani za necht. A čo s tým ona urobila? Vysrala sa na to. Tak z nej nerob nesvojprávnu chuderu, ona nežije v Pakistane s búrkou na tele. Možností má toľko, len keby čerpala z tejto diskusie ako nikto iný. Nech si tu dotyčná konečne uvedomí, že jedine svojimi rozhodnutiami si utvárame svoj život a čím viac na hovno ich urobíme, tým viac náš život na hovno bude. Mne sa dvíha žalúdok z tychto ľudí, neschopných prevziať zodpovednosť za svoj život. Akože kto ju má zachrániť?

katkami123
31. mar 2024

@vvvvb
A že sa z autorky smejem? A čo iné sa z nej už po 20-tich stranách dá? Z nej sa dá jedine smiať. Presne mi pripomína tú našu zenu z rodiny… koľko pekla vzniklo len kvôli jej debilite. A to isté ako cez kopirak s autorkou - žila s chlapom, on večne dopitý, 4 zuby v ústach, plešatý, poriadky s ňou robil a ona, namiesto toho, aby ratovala seba, deti, tak presne ako autorka - len cely život riešila či nemá milenky (taký , kde žiadna iná by s ním nežila) či ju nepodvadza. Okolie sa z nej tiež smialo, že hej, už len taký bude mať milenky. Už aj ja som jej neraz povedala, kto iný by ho už chcel, druhá taká blbá ako ona už nie je. Autorka to isté, chlap ju mláti, čo každá iná by od takého balila kufre a keby mala rozum, tak ich zbalí aj ona, nie, ona ide tiež ešte riešiť mobily a prepinaky či ju nepodvadza. A nie je to na smiech? Je.

Píše tu, že je pekná a čo má z toho má reálne v živote? Vzťahy má také, že každá skaredsia, tučnejšia, umastenejšia žena od nej je v tom vzťahu princezná a chlap by na ňu ruku nedal. Takze čo z toho svojho vzhľadu reálne má, aj z toho, že sa na ňu chlapi pozerajú, keď vždy si vyberie toho najväčšieho chuja zo všetkých chujov, ktorý sa k nej sprava ako k handre na dlážku? A čo z tej krásy má, keď má take sebavedomie ako 200 kilová umastená žena, že musí stále toho chuja upodozrievať, keď je len na nete? A len striehne či ju nepodvádza? Na prd je jej cely vzhľad, keď to má v hlave poprehadzované.

macatt
31. mar 2024

Ach, tak ty ho vlastne psychicky týraš, neustále vyvolávaš hádky, kontroluješ mu telefón a obmedzuješ ho a potom sa z toho zrutiš?!
Tak to sa mu moc nečudujem, že sa potom v snahe zabrániť takému cirkusu, je zahnaný do kúta a bráni sa aj fyzicky, aby skončil tento neustály psychický nátlak na neho..
20 strán je tu popísaných potom o ničom..
Začni od seba, nemôžeš mu toto robiť, veď z neho urobíš blázna, toto tvoje choré správanie by nezvládol nikto, čudujem sa, že neutiekol ešte..

autor
31. mar 2024

Baby. Prosím slušne komentujte. Nenadavajte si tu. Lebo admin to zamkne a vymaže. Veď diskusia nie je o urazkach. Ste mi pomohlim chápem vás a áno..budem plánovať odchod určite. 🙂 otvorili ste mi tu oči. Viem, že je psycho. A viem že sa nezmení.a preto je na čase sa obhliadnut po niečom.inom.a iný život žiť. I keď sa bojím a mám strach musím niečo s tým urobiť. Ste zlate že ste pomohli. viem že je to chore. Len mi prosím vás povedzte ako mám odísť od neho keď ho aj po Tom všetkom mám rada ?to je asi najlepšia odpoveď. I keď pud sebazáchovy nejakej stále mám. Ale aj tak.ľúbim ho. Aj keď to možno vy nemôžete pochopiť.

autor
31. mar 2024

@macatt lenže on začal..nečítala si všetko. Ja som síce ziarliva žena. Ale on začal s vypisovanim na instagrame s Americankou a ktovie čo s ňou mal a kedy. Vlastné. Neviem. Preventívne mu kontrolujem telefón áno. Lebo mám podozrenie z minulosti. Priznal sa totiž že s tou Americankou mal flirt. Tak a tiež si pridal nejaké puce na Instagram a sleduje ich nejaké divné eskortky ktoré nahate sa tam premávajú. Mňa to štve. Neznesiem to. A chcem tomu zabrániť.a keď sa spýtam že prečo stále pozeráš na ten Instagram na tie hole baby tak ma amok. Nechápem to už.normalna otázka. A on že ty mi neveríš nič. Nechápem to.

autor
31. mar 2024

Verte mi že bojujem sama so sebou denne. Nie je to ľahké opustiť ho po tých dlhých rokoch. Lebo sú aj krásne chvíle.

autor
31. mar 2024

@aurora33 nechcem putovanie. Nepochopil to tu nikto. Skôr zháňam ženy ktoré si tým prešli. Nech o Tom s niekým môžem zdieľať osud. Nech sa necítim úplne hrozne. Keďže nemám psychológa. Ale ani psychológ nechápe takým veciam..

autor
31. mar 2024

@katkami123 nemusíš mi nadávať. Viem, že robím chyby. A ver mi že viem o nich. Ja len že je to ťažké odísť hneď. Po tých rokoch. Za to nemusím byť ešte blbana

katkami123
31. mar 2024

Ale veď to tu písali aj zeny, ktoré si tým prešli, písala ti tu bessie, písala ti tu banderaska a ešte ďalšie, len si ich odignorovala, lebo ti radili odísť a to ty nechceš počuť. Tak čo tu splietaš teraz za výhovorky. Mala si tu od každej kopu komentarov. Banderaska ti ešte ponúkala niekoľko krát, nech jej súkromne napíšeš. Všetko si odmietla.

katkami123
31. mar 2024

Bessie ti tu napríklad písala, že od takého chlapa odišla ešte aj s dvomi deťmi, dnes chystá svadbu s druhým, aj to tu písala. Ešte som jej tu gratulovala. Tak ja fakt netuším, čo viac ešte chceš počuť. Je to len v tvojich rukach, tvoj život. Si dospelá a chováš sa ako slaboch, len si to priznaj.

karolinakr
31. mar 2024

ser na to, ostan s nim, alebo prežiješ, alebo nie...aj v prirode je to tak, že silnejši prežije..v podstate nechapem, aka je otazka..on ta bije, ty nechceš odisť, neviem, čo dalšie sa tam da poradiť?
to maš ako omg, ondro, teraz ty- chcete, aby sa vaš život zmenil tak, že sa zmenia ostatni a budu robiť, čo vy si prajete.. a dokial ne, budete bedakať, nariekať a nič z toho.
.lenže ked vy mate chore vnutro, nemožu sa meniť všetci na váš obraz? situacia sa nevyrieši tym, že zdravi ludia sa zmenia na chorych..ale chori sa maju uzdraviť,
každy si nesie nejake traumy zo života a musí ich vedieť spracovať

karolinakr
31. mar 2024

takže decka, suma summarum, autorka ostava s nasilníkom, ľúbi ho, nikam sa nesťahujte, rešpektujte to..vyrozpravala sa, uľavilo sa jej, a ide sa dalej karovať lodičku na rozburene more a natiahnuť plachetnicu

bessie12
31. mar 2024

Autorka, napísali ti tu ženy, ktoré si prešli psychickým a fyzickým tyranim. Ja som trpela cca 5 rokov. Až mi raz pretiekol pohár trpezlivosti a ukončila som to. Ale musela som padnúť až na uplne dno. Trvalo mi takmer 2 roky kým som sa z toho ako tak dostala. Našťastie bez pomoci lekárov. Až som začínala byť paranoidna kvoli jednému debilovi, ktorý mi robil po rozchode peklo zo života. Musela som si kvôli nemu zmeniť telefónne číslo. Ale strach, že sa niečo môjmu snúbencovi stane bohužiaľ ostala. Teraz už je to lepšie, ale stále mám strach, že ho niekde môžem stretnúť. Žijem za hranicami. Nieco cez 1500 km od domova. Myslíš, že mi niekto pomohol, keď ma zbil az mi tiekla krv ? Nikto. Každý sa na mňa vykašľal. Nebyť môjho snubenca, tak by som musela odísť späť na Slovensko.

Ja neviem co este chceš počuť alebo skor prečítať? Odporúčania, aby si čakala kým sa zmení??? Nie. NIKDY sa k lepšiemu nezmení. Ty MUSÍŠ odísť, inak veľmi zle skončíš. Už teraz si na tom zle a budeš ešte horšie, ked s nim zostaneš. Jedneho dňa ťa tak dobije, ze sa z toho už nepozbieraš.
@katkami123 deti nemám. O deťoch som nič nepísala. Asi si ma mylis s niekym inym 🙂 Ale to nevadí. Podstata je stále tá istá. Že sme urobili ten prvý a najťažší krok a odišli sme.

autor
31. mar 2024

Tak poradte čo mám robiť ako ho opustiť keď ho stále mám rada to jediné chcem vediet

autor
31. mar 2024

@bessie12 raz pretečie pohár tiež u mňa to mi ver a už to bude čoskoro

karolinakr
31. mar 2024

@bessie12 teba tam tiež držala laska?

bluka2
31. mar 2024

Na tvojom mieste, keby nemám peniaze na psychológa, tak si na neho aj poziciam (aj keď vo väčšine západných krajín existujú aj bezplatne možnosti). Potrebuješ ho ako soľ. Že sa nedá hneď a ľahko odísť je blbosť. Nemáš záväzky, zajtra môžeš robiť povedzme aj na nejakej výletnej lodi. Beriem doklady a 1 kufor, kašlem na násilníka a všetko, čo s nim súvisí, všetko si neskôr zariadis. Podľa mňa ty máš problém s tou tvojou žiarlivosťou a potrebou byt pre neho jediná bohyňa alebo čo. A to je pre teba na 1. mieste. Nech si píše so žiadnou ci so 100 ženami, teba facka, nemá ta za nič, je to jedno. Život je len 1, dá sa stráviť lepšie nez kontrolami telefónu a takto… keď sa k tomu dokopes, jedine ti bude ľúto, ze si to neurobila skôr.

katkami123
31. mar 2024

@karolinakr
“ ide sa dalej karovať lodičku na rozburene more a natiahnuť plachetnicu”
😂😂😂😂😂😂👌🏼😂

sticker
katkami123
31. mar 2024

Zbaľ sa odíď. Ako ho miluješ, tak sa aj odmiluješ. Zíde z očí, zíde z mysle. Zablokuj a dovidenia a okamžite, ešte dnes si ihneď rieš psychológa. Tá tvoja chorobná ziarlivost a nízke sebavedomie treba okamžite riešiť.

Ja čo si spomínam, kde ľudia žili ako socky, boli tam bitky, neraz alkohol, vždy do toho bola zatiahnutá aj chorobná žiarlivosť. Tu v dedine tiež máme takú rodinu, chlap otrasák, žena otrasáčka, je tam alkohol a len sa medzi sebou z nevier obviňujú. To vaši tak tiež žili, že sa z nevery upodozrievali cely život? Nemáš to od nich?

bessie12
31. mar 2024

Ako ? Odstahuj sa, zmen pracu, číslo a jeho zablokuj, vymaž z priateľov a hlavne zo svojho života. To, ze ti pretečie pohár už píšeš pár dní. Naposledy ta znovu zbil a stále pri nom ostávaš. Slová nič neznamenajú. Hlavné sú činy.
@karolinakr skôr strach čo so mnou bude, keď ho opustim. Už som bola tak zmanipulovaná až som si myslela, že bez neho so v živote vôbec neporadím. A tiež, že stratím prácu a ostanem sama. Ale na začiatku bola som zamilovaná. Proste sebavedomie pod bodom mrazu. Bola som mladá, sprostá, hlúpa, naivná. Tiež som čakala, že sa zmení. Veď sa aj zmenil ...k horšiemu. Ale ako sa vraví, že všetko zlé je na niečo dobré. A čo ťa nezabije to ťa posilní. Hlavne to druhé u mňa teraz platí na 150%. Teraz si na ľudí dávam väčší pozor.

vvvvb
31. mar 2024

@autorka Ako môžeš mať rada niekoho, kto Ti ublížil? To Ti na sebe nezáleží?

karolinakr
31. mar 2024

@bessie12 pozerala som ten český dokument To všecho z lasky, a ženy žili s takym chlapom okolo 13-15-17 rokov, jedna vyzerala ako topmodelka a muž sa k nej spraval ako k hovnu, doniesol si milenku a ona spala na nafukovačke v obyvačke..za normalnych okolnosti nepredstavitelne, tu ženy vyšiluju, ked lajkne chlap žene obrazok na Inastagrame a nieto si ešte do spalne priniesť milenku, ale tiež si myslim, že ona už bola tak zmanipulovana, že si nevažila samu seba, pritom hned by sa mohla ist postaviť na molo a predvadzať šaty, pekna bola...