Ako riešiť vzťah s milujúcim cholerikom?
nechcem tu rozduchat plamene vasni a hadky, a ani nic podobne a ani urazky prosim vopred. Ak chcete komentovat v zlom, radsej to nerobte. prosim vas, uz tiez mam hlavu v zmetku pre mna je to nepochopitelne tiez a neviem si sama poradit niekedy myslim, ze najlepsie je odist.
chapem ze neni normalne co teraz napisem. ale muz je milujuci, nezny, sladky, roztomily, kvetinky nosi, sarmantny, priatelsky, kupi mi co chcem, charizmaticky, stara sa o mna pekne, navari, sem tam uprace, je prijemny, stale ma chvali, ospevuje aka som uzasna krasna, ako ma stastie, ze ma stretol, ze je stastny, je opatrny ohladuplny, pocuva ma, kazdy den mame takmer dokonaly sex, je velmi vasnivy, nepije, nefajci, je rodinne orientovany, berie ma vzdy na vylety, do kina a pod ( zijeme spolu v taliansku, je talian )naozaj mi dokazuje svoju lasku, robim si co chcem, som nezavisla zena,
mame prakticky idealny a idylicky vztah, ktory nam moze hocikto zavidiet navonok. Ale ! jedno obrovske ale je tu ktore sa hanbim pred niekym hovorit. vsetko vyzera az prilis sladko no neviem ako to povedat.hmmm je extremny ale ze az extremny cholerik a ma uplne zatmenie pred ocami od agresie a hnevu nevie skontrolovat sa, no pocas hadok ma neraz preplieskal ci uz po tvari alebo po chrbate. Stalo sa to za tie roky asi 10 krat, ale hrozne som sa citila ponizene, ako decko, proste nechapem to. Ako moze taky uzasny chlap ma agresivne preplieskat len tak, za to, ze na seba kricime a ja nesuhlasim s nim. Potom sa na druhy den sopravedlnuje klaci, prosi, a zas vsetko ide do starych kolaji, povie mi ze mal zatmenie a ze zacneme odznova, ze ho to trapi a je smutny. *donesie kvety ja mu odpustim za par dni a ideme dalej. o mesiac znova zatmenie. A takto to ide uz par rokov. prosim nesudte ma, ja len nechapem ako moze byt taky uzasny gentleman a pozorny chlap milujuci, ktory dokazuje lasku denne takmer mne, ako moze byt zaroven taky agresivny cholerik ze pocas hadok ma preplieskava. ja som mu nikdy nevratila. prosim nesudte ma vazne mam 29 aj on. zijem tu spolu, robime a tajk ako casnici
Nechce sa mi to tu citat cele, ale na takehoto bude platit len ozaj prava talianka. Taka co zoberie panvicu a treskne mu hned ako on zodvihne ruku na nu. Casom to ani nebude skusat. Takyto potrebuju tvrdu, dominantnu a sebavedomu zenu. Take ako ty, ktora si sa hned prvy krat nebranila, budu mat ako fackovaciu babiku. Otlkat ta bude coraz viacej, lebo mu to povolis. Tebe ostava len odist prec, alebo sa potom nechat otlkat nadalej, ale nevyplakavat kade-tade. To ti nepomoze.
@anomylka aha no super , len vies kebyze tu pancivu vezmem, ci by ma s nou nezabil potom
@karolinakr ano tiez poznam od nas z dediny jednu, co zije roky s takym,co ju mlati, to je prosze tak, tazko povedat
@anomylka ja neviem, vsetko z lasky, milujem ho stale, aj ked mi sem tam ublizi, ale mozno v gre nie je zly chlao ja neviem, trpi mozno nejakou chorobou nielen zlou cholerickostou, nemam ponatia.
ale zas kazdy talian nefacka babu a neni agresivny, to je blbost. kamoska jedneho ma tiez a je normalny, i ked ma zeny - slaba stranka ich :(
som zufala uz z toho, ze chcem odist a neviem urobit radikalne rozhodnutie.
asi kebyze spoznam dakoho noveho mozno vtedy odidem. za niecim lepsim, takto sa bojim asi ze budem sama a neviem co,ale neviem ako mam zit, ked niekto si svoju zlost na mne vybija a agresie, a mam modriny potom na ramene alebo nohe pripadne ked ma niekto chyti za vlasy. Neviem ako sa tak da zit, a uz tak zijem dlhsie.
Za niecim lepsim odides uz len preto, ze odides od nasilnika. Ale asi zbytocne ti to pisat, musis na to prist sama. Ono, az casom ti dopne co za katastrofu si prezivala a popritom si si myslela aky mas krasny vztah. Fakt nemas. Ale teraz ti to nedopina natolko aby si ho opustila.
Toto by ma zaujímalo, ako dokázali ženy čo opustili akýkoľvek toxický vzťah, prekonať ten strach, že nikoho lepšieho nenájdu. Proste, celkovo tú nedôveru, že by ich ešte niečo dobré mohlo stretnúť.
ty si ako z priručky a učebnice, tam tiež všetky ženy tvrdia, že v hlbke duše ten chlap nie je zly, ma ju rad, len trpi duševnou chorobou
dalej potrebuješ niekoho noveho, aby si sa odpoutala - to tiež nechapem, ty si typ ženy, čo chodi zo vztahu do vztahu, sama nevieš existovať? ako je to možne..sebavedomie a sebadôvera rastie aj tym, že sa vieš sama o seba postarať, to tiež nechapem, ako niekto može byt furt na chlapovi zavisly, to je otazka, penazi, sexu či čoho, že furt musíš byt na niekoho nalepena? alebo nemaš kamaratky, ked už s rodinou sa nechceš stykať, to by ma zaujimalo, čo tvoja mama vravi na to, že žiješ s tyranom.no moja mama by povedala, že ho zabije..to by totalne nevedela zniesť, že niekto na mňa položil ruku,,,tvoji rodičia su s tym v pohode ako žiješ?
Odišla si od jedného vzťahu, kde ťa bil, za druhým vzťahom, kde ťa bije. Prečo stále potrebuješ niekoho tretieho, kto ťa má zachraňovať? Zachráň sa sama, tak ako to urobila každá silná žena a nečakaj zas na nejakého iného chlapa, keď nemáš dobrý vyber partnerov a normálny vzťah si ani nezažila. Radia ti tu všetci psychológa, ty sa ho bojíš ako svätenej vody. Všetko robíš presne naopak ako ti tu baby radia. A s tými tvojimi rečami ako ti už čoskoro preteká pohár trpezlivosti si už akurát smiešna. Tebe tu už preteká pohár trpezlivosti od začiatku diskusie a už ťa od vtedy stihol 2x opäť zmlátiť a stále si s ním. Inak ťa už nejak často bije, tu tvrdíš, že raz za mesiac a tu píšeš v priebehu týždňa, že sa to stalo už 2x.
Tiež som mala rok toxický vzťah a vôbec som vtedy neriešila pri odchode či nájdem niekoho lepšieho alebo nenájdem, len som už tak nechcela fungovať. Nebolo tam fyzické násilie, sle silné manipulácie. Pri rozchode mi dotyčný poslal mail dlhý asi na A4, kde vlastne popisoval, že nič lepšie ma už v živote nestretne ako on, lebo všetci chlapi sú ako on a ktorí nie sú, sú iba falošní a klamú a cely môj život už iný nebude. Prekopírovala som to celé do jednej diskusie, kde som dostala 1 normálny komentár od jedného paradoxne chlapa, ktorý mi to tam vysvetlil ako nepriamo silne manipuluje a klame. Samozrejme, necakala som, že ma nejaký iný chlap bude zachraňovať, bola som niekoľko rokov sama, lebo som mala problém dôverovať chlapom. Za ten čas ako som bola sama, som si najlepšie za cely život utriedila myšlienky, dokázala si spätne v hlave rozobrat aký to bol nakoniec chuj. Dotyčný mi volal ešte aj po rozchode, kde sa mi priznal napokon, že bol za psychiatrom, ktorý mu diagnostikoval poruchu osobnosti, skrytú agresivitu a kopu ďalšieho, ale podal mi to štýlom, že to je úplne normálne, lebo tým čo má on trpí 2% populácie a keď ho budem brať taký, aký je, budeme spolu šťastní 😂. Ja som si len vtedy v duchu hovorila, že pre pána, prečo som toto hneď na začiatku netušila, kopu nešťastia by som si v živote ušetrila. Dnes mám manžela, ktorý je opak môjho ex, je uzastny otec.
Každý má svoj život vo svojich rukách a nik nám do života zmenu neprinesie, iba my sami musíme. Ja nechápem, prečo sa zas potrebuješ viazať na iného chlapa. Veď sa postav za seba samú. Ty máš aj do toho 0 sebavedomie, neveríš si vôbec a v ničom, každý chlap ťa musí hneď podvádzať, prečo? Lebo di myslíš, že okrem vzhľadu nemáš čo ponúknuť či prečo si myslíš, žeby ťa každý chlap mal hneď meniť za inú?
@vvvvb to zaujíma aj mňa veru
@zooeynka viem že je to zlý vzťah a dlho sa budem z neho liečiť
@karolinakr nikto nič nevie a nebudem to ani nikdy rozobrať
ale to vieš, že tym škodiš len sama seba? takto ťa ma v plnej moci..dievča, ty take školacke chyby robiš.neviem, aky vztah mate s rodičmi, možno nie dobrý, ale sama sebe kopeš hrob..vzdy ked je v novinach nejaka tragedia, každy lutuje obeť, ale ty si vlastne ukazala, že svojim rozmyšlanim a spravim nahravaš tomu nasilnikovi na všetkych frontach..
dobrovoĺne spolupracuješ na tom, aby sa zle stalo
@karolinakr odídem od neho. Tó mi ver. Takto to nebude stále. Že si bude robiť čo chce.
Ak by si to myslela vazne uz to urobis. Dovodov mas vela. Len si series do ust....skutek utek. Ale tvoja vec.
Jasne, už len ti niekto verí že od neho odídeš 😀😀😀
ale mna zaujalo, prečo
1.nepovieš rodičom
2.keby ta zabil, nikto sa to nedozvie
3.ospravedlňuješ ho
4.davaš mu nekonečne sance, i ked vies, že sa nezmeni
5.si na ňom zavisla
A vieš prečo ta nevyzyvam, aby si odišla?
6.lebo za rohom si najdeš takeho isteho
7.knihy nečitaš, podcasty neštuduješ, svoje chovanie nezmeniš
Proste krasne si tu ukazala, ako obeť rozmyšla.Tebe nepomôže iba odist, ty musiš zmenit samu seba v prvom rade..
8.Oddeĺuješ sa od rodiny
9.si zavisla na laske k mužovi, jedno, aky je, hlavne nech je
10.sama nevieš existovať
11.Terapia ti nepomohla podĺa tvojich slov
Ostaň s nim, ako si kto ustelie, tak bude spať..Veĺa takychto pripadov skončilo tragediou, ale už sa na to budem pozerať inak odteraz, už tie ženy nebudem lutovať..
Mysliš, že ostatne su ine ako ty? Bola tu žienka, muž ju bil, ponižoval, vulgarne nadaval, 100 000 vyhovoriek, prečo nemože odisť..Raz za rok navštivi MK, kde sa postažuje a život ide dalej, žije tak 20 rokov a nema v plane meniť nič..
Aj ty " chceš odisť" asi aby si nám ústa zapchala..Ostaň s nim, mne je jedno, ty budeš trpieť, nie ja..
Tak ale ty keď do neho skáčeš za ženy a prenasleduješ ho tak sa mu to nepáči a bráni sa.. tak pokiaľ nebudeš akceptovať tú jeho Taliansku náturu, že chce každú sukňu, tak budete spolu bojovať.. lebo ty nedosiahneš to, aby to nerobil, robiť to bude a keď ho natlakuješ tak si to zlízneš, lebo nesmie robiť to čo chce..
Nie je to tvoja chyba, že vo vzťahu musíš riešiť toto a že sa to vyostruje do fyzického násilia, len pochop, že to nie je partner do života a manželstvo..
@vvvvb dokázala som to, keď mi pár x išlo o život a mala som zdravotné problémy tak mi chlapi boli uplne ukradnutí.. nikdy som nestratila chuť žiť normálne…bola to veľmi silná túžba byť slobodná a nezažívať ten teror.. mne to nikto nemusel vysvetľovať, len som musela nájsť spôsob ako z toho vyjsť, keďže mi nemal kto pomôcť, lebo som to ani nikomu nepovedala..
Keď ho necháš flirtovať, písať a naháňať ženy tak budeš mať kľud.. bude spokojný a teba bude nosiť na rukách… to je to o čo mu ide vlastne.. teba naučiť že sa mu do toho nemáš starať.. bývajú hádky aj za niečo iné?
Talianky sú kamarátky s výhodami, riešia sa s kolegovcami a kamarátmi bežne, je to tam šport, nič za tým nevidia..pre Talianov je zas sezóna turistiek, ktoré si prídu vyhodiť z kopýtka.. žijú mi tam kamarátky, skáče sa tam z postele do postele.. úplne časté, že sa partneri na sezónu rozídu, užijú si každý po svojom a potom zasa sú spolu.. do manželstiev vstupujú až vybúrení a niekedy vôbec.. Slovenky nemajú problém sa tomu prispôsobiť, každému sa ujde.. a kto má problém to pochopiť tak trpí.. áno, nežije tak každý, ale v letoviskách to vidno… meniť Taliana je ťažko.. mám známu, nádherná, mladá, modelkovský typ, otehotnela s krpatým, nosatým Talianom a podvádzal ju s hocijakými kamarátkami, ktoré ju o všetkom navyše informovali.. trvalo, kým pochopila ako to je.. a tiež je to nádherná žena, čo sa tomu krpáľovi ani snívať nemohlo a verný jej nebol.. vybral si tú Taliansku klasiku..
Tak pokiaľ si takého zoberieš a budeš od neho chcieť, aby mal len oči pre teba, bude to len boj.. vykašli sa na neho, nepoznám žiadnu čo by to sukničkárstvo zmenila..
@karolinakr
To myslíš tú v izbe večne zatvorenú? Jej chceli zeny tiež pomôcť, niektoré zobrať ku sebe a do dnes v tej izbe istotne sedí.
Ja nechápem, dnes majú zeny také možnosti ako diskusie, kedysi to nebolo, že sa žena mohla aspoň anonymne vyrozprávať a dostala minimálne 1000 dobrých rád, dovtedy sa ženy museli samé pretĺkať, hľadať možnosti, študovať si knihy. Dnes, tieto ženy, pomaly návod dostanú a nie, furt sa budú sa gate toho tyrana držať, nech ich aj priťahuje, ale neodídu ani keby čo. Ja mám fakt pocit, že tie staršie ročníky sú omnoho psychicky odolnejší ľudia, zasadovejší, ráznejší, lebo museli, život ich obil, na nejaké výhovorky nebol čas.
@macatt vaacsinou je to o tej mojej ziarlivosti voci tym zenam a o jeho ziarlivosti zase ku mne.
Tak ale potom nemáš žiadnu osobnosť. Sú aj takí ľudia. Neveria si a len utekaju zo vzťahu do vzťahu, nekokážu byť sami so sebou, len musia byť celý život na niekom nacucnutí, nevedia sa rázne postaviť za seba, sú bez vlastného názoru a ich názor je to, čo si myslí ten druhý, ktorého adorujú. Na jednej strane píšeš aká si atraktívna, na druhej strane ziarliš na všetky ženy naokolo a robíš hysterické scény. Atraktívna žena by mala byť aj sebavedomá, vedomá si svojej hodnoty a nezneistí ju iná žena.
@katkami123 ona proste odist nechce. Ano, vadi jej ze ju vytrieska, ano vadi jej ze si pise s inymi, podla mna ju podvadza a serie ho ze mu do toho henta slovenska truba kafre, vadi jej ze ju neposlucha, resp.ze ju nerespektuje, ale opustit ho NECHCE. Ona ho chce, ale aby sa choval podla jej predstav, ale smola, hentakeho chujka neprerobi. Ona veri jeho kecom, ze to bolo naposledy, ze sa zmeni, ze manzelstvo ho zmeni, ze zazracne svadobnym obradom prestane byt kurevnik a nasilnik. Nechce si pripustit ze svadbou s hentym si dovrze zivot, lebo vacsia hanba je prist nazad na svk....tuto uz logicke argumenty netreba, ked je raz v hlave nasrate tak trpi cele telo, ako sa hovori....
Autorka, načo ti je nový chlap. Boze Ved ty si úplne mimo. Odíď od tohto, čo si mýli objatia s fackami a potom daj dokopy seba. Tebe netreba ďalšieho chlapa, pretože by si si v momente našla ďalšieho agresívneho tupca.
Teba treba kvalitného psychiatra. A vlastne načo ti to tu píšeme, aj tak neprídeš, čiže škoda drať klávesnicu.

@karolinakr urcite bola zmanipulovaná a bala sa ozvat. Inak by dostala dalsi vyprask. Fyzický či psychický alebo obe naraz. Videla som viaceré dokumenty ohľadom tejto problematiky. Mňa zaráža, že ešte v tomto storočí sa zatvárajú pred tým oči. Znásilnenia detto. Ešte z obete urobia vinníka. Chce sa mi z toho zvracať.