icon

Ako riešiť vzťah s milujúcim cholerikom?

22. mar 2024

nechcem tu rozduchat plamene vasni a hadky, a ani nic podobne a ani urazky prosim vopred. Ak chcete komentovat v zlom, radsej to nerobte. prosim vas, uz tiez mam hlavu v zmetku pre mna je to nepochopitelne tiez a neviem si sama poradit niekedy myslim, ze najlepsie je odist.
chapem ze neni normalne co teraz napisem. ale muz je milujuci, nezny, sladky, roztomily, kvetinky nosi, sarmantny, priatelsky, kupi mi co chcem, charizmaticky, stara sa o mna pekne, navari, sem tam uprace, je prijemny, stale ma chvali, ospevuje aka som uzasna krasna, ako ma stastie, ze ma stretol, ze je stastny, je opatrny ohladuplny, pocuva ma, kazdy den mame takmer dokonaly sex, je velmi vasnivy, nepije, nefajci, je rodinne orientovany, berie ma vzdy na vylety, do kina a pod ( zijeme spolu v taliansku, je talian )naozaj mi dokazuje svoju lasku, robim si co chcem, som nezavisla zena,
mame prakticky idealny a idylicky vztah, ktory nam moze hocikto zavidiet navonok. Ale ! jedno obrovske ale je tu ktore sa hanbim pred niekym hovorit. vsetko vyzera az prilis sladko no neviem ako to povedat.hmmm je extremny ale ze az extremny cholerik a ma uplne zatmenie pred ocami od agresie a hnevu nevie skontrolovat sa, no pocas hadok ma neraz preplieskal ci uz po tvari alebo po chrbate. Stalo sa to za tie roky asi 10 krat, ale hrozne som sa citila ponizene, ako decko, proste nechapem to. Ako moze taky uzasny chlap ma agresivne preplieskat len tak, za to, ze na seba kricime a ja nesuhlasim s nim. Potom sa na druhy den sopravedlnuje klaci, prosi, a zas vsetko ide do starych kolaji, povie mi ze mal zatmenie a ze zacneme odznova, ze ho to trapi a je smutny. *donesie kvety ja mu odpustim za par dni a ideme dalej. o mesiac znova zatmenie. A takto to ide uz par rokov. prosim nesudte ma, ja len nechapem ako moze byt taky uzasny gentleman a pozorny chlap milujuci, ktory dokazuje lasku denne takmer mne, ako moze byt zaroven taky agresivny cholerik ze pocas hadok ma preplieskava. ja som mu nikdy nevratila. prosim nesudte ma vazne mam 29 aj on. zijem tu spolu, robime a tajk ako casnici

autor
2. apr 2024

@katkami123 ale taka nie som , sice som atraktivna, ale nemam sebavedomie.
@zooeynka aha tak diky, ze mam v hlave nasrate. nie, neboj, uz mi spadli ruzove brilky, viem ze sa on nezmeni ani svadbou, to som si myslela kedysi. a on ma o tom teraz presveidca,ale nie.

@aurora33 no na nic novy chlap, len aby som sama neostala vies

aurora33
2. apr 2024

No stokrat radšej budem sama a šťastná ako nešťastná s debilom.

katkami123
2. apr 2024

A Nerozmyslala si nad tým, čo je dôvodom toho, že nemáš žiadne sebavedomie? Čo ti to sebavedomie teraz najviac ničí? Lebo sebavedomí sa nerodíme, to vzniká ako sa k nám chová okolie.

katkami123
2. apr 2024

A prečo sa bojíš ostať sama? Veď to nie je žiadna anomália, byt sama určitý čas.
Vieš, toto sú veci, ktoré by si si mala riešiť s psychológom. Nájsť zdroj, ktorý ti zničil sebavedomie, aj ten tvoj chorobný strach byť bez chlapa, že kde to má príčinu a vyriešiť si to v sebe. Nájsť silu v sebe a nie, ze musíš mať chlapa, aby si mala hodnotu.

hope87
2. apr 2024

@autorka a preco myslis, ze ta láka na svadbu a reci typu, ze manzelstvom sa to urcite zlepsi a nechce zit len takto bez zvazku? No preto, lebo si ta chce uviazat a vie, ze uz teraz, ked si, s prepacenim seres do huby, ze odides, ak ta este raz udrie, on ta zase zfliaska a ty si stale tam...tak jasne, ze ked si ho vezmes, ze to nebude uz take jednoduche odist od neho, aj ked si neodisla ani ako slobodna. Potom ta uz bude mlatit aj za to, ze vobec povies, ze od neho odides. Bude zvysovat intenzitu a tvrdost a bude ta tlct hlava nehlava, uvidis. To je jedno, ci je chory, ci ma nejaku diagnozu, atd. Je uplne jedno z akeho dovodu ta bije. Dolezity je fakt, ze ta vobec bije. Ze si to dovoli. To, ze ty si ziarliva hysterka, je druha vec...to mu ale nedava pravo ta bit. Tvrdis, ze ho stale milujes...ver mi, ze nemilujes. Ty milujes predstavu o nom...tu, kedy je na teba mily, pozorny, zahrna ta darcekmi, atd...To ale nie je jeho osobnost ako celok. On je agresivny debil, ktory nevie riesit veci inak ako bitkou, ak chce, aby bolo po jeho a jeho protivnik, teda ty, si drzala pysk. Cim viac budes skakat, tym ta bude viac tlct. To je fakt.

@katkami123 ti tu perfektne napisala...aj tu davala printscreen o tom, ako si jeden den pisala, ze este raz ta udrie a bez debaty odides a nepresli ani 3dni, dostala si znova a neodisla si...aky signal si vyslala tvojmu priatelovi? Vidis ako vazne ta bral? 😀...sam neveril tomu, ze odides, aj ked ta zbije a tak to urobil...a sam sa ti dusoval ako to uz neurobi...obaja ste smiesni a chori...prepac ale je to tak. Nie ste v poriadku...ale ty ani v poriadku nebudes, kym od neho neodides a nedas sa psychicky do poriadku.

alexnina777
2. apr 2024

@katkami123 Ono je to tak, sebavedomie, a sebaláska, a sebahodnota vzniká v rannom detstve každého človeka a to tým, ako k nám pristupujú dospelí, ktorí na náš vývoj majú volyv, vačšinou sú to len rodičia, a to čo oni zasejú do nás, v nás potom rastie. otec, ktorý sa správa k svojej dcére akoo k princeznej, dáva signál do jej života, že si zaslúži aby sa k nej aj muži v dospelosti správali pekne a s rešpektom, otec, ktorý nezaseje takéto hodnoty, alebo naopak nehatívne vplýva na malé dievčatko, zaseje presne toto, to dievčatko bude mať toto ako normu ako dovolí mužom sa správať k sebe samej.. sebahodnota, sebaúcta, sebaláska a sebavedomie na bode mrazu.. Autorkyn živí príklad. bohužial

katkami123
2. apr 2024

@alexnina777
Áno, aj detsvo, ale aj okolie cely život. Ja som mala top sebavedomie, stačil mi rok s debilom a nebolo zo mňa nič, dlho som sa dávala dokopy, to som si vtedy zažila vysokú skolu manipulátorskú pri ňom.

katkami123
2. apr 2024

Autorka a neznižuje ti práve to sebavedomie, že pokým teba priateľ doma bije, k iným, cudzím ženám sa chová s úctou? Aj s tou, čo si píše? Že k ním je lepší ako k tebe, k tebe nemá úctu, teba vymláti?

Vlastne ti zým dáva najavo, že každá od teba je lepšia. A preto podvedome žiarliš na všetky zeny okolo, lebo ich nebije k ním je pozorný? Iba teba jedinú hej?

katkami123
2. apr 2024

Lebo tú Američanku, keď má problém si vypočuje, poradí jej, píšu si o sexe, dohaduje si s ňou stretnutie. Nikde k nej nemá také chovanie ako k tebe. Ty keď máš problém a plačeš, teba ešte zbije. Nežiarliš na to podvedome? Že aj ty túžiš po jeho porozumení a narozdiel od iných žien z jeho okolia, dostaneš bitku? Preto si neveríš, lebo veríš tomu, že si menej ako iné ženy, keď sa tak k tebe chová a tak na všetky žiarliš?

vvvvb
Autor odpoveď zmazal
vvvvb
Autor odpoveď zmazal
vvvvb
Autor odpoveď zmazal
vvvvb
Autor odpoveď zmazal
autor
2. apr 2024

@katkami123 no jasne ze sa citim z toho zufalo, ze si pise s americankami a neviem akym vsetkym, radsej mu uz ten psoraty telefon nepozeram, o sexe, a je k nim mily a neviem co a ku mne ako k handre, pricom tvrdi ze ja som najlepsia zena na svete a chce si ma zobrat ach, to je na hlavu uplne. Asi nove meso, nove moznosti, nove spravanie

autor
2. apr 2024

@vvvvb schybil ON, nema si co dovolovat pisat iynm zenam o sexe, a poichybujem ze to bolo iba toto, on ju asi chcel pretiahnut. ale americanka asi mozno nechcela kedze ma chlapa

autor
2. apr 2024

@katkami123 ano ine zeny ake ma porozumenie aky je k nim super, najma tie ktore sa mu pacia, a tak pise si s nimi, ale ku mne he tvrdy neuprosny, pre mna pochopenia nema

autor
2. apr 2024

@hope87 mas pravdu v poslednom prispevku uplne. Ale ze uplne. Suhlas na 100% zacinam s ito uvedomovat aj ked je to tazke pre mna priznat si to vobec.

aurora33
2. apr 2024

Sama sa k sebe spravas ako k handre. On robí len to, čo mu ty dovolíš.

vvvvb
2. apr 2024

Jasné, že urobil chybu ON. Takéto rady sa cudzím ženám nedávajú!!!!
Prestávam to tu sledovať, lebo toto je blázinec. Už nechápem nielen to, že autorka zostáva s tyranom, ale ešte aj, že nepošle do riti kravy, ktoré si na nej mastia ego.

autor
2. apr 2024

on si mysli, ze - som sa zmierila a akceptovala situáciu ohladne faciek, a agresie, ze proste som si povedala, ok, a akceptujem to, ze som s tym vyrovnana a v pohode, ako niektore zeny tu v susedstve. kedze som doteraz neodisla.
Opak je vsak pravdou, s tym som sa nezmierila a neakceprujem to. on si mysli, ze ano. potichu davam najavo odpor.
a myslim si svoje, a v ziadnom pripade to netolerujema a neberiem ze !ok tak je to fajn som s nim lubime sa, a obcas ma udrie, vsak co uz aj tak sa lubime", nie je to tak a an inebudem. nechcem prist do toho stadia.

autor
2. apr 2024

@vvvvb nebudem sa tu hadat s nikym, povedala som zenam, ze tu nechcem urazky, ale nemozem zastavit vsetkych

autor
2. apr 2024

@vvvvb ale prosim ta, to neboli rady zene, cosi. to bolo flirt, pod maskou niecoho, o sexe to bolo, chcel ju opichat. viem to ale nedoslo k tomu

autor
2. apr 2024

myslim si aspon tak. ze sa mu velmi pacila a pritahovala ho. v tom obdobi sme mali nie moc dobre obdobie, ale to je jedno. Urobil chybu iba ON a ja jasnacka, kedze sa mi nalomila dovera, tak odvtedy som ziarlivstou bez seba a kontrolujem ho ako aj tlfon a on ma za to fackuje akoze

autor
2. apr 2024

nema to konca prosto

crazy_cat_lady
2. apr 2024

a ako mu davas potichu najavo ten odpor? nema to konca, lebo ty to nestopnes. bude to trvat len dovtedy, pokial to ty budes akceptovat a neodides

aurora33
2. apr 2024

@vvvvb jediná krava si tu ty

crazy_cat_lady
2. apr 2024

a rovnako to aj akceptujes (hoci pises, ze nie). pretoze ta nadalej otlka. keby is to neakceptovala, nic z toho by sa nedialo. chapem, ze radit je jednoduche, pokial clovek nie je v takej situacii, ale ty sama predsa vies, ze musis z toho vztahu odist. uz si to tu pisala xy krat, ak este raz na teba stiahne ruku.. stalo sa, situacia sa opakovala a ty preto nic nerobis (aspon teda mi to tak pride)

macatt
2. apr 2024

On chce dosiahnuť to, že mu nebudeš loziť do telefónu a nebudeš ho stále konfrontovať, inak urobí s tebou poriadok..
Je to hrozné trápenie mať takýto vzťah..poznám to, bude sa to zhoršovať, bude ťa klamať a využije každú príležitosť, tvoju nepozornosť a on nemá čo stratiť vlastne, tebe dá pár po papuli a zoberie ťa na výlet.. a tým je to pre neho vybavené.. nedá sa tak žiť..

mirkas76
Autor odpoveď zmazal
katkami123
2. apr 2024

Ale potom ti to sebavedomie ničí on, preto si si nesebaistá voči iným ženám. On ti ukazuje, že každá iná má väčšiu hodnotu ako ty. Iné chváli, lajkuje im fotky, vypočuje si ich. Pre teba, keď si naopak v ťažkej situácii pochopenie nemá, pre cudzie ženy áno. Pritom ty by si mala byť jeho top žena, jeho bohyňa, veď s tebou býva, ty sa o všetko staráš, spíte spolu, tie ostatné ženy to nerobia, vôbec sa toľko neobetujú ako ty do teraz a on ťa ešte bije. A pre ne má povzbudivé slová, ich lajkuje na nete, pre ne má pochopenie. Potom sa necuduj, že si bez sebavedomia a ziarliš na každú ženu, keď on ti svojimi činmi takto ničí sebavedomie. Doslova sa k tebe chová ako ku handre a za inými sa ide potrhať.