icon

Ako sa nezaľúbiť?

franko_
2. dec 2022

Nedávno som tu mal takéto fórum: https://www.modrykonik.sk/forum/za-dverami-nasich-spalni/ako-sa-vyhnut-zalubenosti/?page=2#post-85648935 nakoniec to dopadlo inak. Osud to zariadil tak aby sme ostali v kontakte, ona sa na ďalší deň ozvala. 2x som sa s ňou ešte stretol ale mala jeden vážny problém tak som sa jej snažil pomôcť a na nič iné nebol čas. Takže som sa jej nemohol venovať takým spôsobom ako som chcel. No a teraz kôli tomu problému odišla na druhý koniec republiky (nemala na výber) a tam bude až do januára, takže to považujem za uzavretú kapitolu. Uvidím čo bude za 2 mesiace asi s ňou chcem byť len kamarát lebo už jej neverím. Aj keby mi poslala 100 srdiečok a rozprávala mi ako jej na mne záleží ako ma ľúbi, tak by som jej neveril ani nos medzi očami. Všetko je to len pretvárka.

Ale spať k téme. Nájsť človeka na normálny citový vzťah je oveľa ťažšie ako nájsť si niekoho na sex, pri balení na sex človek druhú stranu neberie až tak vážne flirtuje zabáva sa. Neviem či to je len moj pocit alebo som teraz v negatívnom rozpoložení (mám zlú náladu) a všetko vidím horšie ako skutočne je, ale asi je to tak. Romantická láska je výmysel z romantických filmov a telenoviel.

franko_
autor
2. dec 2022

Dnešné zťahy sú o vypočítavosti. Naťahovačky, taktické manévrovanie etc. Ľudia sa vyhýbajú úprimným citom, robia si podrazy (neodpíšem ti 2 dni a potom budeš zo mňa na mäkko) len aby čo najviac navnadili druhú stranu. Je to nezrelé a infantílne žial takto to dnes funguje. Je to ojeb a vzťah ktorý sa buduje na podrazoch a faloši môže skončiť len bez lásky alebo ak to tí ľudia dotiahnú aj do manželstva tak rozvodom, prípadne sa budú ľudia navzájom len trápiť a robiť si naprieky aj desiatky rokov. Dnešné vzťahy sú o neúprimnosti preto 60% manželstiev končí rozvodom. Kto v nich chce obstať musí sa prispôsobiť a prestať veriť na lásku.

Ak sa chcem vyvarovať tomu čo naposledy, nemôžem žene venovať ani štipku citu, musím sa správať obozretne a chladnokrvne a city len predstierať. Musím mať holku totálne na saláme a vôbec ju nebrať vážne až do kým mi nedokáže že ku mne skutočne niečo cíti. Lebo ak ju budem brať vážne tak sa zaľúbim a tým si znižujem šance že ma bude ľúbiť ona. Nepáči sa mi to ale iná možnosť neexistuje. Žiaľ.

Najlepšie keď si človek začne s viacerými naraz (tak ako pri hľadaní novej práce) potom sa do žiadnej nezaľúbi, príležitostí je dosť ale nikdy som to nechcel robiť takto vo veľkom, ale veď aj ženy to robia takto, ideál by bol ísť každý deň von s inou a skúšať či si sadneme. Zámienky na stretká už mám vymyslené. Zbaliť ženu ktorá bude chlapa úprimne mať rada alebo dokonca ľúbiť je žiaľ omnoho ťažšie ako zbaliť dievča len na sex. Viem že za toto asi dostanem veľa hejtu, ale proste ženy ma k tomu dotlačili ja som si to dobrovolne nevybral.

loliki
2. dec 2022

@franko_ Zranený človek zraňuje. Hľadaj vzťah vtedy, keď sa rany zahoja, keď budeš schopný milovať, nielen trestať alebo pomstiť sa za utŕžené rany.

lindous
2. dec 2022

Vykašli sa na to, daj sa dokopy a ono to príde samé... čím viac nad tým polemizuješ, plánuješ a kalkuluješ, tým horšie to vypáli...a nehrň sa tak do toho, že si s niekým na prvom stretku sadneš ešte nie je láska

lenkakravcova
2. dec 2022

@franko_ to sú také sprostosti čo píšeš.. Proste len nehľadaj ženu na sex, nestriedaj ich ako ponožky (ešte v alkoholovom napojení, lebo mozog dole ti zatienil ten v hlave..) ale pre manželstvo a nebudeš mať takéto problémy aké máš. Sám si za to môžeš.

babulkomale
2. dec 2022

@franko_ romanticka laska je vzdy na zaciatku. Udrzat vztah napriek chybam ktore mame kazdy je potom uz makacka a praca predovsetkym na sebe. Dolezite je najst cloveka, ktory za tu pracu stoji.
Zatrpknuty zufalec by ma skor odradil. Dozrej a vyliec si zranenia, potom budes zaujimavy aj pre druhu stranu na vztah.

karolina196
2. dec 2022

@franko_ Kriste pane,kolko mas rokov?Ako si usudil,ze ma o teba ozajstny zaujem?Ona ho pravdepodobne vobec nemala,lebo takato vec by ju nemohla hned odradit za to,ze si ostal doma chory.

loliki
2. dec 2022

@franko_ Ak si sám uvedomuješ, že máš momentálne zlú náladu, tak treba riešiť práve to. Sklamanie zabolí, či je to o láske, o práci, o športe. Mne vždy pomohol Magnézium, či únava, stres, nevyspatosť... Keď sa Ti v hlave rozjasní, budeš vidieť aj svet a ľudí inými očami. Lidé jsou rúzni, väčšinou hovada. Ale Ty stále môžeš mať na rozdiel od nich charakter. Ak Tebe vadí nejaké správanie, tak sa predsa nebudeš správať tak isto. Nebolo by Ti zle zo samého seba? Buď dobrý sám k sebe a ostatných maj rád takých , akí sú. Kým by si čakal, že až keď budú dobrí a svätí, tak je možné, že sa nedočkáš. Aj Boh nás miluje nedokonalých. Prečo Ty máš väčšie nároky? Miluj tie ženy nedokonalé, také aké sú. Dokonca nemusíš milovať ich všetky naraz. Úplne Ti postačí, ak budeš milovať len jednu.

franko_
autor
2. dec 2022

@loliki ja sa jej nechcem mstiť. Ani sa na ňu nehnevám. Nemám dôvod. To čo sa jej stalo neni jej chyba (nechem rozoberať detaily). Naopak bolo mi jej aj ľúto a snažil som sa jej byť v tej situácii oporou. Mám ju stále rád len jej úplne neverím a možno by som mal neviem... každopádne teraz s ňou nebudem.

a ten druhý príspevok je to pekne napísané a bolo by to fajn keby to takto fungovalo ale musím nato ísť logicky, prečo znovuurobiť rovnakú chybu? treba sa prispôsobiť iným pravidlám hry.

franko_
autor
2. dec 2022

@lindous lenže ona tu nebude 1 - 2 mesiace a ja potrebujem otočiť list a pohnúť sa ďalej, ona ma naštartovala a osud to zariadil tak aby sme sa teraz nevideli.

franko_
autor
2. dec 2022

@lenkakravcova ad sex... klin sa klinom vybíja a keď si s niekym iným tak aspoň nachvíľu zabudneš.

franko_
autor
2. dec 2022

@babulkomale a z čoho si usúdila že som zatrpknutý proste na to idem logicky. city sú cesta do pekla. minimálne na začiatku.

franko_
autor
2. dec 2022

@karolina196 ojojo ty si to už celé prekrútila :D ONA má teraz nejaký problém (celkom važny) to že som bol 2 dni nachladnutý s tým nič nemá.

lindous
2. dec 2022

@franko_ nebol si už niekedy na MK s iným nickom? veľmi mi pripomínaš jedného chalana, ktorý sa tu zjavoval zúfalstvom, ktoré z teba vyžaruje... a to nie v zlom ... ale proste po jednom stretnutí takto reagovať, opúšťať sa, zúfať, zatracovať lásku je divné... o akých citoch sa dá hovoriť po 1 rande ? možno tak o sympatiách... hovoríš akoby ťa opustila žena s 2 deťmi po 10 rokoch lebo si našla druhého... tiež si myslím, že máš ísť ďalej, ďalej od vzťahov...

dadis
2. dec 2022

@franko_ Nesexuj nezavazne, velmi si tym nezatazuj hlavu a niekoho normalneho stretnes... vobec nerozumiem tomu, ze tak zufalo sa chces zalubit a rovnako zufalo sa zavazku bojis. Boze, ved o nic nejde, aj ked sa sklames, zalubis sa opat. Ved sa nejdes este zenit..l

franko_
autor
2. dec 2022

@lindous po jednom stretnutí? stretli sme sa 5x a stále sme v kontakte. zúfalý pochopiteľne som keďže mám zlú náladu, ktorá mi zatemňuje mozog... ale iný nick som tu nikdy nemal.

franko_
autor
2. dec 2022

@dadis aha takže by som sa mal tešiť z toho že sa znovu na niekoho namotám? už sa tomu musím vyhnúť keďže to nevedie k požadovanému cieľu.

franko_
autor
2. dec 2022

ale ajtak ďakuejm za rady je pekné že existujú aj ľudia ktorí rozmýšlajú ako vy. idem von. Reset alkoholom možno trochu pomôže

lindous
2. dec 2022

@franko_ to bola len taká naokraj otázka, čo mi prebehla hlavou 😅 prepáč, tu som nejak prehliadla, že si sa s ňou ešte párkrát stretol ... ale nič to nemení na tom čo si myslím, nepoznáš ju ani mesiac ak dobre počítam podľa dátumu predchádzajúcej diskusie... a tým nechcem nijak znevažovať tvoje city a problémy, ale potom jasné, že si takto ublížený, keď sa hneď takto veľmi namotáš...ale treba si uvedomiť, že stále je to LEN namotávka... keby nebola a bolo by za tým viac, tak bez problému vydržíš 2 mesiace...podľa mňa ti proste dobre padne nejaký čas, počas ktorého nebudeš cielene vyhľadávať a riešiť ženy...

sheila121
Odpoveď bola odstránená
franko_
autor
2. dec 2022

@lindous takže si vlastne inými slovami napísala to isté čo ja: netreba sa rýchlo namotať... :D rýchlo som sa namotal asi len preto že sa nám stalo pár náhod, pri ktorých som si hovoril že je mi veľmi podobná a že takú holku už tak skoro nestretnem.

franko_
autor
2. dec 2022

@sheila121 uvidíme čo mi osud prinesie

lindous
2. dec 2022

@franko_ skôr nemýliť si namotávku s láskou, lebo to namotanie sa úplne neovplyvníš asi... ale to, že to berieš hneď tak vážne a hľadáš v tom osud, s tým sa dá pracovať... akože je to len taká hra so slovíčkami možno, ale ja v tom vidím rozdiel...

minarova22
2. dec 2022

@franko_
Môžem vedieť, aký je váš vek? Tvoj(ak môžem týkať) a toho dievčaťa ?

franko_
autor
2. dec 2022

@lindous už po pár minútach som v tom videl osud :D hneď ako sme sa začali rozprávať. mal som pocit akoby sme sa už poznali... a ešte do toho prišla prvá náhoda ktorú si všimla hneď aj ona... to bola taká náhoda ako vyhrať v športke. a ja na náhdy neverím. preto som za tým videl znamenie osudu. ale možno som si to len namyslel. aj keď podobných náhd som s ňou zažil viac. ja viem že to neni láska, ale city tam už nejaké sú aspoň teda z mojej strany. Ja som sa s ňou chcel len lepšie spoznať a zistiť či sme spolu kompatibilní a či z toho bude len kamarátstvo alebo aj niečo vážnejšie. žiaľ teraz musí riešiť trošku iné problémy. A čo bude neskôr nechávam otvorené. ale asi nič.

@minarova22 a čo ak to tu bude náhodou čítať. Nechcem tu rozoberať konkrétne detaily. Nemyslím si, že tu má profil, ale pre istotu nechcem riskovať.

minarova22
2. dec 2022

@franko_
Je to do 20r alebo 25r. alebo do 30r.???

karolina196
2. dec 2022

@franko_ Pytala som sa na vek.Neodpovedal si...Ty nie si hlupy,ale podla toho co pises a ako pises,si este mlady a este si si poriadne nepresiel zivotom..Tipujem,ze mas okolo 20rokov.Taketo myslienkove pochody som mala presne v tom veku kym som nedozrela v ženu.Zamilovanie je krasna vec,ale samozrejme moze byt aj bolestive,ak nie je rovnakou mierou opatovane.Ty sa musis len z toho vyspat,ale nie so zenou 😁 ale casom...casom ta prejdu take myslienkove pochody...

pralinka25
2. dec 2022

a preco jej vlastne neveris?
inak ak by to bola laska tak vydrzi nie len 2 mesiace ale aj 2 roky.
si predstav ze kedysi baby cakali na svojich frajerov 2 roky ked boli na vojencine. ja neviem dnes je tolko labilnych ludi. podla mna by si mal na sebe popracovat. pritahujes to cim si. uprimne tvoj momentalny stav ti ani nedovoluje mt plnohodnotny kvalitny vztah.

lenkakravcova
3. dec 2022

@franko_ Alebo skôr len budeš mat výčitky, tak ako ty teraz.

loliki
3. dec 2022

@franko_ Ja nerozumiem úplne, o čom píšeš. Tvojej priateľke sa niečo vážne stalo a preto sa nemôžete stretávať? Či aký je vlastne problém? 2 mesiace ju nebudeš vidieť? Láska hory prenáša. Tak sadni na vlak a choď za ňou. Tehotné ženy často preležia aj 5-8 mesiacov na gynde, kým sa dočkajú pôrodu a teraz, čo má robiť ich manžel? Rozvedie sa? Je sakramentský rozdiel medzi MAŤ NIEKOHO a medzi MAŤ NIEKOHO RÁD. To nie je len o očakávaní a nárokovaní, čo od druhého chceš, ale aj o trpezlivosti, aj o dôvere, aj o odpúšťaní. Alkohol je pre slabochov. Dostane Ťa do väčších problémov. Ak si na to ešte neprišiel, nehrň sa do vzťahov. Vo vzťahu musíš uniesť problémy oboch, niekedy aj celej rodiny, detí. Chlap musí mať charakter a byť pevnou oporou rodiny, ináč sa to celé zosype.