icon

Ako sa správa váš partner, keď pije alkohol?

26. mar 2024

Dnes si môj priateľ vypil, lebo má do konca týždňa voľno a dnes sa chcel “vyventilovať”, nepije často, ale žienky ja nezvládam jeho opitý stav😭 Preto ma zaujíma ako sa váš partner správa opitý 🥺 Vždy keď pije, tak je strašne výbušný, nikdy by ma neudrel, ale jeho komunikácia je taká agresívna, všetko mu vadí, vyčíta mi veci ktoré mi za triezva nevyčíta a potom sa ráno ospravedlňuje. Aby som sa nevyjadrila blbo, nepije pravidelne, asi ako ja, raz za čas - akurát, že mne stačia 2 poháre vína a zaspím😅. Len mi vadí jeho stav keď sa napije, úplne sa mení. Keď to je doma, je to ok, lebo viem, že bude na mňa len odmeraný a hnusný, ale keď to je v spoločnosti, tŕpnem čo bude. Už dva-tri poháriky menia jeho osobnosť. Je zrazu ukecaný (inokedy introvert), cholerický, urážlivý.. čo bežne vôbec nieje 🥺 Mne vôbec nevadí keď človek občas pije, lebo tiež si dám rada s kamoškami víno raz-dva krát za mesiac, ale jeho to naozaj mení na nepoznanie- aj malé množstvo. Čo s tým ženy?

Možno z toho mám aj taký stres kvôli tomu, že jeho otec bol alkoholik, mlátil jeho mamu, už sa s ním roky nestretáva, ale predsa len sa vraví, že to je “dedičné”😭. On pije naozaj občas, lenže tie črty tam sú keď je opitý, bojím sa, že raz aj ja dostanem facku😭

Strana
z2
ceresnicka_cervena
26. mar 2024

Môjho muža otec tiež chlastal a bil ženu - svokru, no môj keď si vypije mi vyznáva lásku tak jak nikdy 😆 a keď náhodou nie som zrovna s ním tak mi vypisuje dookola ako ma miluje, to už pri druhej správe viem o čo ide 🙈🤣 inak potom ľahne a spí

hopsas
26. mar 2024

Kontrolka ti bliká správne, tvoj chlap pije a potom je agresívny. Teraz ťa ešte nemlati, ale čo nie je môže byť. Počkaj pár rokov.... Ja by som riešila aj to, prečo pije keď ma otca alkoholika, takí ľudia väčšinou nepijú vôbec....mimochodom môj muž, keď si vypije, tak tancuje a smeje sa. Za triezva tancoval len raz. Na našej svadbe. Buď s tým svojim mužom opatrná.

ariannazara
27. mar 2024

Moj? Pritulny každého miluje, hlavne mňa 😂 vkuse ma stiska a vyznava lásku do neba😂

petko81
27. mar 2024

To ako keby si písala o mojom ocovi.

A môj muž vie kedy má dosť,a to nevypije veľa,a ani nie často.

cicinkova
27. mar 2024

Porozprávaj sa snim otom, keď nieje napitý. A aby ti veril aký je v opilom stave tak ho nahraj na mobil a až sa stoho vyspí tak mu to pusti.

tamitamitami
27. mar 2024

Keď sa nevie správať keď je opitý nemal by piť vôbec. Je rozdiel ak si niekto vypije raz za čas v normálnej miere a vie sa pri tom adekvátne správať. Ak sa človek opije je agresívny, nepríjemný, proste pupok sveta tak by piť nemal za žiadnych okolností.

belaanabela
27. mar 2024

Joj dievča moje Veľký varovný prst hore 👉👆👈 toto do budúcna nebude "robiť Dobrotu" Sme na SK,.,alkohol ide potokom vždy je čo zapiť Meniny, narodeniny, narodenie, krst,pridanie,birmovku ,víkend, Swadbu 🤵👰‍♂️ alebo len víkend a Vyventilovat.
Jednoducho niekt. Ľudia nemôžu piť ani malo ani veľa lebo sú potom sprostý 🤐 ....a to je žiaľ Jeho prípad

belaaaaaaaaa
27. mar 2024

Odporúčam zbystriť pozornosť. Môj otec celý život keď sa opila bol nepríjemný, agresívny a vyčítavý. Tažký život po boku takého človeka. Nebudem rozpisovať, čo to všetko znamenalo. Ak neodídeš, čo by Teba čakal ťažký život je tvoja kapusta,no ovplyvniš život Vaších deti. Zapamätaj si to. Žiadne výhovorky neobstoja. Asi toľko.

cacianka
27. mar 2024

Nijako, 32 rokov nepije, ani kvapku ani občas. Nula.
Koľko je to jeho "občas " ? 2x za rok, 2x za mesiac 2x za týždeň ?
Natoč video jeho stavu, nehovor s ním v takom stave, odíď, uprac jeho, ale naozaj nerieš. Až keď je striezvy, treba tvrdý pohovor, prípadne s niekým kto to videl tiež, nech potvrdí jeho agresiu, a až potom mu pusti video. Ako dôkaz. A poziadaj ho o vyjadrenie, ako to chce riešiť. Potom mu argumentuje ty, že stop alkoholu, vždy a všade. A riadne mu daj príklad jeho otca, že on je mu podobný a smeruje čoraz viac k jeho alko povahe. Kľudne mu povedz, že zvažujes o rozvode, lebo nechceš dopadnúť ako jeho bita mama

vilma7
27. mar 2024

Môj si dá sem tam jedno malé.pivo. Na ktoré potom telo nijako špeciálne nereaguje.
Iba raz som ho videla opitého. Tiež bol z neho veľký extrovert zabával celú spoločnosť.
Ale tak mu bolo potom zle, že už 8 rokov sa to neopakovalo.
Partnera by som poprosila, nech pije mimo domácnosti a domov nech chodí už len triezvy, keď sa nevie správať. Určite by som netrpia a necakala kedy mi jednu vrazí.

demodun
27. mar 2024

Ja som môjho nevidela ani pripiteho, nieto ešte opitého.
Rozprávaj sa s ním keď je triezvy, s opitým to nemá význam. Len ho viac dráždiš. A keď sa chce odreagovať nech, ale bez teba. Ako píšu žienky hore, domov nech príde triezvy.
Ale najlepšie by bolo nepiť vôbec, stojíš mu za to?
Dokáže to?

katkazuz
27. mar 2024

Napíšem ti moju skúsenosť. Mala som tiež obdobie, keď bolo stále čo oslavovať, po robote s kamoškami na pohárik, tam chata, tam ísť večer na pivko, tam nás ešte zavolali atď. Sama som si všimla, že keď prekročím určité množstvo, zacnem byť veľmi nepríjemná a hádavá. Našťastie som to pochopila včas, bez straty kamarátov a kolegov a dokázala som si povedať kedy mám naozaj prestať.
Mamutka, čačianka majú pravdu.
Natočiť, ukázať a čakať na reakciu.
Ak mu pride normálne- len ultimátum alebo rozchod.
Držím ti palce!

zuzulkika
27. mar 2024

Moj otec...sa menil na ho...o...tiež si rano nepamätal,že zmatil mamu,porozbijal veci....ach ,škoda už aj spomínať na tie situacie...ja mam šťastie,že som akokeby zabudla na tie zazitky,nevraciam sa k tomu...len ci to bude prípad aj tvojich deti.....

tinaaa84
27. mar 2024

Ja som mala takeho partnera,ked pil,bolo to peklo-agresivita,nadavky atd.Ked bol triezvy bol v pohode a mily ale ked si vypil,vsetka jeho agresivita sa otocila na mna,mohla som za vsetko.Na druhy den ked sa z toho vyspal tak to boli len ospravedlnenia.Velakrat som sa s nim bala chodit niekam kde sa bude pit lebo som nevedela ako to dopadne.Vdaka tymto jeho stavom v opitosti som nas vztah po 10-tich rokoch ukoncila,proste sa stalo nieco cim prekrocil vsetky hranice a ja som sa uz nad to nedokazala povzniest.Teraz mam partnera ktory nepije alkohol vobec.

lasona
27. mar 2024

Niekde som počula ze ak chceš spoznať človeka, tak ho opi

petra5333
27. mar 2024

...tak na to si davaj pozor.. moj sa podal na otca tiez ked vypije sice svokru nebil ale jej nadaval do vselijakych ... A moj ked pil casto tak to robil tiez a to sme mali uz syna a na druhy den sa ospravedlnoval..v alkohole urpbil vela zla a vyvolal medzi rodinami velmi vela hadok..tak som odisla, samozrejme som bola zla.ja ale.to uz je na dlhe rozpravanie,,jednoducho som mu povedala bud my alebo alkohol... O dva roky sme mali svadbu, mame druheho syna a manzel nepije..sem tam na oslave nieco slabsie ale vie sa krotit.. ak ide s kamaratmi co je raz za rok lebo neni cas a vidim v ociach to sialenstvo ked to troska prezenie tak ho poslem spat a starsi syn tiez... Uz si to proste nemoze.dovolit ..starsi syn je tiez na pozore😀🤷

vikyy79
27. mar 2024

Môj otec bol presne to isté keď pil. Tiež nepil prvej často. Prvej len urážal mamu, keď bol triezvy tak ho to veľmi mrzelo a sľuboval ako sa to už nikdy nestane. Potom začal piť pravidelne a prešlo to k domácemu násiliu. A neubližoval len mame, ale aj nám...Potom mu už ani ten alkohol nebol treba k tomu aby bol agresívny. Už rok rok som ho nevidela a neprajem si ho nikdy v živote vidieť. Ako niekto kto vyrastal s takýmto otcom ti radím, uteč pokiaľ sa dá. Vždy to začne len tým, že pije občas a je agresívny len vtedy. Alkohol ho neospravedlňuje v jeho činoch a partner si nemá vôbec dovoliť urážať ťa, aj keď ma vypité. Ak to robí, určite nie je čosi v poriadku. Ale nie s tebou, ale s ním.

alenamihal
27. mar 2024

Nekontrolovany idiot haha

barborachors
27. mar 2024

Moj partner nepije alkohol vôbec, takze sa k tomu vyjadrit neviem. Nechuti mu absolútne, zle to znasa a celkovo nema rád ten stav.

kiki68
27. mar 2024

Velmi je zlaty, taky mojkaci typ, ale moj ex bol presny opak. To bola hroza. Takze som rada, ze mam muza takeho, ze sa nemusim bat. A zrovna taky si malokedy vypije, mozno raz za rok ide s kamosmi na nejaky whisky tasting

greywolf
27. mar 2024

Ked sa opije mozno len je prehnane otvoreny a co dusi v sebe ide von

lonely66
Odpoveď bola odstránená
jarnajar
27. mar 2024

Ja by som takého priateľa nechcela. Pre mňa je hranica to, keď už na človeku poznať, že je pripitý. Ani nemusí byť agresívny, môže byť aj milý a žoviálny, ale to kde sme, aby dospelý človek pil tak, že mu to mení správanie. Veď dám si spoločensky pohár alebo pohárik, nebránim sa, ale najneskôr po 25-ke je už zjavná pripitosť trapas.

zeldia
27. mar 2024

Mne povedal že keď si vypil tak sa správal agresívne (ešte počas VS). Preto nepije vôbec pivo vino mu nechuti horké, kyslé, tvrde nepije.

martul
27. mar 2024

Sme spolu 26 rokov a nemal ani vypité, tak ti moc neporadím.
Nemusí piť vôbec, na to neexistuje argument ani dôvod.

katka1389
27. mar 2024

Ide spat 😆

Strana
z2