Ako sa vyrovnať s neverou manželky?
Ahojte. Prosím poraďte, nemám sa o tom s kým vyrozprávať... Nikdy som si nemyslel, že na vlastnej koži zažijem neveru, najväčšie poníženie a bolesť akú som kedy zažil. So ženou sme boli šťastní, dával som jej dostatok pozornosti, spoľahlivosti, lásky, orgazmov, darčekov, všetkého... povedala to aj sama. Nikdy som jej nijak neublížil...Sme spolu 20rokov zobratý a máme dve deti. Minulého roku v lete ju začal „oblbovať“ jeden známy zákazník (starší o 15rokov). Kaleráby jej tlačil do hlavy asi 5mesiacov, keď ju často navštevoval v práci na predajni. Od decembra s ním trávila navyše 1-2hodiny za týždeň v jeho aute (ja v bolestiach po operácií doma v posteli ..), od februára sa už aj bozkávali, od marca aj spolu sexovali v jeho aute. Selfíčka, emotikony, vyznania lásky aké som ja nikdy nezažil od nej... Plánovali si už aj spoločnú saunu, ich sex a plány sa stupňovali.. (Vraj bol nanič milenec, ale aj tak to s ním robila, aby ho urobila šťastným). Bola medzi nimi bohužiaľ aj láska (alebo „zaslepenosť“?). Moja žena („slušná, svedomitá“) vraj mala občas aj výčitky svedomia, ale aj napriek tomu tento paralélny (milenecký) vzťah nechcela/nevedela ukončiť, lebo zažívala niečo „nové a iné“ ako so mnou (tajné dobrodružstvo). Bolo na nej vidieť, že je „šťastnejšia“, začala cvičiť jógu, mobil si už začiatkom roka zaheslovala a stále ho skrývala. Na konci apríla po dlhšom podozrievaní som zistil z jej mobilu, že mi je neverná (mne, manželstvu, rodine, deťom, vzťahu). So všetkým sa mi potom dopodrobna priznala. Dotyčný „zákazník“ sa ju ešte 2mesiace po prevalení znova pokúšal získať za milenku (telefonáty a návštevy v práci o ktorých sa mi žena bála povedať- a to ma ranilo znova- že nebola ku mne úprimná ako sme si po prevalení nevery sľúbili, že mi niečo zasa tajila.. + po prevalení mi tajila ešte aj iné veci). Veľmi ťažko to znášam aj teraz. (Mal som infarktové stavy, pichanie srdca, plytké dýchanie, vysoký tlak,.. úzkosť, závraty a depresie mám doteraz). Sebadôvera na bode nula. Neprešiel deň, aby som na to nemyslel a neplakal. Veľmi to bolí ak ťa zradí a sklame človek na ktorom ti najviac záleží, od ktorého to fakt nečakáš, ktorému som dal všetko (lásku, seba, rodinu, zázemie, krásne bývanie pod Tatrami, dôveru, city, pozornosť,...). Žene som odpustil (veľmi ľutuje čo spravila, chce byť lepšia a do konca života verná, máme deti, máme 20r vzťah, zázemie...) ale nezabudol, ani nikdy nezabudnem. Je ťažké začínať odznova, znova budovať dôveru, rešpekt, lásku, vzťah. Ľudia, prosím vás, ak vám záleží na vašom partnerovi nikdy ho nepodveďte a vážte si to čo máte, lebo je veľmi ľahké prísť o všetko čo budujete celý život. Klamať, pretvarovať sa, tajiť, zrádzať, ubližovať je ľahké, skúste byť radšej úprimní a verní... Ľahšie by som to celé prekonával, keby tá nevera bola jednorázová (napr. v opitosti), a nie milenecký vzťah (s emóciami, bozkami, sexom a to všetko s triezvou hlavou). Ak ste zažili niečo podobné, ako ste to vyriešili? Zahojil to čas? Budem ešte v živote šťastný? Mám si nájsť aj ja milenku/jednorázovku? Uľaví sa mi potom aspoň trochu? Ja som jej bol celý život verný. Píšte prosím len tí, ktorí ste neveru/paralélny vzťah naozaj zažili na vlastnej koži. Kým som ja neveru nezažil, tiež som tvrdil, že je neodpustiteľná. Tatranec (40r.)
nepisala tento príspevok žena? Stále mi to na muža nepasuje
@slavkajurko Ja osobne sa nebavím, ale diskutujem. A nevidím nikoho, kto by sa tu bavil.
@yosi Skus prijať na tohto druhého muža aj ten pohľad, že sa možno stal obeťou vášho nefunkčneho manželstva, ako ten tvoj pohľad, že ti zobral niečo, co bolo len TVOJE. Keď už teda chceš, aby sme tvoju ženu z toho nenechali.
A je úplně ubohé si myslieť, že sa na tebe bavíme. Potom to v sebe ešte nemáš spracované a takéto diskusie nezvládáš.
@grof_monte_christo Poviem ti to takto... Čo sa mňa týka, máš oveľa vyššiu šancu, že ťa zmrzačím alebo zavraždím ako, že si začnem s tvojou manželkou. Je to proste proti mojim morálnym zásadám. Na rodinu sa nesiaha!
@yosi Ale ty si neuvedomuješ jednu vec, že v prvom rade rodinu rozbíja ten, ktorý podvedie a nie ten, s ktorým podvedie. Ty máš morálne zásady? Aké? Morálna zásada je aj, že nikdy fyzicky ani psychicky nikomu neublúžim. Čo sa vylučuje s tým, čo si napísal. Už keď mám morálne zásady, tak ich mám správne nastavené a nie obháňam sa morálkou, ale len takou, ktorá vyhovuje mne.
@yosi ja mam velmi vysoky cit pre fair play, ale ak chceš byt hero, tieto veci zo slovníka úplne vypusti..videla som fighterov, ktori sa mrzačili, bolo mi z tych ĺudi na vracanie, okamžite mal byt zatknutý..
pre mňa dat facky v pripade nevery je uplne opravnené a tamto končí..nikto neni tvoj majetok, presadzovat sa hrubou silou v manželstve alebo iných oblastiach.
neviem, či si nejaký kulturista alebo bývalý väzeň, ale zhrubol si a stratil cit..
nikto sa nebavil na nevere tvojej manželky
a bala by som sa ist do vzťahu, kde mi hrozi zastrelenie
vyžaduješ poslušnost, že? z tvojho tónu je to úplne zrejmé..ja už aj tu rodinu ženinu začinam chápat
@yosi Rodinu ste si rozbili vy dvaja, nikto tretí. Vo vasom pripade sa nebavíme o nevere ako takej, tvoja zena sa vedome rozhodla pre novy vztah a chcela dat tomu sancu. Uvedom si este dalsiu vec. Keby tvoja zena od teba neodisla a nevratila sa k tebe, myslis, ze by ste tuto krizu dokazali zazehnat a dostali sa do stadia, kedy ste spravili hrubu ciaru a zacali ste odznova? Skus nad tymto pouvazovat. Tento muz vam mozno urobil sluzbu.
A treba aj ine veci povedat, nebil si ju v manželstve? Tak potom už chapem aj tvoju nenavist voči svokrovcom, švagrovcom, ked ju chceli odtrhnút od teba.
@karolinakr Nie, nebol. Facku dostala až keď vedome a cielene začala rozvracať naše manželstvo
11 strán...keď som si to prečítala instantne ma napadla scéna z Posledného skauta, keď Joe našiel svoju ženu s kamarátom a začali habkať ospravedlnenia "Jistě, jistě, jenom se to tak stalo. Prostě jsi otevřel dveře a vrazil ptáka do mojí ženy. Jé, promiňte, paní H., tenhle tejden mám samou smůlu."....je nevera a nevera, to či to zvládnete je len o vás, yosi to dal po svojom, kopec inych to nedalo vôbec.. vždy je to kokteily dvoch/troch ľudí ktorých sa to priamo týka. Jedna vec na základe skúseností, ktorú odporúčam je eliminovať "spúšťače"...takáto traumatizujuca skúsenosť sa vracia vo flashbackoch, preto ľudia po rôznych tragediach opúšťajú známe miesta, vyhýbajú sa určitým ľuďom a pod.. Zmena prostredia, lámanie stereotypov, vytváranie nových, kde minulosť nemá miesto...to je moja rada, ale len preto, že si rozhodnutý, že chceš...keby si váhal, priklonila by som sa k názoru, že to čo urobila je na pogrcanie a skončilo to len preto, že si to ukončil ty za ňu. Za jej neverou bola nuda, ktorá vyústila do paralelného vzťahu so všetkým čo k tomu patrí, vrátane plánovania budúcnosti...pre ňu to bol bolestivý rozchod a určite z toho v myšlienkach nie je vonku...rozhodnutie zostať s rodinou je pragmatické rozhodnutie, doslova zbiera zo zeme čo jej zostalo. Moje ego by tieto okolnosti neunieslo...ale to som ja. Veľa šťastia...
@karolinakr Teraz sa cítim urazený. Nie som žiadny bývalý väzeň ani krčmový hulvát. To si vyprosujem. Som normálny chlap s VŠ vzdelaním, o deti a rodinu celkovo sa starám a chránim si najbližších. Áno, kedysi som cvičil. Vo fitku som bol viac ako doma, ale to zo mňa nerobí beštiu. Ja som nikdy neublížil nevinnému človeku. Nikdy som ciele nešiel do konfliktu hoci mám nad väčšinou chlapov fyzickú prevahu. Nepotrebujem si nič dokazovať. Kto mi dá pokoj, má zaručený pokoj. Kto však chce silou mocou ísť so mnou do vojny, tak dostane vojnu. Zase si nedám brnkať po nose od nikoho.
@tinqua dakujem. za jej neverou bol zrejme stereotyp, nie nuda. ale v manželstve je to normálne že po nejakom čase to už nie je ako na začiatku... Budúcnosť si s ním neplánovala, ved to bol starý chren, kt.ma doma tiež svoju ženu a deti. Rozvádzať sa ani jeden z nich neplánoval. Vytriezvela veľmi rýchlo ked si uvedomila že hrala vabank o všetko čo v živote vybudovala...
@jaroslav777101 starý ale jarý to je tvoj pohľad na vec, naozaj vtip, ona ťa podvedie a ty ju ešte obranujes, nie nieje v manželstve žiadny stereotyp ani nuda ja to nepoznam teda, akože prepáč ale za mňa si čistý zufalec, čo aby dobre bolo preglgne neveru sústavnú, opakujem sústavnú, nebola to jednorazovka pri opilostiy ale toto chcela a chcela a chcela, teraz si môže vymýšľať rozpravky starej matere žena ale ty jej zhltnes úplne všetko tak tato téma je zbytočna
@yosi ok to bola otázka, nie fakt..proste rád cvičiš
@jaroslav777101 nevytriezvela, to si myslíš iba ty.
Starý, áno.. A predsa utekala za ním miesto toho aby ti v case po operácii bola oporou. A ty nevieš, ako by to celé skončilo keby na to neprídeš. Možno o ďalších 5m by si mal na stole rozv papiere.
Ako je vyššie napísané, zbiera zo zeme co jej ostalo. A súhlasím s
@zuzubb007 podvádzala ta opakovane, dlho a neukončila to sama..
@yosi Ale ty si silou (tym, ze si ho mlatil), neziskal spat, co, to bolo TVOJE. Lebo ziadny clovek nikomu nepatri. Bolo to rozhodnutie tvojej zeny, ze sa k tebe vratila, lebo zistila, ze tento novy vztah nebol o nic lepsi, resp. nie taky, ako si ho predstavovala. Keby im to v novom vztahu klapalo, tak nezmozes nic, ani keby si sa na hlavu postavil. Ty by si sedel v base a ona stastna v novom vztahu s tvojimi detmi. Za vsetky rozhodnutia bola zodpovedna tvoja zena, to, ze ta podviedla, resp. vstupila do noveho vztahu bez ukoncenia stareho a za to, ze sa k tebe vratila. Tvoja vola tu bola uplne bezpredmetna.
@zuzubb007 nesúhlasím, v manželstve ľudia často upadnú do stereotypu, lebo si myslia, že môžu a zabúdajú, že vzťah je ako rastlina, o ktorú sa treba starať stále a vieš - susedova tráva je vždy zelenšia, mnohí si myslia, že s iným/inou by to bolo o toľko lepšie... až kým neskúsia
@lucka_ke no tak to závisí aj od typu ľudí, ja hovorím za seba, že za takmer 20 rokov vzťahu žiadny stereotyp nemám, ľúbime sa ako na začiatku, len viac si dovolím papulovat 😂, nehadáme sa ako je rok dlhý atď... takže ľudia sú rôzny, balilo ma kopu chlapov aj teraz sa mi stane, ale keď nechceš proste ani obraz ani zvuk, a keď chces proste podvedies a zvalis to na stereotyp, pretože ak má nebaví chlap a nudím sa s ním tak logicky vzťah ukončím načo niečo umelo drzat
keby to bolo také jednoduché...
@karolinakr Už, nie. Nie je na to čas
@yosi Vy ste so ženou svojim spôsobom obaja extrémisti, inak by ste takuto drámu nedokázali vyrobiť ani zvládnuť. Bežný par by toto nedal a preto tvoje rady, ako vládnuť neveru alebo paralelný vzťah nie sú pre každého.
Zabudnúť nemusíš to sa ani nedá ale odpustiť áno lebo to budeš mať stále v hlave stále to bude každý deň vo vašom vzťahu.
No to tiež nejde len tak zo dňa na deň to trvá dlho a občas to naruší všetko. A hlavne uzto nikdy nebude u vás také ako predtým takže pokiaľ sa poznáš ešte raz si prehodnoť či si ochotný a schopný sa do toho pustiť. Teraz máš z toho citový chaos je to normálne. No zase ako žena ti poviem že istotne nebolo u vás všetko okej ale to musíte vedieť obaja.
A ešte vlastná skúsenosť stalo sa to aj nám No u nás manžel zahol už sme 10 rokov po nevere.
To že som odpustila bolo moje najlepšie rozhodnutie máme pekný vzťah ale čo má to všetko stálo.
@jaroslav777101 Vie o nevere manželky niekto z vašej rodiny alebo blízkych známych? Co na to hovoria?
@grof_monte_christo nikto o tom nevie, ani z rodiny ani zo známych

@yosi ľudia sa radi bavia na účet iného