icon

Ako sa vyrovnať s neverou manželky?

jaroslav777101
16. sep 2024

Ahojte. Prosím poraďte, nemám sa o tom s kým vyrozprávať... Nikdy som si nemyslel, že na vlastnej koži zažijem neveru, najväčšie poníženie a bolesť akú som kedy zažil. So ženou sme boli šťastní, dával som jej dostatok pozornosti, spoľahlivosti, lásky, orgazmov, darčekov, všetkého... povedala to aj sama. Nikdy som jej nijak neublížil...Sme spolu 20rokov zobratý a máme dve deti. Minulého roku v lete ju začal „oblbovať“ jeden známy zákazník (starší o 15rokov). Kaleráby jej tlačil do hlavy asi 5mesiacov, keď ju často navštevoval v práci na predajni. Od decembra s ním trávila navyše 1-2hodiny za týždeň v jeho aute (ja v bolestiach po operácií doma v posteli ..), od februára sa už aj bozkávali, od marca aj spolu sexovali v jeho aute. Selfíčka, emotikony, vyznania lásky aké som ja nikdy nezažil od nej... Plánovali si už aj spoločnú saunu, ich sex a plány sa stupňovali.. (Vraj bol nanič milenec, ale aj tak to s ním robila, aby ho urobila šťastným). Bola medzi nimi bohužiaľ aj láska (alebo „zaslepenosť“?). Moja žena („slušná, svedomitá“) vraj mala občas aj výčitky svedomia, ale aj napriek tomu tento paralélny (milenecký) vzťah nechcela/nevedela ukončiť, lebo zažívala niečo „nové a iné“ ako so mnou (tajné dobrodružstvo). Bolo na nej vidieť, že je „šťastnejšia“, začala cvičiť jógu, mobil si už začiatkom roka zaheslovala a stále ho skrývala. Na konci apríla po dlhšom podozrievaní som zistil z jej mobilu, že mi je neverná (mne, manželstvu, rodine, deťom, vzťahu). So všetkým sa mi potom dopodrobna priznala. Dotyčný „zákazník“ sa ju ešte 2mesiace po prevalení znova pokúšal získať za milenku (telefonáty a návštevy v práci o ktorých sa mi žena bála povedať- a to ma ranilo znova- že nebola ku mne úprimná ako sme si po prevalení nevery sľúbili, že mi niečo zasa tajila.. + po prevalení mi tajila ešte aj iné veci). Veľmi ťažko to znášam aj teraz. (Mal som infarktové stavy, pichanie srdca, plytké dýchanie, vysoký tlak,.. úzkosť, závraty a depresie mám doteraz). Sebadôvera na bode nula. Neprešiel deň, aby som na to nemyslel a neplakal. Veľmi to bolí ak ťa zradí a sklame človek na ktorom ti najviac záleží, od ktorého to fakt nečakáš, ktorému som dal všetko (lásku, seba, rodinu, zázemie, krásne bývanie pod Tatrami, dôveru, city, pozornosť,...). Žene som odpustil (veľmi ľutuje čo spravila, chce byť lepšia a do konca života verná, máme deti, máme 20r vzťah, zázemie...) ale nezabudol, ani nikdy nezabudnem. Je ťažké začínať odznova, znova budovať dôveru, rešpekt, lásku, vzťah. Ľudia, prosím vás, ak vám záleží na vašom partnerovi nikdy ho nepodveďte a vážte si to čo máte, lebo je veľmi ľahké prísť o všetko čo budujete celý život. Klamať, pretvarovať sa, tajiť, zrádzať, ubližovať je ľahké, skúste byť radšej úprimní a verní... Ľahšie by som to celé prekonával, keby tá nevera bola jednorázová (napr. v opitosti), a nie milenecký vzťah (s emóciami, bozkami, sexom a to všetko s triezvou hlavou). Ak ste zažili niečo podobné, ako ste to vyriešili? Zahojil to čas? Budem ešte v živote šťastný? Mám si nájsť aj ja milenku/jednorázovku? Uľaví sa mi potom aspoň trochu? Ja som jej bol celý život verný. Píšte prosím len tí, ktorí ste neveru/paralélny vzťah naozaj zažili na vlastnej koži. Kým som ja neveru nezažil, tiež som tvrdil, že je neodpustiteľná. Tatranec (40r.)

pralinka25
17. sep 2024

@yosi @jaroslav777101 @bruno1 dik chalani ani som necakala ze mi odpoviete ale som fakt rada. pretoze ma uprimne ten pohlad zaujimal. a drzim palce.
inak aby som to mozno trochu vysvetlila. ja sa praveze dost snazim aby vztah fungoval. vela veci aj vdaka tomuto foru si uvedomujem a teda snazim sa istym beznym chybam vyhybat. investujem do vztahu. mozno prave preto to tak vnimam. snazim sa opravovat a vylepsovat a rozhodne sme toho preskakali uz velmi vela za 20 rokov manzelstva. nebolo by to tak ze pri prvj praskline by som zahodila vztah. ja to tu nechcem rozpisovat preco je pre mna ako zenu nevera konecna pretoze by to asi zbytocne ublizilo ludom co ju prezili a su tu vratane vas a ak uz mate tieto veci v sebe uzavrete nebudem ich rozpytvavat.
inak to s tym ze jeden miluje viac. vobec to nemusi byt viac. zeny a muzi miluju jednoducho inak. a pritom to moze byt kazdeho maximum. a kazdy ma iny prejav lasky takze aj to moze potom vyzerat ze jeden miluje viac.
tak sa teda drzte a nech je vsetko ako ma byt. este raz dik.

yosi
17. sep 2024

@pralinka25 No či je to uzavreté, to by som netvrdil. Tam niekde vo vnútri to stále hlodá, a asi to bude trochu bolieť navždy. Ale na druhú stranu, ja nevidím dôvod na to, aby som sa dobrovoľne vzdával niečoho, čo je moje. Keby som bol boxer tak poviem, že to bol ťažký zápas. Schytal som veľa tvrdých rán. Ale na konci je dôležité len to, kto dal komu KO. A to som bol ja. Možno povieš, že je to ješitnosť. Možno... Ale ako by povedal prezident Harabín: ,,Ja vždy idem vy-hrať"

juliet86
18. sep 2024

ja odpoucam psychoterapiu. aj individualnu aj spolu

yosi
18. sep 2024

@juliet86 Napríklad my sme odmietli poradne. Na UPSVAR kde sme boli predvolaní sme povedali, že sme opäť v jednej domácnosti, že to chceme zachrániť ale urobíme to len my dvaja. Nechceme žiadnu externú pomoc. Ale na druhú stranu nám povedali, že sme skôr rarita, že sme to dokázali bez pomoci aj po tak vážnej kríze. Že zatiaľ si na taký prípad pamätajú len jeden okrem nás

anketkarka
18. sep 2024

@yosi škoda, že nemôžeme mať pohľad aj Tvojej manželky, čo pre ňu boli prioritné veci na záchranu. Veľmi vás obdivujem a držím palce. Hádam sa také podarí aj autorovi.

anketkarka
18. sep 2024

@bruno1 prepáč, ale ten kto niekomu ublíži neverou plánovanou a nie jednorázovou, tak ten nikdy nemôže milovať podvedeného viac. Ten nemiluje. Nezostáva vo vzťahu z lásky. Snaží sa to zachrániť pre iné dôvody, ale láska tam nie je.

bruno1
18. sep 2024

@anketkarka Samozrejme stým súhlasím a preto vo väčšine prípadov podvádza práve ten, čo menej miluje.

grof_monte_christo
18. sep 2024

@bruno1 Podvádza ten, co nemiloval a odhalením nevery nemôže hneď zacat milovať. U ženy si to neviem predstaviť, že by mala milenecký pomer bez lásky. Tým pádom nemohla milovať svojho manžela.

pralinka25
18. sep 2024

@grof_monte_christo no ved prave. Zensky mechanizmus je uplne iny ako muzsky. Nevera nie je len o tom akte. To je cela skala podrazov na roznych urovniach a sex je v tom v podstate najmensi problem. Za mna stale bez sance.

grof_monte_christo
18. sep 2024

@pralinka25 Ved to autor aj sam napísal, že milencovi písala také vyznania lásky, ake on od nej nikdy nezažil. Ak to aj nebola prava láska, tak motýle v bruchu riadne a preto si nedokážem predstaviť, že ho vždy ľúbila aj ľúbi 🤔. U mňa tiež bez šance.

mk22
18. sep 2024

@grof_monte_christo dokonca nechcela, nevedela ukončiť milenecký pomer.
Skončil nie preto, že ju osvietilo ze miluje muža, skončil preto, lebo autor zistil, zakročil..
Trval by do dnes.
Som sa pousmiala, ako napísal, že jej verí, že by to už nikdy neurobila.. Verí..
Takému by som neverila nič a už vbc nie tak krátko po prevaleni.
Ja mu fandím, ale tak ja ležím bolava po operácii, muž si sexuje v aute.. Prídem mu na to a bum on ma, miluje... Zrazu ma miluje..

grof_monte_christo
18. sep 2024

@mk22 To, že to už nikdy nespraví, by som jej verila. Lebo vie, že by bol koniec. Len by ma už nikdy nepřesvědčila o tom, že ma miluje.

semtexka1
18. sep 2024

@jaroslav777101 poznám taký prípad, manželka si začala s kolegom, dôvod bol aj, že jej manžel ju nevedel podporiť v ťažkom období jej života a na ten čas sa odcudzili. Pamätám sa, ako nám jej muž volal zúfalý s plačom. V ich prípade to manželka na koniec stopla, kolega sa odsťahoval z mesta a s mužom sa uzmierili. Od vtedy uplynulo asi 15 rokov a majú aj dcéru. Kľúčom bolo spraviť fakt hrubú čiaru a začať úplne od znova. Ako vonkajší pozorovateľ, mám pocit, že žijú spokojne, stále ich vidieť spolu a správajú sa k sebe pekne, žena sa na iného ani nepozrie,ale či vo vnútri vzťahu ostalo ešte niečo zlomené, čo ich stále trápi,neviem. Život je len jeden a dá sa vyskúšať ísť ďalej kvôli rodine, ale takéto vybudovanie vzťahu bude na dlho, držím palce, aby ste sa pohli správnym smerom.. ak sú vo vašom okolí nejaké párové poradne, asi by som to vyskúšala..

jaroslav777101
autor
18. sep 2024

@grof_monte_christo ano, je si vedomá, že jedno klamstvo/tajenie/zatlkanie/svinstvo a letí z domu a môjho života. Myslím že to nechce už riskovať - hrať vabank o rodinu a o všetko čo sme budovali 20rokov. Na dokazovanie lásky ma teraz celý život.

grof_monte_christo
18. sep 2024

@jaroslav777101 Mas môj obdiv a držím ti palce, aby ta tvoja žena už nikdy nesklamala.

jaroslav777101
autor
18. sep 2024
macatt
18. sep 2024

@jaroslav777101 nevera je pošmyknutie(šmýkanie sa) na tenkom ľade, človek pozerá len na seba a svoje uvoľnenie, zážitok, možno kríza stredného veku, vyskúšať si niečo nové, využiť príležitosť.. nie je to trestný čin, že odtrhnem niekomu hlavu, okradnem a zničim život..
Manželka to predtým zvážila a išla do toho, lebo si bola vedomá, že jej to prejde..
Z tvojej poslednej vety, ale mám pocit, že Vám to nevydrží.. žiť v takom vzťahu a neurobiť chybu je veľmi namáhavé, nie preto že by nezvládla pokušenie o 15 rokov staršieho chlapa, ale preto že vybudovať dôveru je niekedy ťažšie ako začať nový vzťah..
Poznám 2 prípady: bývalý spolužiak prišiel na neveru, sú spolu, ale zničil ju psychicky, urobil jej 5 deti a zostala žena v domácnosti, je psychicky a fyzicky chorá, ale sú spolu, on sa tak zameral na to si ju udržať, až z nej urobil nesvojprávnu osobu, krorá je od neho závislá finančne aj existenčne… nádhernú ženu s ktorou sa pýšil už sme nikto roky nevideli, je odrezaná od sveta..nuž ale dostala druhú šancu🥹
Ďalšia známa, sú spolu od 15rokov, muž jej prišiel na neveru a toľko sa snažil vyjsť jej v ústrety až sa z neho stal impotent, uzavrel sa do seba, lebo nevie dať žene čo tak potrebuje, hrá hry na tel a to je jeho život, svoju ženu miluje a keďže vie, že je to krásna sexuchtivá žena tak zatvára pred neverou oči a trpí..
Želám ti, nech nájdeš strednú cestu, nevera človeka poznačí a zmení, daj pozor aby vás to nezničilo ani jedného, drž sa👍

grof_monte_christo
18. sep 2024

Na jeden príbeh o nevere zo strany manželky tu na MK si pamätám. Tiež ju odhalil manžel, inak by to pokračovalo ďalej. Zostali spolu, lebo mali novy dom a dieťa. Ale podľa toho čo písal ďalej, mali ísť od seba. Tuším sa im nepodarilo obnoviť intímny život.

anketkarka
18. sep 2024

@jaroslav777101 len čo je klamstvo a tajenie. Po tomto Ti nemôže ani len naznačiť napríklad, že by s ňou niekto flirtovať alebo ju balil. To by v Tebe mohlo spustiť nedôveru, pričom z jej strany by o nič nešlo. Na takéto veci budeš teraz citlivý. Vieš, aby ste niekde nevzbĺkli na nejakej úplnej prkorine, len preto že teraz máte dôveru akoby na tenkom ľade. Ona Ťa nebude chcieť znepokojiť a Ty jej to budeš brať ako zatajovanie.

jaroslav777101
autor
18. sep 2024

@anketkarka ide o to, aby bola ku mne už vždy úprimná, neklamala a nič čo by mohlo ohroziť nás a rodinu nezatajovala - to je základ dôvery. chcem aby mi to hovorila, napr.keby s nou xcel niekto flirtovať al.by ju balil. len nechcem aby to už zašlo dalej...

anketkarka
18. sep 2024

@jaroslav777101 a keď Ti to povie, tak Ťa to nerozhádze? neviem, asi by som radšej nechcela vedieť. Jeho správanie ovplyvniť nevieš. Dôležitá je ona. Keď by sa niečo dialo, tak si to asi všimneš nie?

jaroslav777101
autor
18. sep 2024

nerozhádže, pretože by mi to dokázala povedať a nezatajovala to, rozhádzalo by ma keby flirtovala aj ona a dozvedel by som sa o tom od niekoho ineho... Niektoré veci si všimneš až neskoro, (ja po 5mesiacoch) lebo jej "veríš" a nechceš si pripustiť že sa niečo deje, lebo jej "veríš"... o tomto je celý tento môj príspevok...

mamina7070
18. sep 2024

@jaroslav777101 a ona je stale s tym zakaznikom v pracovnom kontakte?

inak ak zena nechce k flirtu ani nepride resp zastavi ho v zarodku

karolinakr
18. sep 2024

ludia su hrozne majetnicki, čo za chore pribehy sa tu uvadzaju, vyzera, akoby chcel niekto niekoho vlastniť, odrezat od sveta človeka, zavrieť do kuchyne, alebo burky nosiť, však to je chore..však ked sa za tebou na ulici pekni muži otačaju, to je najlepši pocit

jaroslav777101
autor
18. sep 2024

@mamina7070 nie, ten zákaznik tam už nechodí. viem.

mk22
18. sep 2024

@jaroslav777101 ako sa k nej správaš teraz? Co si zmenil smerom k nej?
Pýtal si sa jej, kam to chcela nechať dôjsť?
Stretávala by sa dokedy?

jaroslav777101
autor
18. sep 2024

@mk22 teraz zažívam najťažšie obdobie v živote.. stále hladam tu najlepšiu cestu.vela sa rozprávame, viac travime spoločný volný čas, intímny život sa zlepšil o 400%, lubim ju a zaroven sa mi aj hnusí(že to všetko dokazala spraviť), mam take zmiešane pocity kt.som nikdy pred neverou nemal... dôveru teraz budujeme od základov. sama nevie kam až by to nechala zajsť a je rada že som jej prerušil tu zaslepenosť...je jej to uprimne luto, má tiež snahu o záchranu vztahu,rodiny... o tomto sme tu už tuším písali a bola z toho búrlivá debata, tak to nebudem rozvádzať zas. Dakujem za pochopenie 🙂.

mk22
18. sep 2024

@jaroslav777101 úprimne, nezávidím ti.
Celé je to čerstvé?
To si prišiel na to teraz niekedy?

jaroslav777101
autor
18. sep 2024

@mk22 kto by závidel? :(. ja som si tiež myslel že sa mi to nikdy nemôže stať... hej je to čerstvé. prišiel som jej na to 27.4 - darček k meninám...od vtedy som v depkách a uzkostiach, ale pomaly sa to už zlepšuje.

mk22
18. sep 2024

@jaroslav777101 tak 5mesiacov je už celkom ôk doba, ja ze napíšeš čerstvé spred 2tyzdnov.
Davaj pozor na tie stavy, sú spúšťačom vážneho zdr problému.
A, skus tráviť čas aj sam, nájsť si koníček, napr to fitko je skvelý nápad. Odpútať sa trosku, zamerať sa na seba, aby nemala pocit ze ju tak miluješ, že už dopredu ma všetko odpustené.