icon

Ako sa vyrovnať s neverou manželky?

jaroslav777101
16. sep 2024

Ahojte. Prosím poraďte, nemám sa o tom s kým vyrozprávať... Nikdy som si nemyslel, že na vlastnej koži zažijem neveru, najväčšie poníženie a bolesť akú som kedy zažil. So ženou sme boli šťastní, dával som jej dostatok pozornosti, spoľahlivosti, lásky, orgazmov, darčekov, všetkého... povedala to aj sama. Nikdy som jej nijak neublížil...Sme spolu 20rokov zobratý a máme dve deti. Minulého roku v lete ju začal „oblbovať“ jeden známy zákazník (starší o 15rokov). Kaleráby jej tlačil do hlavy asi 5mesiacov, keď ju často navštevoval v práci na predajni. Od decembra s ním trávila navyše 1-2hodiny za týždeň v jeho aute (ja v bolestiach po operácií doma v posteli ..), od februára sa už aj bozkávali, od marca aj spolu sexovali v jeho aute. Selfíčka, emotikony, vyznania lásky aké som ja nikdy nezažil od nej... Plánovali si už aj spoločnú saunu, ich sex a plány sa stupňovali.. (Vraj bol nanič milenec, ale aj tak to s ním robila, aby ho urobila šťastným). Bola medzi nimi bohužiaľ aj láska (alebo „zaslepenosť“?). Moja žena („slušná, svedomitá“) vraj mala občas aj výčitky svedomia, ale aj napriek tomu tento paralélny (milenecký) vzťah nechcela/nevedela ukončiť, lebo zažívala niečo „nové a iné“ ako so mnou (tajné dobrodružstvo). Bolo na nej vidieť, že je „šťastnejšia“, začala cvičiť jógu, mobil si už začiatkom roka zaheslovala a stále ho skrývala. Na konci apríla po dlhšom podozrievaní som zistil z jej mobilu, že mi je neverná (mne, manželstvu, rodine, deťom, vzťahu). So všetkým sa mi potom dopodrobna priznala. Dotyčný „zákazník“ sa ju ešte 2mesiace po prevalení znova pokúšal získať za milenku (telefonáty a návštevy v práci o ktorých sa mi žena bála povedať- a to ma ranilo znova- že nebola ku mne úprimná ako sme si po prevalení nevery sľúbili, že mi niečo zasa tajila.. + po prevalení mi tajila ešte aj iné veci). Veľmi ťažko to znášam aj teraz. (Mal som infarktové stavy, pichanie srdca, plytké dýchanie, vysoký tlak,.. úzkosť, závraty a depresie mám doteraz). Sebadôvera na bode nula. Neprešiel deň, aby som na to nemyslel a neplakal. Veľmi to bolí ak ťa zradí a sklame človek na ktorom ti najviac záleží, od ktorého to fakt nečakáš, ktorému som dal všetko (lásku, seba, rodinu, zázemie, krásne bývanie pod Tatrami, dôveru, city, pozornosť,...). Žene som odpustil (veľmi ľutuje čo spravila, chce byť lepšia a do konca života verná, máme deti, máme 20r vzťah, zázemie...) ale nezabudol, ani nikdy nezabudnem. Je ťažké začínať odznova, znova budovať dôveru, rešpekt, lásku, vzťah. Ľudia, prosím vás, ak vám záleží na vašom partnerovi nikdy ho nepodveďte a vážte si to čo máte, lebo je veľmi ľahké prísť o všetko čo budujete celý život. Klamať, pretvarovať sa, tajiť, zrádzať, ubližovať je ľahké, skúste byť radšej úprimní a verní... Ľahšie by som to celé prekonával, keby tá nevera bola jednorázová (napr. v opitosti), a nie milenecký vzťah (s emóciami, bozkami, sexom a to všetko s triezvou hlavou). Ak ste zažili niečo podobné, ako ste to vyriešili? Zahojil to čas? Budem ešte v živote šťastný? Mám si nájsť aj ja milenku/jednorázovku? Uľaví sa mi potom aspoň trochu? Ja som jej bol celý život verný. Píšte prosím len tí, ktorí ste neveru/paralélny vzťah naozaj zažili na vlastnej koži. Kým som ja neveru nezažil, tiež som tvrdil, že je neodpustiteľná. Tatranec (40r.)

juliacenc
17. sep 2024

@earlgrey tak ja neviem, ale ak sa ti odpovede typu chudera, kurvisko, svina zda, ze toto potrebuje autor pocut tak asi potom sme kazdy ineho zmuslania

earlgrey
17. sep 2024

@juliacenc Tak toto samozrejme nie, to som nezaregistrovala a ak sú tú také odpovede, tak áno, je to hnus.

juliacenc
17. sep 2024

@earlgrey autor kladie otazky, ako sa ma v situacii zachovat a na to dostava nazory na situaciu, cize ako by sa mal zachovat. A podla mna nie vsetky su stastne a dobre mienene, to je cele

earlgrey
17. sep 2024

@juliacenc Áno, ja tiež nesúhlasím so všetkým

grof_monte_christo
17. sep 2024

@juliacenc Ľudia väčšinou píšu, ako by sa zachovali oni sami.

karolinakr
17. sep 2024

@juliacenc spravna odpoved neexistuje, ked si dlhšie na koniku tak vieš , že 90% žien by radilo rozchod, ja to až tak nepreživam veľmi, tu sa autor opisuje ako dokonaly, no bolo by treba sa spytať aj jeho ženy, môže byt aj ona potvora, niekto sa pobije, niekomu to za to nestojí..každy sa s neverou inač popasuje, na koniec je to aj tak na ňom, ako sa zachová

grof_monte_christo
17. sep 2024

@karolinakr Vacsinou je to tak, že co by si ty sám nikdy druhemu nespravil, tak sa cez to nedokážeš preniesť. Aj keď by si veľmi chcel.

zuzanapjat
17. sep 2024

@juliacenc ja som písala veci tak ako sú. Sú pre autora bolestivé, ale sú pravdivejšie ako milosrdné lži, ktoré vyťahuje každý prichytený neverník, ktorý dlhodobo a vedome podvádza. Bájky o tom, ako vlastne sex bol o ničom a že ho ľúbi a nechce stratiť.... Pritom podstata problému nie je stále odhalená. Písali tu ženy, ako je ženám nepríťažlivý chlap, ktorý plače do vankúša. A je to tak. Autor príspevku sa musí dostať z fázy sebaľútosti a sebaklamu. Musí pozbierať zvyšky hrdosti, začať na sebe pracovať a dať žene najavo, že nie je jediná ryba v rybníku. Lenže on sa bojí, že sa ona zdvihne a pôjde. Pritom malo by to byť naopak. Prv by mal začať chodiť do posilky, alebo robiť nejaký šport, aby prišiel na iné myšlienky. Trocha si zdvihnúť sebavedomie a trocha sa mentálne od nej odpútať. A poľaviť z tej citlivosti.

grof_monte_christo
17. sep 2024

@zuzanapjat Škoda už drat klávesnicu. Autor už len lajkuje komentáre, akí sme tu všetci premudreli a neprajní, alebo kto mu želá veľa šťastia.

cafelatte
17. sep 2024

@jaroslav777101 poradiť neviem, len držím palce aby si našiel v sebe silu žiť krásny a šťastný život.

juliacenc
17. sep 2024

@zuzanapjat a to si videla v nejakom filme? Ze ma zacat chodit do posilky a potom sa o neho vsetky pobiju a ona si bude sama niekde trepat hlavu o stenu o co prisla?

mk22
17. sep 2024

Nikto mu tu neradi, čo má robiť.
Každý sa vyjadril.. Povedal svoj názor, ved založil diskusiu, opísal detailne správanie jeho ženy, tak logicky, že sa mu ľudia vyjadrili.
A každý máme iný názor na neveru.. Každy by jeho situáciu riešil po svojom.
Co je logické, každý z nás je originálna jedinečná osobnosť, to co nevadí Zuzke a janke, mne vadiť bude.
Chcel zrejme čítať, len pozitívne ohlasy.
Nikto ho neurazil, boli to rady, že nemá plakať a správať sa ako chlap.
A ze tu niekto napísal na jeho ženu kur*isko, áno, dosť hrubé, ale sorry vedome súloží s druhým, doma chlap po operácii.. Ako pekne sa dá nazvať?
Ja, som sa opýtala, že dúfam ze jej nedakuje ze si ho vybrala.. Niektorá dopísala, že sa bojí.. Toto nie sú urážky, toto je otvorenie očí, že on nemusí naprávať nič, ani odpúšťať, lebo on nič nepokazil.
Pravda sa zle číta.

liv1
17. sep 2024

@juliacenc chodit do posilky. Tak ehm. Clovek nemusi ani filmy pozerat, aby vedel, ze…
1. Cvicenie ho privedie na ine myslienky.
2. Zacnu sa vyplavovat endorfiny a lahsie sa mu bude na vec nazerat.
3. Zlepsi sa mu zdravie.
4. Aj zena uvidi, ze chlap so sebou nieco robi a uz to nebude len ten co stale cusi doma a je k dispozicii.

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
zuzanapjat
17. sep 2024

@juliacenc nie, to som zažila. Šport a fyzická aktivita privedie človeka na iné myšlienky, zdvihne sebavedomie a vyplní čas, kedy človek nemá nič iné na práci len plakať do vankúša. Dotyčného sebavedomie je na bode mrazu. Potrebuje poznať nových ľudí, miesto sebatrýzne psychickej potrápiť radšej telo. Manželka nech teda chodí na jógu a on nech si ide zaplávať, alebo zacvičiť. Potom nech si nájdu jeden takýto koníček aj spolu.

jaroslav777101
autor
17. sep 2024

@oliolijanka Ďakujem, ja si vyberám tú cestu, že zatnem zuby a idem bojovať za rodinu. Rodina je pre mňa všetko. To, že som teraz rozhádzaný tak to je normálne, po takej skúsenosti... Viem, všetko čo sa deje v živote má svoj vyšší zmysel, len na to prídeme väčšinou až neskôr - s odstupom času.

zuzanapjat
17. sep 2024

@jaroslav777101 držím ti palce a neber moje príspevky v zlom, aj keď sú tvrdé. Za rodinu sa oplatí bojovať. Využi túto chvíľu aj na budovanie svojej mužnosti. Váš vzťah môže byť postupne lepší ako prvých 20 rokov. Ale už nesmieš byť nikdy človekom, ktorého sa oplatí podraziť.

jaroslav777101
autor
17. sep 2024

@zuzanapjat Ďakujem, vpohode 🙂. Súhlasím, určite ma to zmení... Tiež som takého názoru, že radšej krutú pravdu ako milosrdné lži.

juliacenc
17. sep 2024

@liv1 to nemyslis vazne. Ja poznam vsetky tieto benefity a aj tomu verim co vsetko cvicenie s clovekom dokaze, ale zivot nie je muzikal kde si zacvicime, zaspievame a zivot bude zrazu krasny. To su vazne veci ktore sa riesia rozhovormi, skutkami a casom stravenym spolu nie ohurovanim svalnatym telom. A vied kolko vobec trva beznemu cloveku dostat sa do formy, aby to aj bolo vidiet? Dlho… to uz budu mat davno vyriesene co dalej

juliacenc
17. sep 2024

@zuzanapjat suhlasim s touto myslienkou, v ramci normy, ale nezabudat preco sa to vlastne deje a co treba prvorade riesit

liv1
17. sep 2024

@juliacenc ty absolutne nicomu nerozumies. Nikto tu nehovori o svalnatom tele iba ty 😁, ani o tom aby telom niekoho ohuroval 😁

yosi
17. sep 2024

@jaroslav777101 Ja ti poviem toľko, že niekedy človek musí dostať po nose aby zistil, že nie všetko je taká samozrejmosť ako sa zdá. Napríklad moja manželka ale aj ja si myslíme, že dnes je naše manželstvo oveľa kvalitnejšie a pevnejšie ako kedykoľvek predtým. Napríklad som dnes svojej kúpil kvety. Len tak. To som predtým nerobil. A ona sa potešila a povedala, že ma ľúbi. To tiež predtým nebolo. Ale ten posun k tomu, ten bol strašne bolestivý. Neveril som, že to takto všetko skončí

karolinakr
17. sep 2024

@yosi ty si si tú neveru vzal k srdcu, že sa správaš k nej lepšie a ona zrejme kvitne kvôli tomu..
toto je idealny pripad, len na to treba sebareflexiu, a to ma malokto, preto vela pripadov nekončí šťastne

grof_monte_christo
17. sep 2024

@yosi S tymito kvetmi si mi niečo pripomenul. Rozprával mi jeden, že svojej zene často nosieval kvety, len tak. Neviem už, co sa medzi nimi presne stalo, ale nasla si iného. Po čase sa k nemu vrátila, ale už nikdy v živote jej nekúpil kvety, ani k sviatku.

pralinka25
17. sep 2024

pre mna je fascinujuci poznatok ako niekto dokaze pit z roziteho a paskou zlepeneho pohara. vobec nedokazem posudit ci je to velka vnutorna sila alebo totalne zlyhanie.

pralinka25
17. sep 2024

@yosi @jaroslav777101 chalani bez rypania ale co bol ten dovod preco ste sa rozhodli to opravit. co bolo to, co vas presvedcilo. nebol to len strach zacinat nieco nove? neistota? zvyk ktoreho sa tazko vzdava? alebo jesitnost?
alebo bolo to o tej obrovskej laske? ostali by ste s tymi zenami aj keby ste nemali deti spolocny dom, hyposku, psa?
rozmyslala som totiz nad tym co by presvedcilo mna ale akosi neviem na nic prist coho by som sa chytila.

yosi
17. sep 2024

@pralinka25 Prečo? Tých dôvodov, že som došiel k takému záveru je hneď niekoľko... Počas toho alkoholického šialenstva som si uvedomil, že tak trpieť môže byť len človek ktorý miluje. Samozrejme deti. Urobil by som všetko na svete, len aby mali skutočnú rodinu a domov aký si zaslúžia. Tiež som si bol vedomý toho, že som urobil veľa chýb ako manžel. Že na tom nesiem určitú vinu (nebojím sa to priznať). Ale áno, svoju podstatnú úlohu zohral aj faktor, že som si proste chcel zobrať späť to, čo mi patrí. Chcel som vyhrať a zároveň som chcel aby jemu ostal v rukách čierny peter.

jaroslav777101
autor
17. sep 2024

@pralinka25 žijeme v dobe kedy sa väčšinou veci ani vzťahy bohužiaľ "neopravujú". Všetko len vyhodiť a nahradiť novou vecou a preto tento svet teraz vyzerá takto ako vyzerá... Súhlasím s Yosim, že keď niekoho fakt miluješ tak ho len tak zo života neodstrániš...a hľadáš dôvody aby si to zachránil. Žena to úprimne ľutuje a verím že by to už nedokázala urobiť, ďalej zachovanie rodiny, hlavne aby deti netrpeli aby boli šťastné, spoločný domov,... Verím že to náš vzťah posilní a bude lepší, úprimnejší...

bruno1
17. sep 2024

@pralinka25 Alebo len ,prach obyčajná LÁSKA .Vkaždom manželstve jeden miluje viac ,ako ten druhý.Nikdy to nie je 50:50,alebo len veľmi vzácne.Ten čo miluje viac ,vždy viac odpúšťa a toleruje,ale aj viac trpí "bohužial".Ak nedokážeš najsť dôvod prečo by si mala odpustiť prípadnú neveru manžela,tak to bude on ,tvoj manžel čo miluje viac .

karolinakr
17. sep 2024

@bruno1 krasna myšlienka na večer, ktoru by som na tomto fore nečakala
pralinka spominala raz, že muž by za ňu dychal, tak je možné, že viac miluje