Ako sa vyrovnať s neverou manželky?
Ahojte. Prosím poraďte, nemám sa o tom s kým vyrozprávať... Nikdy som si nemyslel, že na vlastnej koži zažijem neveru, najväčšie poníženie a bolesť akú som kedy zažil. So ženou sme boli šťastní, dával som jej dostatok pozornosti, spoľahlivosti, lásky, orgazmov, darčekov, všetkého... povedala to aj sama. Nikdy som jej nijak neublížil...Sme spolu 20rokov zobratý a máme dve deti. Minulého roku v lete ju začal „oblbovať“ jeden známy zákazník (starší o 15rokov). Kaleráby jej tlačil do hlavy asi 5mesiacov, keď ju často navštevoval v práci na predajni. Od decembra s ním trávila navyše 1-2hodiny za týždeň v jeho aute (ja v bolestiach po operácií doma v posteli ..), od februára sa už aj bozkávali, od marca aj spolu sexovali v jeho aute. Selfíčka, emotikony, vyznania lásky aké som ja nikdy nezažil od nej... Plánovali si už aj spoločnú saunu, ich sex a plány sa stupňovali.. (Vraj bol nanič milenec, ale aj tak to s ním robila, aby ho urobila šťastným). Bola medzi nimi bohužiaľ aj láska (alebo „zaslepenosť“?). Moja žena („slušná, svedomitá“) vraj mala občas aj výčitky svedomia, ale aj napriek tomu tento paralélny (milenecký) vzťah nechcela/nevedela ukončiť, lebo zažívala niečo „nové a iné“ ako so mnou (tajné dobrodružstvo). Bolo na nej vidieť, že je „šťastnejšia“, začala cvičiť jógu, mobil si už začiatkom roka zaheslovala a stále ho skrývala. Na konci apríla po dlhšom podozrievaní som zistil z jej mobilu, že mi je neverná (mne, manželstvu, rodine, deťom, vzťahu). So všetkým sa mi potom dopodrobna priznala. Dotyčný „zákazník“ sa ju ešte 2mesiace po prevalení znova pokúšal získať za milenku (telefonáty a návštevy v práci o ktorých sa mi žena bála povedať- a to ma ranilo znova- že nebola ku mne úprimná ako sme si po prevalení nevery sľúbili, že mi niečo zasa tajila.. + po prevalení mi tajila ešte aj iné veci). Veľmi ťažko to znášam aj teraz. (Mal som infarktové stavy, pichanie srdca, plytké dýchanie, vysoký tlak,.. úzkosť, závraty a depresie mám doteraz). Sebadôvera na bode nula. Neprešiel deň, aby som na to nemyslel a neplakal. Veľmi to bolí ak ťa zradí a sklame človek na ktorom ti najviac záleží, od ktorého to fakt nečakáš, ktorému som dal všetko (lásku, seba, rodinu, zázemie, krásne bývanie pod Tatrami, dôveru, city, pozornosť,...). Žene som odpustil (veľmi ľutuje čo spravila, chce byť lepšia a do konca života verná, máme deti, máme 20r vzťah, zázemie...) ale nezabudol, ani nikdy nezabudnem. Je ťažké začínať odznova, znova budovať dôveru, rešpekt, lásku, vzťah. Ľudia, prosím vás, ak vám záleží na vašom partnerovi nikdy ho nepodveďte a vážte si to čo máte, lebo je veľmi ľahké prísť o všetko čo budujete celý život. Klamať, pretvarovať sa, tajiť, zrádzať, ubližovať je ľahké, skúste byť radšej úprimní a verní... Ľahšie by som to celé prekonával, keby tá nevera bola jednorázová (napr. v opitosti), a nie milenecký vzťah (s emóciami, bozkami, sexom a to všetko s triezvou hlavou). Ak ste zažili niečo podobné, ako ste to vyriešili? Zahojil to čas? Budem ešte v živote šťastný? Mám si nájsť aj ja milenku/jednorázovku? Uľaví sa mi potom aspoň trochu? Ja som jej bol celý život verný. Píšte prosím len tí, ktorí ste neveru/paralélny vzťah naozaj zažili na vlastnej koži. Kým som ja neveru nezažil, tiež som tvrdil, že je neodpustiteľná. Tatranec (40r.)
ale asi si to ešte neprekonal a nie je to celkom OK keď píšeš toto: "Budem ešte v živote šťastný? Mám si nájsť aj ja milenku/jednorázovku? Uľaví sa mi potom aspoň trochu? "
5 mesiacov je kratka doba, este mate pred sebou dlhu cestu. ale suhlasim tiez ze je dolezite zamerat sa na seba. konicek a trosku si zvysit sebadoveru, zapracovat na sebe.
a este jedna dolezita rada - ta hruba ciara za vsetkym znamena nikdy viac to nevytahovat. pri ziadnej hadke aj keby si mal 100 chuti to manzelke spechnut znova do tvare - nemozes. musis to hlboko pochovat a nevykopavat. a brat to ako sucast vasho ,,noveho,, vztahu, proste minulost ktoru nezmenis. najvacsi dokaz lasky je odpustenie. drzim vam palce a prajem ti vela sil
@monnci2226 Áno, to je veľmi dôležité. My sme si to všetko vyrozprávali vtedy na začiatku (alebo na konci?) a urobila sa hrubá čiara. O minulosti sa vôbec nebavíme. Dokonca ani o tom čo sa toho netýkalo. Proste to už neexistuje. Jedinú výnimku z minulosti urobíme budúci mesiac keď budeme mať okrúhle výročie svadby. To sa zase nemôžeme tváriť, že to nebolo
@lucka_ke nie nie je to este ok
@monnci2226 vdaka
Inak bol tu raz chlapik. Teda stale myslim ze je, ktory sa hrdil tym ako svojej zene odpustil neveru. Kvoli detom hypoteke domu psovi ....
Ale hned ako sa mu naskytla na skoleni moznost zenu podviedol tiez. Ako sam napisal nelutuje to a vlastne sa mu to pacilo.
Hrubá čiara sa robí pred popravčou čatou.Neverím na hrubé čiary ,človek nie je počítač ,že sa zmaže pamäť.
@yosi inak toto si ja neviem predstavit ako to niekto dokaze vymyzat spravit hrubu ciaru vseobecne nie len s neverou. ved to je ako keby si zahodil cele roky svojho zivota. to mi nepride fer ani spravne. ale ja zas neviem robit hrube ciary ani za najhorsimi vecami ani za najhorsimi ludmi.
@pralinka25 Keď v tomto prípade tú hrubú neurobíš, nemáš nádej na život,,po tom". Bez toho to proste nejde. A vôbec, ja som takú výnimku urobil len raz v živote kvôli svojej rodine. Ja inak nikdy nikomu neodpúšťam. S niektorými kamarátmi z detstva sa hnevám už desiatky rokov, hoci si už nepamätám prečo vlastne
@bruno1 Taketo niečo je možné, keď majú na tom podiel viny obaja, sú si fifty fifty a idu ďalej.
@yosi no vidis a ja sa zas za svoj zivot nehnevam nikdy s nikym (co neznamena ze stretavam len uzasnych ludi) aj neveru by som odpustila aj pokracovala vo vztahu priatelia rodicia ale nie partneri. za mna je to proste sekac. a tam si kupim mozno tricko ale nie spodne pradlo. a podla mna je to taka potemkinova dedina. pretoze ty na to realne nezabudnes. ano nepripoinas to nehovorite o tom ale vynara sa ti to pri mnohych prihodach situaciach atd. podla mna tym stale trpis (co je prirodzene) ale zas ano chce to vnutornu silu. asi ju aj mas. tak sa jej drz
@grof_monte_christo Myslíš že yosi tiež podviedol ,lebo inak nechápem ,čo si tým fifty-fifty myslela.🤷
@bruno1 Nie, to nie. Len napísal, ze mal na tom svoj podiel viny, inak by jej šancu nedával. Takže sa vyrozprával, vzájomne si odpustili a spravili hrubú čiaru.
@grof_monte_christo Tak to potom sedí.Len asi inak chápem výraz Hrubá čiara.Keď som pred 30 rokmi prestal fajčiť a chlastať tvrdý alkohol,tak som povedal že som za tým spravil Hrubú čiaru ,čo pre mňa znamená že som sa ich viac nedotkol .Keď ma podviedla frajerka a ešte mi do očí klamala,tak som za ňou urobil Hrubú čiaru .Dodnes sa s ňou nerozprávam aj keď to bolo pred 30 rokmi a to sa často v práci stretávame.Hrubá čiara = pre mňa Konečná.
@jaroslav777101 ja som neveru zažila a bolo to pre mňa peklo na zemi. Skoro identicka postupnosť ako vo vašom vzťahu. Prešiel skoro rok a môžem povedať ze už som s tým zmierena. S manželom som ostala, vzťah sa nám zlepšil lebo sme si uvedomili kde sme robili chyby. Takze na to bola ta nevera ,,dobra,,. Vieš co mi pomohlo sa z toho dostať? Ze som sa začala viac o seba starať, schudla som, začala som sa páčiť muzom a to mi dosť dvihlo sebavedomie. Manžel si to tiež všímal a začal sa o mňa viac zaujímať lebo sa začal báť ze od neho odídem. Nemám to ale v plane lebo nám to teraz ozaj klape. Co sa týka dôvery. Ta je samozrejme nastrbena, ale už to nie je také ako v prvých mesiacoch. Už ho toľko nekontrolujem a viem ze druhýkrát neodpustím. Tak len ta chcem posmelit. Hlavu hore. Chce to čas. Tvoja manželka je samoľuba keď ti toto spravila. To isté si myslím aj o mojom manželovi. Kľudne mi napíš súkromnú správu ak chceš.
tí čo píšu o ,,hrubej čiare,, tak to je totálna kravina. Práveže nedús to v sebe. Stále keď ta to trápi tak si to s nou vyjasni. Hoc aj 1000x. Ja som to manželovi stále špliechla do tváre a bolo dokonca aj tak ze sme to obrátili na srandu a za tým nasledovalo udobrenie so všetkým čo k tomu patrí.
@pralinka25 Áno, trpím tým tak nejako doteraz, ale ako som už spomenul, ja sa nemienim dobrovoľne vzdať niečoho čo je moje. A s tou rodinou... Odpustil som manželke. Jej podarenej sestre ktorá proti mne brojila aj s tým jej mužom s tým bravčovým ksichtom, tým neodpustím nikdy. Pre mňa sú mŕtvi a radšej by som zomrel ako sa s nimi uzmieriť. To isté sa týka aj brata mojej ženy a jej otca (môjho svokra). Svokre som udelil amnestiu kvôli manželke
@yosi ty si ju odstrihol od rodiny, aby ostala s tebou a niekde si pisal, ze si musi tvoju lasku zaslužit fuu, to ale znie hrozivo..nikdy, ale nikdy by som sa nevzdala niekoho pre druhú osobu..kvôli osobnym sporom hej, ale na požiadanie druheho, nikdy
@karolinakr Ja som jej nezakázal sa s nimi stýkať. Ja som len povedal, že s nimi už ostanem v spore navždy a ona to akceptovala. Ja nie som Ježiško ani pápež aby som udeľoval odpustky. Dal som im prostredníctvom manželky jasnú ponuku, že keď mi dajú pokoj, budú mať pokoj. Keď budú chcieť vojnu, budú mať vojnu. Viac im ponúknuť nedokážem.
@yosi pokiaľ nejde o život, ide o hovno, je dobre sa pohádať, vyčistiť ovzdušie, ale držať si doživotny hnev na niekoho, kto ti nezabil dieťa, je hlúposť podľa mňa
@bruno1 Ja netvrdím, že som ľahká povaha. Nie som a ani nebudem. So mnou to po zlom nejde. Som zásadový človek. Opakujem, jedinú výnimku zo zásad som urobil len raz v prípade manželky. Radšej zomriem ako keby som mal ustúpiť čo i len o centimeter. Prečo by som mal odpúšťať napríklad svokrovi ktorý s nádejným zaťom už aj na pivo chodil? Vybral si stranu a ja to beriem tak, že sa pridal k nepriateľovi. Zradil a ja zradu neodpúšťam
@slavkajurko ja o hrubej ciare pisem a teda vobec si nemyslim ze to je kravina. aby som to vysvetlila tak ja by som dostavanie sa z nevery rozdelila do urcitych faz. v tej prvej faze je proste v hlave totalny chaoz, bordel kedy clovek nevie rozmyslat, rozumne konat ani nic. druhu fazu by som nazvala ocistec kedy by mali prist na raz vycitky, hadky, ujasnovanie, vysvetlovanie - tu kludne spliechat do oci. ale potom u nas nastala faza obnovy - a v tejto faze, ked uz boli vsetky vycitky povedane by mala nastat na hruba ciara a nejake odrazenie, poucenie sa a zameranie sa na nas vztah. budovanie si dovery- a tu uz tie vycitky, znovu otvaranie nema miesto. ale samozrejme kazdy vztah to ma inak. odbornik nejsom a pisem len vlastnu skusenost ktora nam zabrala a tiez sa radim do skupiny ako ty pises ze to na nieco bolo ,,dobre,,. ak chcu a snazia sa obidvaja tak to vztah naozaj dokaze posilnit ale ja som v kategorii ze si to bez tej hrubej ciary neviem predstavit.

@jaroslav777101 Mne prišla SMS s priznaním 24. decembra. To boli skvelé Vianoce! Skutočne originálne a nezabudnuteľné